Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
cackalica83

#151 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

derion wrote:
cackalica83 wrote: (...) Vi tako vjerujete u to evoluciju kao da ste sami gledali kroz milione Godina kako neke zivotinje evolviraju, vi neshvatate da je to vjerovanjenu TEORIJU evoluciju, A NE FAKT EVOLUCIJE, znaci teorija, moze biti a i nemora.
Čačkalice, vidim da ne barataš vješto s naučnim pojmovima, jer Teoriju evolucije nazivaš vjerovanjem. Shvati da TEORIJA u naučnom smislu nije isto kao kada bi ti, Čačkalica, rekao: "Znaš, moja teorija je da se boja propelera može promijeniti tek tako, samo od sebe". Znači, kada se u nauci koristi pojam "teorija", to nije samo pretpostavka (kako se termin obično koristi u svakodnevnom govoru). Naučna teorija je dobro ispitano, dokumentovano i podržano objašnjenje nekog "fenomena". Kao što neko reče, u nauci je teorija najveći cilj, a to je objašnjenje. Ljudi koji se ne razumiju u nauku i njene procese, smatraju da se teorija može pretočiti u zakon. To je NETAČNO. Teorija objašnjava, a zakon opisuje (npr. zakoni termodinamike). Još jednom, teorija OBJAŠNJAVA, zakon OPISUJE. Da još jednom parafraziram: Iako se teorija gravitacije naziva samo "teorija", to ne znači da ona nije ispitana i isprobana.

Slična stvar je i sa evolucijom. Ja nisam biolog, i ne mogu pričati autoritativno i vjerodostojno o ovoj temi, ali činjenica je da se evolucija, tj. genetska promjena kroz generacije, dešava, baš kao i npr. gravitacija. Trenutno, teorija evolucije je naše najpreciznije objašnjenje fenomena evolucije.
Naučna teorija je dobro ispitano, dokumentovano i podržano objašnjenje nekog "fenomena".
zasto ga onda zovu teorija evolucije a ne fakt evolucije. taorija zato sto se nagadja mozda Ovako mozda onako, i niko nemoze raditi experimente sa evolucijom, zato je samo teorija, a kad je teorija onda nema experimenata.

ali činjenica je da se evolucija, tj. genetska promjena kroz generacije, dešava, baš kao i npr. gravitacija. Trenutno, teorija evolucije je naše najpreciznije objašnjenje fenomena evolucije
gravitacija se mijenja zato sto zemlja se siri i uvecava i dobija na masi dok prije kad je zemlja bila mala za vrijeme Jure, Krite i Triasa bila ja daleko manja a zato i manja gravitacija zato su sve zivotinje bile vece jer ih sila gravitacije nije vukla dole pa su zato stvorenja veca bila. sto je jaca gravitacija stvorenja su manja.
evolucija nije cinjenica, da je cinjenica niko je nebi zvao teorijom.
odr0n

#152 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by odr0n »

Pa zašto se onda i gravitacija zove teorijom gravitacije, nije činjenica? Jel ti nekad profesor u školi ako si pohađao rekao da naučite teoriju nekog predmeta, i to nije činjenica. Tebi može samo psihijatrija pomoć. :-)
cackalica83

#153 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

odr0n wrote:
cackalica83 wrote: ateisticko vjerovanje evolucije je Ovako----> moja majka je samu sebe rodila.
Pojma nemas o ateistickom vjerovanju (uzgred, tako nesto ne postoji).
Bas obrnuto, logika koju navodis je vjerovanje vjernika. Kreator se nije rodio niti je stvoren.

Ako je taj tvoj velicanstveni kreator stvorio Adema i Havu kao prve ljude na dunjaluku kako to da danas imamo bijelu, crnu, crvenu i zutu rasu ljudi sa svim ostalim mutacijama?
Zar ti mozes vjerovati da je mali, sicusni covjek (ili zena) sam sebi promijenio boju koze kroz stotine hiljada godina evolucije?

