Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post Reply
slucajni prolaznik

#151 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by slucajni prolaznik »

udrch wrote:izgleda da ovdje nekima ne odgovara što je ovaj luđak uhvaćen..kad propjeva i rekne razloge zbog kojeg je ubio osmogodišnje dijete, neće moći u nedogled da se piše o velikim svjetskim teorijama zavjere..
Gdje si doznao da je ovaj terorist ludak?

Da je ludak, ne bi se uspjesno krio danima od potjere, ne bi onako sposobno i strucno isplanirao i podmetnuo eksploziv, sreca pa su samo tri poginula...

Nije on ludak, vec najvjerovatnije dio mentalnog sklopa istomisljenika, nadojen ideologijom i naucen na mrznju protiv Amera.

Zašto li mi je poznata ova mrznja :-)
Last edited by slucajni prolaznik on 20/04/2013 14:58, edited 1 time in total.
udrch

#152 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by udrch »

izvinjavam se, frajer koji postavi bombu, ubije civile, rani stotine, oduzme život osmogodišnjem djetetu je..............slučajni prolaznik će valjda imati neku prikladniju riječ..
slucajni prolaznik

#153 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by slucajni prolaznik »

udrch wrote:izvinjavam se, frajer koji postavi bombu, ubije civile, rani stotine, oduzme život osmogodišnjem djetetu je..............slučajni prolaznik će valjda imati neku prikladniju riječ..
Naravno - terorist!!!

Ono sto je tebi pretesko izgovoriti, a sto je definisano i svim svjetskim zakonima. Jer ovaj cecenski terorist nije postavio bombu u halu, vec na javno mjesto na kojem se u tom trenutku nalazilo 20000 ljudi, i koje je obuhvatila panika i stravican strah, a to su glavni elementi terorizma.

Mozda tebe nisu ucili ovom terminu, moras ih naruziti. Mene jesu, i ja u svakom trenutku znam prepoznati ljudsko smece
Alfons Kauders

#154 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by Alfons Kauders »

udrch wrote:izvinjavam se, frajer koji postavi bombu, ubije civile, rani stotine, oduzme život osmogodišnjem djetetu je..............slučajni prolaznik će valjda imati neku prikladniju riječ..
da hoda gradom, recituje nekakve sonete i lize izloge, bio bi ludak...

ovako je samo terorista
udrch

#155 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by udrch »

Alfons Kauders wrote:

ovako je samo terorista
a ja sam rekao da on nije terorist?
Alfons Kauders

#156 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by Alfons Kauders »

udrch wrote:
Alfons Kauders wrote:

ovako je samo terorista
a ja sam rekao da on nije terorist?
nisi rekao da nije, trazio si da se zavrsi recenica...

to sto je konj ne znaci da je lud... i breivik je bio sasvim normalan, cak se trudio da dokaze da nije lud - i nije
theTruePath

#157 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by theTruePath »

MyTao wrote:
theTruePath wrote:ako umre,a prvi ubijen onda tek postaje sumnjivo
Sta ti je sumnjivo?

Ja bi najvise volio da ni prvi nije ubijen... pa da ga muce do kraja zivota.

Bolesnici glupi.
Ne trebaju im zivi,jer ce onda otvorit usta
udrch

#158 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by udrch »

http://hr.wikipedia.org/wiki/Terorizam

Alfons, mislim stvarno, nisam glup da ja izmišljam toplu ovdu..jasno je definisano šta je šta..ko sam ja da smišljam neke nove teorije ili da pobijam postojeće..
i terorizam nije samo ovo što se ponekad desi i Norveškoj ili USA, već i ono što se skoro svake sedmice desi na Bliskom Istoku..
ja sam tim nemam problem..
„Onaj koji ubije jednog nevinog čovjeka kao da je ubio cijelo čovječanstvo, a onaj koji oživi jednog čovjeka kao da je oživio cijelo čovječanstvo“.
ali da su svi teroristi i ludaci, majmuni, kukavice i sve najogavnije što može nekome naumpasti, ja takođe ne sumnjam..
mislio sam da je isti slučaj i sa tobom..

još malo, pa ću ja biti terorista..
Avetinho

#159 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by Avetinho »

Bogomoljac wrote:
JoseMujica wrote:znaš kako to ide kad je cilj diskusije dokazati po svaku cijenu, čak i razuma, samo da nije "naš" kriv :lol: :lol:
Pa Bogami Jose, nakon americke podvale svijetu zvane 11. septembar nije ni cudo da su ljudi skepticni na sve vezano za USA.
Neka se jos jedan trol prijavio da vascijelom svijetu otkrije dobro cuvane tajne.

