Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Locked
muniza

#151 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by muniza »

BASS wrote:Trebas biti stvarno zlonmjeran i reci kako Bosnjaci negiraju sve bosansko i nema smisla za raspravom.
I stvarno trebas biti zlonamjeran i dovoditi u pitanje pravo Bosnjaka na svoje staro ime.
Dozer i Muniza, vi ste se pokazali iskljucivo kao troleri i ne vidim smisao da vam neko odgovara.
Znaš šta, opet si u pravu, trolovi smo i mi ali brate i vi, jedina razlika što smo dozer i ja sad kao manjina.
Nema smisla, svakako postade previše lično za mene, prepustih se djeliti emocije sa nebitnim likovima koji možda dobijaju i lovu da bi pisali šta pišu.
Vozdra, nadam se da ću odoliti što duže da ne kontriram trolovima s druge strane.
cyprus

#152 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by cyprus »

Dozer wrote:Kinezi su samo - geografija?! Moze i neko obrazlozenje...?
Naravno, po mogucnosti povuci odmah i paralelu na BiH.
Naravno... Kinezi su svi stanovnici NR Kine, ma kojoj etničkoj grupi pripadali (službeno ih je 56)... Nijedna od tih etničkih grupa ne nosi naziv Kinezi... Najbrojniji je narod Han (ujedno najveća etnička grupa na svijetu), a ostalo su manjine: Čuang, Mandžurci, Tibetanci, Ujguri, Hui, Mongoli itd.

Evo i paralela:

Bosanci (i Hercegovci) su svi stanovnici Bosne i Hercegovine, ma kojoj etničkoj grupi pripadali (službeno postoje tri konstitutivna naroda + ostali)... Nijedna od tih etničkih grupa ne nosi naziv Bosanci i Hercegovci... Najbrojniji su narod Bošnjaci, a druga dva konstitutivna naroda su Srbi i Hrvati, dok u ostale spadaju pripadnici manjinskih etničkih grupa (Romi, Crnogorci, Ukrajinci, Jevreji, Turci, Arapi, Albanci itd.), te ljudi koji se ne identifikuju ni sa jednom etničkom grupom (oni se obično identifikuju sa državom - Bosanci, sa širom etničkom grupacijom - Jugoslaveni ili odbijaju da se izjasne o svojoj etničkom identitetu)...

Samo kod ove paralele, bitno je naglasiti i sljedeće: U NR Kini se pojedinci ne pišu kako je njima ćeif već ih vlada svrsta kako je njoj ćeif (tj. kako smatra da je ispravno), dok u BiH ljudi imaju slobodno pravo da napišu šta god hoće...
Last edited by cyprus on 20/02/2013 12:06, edited 1 time in total.
Damir_5

#153 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by Damir_5 »

muniza wrote:
Kog mog naroda?
Ja sam Bosanac, Musliman i pričam bosanski, ako ti još uvijek nije jasno onda ne znam šta treba, da opet počnem crtati. To što su bošnjački predstavnici u Dejtonu potpisali izdaju treba biti vaš problem a ne moj.
Ti si prije svega trol, a nakon toga Srbin i ne znam zasto govoris da je nad tvojim narodom izvrsen genocid, kad nije, genocid je izvrsen nad Bosnjacima, a ti sam kazes da nisi Bosnjak, a pod drugo, nije Alija bio nekakav bosnjacki predstavnik u Daytonu, nego clan predsjednistva kao danas mu sin, sa fikus ovlastima. Inace Alija je nevoljko pristao na Bosnjastvo, nakon prvobitnog odbijanja, zapravo bio je doveden pred svrsen cin.

I da to sto se potpisalo u Daytonu, to je i tvoj problem. Mozda da si bio za Bosnu u 90tim, a ne za Jugoslaviju, a protiv Bosne, mozda do Daytona ne bi ni doslo.
cyprus

#154 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by cyprus »

Damir_5 wrote:
muniza wrote:
Kog mog naroda?
Ja sam Bosanac, Musliman i pričam bosanski, ako ti još uvijek nije jasno onda ne znam šta treba, da opet počnem crtati. To što su bošnjački predstavnici u Dejtonu potpisali izdaju treba biti vaš problem a ne moj.
Ti si prije svega trol, a nakon toga Srbin i ne znam zasto govoris da je nad tvojim narodom izvrsen genocid, kad nije, genocid je izvrsen nad Bosnjacima, a ti sam kazes da nisi Bosnjak...
De ba uklonite više ovog idiota :-) :-) Svako ko mu oponira je Srbin :mrgreen:
@mba

#155 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by @mba »

theTruePath wrote:Lipovača: Na popisu stanovništva ne dozovolimo da bošnjački korpus bude sveden na marginu