Kada je Allah, odlučio da stvorio Adema, alejhi selam (neka je na njega mir i spas), naredio je jednom meleku od meleka da ode na Zemlju i da uzme od njenje prašine (zemlje) dio tako da uzme sa cijele zemljaske kugle dio od koga će biti stvoren Adem – pa je zemljina prašina ili zemljini dijelovi bili skupljeni tako da su neki bili bijeli, neki crni, neki žuti, neki crveni od kojih je nakon stvaranja Adema, alejhi selam, stvoreno njegovo potomstvo koje je ima različitu prirodu, pa je od njih nastalo kako rekosmo ljudske rase: bijelci, crnci, crveni i žuti, kao što je od njih bilo: dobri, loši, lijepi i oni koji to nisu.

Pojma nemas o ateistickom vjerovanju (uzgred, tako nesto ne postoji).

pa vjerovanje u evoluciju jeste vjerovanje, jer odakle ti znas kako su procesi tekli kroz milione Godina, jesi li mozda prisustvovao kad su zivotrinje evolvirale? ili si cuo pa povjerovao u to.

sad cu ti pokazati zasto je to tvoje vjerovanje

ucitelj ti u skoli govorio kako je lamark donio teoriju o evoluciji zirafe, sto je ona vise istezala vrat vrat je postao sve veci kroz generacije :D eh to je tvoje vjerovanje
Image
a nigdje nemozes naci tranzicijske forme drugu i trecu zirafu u fosilnom stanju.

Bas obrnuto, logika koju navodis je vjerovanje vjernika. Kreator se nije rodio niti je stvoren

pa naravno da Bog nije stvoren, jer kad bi bio stvren nebi bio Bog nego stvorenje.i uvijek bi se pitao ko je stvorio BOga, pa onda bi pitao ko je onda stvorio stvorioca Boga itd itd nikad kraja

odgovor ko je stvorio boga
E kakav si ti pacijent, i onda se bune kada kažemo da religija prouzrokuje psihološki poremećaj, šizofreniju. :-)

Ti se koristiš naučno fantastičnim elementima kao što su bog, meleci, te ih mješaš u nauku, gdje su to bog i meleci dokazani u nauci pa da služiš sa njima? Koja to naučna grana pominje boga i meleke? Eto koliko si bolestan. :-)

I opet si preskočio post u kojem sam ti objasnio da ta logika stvaralaštva je destruktivna po koncept boga, dok je ti i dalje koristiš te time sam sebi podapinješ. Ako je čovjek stvorio neki produkt, a bog čovjeka, onda logika stvaralaštva zahtjeva da mora postojati i tvorac boga, te tvorac tvorca boga itd., što znači da je u pitanju logički paradoks.
Ti se koristiš naučno fantastičnim elementima kao što su bog, meleci, te ih mješaš u nauku, gdje su to bog i meleci dokazani u nauci pa da služiš sa njima? Koja to naučna grana pominje boga i meleke? Eto koliko si bolestan. :-)
Bog i meleci se nemogu dokazati experimentalno dok naprimjer svijet Dzinna moze, paralelni svijet nevidljivh bica, koje neki nazivaju duhovi dolaze u kontakt sa ovim svijetom i znaju zadavati probleme ljudima. ako mozemo experimentalno dokazati postojanje zivih bica van naseg vidljivog svijeta, zasto je onda tesko povjerovati da postoji Bog i meleci?

je čovjek stvorio neki produkt, a bog čovjeka, onda logika stvaralaštva zahtjeva da mora postojati i tvorac boga, te tvorac tvorca boga itd., što znači da je u pitanju logički paradoks
logika i Kuran nam kaze da bog nema stvaraoca/pocetka, nego je oduvijek izauvijek, jer ako bi prihvatili tu izjavu da Bog ima stvorioca, onda Bog nebi bio BOg nego stvorenje, i onda bi se pitali ako je Bog stvoren, ko je stvorio onoga sto je stvorio BOga, pa bi se pitali ko je stvorio onoga sto je stvorio stvorioca Boga, i tako bi pitali pitanja do vjecnosti nikad kraja, znaci logicki mora negdje poceti neprouzrokovan uzrok u ovom slucaju Bog nema uzrok ali je uzrok svemiru.
odr0n

#154 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by odr0n »

Kad već nešto tvrdiš onda to i potkrijepi, koja nauka je dokazala postojanja džinna, duhova i jednoroga? :-) I koja naučna grana ih pominje.