Bogomoljac, sad kad aministracija dodje po tebe, moci ces u detalje razvijati jos jednu teoriju zavjere.
Alfons Kauders

#160 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by Alfons Kauders »

udrch wrote:http://hr.wikipedia.org/wiki/Terorizam

Alfons, mislim stvarno, nisam glup da ja izmišljam toplu ovdu..jasno je definisano šta je šta..ko sam ja da smišljam neke nove teorije ili da pobijam postojeće..
i terorizam nije samo ovo što se ponekad desi i Norveškoj ili USA, već i ono što se skoro svake sedmice desi na Bliskom Istoku..
ja sam tim nemam problem..
„Onaj koji ubije jednog nevinog čovjeka kao da je ubio cijelo čovječanstvo, a onaj koji oživi jednog čovjeka kao da je oživio cijelo čovječanstvo“.
ali da su svi teroristi i ludaci, majmuni, kukavice i sve najogavnije što može nekome naumpasti, ja takođe ne sumnjam..
mislio sam da je isti slučaj i sa tobom..

još malo, pa ću ja biti terorista..
sve stoji, ali za mene je nazivanje ovakvih pacijenata ludjacima i budalama relativiziranje njihovih postupaka

svi teroristi nisu ludaci, majmuni, kukavice itd.... ludak/majmun ne moze isplanirati dva napada i ubiti 70 ljudi prije nego sto ga uhvate, kao breivik... kukavica ne moze oteti avion i krhnuti ga u zgradu...

i sve radi nekog politickog ili vjerskog cilja... ludak je onaj sto dodje u skolu ili firmu s par pistolja i pobije desetak ljudi, bez ikakve politike, bez ikakvog smisla

uspjesan terorista nije ni ludak, ni manijak, ni psihopata, vec sasvim prosjecna, haman normalna osoba koja u svojoj glavi moze pomiriti sasvim normalan zivot, a onda postaviti bombu i pobiti metar neduznih ljudi... zato jer je zatrovan nekom bolesnom ideologijom koja mu to omogucava, koja opravdava njegove postupke
MyTao

#161 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by MyTao »

theTruePath wrote:
MyTao wrote:
theTruePath wrote:ako umre,a prvi ubijen onda tek postaje sumnjivo
Sta ti je sumnjivo?

Ja bi najvise volio da ni prvi nije ubijen... pa da ga muce do kraja zivota.

Bolesnici glupi.
Ne trebaju im zivi,jer ce onda otvorit usta
I sta ti mislis da ce imati za reci?

Nemoj mi samo o teorijama zavjere, illimunati i USA government involvment :-) :-)

Ovo su teroristi, bolesni ljudi...
occupylove

#162 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by occupylove »

malo brojki i statistike ;
regija oko Bostona je zbog blokade u potrazi za teroristima izgubila oko 250 do 330 miliona dolara
tu se ne racunaju troskovi za hiljade i hiljade pripadnika snaga sigurnosti i masu tehnike u potjeri
totalno militarizovane USA policije uz TV spektakl i prenos uzivo pa kao da je Olimpijada pobogu ! :-)
jos se ne znaju motivi ili nema javnoga saopstenja
vecina terorista , ostavi neki trag , video-audio zapis , zadnju poruku ili slicno
a ovi kao da su pali sa neba , i odjednom nacinili haos
sta je motiv ? nem zvanicnoga saopstenja
pripadaju li siroj organizaciji ?
There are 1.6 Billion-with-a-B Muslims in the world. Less than 100 have successfully carried out an attack that killed US civilians. Even at the most generous estimate, there are less than 25,000 active members of Al-Quaeda. That’s 0.00000015% of the Muslim population. There are rogue ideologies, savage ideas floating around the world, easily accessible, and yet how many people have actually gone on to apply those ideas to kill others?

Here’s another fact: 1.7 million ethnic Chechens, only 2 of them have attacked the US. And those 2 were born and raised in Kyrgyzstan, as were their entire family for one generation, having been deported from Chechnya in 1944, and never lived in Chechnya during the conflicts there. Their family moved to Dagestan for less than a year in 2001, after which they became residents of the US at the ages of 8 and 15. They lived here for 11 years, studied here, wrestled and boxed here, graduated from school here, and one of them, Tamerlan, married a Christian woman and had a child HERE, according to his Aunt, who was interviewed on NPR. Whatever part of their lives inspired them to take this action, and WE DON’T KNOW if it had anything to do with their reading of Islam, they got those ideas HERE, in the US, on US soil, as US residents.
Challenger__

#163 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by Challenger__ »

Mislim da ne treba ići sa preuranjenim zaključcima. Treba sačekati rezultate zvanične istrage, eventualnu - osnovanu ili ne - kritiku iste, pa tek onda ići u neke šire analize...
Alfons Kauders wrote: sve stoji, ali za mene je nazivanje ovakvih pacijenata ludjacima i budalama relativiziranje njihovih postupaka
Slažem se uz bitnu napomenu: najveća relativizacija terorizma dolazi iz soba američke administracije koja osuđuje akte terorizma na svojim, ili građanima svojih saveznika, a iste takve terorističke akte širom svijeta (Rusija, Čečenija, Dagestan, Libija, Sirija...) ili ne osuđuje, ili prećutno odobrava ili je posredno ili neposredno odgovorna.

