Sta uzeti ??

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bilic

#151 Re: Sta uzeti ??

Post by bilic »

tutku wrote:Ima li neko iskustva sa Mercedesom C200 2.2 CDI. 2008god. model ?? Zapeo mi jedan za oko... I ako moze poredjenje sa C5, Koja je manje presla i koja je 2010 god., auto stvarno u besprijekornom stanju... cijena je tu negdje ..
Mercedes 2.2 CDI ... nepoderivo ... i cim ih je pun grad ( Sarajevo ) na TAXI u .... nemam ti sta vise reci 8-)
tutku

#152 Re: Sta uzeti ??

Post by tutku »

Ako neko naleti na nekog audija A4, 2008/09 godiste, do nekih 150k kilometraze do nekih 26-27 000km, nek javi u pp :-D
golfiista

#153 Re: Sta uzeti ??

Post by golfiista »

Nema takvih za taj novac da ista valjaju.
tutku

#155 Re: Sta uzeti ??

Post by tutku »

Gledao sam ove sve na piku, nijedan mi se nije svidio, hvala ti svakako na linkovima :thumbup:
golfiista

#156 Re: Sta uzeti ??

Post by golfiista »

Da, osnovna cijena. A onda registracija 700 KM, zastita 650, veliki servis 1500 KM ( njima se radi na 180000 tako kad kazu da je radjen lazu ili je auto preslo vise) gume oko 1000. Mali servis 400 KM. Eto ono skoro pa osnovno pa petica. Znam sta pricam vjeruj, tako da nema tog auta da ista valja ispod 30000 - 35000 KM, da ne govorim da su svi bez ksenona, automatike, navigacije i sl. Stoga ne lupaj o necemu o cemu pojma nemas.
I ove cijene kod Kramara su bez PDV a .
dado_

#157 Re: Sta uzeti ??

Post by dado_ »

Prijatelju, boljeg od ovog neces naci, kupljen u BiH, 100 000 presao, servisiran u ovl. servisu, solidna oprema + ima bi-xenon sto je po meni bitna stavka na ovom autu (bez njih ko yugo izgleda), 26 000 sa registracijom na ime kupca... Ovo auto ti prodaje RaiffeisenLeasing, i cijena je povoljna vjerovatno sto je vracen ili oduzet s leasinga... Ako ti ovaj ne pase, za te pare burazeru ni ne gledaj audija...
http://www.pik.ba/artikal/6490224/audi-a4-2-0-tdi/
s tim da kad mahnes s kesom skinuces jos hiljadu minimum
tutku

#158 Re: Sta uzeti ??

Post by tutku »

dado_ wrote:Prijatelju, boljeg od ovog neces naci, kupljen u BiH, 100 000 presao, servisiran u ovl. servisu, solidna oprema + ima bi-xenon sto je po meni bitna stavka na ovom autu (bez njih ko yugo izgleda), 26 000 sa registracijom na ime kupca... Ovo auto ti prodaje RaiffeisenLeasing, i cijena je povoljna vjerovatno sto je vracen ili oduzet s leasinga... Ako ti ovaj ne pase, za te pare burazeru ni ne gledaj audija...
www.pik ba/artikal/6490224/audi-a4-2-0-tdi/
s tim da kad mahnes s kesom skinuces jos hiljadu minimum
izgleda da je prodat ..
dado_

#159 Re: Sta uzeti ??

Post by dado_ »

Mislim da ce danas i sutra biti akcijska prodaja polovnih vozila u ASA autu... Imas 2 audija a4 b8 2.0tdi, cijene su im bile oko 35 hiljada, oba kupljena u Bih sa oko 100 000km, dobra oprema... Kako sam cuo, cijene ce im skinuti ispod 30 000, mislim nesto oko 28, odleti danas do tamo ili sutra pa pogledaj...
volan

#160 Re: Sta uzeti ??

Post by volan »

Nova Octavia 1.6 CR Elegance, dealer bi bio idiot da je ne da za taj keš jer ćeš mu samo reklamirati novi auto po gradu u vrjeme žestoke besparice.Ali tu možeš očekivati određene boljke novorođenčeta...
Gdje mu je Rapid, nema ni jednog na cesti...naučio svjet da ne daje na prvu koliko ovaj zine.