Logika stvaralaštva nam kaže da je kuran pogriješio jer mora postojati i tvorac boga, kao tvorac tvorca boga i tako u nedogled ako ćemo već tim redom ići.
cackalica83

#155 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

odr0n wrote:Pa zašto se onda i gravitacija zove teorijom gravitacije, nije činjenica? Jel ti nekad profesor u školi ako si pohađao rekao da naučite teoriju nekog predmeta, i to nije činjenica. Tebi može samo psihijatrija pomoć. :-)
gravitacija nije teorija, gtravitacija je nesto sto se moze mjeriti i experimantisati, ovdje na zemlji padaju stvari dole zbog gravitacije dok u svemiru lebdi, zato sto nema gravitacije, samim tim smo dokazali gravitaciju i nije teorija vise. neznam kako se neko moze usuditi sporediti gravitaciju i evoluciju koja je po teoriji milionski process dok gravitaciju odes u svemir i dokazes po kratkom postupku.
Tebi može samo psihijatrija pomoć
karakteristika ateistcke idologije je da ponizava oponente do bezsvijesti kad im se stane na put logikom i naucnim cinjenicama
kao Dawkins ovdje

ali ateisticku ideologiju je vrlo lahko oboriti , dovoljno je samo iznijeti motor iz prirode koje koriste bakterije i celije sperme da dodje do paralize :D
odr0n

#156 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by odr0n »

Gravitacija nije teorija haha, pa sada se vidi da nemaš ni osnovnog obrazovanja. I kako te ne ismijavati i ne zafrkavati kad se bolan tako provaljuješ.
cackalica83

#157 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

odr0n wrote:Kad već nešto tvrdiš onda to i potkrijepi, koja nauka je dokazala postojanja džinna, duhova i jednoroga? :-) I koja naučna grana ih pominje.

Logika stvaralaštva nam kaže da je kuran pogriješio jer mora postojati i tvorac boga, kao tvorac tvorca boga i tako u nedogled ako ćemo već tim redom ići.
mnogo stosta vi neznate, zato sto sve usko gledati, trebate da ste otvoreni prema naucnim cinjenicama i experimentima koji se vrse a ne pobijati imaginarnom evolucijom.

Kad već nešto tvrdiš onda to i potkrijepi, koja nauka je dokazala postojanja džinna, duhova
imas dva nacina , dozvoljeni i nedozoveljni nacin

nedozvoljeni nacin stupanja u kontakt sa Dzinima karinima, pratiocima ljudi koj nastave zivjeti poslije smrti ljudi pa stupaju u kontakt sa zivima na ovom svijetu a ljudi misle da su to njihovi umrli koji se javljaju. U ovim experimentima usetvuju naucnici kao sto mozes da vidis na ovo mdokumentarnom

dozvoljen nacin exorcizam, Rukja gdje se oni tjeraju iz tijela prilkom kad udju u covjekovo tijelo
Lijecenje Kuranom u Srbiji i crnoj gori

i jednoroga?
to nepostoji
Logika stvaralaštva nam kaže da je kuran pogriješio jer mora postojati i tvorac boga
to nevazi za Boga, bog sam kaze da nije rodjen i da nece umrijeti nikad.
cackalica83

#158 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

odr0n wrote:Gravitacija nije teorija haha, pa sada se vidi da nemaš ni osnovnog obrazovanja. I kako te ne ismijavati i ne zafrkavati kad se bolan tako provaljuješ.
pa kako onda moze raditi experimente sa gravitacijom

i kako je onda ovo teorija kad je nesto sto se moze testirati i dokazati dok to nije slucaj sa evolucijom.
odr0n

#159 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by odr0n »

Njutnova teorija gravitacije, idi u bilo koju osnovnu školu, pitaj bilo kojeg osnovca iz 5. razreda nek ti objasni, sramoto.

