Ja Sam Odavle wrote:Bogomoljac wrote:JoseMujica wrote:znaš kako to ide kad je cilj diskusije dokazati po svaku cijenu, čak i razuma, samo da nije "naš" kriv

Pa Bogami Jose, nakon americke podvale svijetu zvane 11. septembar nije ni cudo da su ljudi skepticni na sve vezano za USA.
Neka se jos jedan trol prijavio da vascijelom svijetu otkrije dobro cuvane tajne.
Bogomoljac, sad kad aministracija dodje po tebe, moci ces u detalje razvijati jos jednu teoriju zavjere.
A zasto prizivas administraciju - otkada su to teorije zavjere, konspiracije,.. zabranjene?
Mnogi ne vjeruju da je ono sto se medijski servira od strane politika - obavezno i istina - i po cemu se moraju ismijavati, kaznjavati,...
Eto ja vjerujem da svi ti radikalni islamisti, muslimanski teroristi,... cine usluge upravo neprijateljima islama a nikako muslimanima - jeli sam zbog toga teorieticar zavjere i konspirativac koje admin treba zato banovati? Malo osnove etike i obzira nije naodmet znati.
Mislim da je ova tema besmislena jer na neki nacin i opravdava ovaj teroristicki cin. Vise sam ovdje procitao o razlicitim arsinima pravde, americkoj politici i zlocinu koje pravi u Afganisitanu, Iraku,.. negoli o aktuelnom dogadjaju u Bostonu. Spominjanje americke agresije na B.I., licemjerne americke politike, ubijenih muslimana,.... na ovoj temi je isto kao na temi i Srebrenici spominjati ustase, Jasenovac, janjicare,... i provuci onu poznatu
a sta su tek oni nama.,...
Zlocin u Bostonu nije nicim opravdan i nije posljedica nicega sto je dovoljn veliko. Isto vrijedi i za americki drzavni terorizam - ali to je druga tema.
Moje se teoretisanje zavjere i konspiracija svodi samo na racunicu ko ima od cega koristi. Od ovoga u Bostonu racunicu imaju samo islamofobi, americki republikanci, lobi za slobodu prodaje i posjedovanje oruzja(sad bar mogu reci da obamina inicijativa nema svrhu kad neko i pretis loncem moze roknuti), cionisti,... - pa cu lako povjerovati da je bilo ko od potonjih iza ovoga. Inace se radi o vrhunskoj gluposti dvojice brace - pored terorizma se mogu natjecati u konkurenciji za najbesmisleniji, najnekorisniji, najgluplji,... zlocin.