1.6 HDI C5 mora ići još niže jer će mu cijena kao rebljenog žestoko sletiti nakon godinu dana, ali zato imaš auto na izlasku iz prodajnog ciklusa kod kojeg su svi problemi "patchirani" da sada tako da možeš očekivati exploataciju 5 godina ili 150.000km bez problema.

1.9 CDTI 110bhp Insignia mora ići dole zbog cijena nove Octavie, ja mislim da za taj keš moraš moć dobiti jer dolazi facelift, gledaj Buick Regal za US tržište je već tu redizajniran.

Ja ne bih išao na polovnjaka u BiH iz milion razloga, jedan od najprostijih je da je 1km u BiH isto što i 100km u zapadnoj Europi.

Sretno
dado_

#161 Re: Sta uzeti ??

Post by dado_ »

Meni nije jasno o kakvom kesu vi ljudi pricate? sta dealera boli k**** hocete li vi dati kes, uzet na lizing, pusing, kredit il sta vec? Uplata za auto mora ici preko banke, i njemu je u ovom slucaju svejedno, dealer dobija "kes" na racun prije isporuke auto platili vi auto gotovinom, kreditom il nebitno vise cim, njima je svejedno... sta mislis skinuce mu neko cijenu novog modela 5000 maraka jer on toboze ima 30 000 gotovine? nemojte bit smijesni, davno je prosla prica s popustima za gotovinu... svaki dealer ima odredjeni popust koji moze dati nevezano za nacin placanja...
volan

#162 Re: Sta uzeti ??

Post by volan »

dado_ wrote:Meni nije jasno o kakvom kesu vi ljudi pricate? sta dealera boli k**** hocete li vi dati kes, uzet na lizing, pusing, kredit il sta vec? Uplata za auto mora ici preko banke, i njemu je u ovom slucaju svejedno, dealer dobija "kes" na racun prije isporuke auto platili vi auto gotovinom, kreditom il nebitno vise cim, njima je svejedno... sta mislis skinuce mu neko cijenu novog modela 5000 maraka jer on toboze ima 30 000 gotovine? nemojte bit smijesni, davno je prosla prica s popustima za gotovinu... svaki dealer ima odredjeni popust koji moze dati nevezano za nacin placanja...
Keš na stolu prestavlja razliku između kupca i slučajnog prolaznika u salonu, omjer između prvih i drugih je 5% naprema 95%.
Taj će keš na kraju dana ili kraju sedmice završit u nečijem džepu, koliko ćeš ti platiti da završi u tvom jer je kupcu u 80% slučajeva auto k..čenje a prodavcu hljeb.
dado_

#163 Re: Sta uzeti ??

Post by dado_ »

taj kes ti moras odnijeti u banku prijatelju moj pa poloziti na racun firme odnosno salona preko kojeg kupujes auto, ako tebe prodavac shvati ozbiljnim i bez kesa na stolu vidi da kupujes auto, potrudice se on i bez toga da te "namami" da kupis auto upravo kod njih... Prije par godina kad sam kupovao auto, salon A i salon B, da ne reklamiramo sad... U salon B trebam ici na preporuku, znaci imam neke veze i tako... Odem prvo u salon A, dobar dan, dobar dan, zanima te taj i taj auto na akcijskoj cijeni, koliko se ceka isporuka, koje boje imate na lageru itd itd... Prilazi direktor salona prodavacu i pita sta me zanima, prodavac mu odgovori, covjek mrtvo hladno ako se odlucite na kupovinu vozila imate 9% popusta na akcijsku cijenu, sto je iznosilo nekih cca. 3500-4000KM, nije za bacit... Ok hvala lijepo ja sav sretan idem sad s ovom ponudom u salon B u kojem kao imam veze... Dobar dan, zanima me taj i taj auto, gospodin prica auto je na akcijskoj cijeni, super ponuda itd, ja kazem, a popust? Kaze kakav popust auto je na akcijskoj cijeni? Ja mu bacim ponudu na sto iz salona A i kazem hvala lijepo, dovidjenja... Trci za mnom kaze dacemo vam mi isti popust + podne prostirke gratis, kazem hvala prijatno... Poenta price je, nisam kupovao auto za gotovinu, nego na lizing, u "manje renomiranom salonu" bez ikakve veze sam dobio popust od 4000KM na akcijsku cijenu, dok sam kod glavnog dobavljaca dobio gore navedeni odgovor.. Auto sam kupio u salonu A, jer mi nije do podnih prostirki od 100 maraka, nego do odnosa prema kupcu... Toliko o kesu i glupostima
dado_

#164 Re: Sta uzeti ??