Ama kakve crne klipove postavljaš, navedi naučnu granu i definiciju u kojoj je dokazano postojanje džina, duhova i jednoroga.

Nema potrebe da dalje pominješ logiku kreacionizma, koja je sama po sebi destruktivna i obara religijske tvrdnje o bogu kao stvaraocu.
irac300

#160 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by irac300 »

Dobro neko reče, ovo je ipak Mihajlo, pardon konvertit Mihajlo (preš'o čo'jk na islam).
5 0 5

#161 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by 5 0 5 »

odavno nisam sreo glupljeg covjeka.
harač

#162 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by harač »

šta se dogodi kad čovjeku daš internet, ali ne i 5 razreda osnovne...
AleksoMKD

#163 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by AleksoMKD »

cackalica83 wrote:
Bog i meleci se nemogu dokazati experimentalno dok naprimjer svijet Dzinna moze, paralelni svijet nevidljivh bica, koje neki nazivaju duhovi dolaze u kontakt sa ovim svijetom i znaju zadavati probleme ljudima. ako mozemo experimentalno dokazati postojanje zivih bica van naseg vidljivog svijeta, zasto je onda tesko povjerovati da postoji Bog i meleci?
Moment, kolega.

Kako se to moze dokazati paranormalni svet dzinna?

Zasto neko ne uzme neku od mnogih nagrada i priznanja koje slede ako se dokaze tako nesto?
OK, je wiki ali ima pregled http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_pr ... paranormal neka donira novac u dobrotvorne svrhe, ali nek jednom za uvjek rjesi debatu.

Ako uspe mi ateisti cemo se usrati od straha :D
malsal

#164 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by malsal »

Ne znam definiciju dokaza, i ne da mi se googlat ali predpostavljam da bi dokaz trebao imati neki kvalitet koji dovodi do toga da je dalja rasprava o necemu suvisna.
A rasprave o postojanju boga nisu suvisne, i to mi govori da definitivnog dokaza nema.
Moje skromno misljenje je da takav dokaz nije moguce naci (mimo neceg tipa da se bog projavi pred nasim ocima i demonstrativno pokaze da je bog) i da ne postoji u prirodi.
Isto tako nema dokaza za nepostojanje boga, sve sto mi ateisti imamo su vlastita ubjedjenja i pogled na religiju, kozmologiju, moral, vidjenje i tumacenje boga... Normalno kao ateista ja sam ubjedjen u ispravnost svog misljenja, ali ne mogu religioznoj osobi (pogotovo ne-ortodoksnoj osobi, koja je spremna svoje vidjenje religije pomiriti sa modernom naukom i modernim tumacenjim sveti knjiga) dokazati da bog ne postoji.
Na kraju, kome treba dokaz ? Ateisti ne vjeruju da ima dokaz o postojanju boga, dok religija sa definitivnim dokazom postojanja boga ne bi vise bila religija, to bi izbacilo vjerovanje iz vjere - nema potrebe vjerovati nesto sto je demonstrativno dokazano, to prelazi u oblast znanja.
ala7

#165 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by ala7 »

Čitao sam par stranica unazad i vidim da spominjete flagele i spermatozide i mehanizme kretanja. Lahko je to objasniti, biologija to lahko objašnjava a biohemija, mikrobiologija to još bolje preciznije može pojasniti. Taj motor to gorivo što pokreće tj. tzv "motor" kod flagele i spermatozida su ustvari proteini i gorivo je ugljikohidrati i .

E sad pitanje se postavalja kako je došlo do toga ? Postavlja se pitanje famozno "kako šta" ?

Zemlja nije uvijek bila naseljiva i nije moguć bio život a kamoli inteligenti život jer uslovi to nisu dozvoljavali. Svakom organizmu je bio potreban kiseonik za život a u ranom periodu zemlje atmosferu je sačinjavao CO2 i N većinski.