“Predsjednik Alija Izetbegović je tada smatrao da se oko Patriotske lige trebaju okupiti sve patriote. I tada, znajući da su Bošnjaci, bez uvrede drugima, bili najugroženiji narod najnezaštićeniji narod, najnespremniji narod na razmjere genocida i egzodus kojima nam se bio namjenjivao, i tada je radio jednu multietničku sliku koju možete vidjeti ovdje uz prisustvo zastava drugih naroda, religija i etniciteta. Danas postoje Oružane snage BiH, prije toga je bila Armija RBiH, pa je bio Peti korpus na ovim područjima, Unska operativna grupa, Teritorijalna odbrana, ali prvo ono što je bilo je Patriotska liga. Prema tome Patriotska liga BiH je bio izvor odbrane, ne samo bošnjačkog naroda na čelu sa Alijom Izetbegovićem, nego opstojnosti i odbrane Bosne i Hercegovine u AVNOJ-skim granicama od koje mi Bošnjaci nećemo nikada odustati. Čestitam na temi koju ste danas izabrali i želim posebno da poručim da Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini nije slučajan. Popis stanovništva u umovima nekih ljudi koji Bosnu i Hercegovinu vide kao slabašnu, decentraliziranu državu, koja bi postojala samo zato što mora zbog međunarodnih odnosa. Popis u njihovim glava je ustvari završni udarac bošnjačkom narodu. Popis po njihovim vizijama treba da pokaže kako Bošnjaka nema više onoliko koliko je bilo 1990. godine, da Bošnjaci više nisu najbrojnije stanovništvo na području Bosne i Hercegovine i sada u narednom periodu će se pojaviti kojekakve nevladine organizacije i kojekakve političke stranke koji će nama Bošnjacima, jer znaju da se mi najviše peckamo na priču o Bosni i Hercegovini, na priču o bosanstvu, hercegovstvu, o jačanju identiteta bosanskoga, nudiće nam sve i svašta i reći će da je bolje biti Bosanac nego Bošnjak. Nemoj te na to nasjedati! To je nova podvala u mirnom periodu, mirnim sredstvima bošnjačkom narodu, jer zamislite da se naši ljudi na to upecaju, da se prikaže da ima puno više Bosanaca nego konstutivnih naroda Bošnjaka, pitam vas onda kolika je onda sigurnost i opstojnost ove zemlje u političkom smislu, treba da se pokaže da smo mi svedeni na marginu i treba da bošnjački korpus konstituivno padne između ostala dva korpusa. Nažalost, mi smo svijesni da politički lideri druga dva korpusa ne teže toliko i ne streme toliko održavanju jedne Bosne i Hercegovine na način na koji to vidimo mi Bošnjaci i kratko ću reći – Jesmo Bosanci ali smo prvo Bošnjaci jer Bošnjaka nema Bosne i Hercegovine” – kazao je premijer Hamdija Lipovača.
Prisutnima se također obratio i prof. Suad Mahmutović, odgajatelj u medresi Džemaludin Čaušević u Cazinu i predavač na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću.

On je primjer pravog socijaldemokrate :bih: :bih:

sta ce na to reci "bosanci"

hamdija :thumbup:
vonSchtigliz

#156 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by vonSchtigliz »

XXS wrote:U danasnjoj Bosni legalno nema Bosanaca, a ako nema Bosanaca onda se sve ovo mora podijeliti izmedju Srba, Hrvata i Bosnjaka.
Zato, Bosnjaci, ne dijelite se. Konacna podijela dolazi uskoro.

Ovo me sve podsjeca na '92. i iskaze tipa:
"ma moze svuda da pukne, samo u Bosni ne moze".

Bas kao sto se i '92. iz aviona moglo vidjeti da se rat ne moze izbjeci tako je i danas jasno da je sljedeci popis samo jedan od zavrsnih koraka ka konacnoj podjeli Bosne.

Na osnovu zadnjek validnog popisa iz '90. ili '91., nije bilo nikakvog nacina da se ova zemlja podjeli. Mape su izgledale kao da se dvogodisnjak sa flomasterima igrao po papiru.

Nakon nadolazecek popisa, sve ce biti puno lakse. Tri ciste teritorije sa dominantnom vecinom jednog od konstitutivnih naroda. Zato je bitno da je sto manje Bosanaca.