Post by dado_ »

I jos jedna stvar, ti mozda hodas okolo obilazis salone sa 30-40 hiljada maraka gotovine u dzepu, mrtvo hladno jel? Ili mozda nosis sa sobom izvod iz banke pa pokazujes da ti imas te pare na racunu i da si ozbiljan? :sax:
volan

#165 Re: Sta uzeti ??

Post by volan »

Aferim ti si svojih 9% popusta samo prbacio leasing-u na kamatu.
dado_

#166 Re: Sta uzeti ??

Post by dado_ »

I? kakve to veze ima sa svim nebulozama sto si napisao? Izvini nisam te prepoznao svemoguci covjece koji sa 30 000 maraka hoda po gradu obilazi salone i baca kes na sto :run: :thumbup:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#167 Re: Sta uzeti ??

Post by mali_milojica »

Pa ljudi na autopijaci hodaju sa 40 000 KM u đepu,o cemu ti pricas. Svojim ocima gledao kako covjek broji 36 000 KM za Passata CC na haubi. Smijesan si. Kes je kes,bio na pijaci,bio u slaonu,bio u fabrici i to svi trgovci najvise vole,a ti pricaj price.
dado_

#168 Re: Sta uzeti ??

Post by dado_ »

Super eto svi hodaju okolo sa 40 000 u dzepu, to je najnormalnije kod nas... Rokaju se za 20 maraka, vi nosate po 40 000, svaka cast, ja nemam damu za to... I drugo je kupovina polovnog auta u kesu, a drugo novog... Raspitaj se malo prijatelju
mali_milojica

#169 Re: Sta uzeti ??

Post by mali_milojica »

A najgluplja mi je prica za nova auta,gdje je cijena za kes 1000 KM skuplja nego da ides preko nekog Leasinga.
How,yes,no :lol:
Odes tamo u Leasing i stvarno jeste tako,ali onda najsitnijim slovima pise + kamata + kasko + nesto trece i ispadne skuplja pita nego tepsija.
dado_

#170 Re: Sta uzeti ??

Post by dado_ »

To sve stoji, naravno marketinski trikovi, skine ti hiljadu ima dogovor s bankom banka to uracuna preko kamata sebi zaradu + tu hiljadu sto su ti skinuli i to je to... a kasko i to je druga prica :) Ja sam samo rekao iz prve ruke sta znam, da je njima svejedno bio kes bio lizing il kredit oni svakako dobiju pare i na svaku varijantu mogu dati isti popust, jer svakako im pare idu odmah na racun...
sema911s

#171 Re: Sta uzeti ??

Post by sema911s »

mali_milojica wrote:A najgluplja mi je prica za nova auta,gdje je cijena za kes 1000 KM skuplja nego da ides preko nekog Leasinga.
How,yes,no :lol:
Odes tamo u Leasing i stvarno jeste tako,ali onda najsitnijim slovima pise + kamata + kasko + nesto trece i ispadne skuplja pita nego tepsija.
jos bolje od ovoga je kada ti lizing u ovom slucaju volksbank lizing da popust na vw crafter,. vaou popust i kada saberes sve taj kombi kosta 43kKM,. a sa lizing popustom i rokom otplate 5god kosta 58kKM,.,.,
sema911s

#172 Re: Sta uzeti ??