Pitanje kako nastaje onda život i same te flagele i ti mehanizmi ? Mnogi tvrde asteroidi i komete su donijeli vodu koja je reagovala sa azotom i co2 i ostalim spojevima u ranoj fazi planete i tako stvorili organske materije što je preduslov za stvaranje DNK kako bi se proizvodili proteini koji bi izgrađivali organizme i slično i iste te flagele pa i samog čovjeka.

P.S. Vidim spomenuli ste DNK (DNA), svejedno.. DNK baš ona zadaje šta da se proizvodi u ribosomima (da uzmemo njih sad u fokus pored ostalih "kopir aparata" tako da ih nazovemo).
Nije DNK kopir aparat već kopir aparat su ribosomi, oni su ti koji štampaju tj. uzimaju informaciju od DNK preko određenih mehanizama i onda "štampaju" tj. stvaraju proteine koji mogu biti samo specifični za jednu ulogu u organizmu ili ćeliji tj. da obavljaju samo jednu fukciju.

Nauka to ne može da dokaže, čak ni eksperimentalno gdje je moguće simulirati uslove u ranoj fazi naše planete. Ne može jednostavno. Zašto li, šta stoji iza toga ?

Zašto nauka ne može da dokaže, čak ni da procjeni veličinu svemira, ne može da prepozna tu tamnu materiju i energiju (kako je nazivaju) gdje je tamna energija prisutna oko 70% a tamn. materija oko 25% a onaj ostatak 5% otpada na sve oko nas na materiju što vidimo i što se nalazi oko nas. Uloženi su milioni i milioni dolara kako bi samo dokazali to a kamoli nešto više.

Mnogo toga sam pročitao i vidio ali nauka dođe do trenutka da ne zna odgovoriti "kako šta" dalje ! Neke stvari će ostati ne objašnjene.

Mislim da treba odvojiti nauku tj. biologiju, astronomiju i ostale prirodne nauke od same vjere i vjerovanja u postojanje Boga.

Ne bavim se biologijom, astronomijom, geologijom, evolucijom i slično, zato ne zamjerite vi iz tih struka što ste ako sam gdje pogriješio. Zanimanje mi je indirektno povezano sa ovim pa nekad te nekad pročitam pogledam stvari iz tih oblasti. Pozdrav raja :) Vjerujte u bolje sutra
Static-X

#166 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by Static-X »

...

Sent from my SCH-I500 using Tapatalk 2
MyTao

#167 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by MyTao »

najgore sto 99% ljudi ovdje nezna ni sta je to Ateizam... Evolucija, Big Bang i slicne stvari nemaju ama bas nikakve veze sa Ateizmom, al nekima je to nemoguce objasniti...

Ako su te slicice iz prvog posta "dokaz" onda su to dokazi protiv Evolucije... naravno to su smijesni dokazi i nemoj slucajno da to kazes pred ljudima koji su strucni u tome jer ces biti ismijan... al eto, samo da znas da tim slikama i "dokazima" nisi napao Ateizam i cinjenicu da ne postoje dokazi za boga... vec evoluciju, al opet ti kazem, ako imalo znas o Evoluciji znao bi koliko je smijesno to sto pises...
cackalica83

#168 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

odr0n wrote:Njutnova teorija gravitacije, idi u bilo koju osnovnu školu, pitaj bilo kojeg osnovca iz 5. razreda nek ti objasni, sramoto.

Ama kakve crne klipove postavljaš, navedi naučnu granu i definiciju u kojoj je dokazano postojanje džina, duhova i jednoroga.