Da ne spominjem morbidne konstrukcije u kojima klasični teroristi postaju "rebelsi" ili "freedom fighters-i" kao u Libiji i Siriji, npr.

Američke administracije su osnovni krivac za relativizaciju, a Boga mi i zloupotrebu pojma terorizma.
Alfons Kauders

#164 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:Mislim da ne treba ići sa preuranjenim zaključcima. Treba sačekati rezultate zvanične istrage, eventualnu - osnovanu ili ne - kritiku iste, pa tek onda ići u neke šire analize...
Alfons Kauders wrote: sve stoji, ali za mene je nazivanje ovakvih pacijenata ludjacima i budalama relativiziranje njihovih postupaka
Slažem se uz bitnu napomenu: najveća relativizacija terorizma dolazi iz soba američke administracije koja osuđuje akte terorizma na svojim, ili građanima svojih saveznika, a iste takve terorističke akte širom svijeta (Rusija, Čečenija, Dagestan, Libija, Sirija...) ili ne osuđuje, ili prećutno odobrava ili je posredno ili neposredno odgovorna.

Da ne spominjem morbidne konstrukcije u kojima klasični teroristi postaju "rebelsi" ili "freedom fighters-i" kao u Libiji i Siriji, npr.

Američke administracije su osnovni krivac za relativizaciju pojma terorizma.
dakle po tebi je potpuno isto uzeti pusku i pucati na vladine snage u siriji/libiji, i postaviti par bombi na jebenom maratonu? jebiga, istom logikom mi u tuzli bi trebali biti teroristi radi 15. maja...

btw... mozes li mi pojasniti otkud npr. sirijskoj vlasti legitimitet? jesu li izabrani na izborima? jel narod uz njih?

zar nije barem malo neobicno da amerika ne podrzava teroriste koji se bore protiv demokratski izabranih vlada? a da ujedno podrzava "teroriste" u siriji i libiji?
Challenger__

#165 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by Challenger__ »

Zahvaljujući ekstremnoj politizaciji, ideologizaciji i instrumentalizaciji pojma terorizam, administracije u SAD su isti pretvorile u etiketu, u poziv na linč, lozinku za lov na vještice, sasvim marginalizujući stvarno i univerzalno značenje pojma terorizam.
Alfons Kauders

#166 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:Zahvaljujući ekstremnoj politizaciji, ideologizaciji i instrumentalizaciji pojma terorizam, administracije u SAD su isti pretvorile u etiketu, u poziv na linč, lozinku za lov na vještice, sasvim marginalizujući stvarno i univerzalno značenje pojma terorizam.
da ponovim - jel vojnik OVK, ARBiH ili HV koji je pucao na JA ili srpsku policiju terorista ili sta?

ako nije, zasto je onda terorista onaj ko puca na asadove vojnike?

znas li ti uopste definiciju jebenog terorizma?
Challenger__

#167 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by Challenger__ »

Alfons Kauders wrote: dakle po tebi je potpuno isto uzeti pusku i pucati na vladine snage u siriji/libiji, i postaviti par bombi na jebenom maratonu
Gdje sam to napisao? Nikad i nigdje. Govorim o autobombama u centru Damska, pored pijaca, džamija. Ne govorim o oružanoj pobuni.

Evo, tvoj pristup je relativizirajući, podjednako kao onih koji ga relativiziraju iz nekog drugog ugla.
hAZNADAR

#168 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by hAZNADAR »

Ja Sam Odavle wrote:
Bogomoljac wrote:
JoseMujica wrote:znaš kako to ide kad je cilj diskusije dokazati po svaku cijenu, čak i razuma, samo da nije "naš" kriv :lol: :lol:
Pa Bogami Jose, nakon americke podvale svijetu zvane 11. septembar nije ni cudo da su ljudi skepticni na sve vezano za USA.
Neka se jos jedan trol prijavio da vascijelom svijetu otkrije dobro cuvane tajne.

Bogomoljac, sad kad aministracija dodje po tebe, moci ces u detalje razvijati jos jednu teoriju zavjere.
A zasto prizivas administraciju - otkada su to teorije zavjere, konspiracije,.. zabranjene?
Mnogi ne vjeruju da je ono sto se medijski servira od strane politika - obavezno i istina - i po cemu se moraju ismijavati, kaznjavati,...