Post by sema911s »

dado_ wrote:To sve stoji, naravno marketinski trikovi, skine ti hiljadu ima dogovor s bankom banka to uracuna preko kamata sebi zaradu + tu hiljadu sto su ti skinuli i to je to... a kasko i to je druga prica :) Ja sam samo rekao iz prve ruke sta znam, da je njima svejedno bio kes bio lizing il kredit oni svakako dobiju pare i na svaku varijantu mogu dati isti popust, jer svakako im pare idu odmah na racun...
drug ako nevjeruje u ta cuda koja cini kes novac,. zivaljka,.
hajdmo do nekog salona ponesi na kamari taj iznos i vjeruj ni do banke neces morat otici,.,

sta mislis kako ove celeave kockaste glave po sarajevu(bez dana radnog staza) koji vozaju auta od po stotine hiljada KM,. mogu i smiju otic u banku i polozit taj novac za auto,.,. q7 kosta koliko 80kKM i hajd ti odi u banku i polozi te pare,.(radio sam u toj ustanovi i trazicu ti i dnk analizu da dokazes odakle ti te pare ako ne dokazes sapke,sesirici dolaze i oni preuzimaju novac)
mali_milojica

#173 Re: Sta uzeti ??

Post by mali_milojica »

Kod mene prijatelj kad je kupovao novog Seat Leona 1.8 T 20V,ima tome i 10 godina. Uplatio auto preko banke u petak. U ponedjeljak dosle cike u mantilima i odijelima,naopacke mu papire okrenuli da vide otkud mu pare da kupuje auto.
dado_

#174 Re: Sta uzeti ??

Post by dado_ »

sema ne kontam te, pojasni malo sta si napisao molim te... sve uplate za nova auta idu preko banke, svaki transfer novca preko banke veci od 10 000KM se provjerava... Naglasavam za NOVA AUTA, polovno auto kad kupujes ne mora ici uplata preko banke osim ako ti neces da ide preko banke, odes napravis ugovor covjek izbroji pare i to je to... Pa sto malo ne razmislis mislis da svi oni odu u asu, kod tomica i nebitno vec i kupe novog dzipa? Vecina, bar ovih kriminalaca koje ja znam kupe polovno auto upravo zbog toga, nemaju pokrica, a ovi sto kupuju nova vecina njih ima neki "biznis" za pranje para, tipa kafici teretane nebitno vec sta, izdaju poslovni prostor itd... ako grijesim negdje ispravite me
sema911s

#175 Re: Sta uzeti ??

Post by sema911s »

dado_ wrote:sema ne kontam te, pojasni malo sta si napisao molim te... sve uplate za nova auta idu preko banke, svaki transfer novca preko banke veci od 10 000KM se provjerava... Naglasavam za NOVA AUTA, polovno auto kad kupujes ne mora ici uplata preko banke osim ako ti neces da ide preko banke, odes napravis ugovor covjek izbroji pare i to je to... Pa sto malo ne razmislis mislis da svi oni odu u asu, kod tomica i nebitno vec i kupe novog dzipa? Vecina, bar ovih kriminalaca koje ja znam kupe polovno auto upravo zbog toga, nemaju pokrica, a ovi sto kupuju nova vecina njih ima neki "biznis" za pranje para, tipa kafici teretane nebitno vec sta, izdaju poslovni prostor itd... ako grijesim negdje ispravite me

iznosi preko 19,999.00km se provjeravaju(tako je centralna banka stavila granicu u programu) ako u jednom jeseecu legne na racun ,.,a ako su te uplate ucestalije i lijezu uplatom gotovog novca mora se objezbjedit porijeklo novca a za iznose preko 50kKM uplice se i drzava,.

a ako imas para na gromili i odi do lupam asa auta i istresi to njima dobice auto koje god zelis ako imas dovoljnu gromilicu,. nece ic preko banke, oni ce ti uzet pare dat auto jos nekih popusta cuda i prije ces dobit svoje vozilo nego da je islo preko racuna,. jer oni ce te pare nekako sakrit oprat(imaju svoju banku za to,. baar su je probali osnovat da vrsi tako nesto slicnoo)

ja ih bar znam desetak koji nemaju nit osnovnu zavrseno a posao i pokrice za pare koje imaju tesko,. a voze po nekoliko dobrih novih auta,., tesko da ces naci nekoga da prodaje porsche cayen turbo s da ga prodaje ko polovnog a taj auto izasao par dana prije u prodaju,., asa je jedno vrijeme davala takva auta na koristenje,.nesto ko rentacar al samo ta ekstra skupa auta pa su evo sada stali sa tim aktivnostima
Post Reply