Nema potrebe da dalje pominješ logiku kreacionizma, koja je sama po sebi destruktivna i obara religijske tvrdnje o bogu kao stvaraocu.
Njutnova teorija gravitacije, idi u bilo koju osnovnu školu, pitaj bilo kojeg osnovca iz 5. razreda nek ti objasni, sramoto.
:-) naravno da je bila teorija u njutonovo vrijeme, jer ko je mogao 0 gravitacije na zemlji ili ko je mogao otici u svemir da testira i vidi kako nema gravitacije, zato je otad nazva teorija. a sad je fakt to je nesto sto se moze izmjeriti, experimentisati i vise nije samo teoretisanje nego FAKT. a dok kod evolucije je samo teoretisanje koje ateisti vrlo rado prihvatatju srcu samo kako bi sklonili Boga iz igre :D
neznam kako se zove grana ali sam ti iznio dokaze kako se mogu detektirati. na nedozvljen nacin ili dozvoljen nacin.
pogledaj vidio dokumentarc gore pa ces da vidis koje su metode koristili naucnici koji su prisustvovali tim senasama prizivanja Dzinna i kako se stvari materiliziju pred njihovim ocima. a drugi video je lijecenje od Dzinna u srbiji i crnoj gori.
Nema potrebe da dalje pominješ logiku kreacionizma, koja je sama po sebi destruktivna i obara religijske tvrdnje o bogu kao stvaraocu
ovo destruktvino
Bog/Inzinjer---->Priroda/Fabrika----->Masina/DNK/DNA--->Produkt/Motor u bakteriji

dok atesiti je logicno ovo
Priroda/Fabrika----->Masina/DNK/DNA--->Produkt/Motor u bakteriji

Jesi li ikad vidio igdje da sama masina u fabrici dizajnira i stvori produkt bez inzinjera???
cackalica83

#169 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

505sCrtom wrote:odavno nisam sreo glupljeg covjeka.
jarane za sve treba dokaze , ako tvrdis tako daj ljudima dokaze zasto sam pogresio i gdje na kojem mjestu?

ja kad tvrdim nesto onda vidis da iznosim slike video klipove itd ali mnogi nemogu to da sazvakaju , jer nesmiju pomisliti da BOg ima koliko im je ateisticka ideologija isprala mozak sa evolucijom, a ta ista evolucija je logicna samo ako ima ko da je evolvira, Ako Bog evolvira zivotinju kako bi postala naprednija i odrzivija u zivotu, onda nema problema sa evolucijom, problem sa evolucijom jeste sto se prekida veza izmedju kreatora ili evolvera sa prirodom, pa ateisti kazu samo od sebe se kreira, nesto poput, "moja mama je samu sebe rodila" :D
cackalica83

#170 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

harač wrote:šta se dogodi kad čovjeku daš internet, ali ne i 5 razreda osnovne...
mi jos cekamo od tebe objasnjenje kako to da

Masina u fabrici dizajnira i kreira produkt bez inzinjera? :D

U ostalom hajmo se sloziti sa tobom pa reci nema Boga, sta cemo onda, zasto smo onda ovdje na ovome svijetu, kakva nam je svrha? Imamo li ikakvu svrhu bistvovanja na ovom svijetu? :) da cujem odgovor, ali pazi dobro sta ces mi napisati da nebi sam pao u svoju zamku :D
vaučer

#171 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by vaučer »

cackalica83 wrote:Ako Bog evolvira zivotinju kako bi postala naprednija i odrzivija u zivotu, onda nema problema sa evolucijom, problem sa evolucijom jeste sto se prekida veza izmedju kreatora ili evolvera sa prirodom, pa ateisti kazu samo od sebe se kreira, nesto poput, "moja mama je samu sebe rodila" :D
Svakim postom u kojem spominješ evoluciju pokazuješ koliko ne razumiješ ni okvirno taj proces.
cackalica83

#173 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

AleksoMKD wrote:
cackalica83 wrote:
Moment, kolega.

Zasto neko ne uzme neku od mnogih nagrada i priznanja koje slede ako se dokaze tako nesto?
OK, je wiki ali ima pregled http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_pr ... paranormal neka donira novac u dobrotvorne svrhe, ali nek jednom za uvjek rjesi debatu.