Eto ja vjerujem da svi ti radikalni islamisti, muslimanski teroristi,... cine usluge upravo neprijateljima islama a nikako muslimanima - jeli sam zbog toga teorieticar zavjere i konspirativac koje admin treba zato banovati? Malo osnove etike i obzira nije naodmet znati.

Mislim da je ova tema besmislena jer na neki nacin i opravdava ovaj teroristicki cin. Vise sam ovdje procitao o razlicitim arsinima pravde, americkoj politici i zlocinu koje pravi u Afganisitanu, Iraku,.. negoli o aktuelnom dogadjaju u Bostonu. Spominjanje americke agresije na B.I., licemjerne americke politike, ubijenih muslimana,.... na ovoj temi je isto kao na temi i Srebrenici spominjati ustase, Jasenovac, janjicare,... i provuci onu poznatu a sta su tek oni nama.,...

Zlocin u Bostonu nije nicim opravdan i nije posljedica nicega sto je dovoljn veliko. Isto vrijedi i za americki drzavni terorizam - ali to je druga tema.

Moje se teoretisanje zavjere i konspiracija svodi samo na racunicu ko ima od cega koristi. Od ovoga u Bostonu racunicu imaju samo islamofobi, americki republikanci, lobi za slobodu prodaje i posjedovanje oruzja(sad bar mogu reci da obamina inicijativa nema svrhu kad neko i pretis loncem moze roknuti), cionisti,... - pa cu lako povjerovati da je bilo ko od potonjih iza ovoga. Inace se radi o vrhunskoj gluposti dvojice brace - pored terorizma se mogu natjecati u konkurenciji za najbesmisleniji, najnekorisniji, najgluplji,... zlocin.
Challenger__

#169 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by Challenger__ »

Alfons Kauders wrote: da ponovim - jel vojnik OVK, ARBiH ili HV koji je pucao na JA ili srpsku policiju terorista ili sta?
Nisi ti u stanju da se fokusiraš na temu.
Zajebi.
Alfons Kauders

#170 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:
Alfons Kauders wrote: dakle po tebi je potpuno isto uzeti pusku i pucati na vladine snage u siriji/libiji, i postaviti par bombi na jebenom maratonu
Gdje sam to napisao? Nikad i nigdje. Govorim o autobombama u centru Damska, pored pijaca, džamija. Ne govorim o oružanoj pobuni.

Evo, tvoj pristup je relativizirajući, podjednako kao onih koji ga relativiziraju iz nekog drugog ugla.
ma ja ba, govoris o autobombama na pijacama, sto se vidi iz tvog pisanja na onoj temi o siriji... gdje sve, ali bas sve pobunjenike nazivas teroristima...

mani se ba suplje, nismo u obdanistu

ako u nekom oruzanom/revolucionarnom pokretu imas jedan broj ljudi koji se koriste neprimjerenim sredstvima borbe, to ne znaci da je citav pokret takav... zato te opet pitam, da li je ARBiH, koja je u svom sastavu imala takvih ljudi, bila teroristicka vojska?

tvojom logikom jeste...
Challenger__

#171 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by Challenger__ »

Eksplozija autobombe u centru Damska sa desetinama mrtvih samo civila je isto tako teroristički akt kao ubistvo Amerikanaca u Bostonu.

Akt terorizma prvo, akt terorizma (vidjećemo čijeg) drugo.

Sve drugo je demagogija, opaka relativizacija i instrumentalizacija terorizma.
Alfons Kauders

#172 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:
Alfons Kauders wrote: da ponovim - jel vojnik OVK, ARBiH ili HV koji je pucao na JA ili srpsku policiju terorista ili sta?
Nisi ti u stanju da se fokusiraš na temu.
Zajebi.
nisi ti u stanju reci "nije" :D

tebi na cast
Alfons Kauders

#173 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:Eksplozija autobombe u centru Damska sa desetinama mrtvih samo civila je isto tako teroristički akt kao ubistvo Amerikanaca u Bostonu.

Akt terorizma prvo, akt terorizma (vidjećemo čijeg) drugo.

Sve drugo je demagogija, opaka relativizacija i instrumentalizacija terorizma.
dobro, jeste djelo terorizma... ali da li to znaci da automatski svaki sirijac koji se bori protiv vlasti postaje terorista?

po tvojoj prici - da
Challenger__

#174 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by Challenger__ »

Besmislice, besmislice, besmislice...

Nadovezao sam se na priču o terorističkim aktima, a ne o oružanoj pobuni i nizu sličnih fenomena koji nemaju blage veze sa ovom temom.

Još jednom, hint: američke administracije su prvoodgovorne za 1. relativizaciju, 2. politizaciju, i 3. instrumentalizaciju terorizma.

TAČKA.
harač

#175 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by harač »

još legalni imigranti... pa ti pusti svakakvu bagru u državu
Post Reply