Ako uspe mi ateisti cemo se usrati od straha :D
kao sto sam gore naveo, dozovljen i nedozovljen nacin

nedozvoljen nacin su kao primjeri iz onog dokumentarnog gore sto se zove Afterlife, plus ima tu jos neki tehnika kao sto su Ouija tabla sto je jako opasno.

dozovljen nacin jeste kad covjek koji je napadnout od strane Dzinna, pocnes mu uciti Rukju, recitaranje orginalnog Kurana odredjenih sura namijenjeni za tu svrhu pa pocnu reakcije na pacijentu, od brzog treptanja ocnih kapaka, trnjenja dijelova tijela, podrhtavanje dijelova tijela, strujanja pod kozom, da te nesto vuce naprijed ili nazad kao magnet, lebdenje ruka u zraku, vrtoglavica, mucninca, povracanje, pritisak u glavi i u drugim dijelovima tijela, govor Dzina kroz usta pacijenta.

pa nek dodju Enesu Beganovicu ili Alminu Omersavicu i rijesena stvar :D oni su strucnjaci po ovom pitanju.

Eenes beganovic, Rukja, islamski exorcizam protiv Dzinna

Ferid orahovac rukja

Ako uspe mi ateisti cemo se usrati od straha

pa da si ti prisustvao ovim stvarima kao sto sam ja i vidio sta sam ja vidio vjerovatno bi se usrao da tako kazem :D ali staces se bojati ti onako nevjerujes da nema nista :lol:
cackalica83

#174 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

vaučer wrote:
cackalica83 wrote:Ako Bog evolvira zivotinju kako bi postala naprednija i odrzivija u zivotu, onda nema problema sa evolucijom, problem sa evolucijom jeste sto se prekida veza izmedju kreatora ili evolvera sa prirodom, pa ateisti kazu samo od sebe se kreira, nesto poput, "moja mama je samu sebe rodila" :D
Svakim postom u kojem spominješ evoluciju pokazuješ koliko ne razumiješ ni okvirno taj proces.
dajte mi objasnite tu prokletu evoluciju vise :D

kad god napadnem evoluciju samo su izgovori, glup si, ludjak si, nerazumijes evoluciju, uci skolu itd itd

ako ste sigurni u tu vasu evoluciju kao sto sam ja siguran da postoji Bog dajte onda konretne dokaze o evoliciji a ne falsifikovane stvari kao sto su znali falsifikovati kako bi dokazivali evoluciju. cak sta vise, ako postoji stvarno evolucija, to usopte nije dokaz da nema potrebe za bogom, bnego upravo logika kaze, da treba da bude Onaj ko ce evolvirati objekt X, a ne da se sam objekat X od sebe evolvira, nema smisla, jer zamisli se sad si riba, pa hoces da izadjes nma kopno, zasto bi kao riba izlazio na kopno kad ti je prirodno da bues u moru, i kad bi stvarno htio, kako je moguce da u roku nekoliko minuta evolviras pa da mozes prenijeti te gene na svoje potomke bez da umres bez vode? nema smisla nikako.
Last edited by cackalica83 on 02/04/2013 09:45, edited 1 time in total.
vaučer

#175 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by vaučer »

cackalica83 wrote: dajte mi objasnite tu prokletu evoluciju vise :D

kad god napadnem evoluciju samo su izgovori, glup si, ludjak si, nerazumijes evoluciju, uci skolu itd itd

ako ste sigurno u tu vasu evoluciju dajte konretne dokaze o evoliciji a ne falsifikovane stvari kao sto su znali falsifikovati kako bi dokazivali evoluciju. cak sta vise, ako postoji stvarno evolucija, to usopte nije dokaz da nema potrebe za bogom, bnego upravo logika kaze, da treba da bude Onaj ko ce evolvirati objekt X, a ne da se sam objekat X od sebe evolvira, nema smisla, jer zamisli se sad si riba, pa hoces da izadjes nma kopno, zasto bi kao riba izlazio na kopno kad ti je prirodno da bues u moru, i kad bi stvarno htio, kako je moguce da u roku nekoliko minuta evolviras pa da mozes prenijeti te gene na svoje potomke bez da umres bez vode? nema smisla nikako.
Pitanje.
Koliko ti misliš da je svijet star?
Koliko misliš da postoji život na Zemlji?
Post Reply