Sve se moze podijeliti, samo je Bosna nedjeljiva.
Al' u hurcu
Sta mislis ako bi se svi Bosnjaci izjasnili kao Bosanci da bi to nesto promjenilo stvar onda bi se isto po tvom BiH djelila na Spsku, Hrvatsku i Bosansku teritorijalnu dominaciju a ne Bosnjacku to jest isto s.... samo drugo pakovanje :-) , samo sto bih nas bilo manje jer bi se jos djelili i kao Hercegovci ili Krajisnici i Sandzakljije mozda . Tvoja tvrdnja je pogresna i usko gledana jer nisu upitanju samo Bosnjaci u BiH nego u citavoj regiji kao sto je Sandzak, Kosovo , Crna Gora itd pa zato moramo da mislimo i racunamo i na njih . Ovo je jedinstvena prilika da ujedinimo cijeli narod i da rjesimo svoje nacionalno pravo kao sto je pravo na nacionalnu drzavu sto nam i UN povelja garantuje . Ako postignemo nacionalnu vecinu 50% plus jedan Bosnjak onda cemo imati pravo koje nam je do sada uskraceno da od ove nase maticne drzave napravimo i svoju nacionalnu cime cemo od naj ugrozenijeg naroda Europe ( bez svoje nacionalne drzave ) prvi put u istoriji postati postati ravnopravna nacija sa ostalima :thumbup: . A sta reci na kraju mozda si ti u pravu ali znas kako se kod nas kaze ko je u pravu dobije k...
Damir_5

#157 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by Damir_5 »

cyprus wrote:
Neka uklone tebe, idiote. Cijela tvoje prisustvo ovdje je u stilu pozivanja na virutalnu egzekuciju korisnika koji diskutiraju ovdje. Svaki drugi post ti je u stilu tog smeca kojeg si gore napisao, gdje pozivas na necije baniranje?

A svi znamo ko Bosnjake naziva "Muslimani" sa velikim "M", to je i budali danas jasno. Sta ces, ne mogu trolovi na sve misliti kad se predstavljaju drugim identitetom, pa se izdaju.
BASS

#158 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by BASS »

Moram se sloziti sa cyprusovim objasnjenjem.
Nesto slicno i ja govorim, samo sad na to dodaj dileme na relaciji nacija-etnija, etnija-religija, etnija-politika. Pa lafo borce za diskriminsane, koji bi u biti samo ucinili poziciju pravih ostalih samo tezom svojim guranjem u ostale. Citav buckuris ljudima u glavi :-)

Ps. Zasto se sve komplikuje sa bosancima, hercegovcima sta ja znan - ako ne zelis biti jedan od 3 naroda onda si neopredjeljen. A bosanac(i hercegovac) si svakako ako imas bih pasos sta god da si, ali ne etnonacionalno nego geografsko-drzavljanski. :)
Last edited by BASS on 20/02/2013 12:20, edited 1 time in total.
OpusDei

#159 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by OpusDei »

vonSchtigliz wrote: Sta mislis ako bi se svi Bosnjaci izjasnili kao Bosanci da bi to nesto promjenilo stvar onda bi se isto po tvom BiH djelila na Spsku, Hrvatsku i Bosansku teritorijalnu dominaciju a ne Bosnjacku to jest isto s.... samo drugo pakovanje :-)
Najveci paradoks je taj da, kad bi svi Bosnjaci rekli: "ok, u pravu ste, hajmo se svi izjasnjavati kao Bosanci", onda bi samo bilo pitanje vremena prije nego sto bi oni najzadrtiji "Bosanci" poceli bjezati i od bosanstva.
CungaLunga

#160 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by CungaLunga »

cyprus wrote:
Dozer wrote:Kinezi su samo - geografija?! Moze i neko obrazlozenje...?
Naravno, po mogucnosti povuci odmah i paralelu na BiH.
Naravno... Kinezi su svi stanovnici NR Kine, ma kojoj etničkoj grupi pripadali (službeno ih je 56)... Nijedna od tih etničkih grupa ne nosi naziv Kinezi... Najbrojniji je narod Han (ujedno najveća etnička grupa na svijetu), a ostalo su manjine: Čuang, Mandžurci, Tibetanci, Ujguri, Hui, Mongoli itd.

Evo i paralela:

Bosanci (i Hercegovci) su svi stanovnici Bosne i Hercegovine, ma kojoj etničkoj grupi pripadali (službeno postoje tri konstitutivna naroda + ostali)... Nijedna od tih etničkih grupa ne nosi naziv Bosanci i Hercegovci... Najbrojniji su narod Bošnjaci, a druga dva konstitutivna naroda su Srbi i Hrvati, dok u ostale spadaju pripadnici manjinskih etničkih grupa (Romi, Crnogorci, Ukrajinci, Jevreji, Turci, Arapi, Albanci itd.), te ljudi koji se ne identifikuju ni sa jednom etničkom grupom (oni se obično identifikuju sa državom - Bosanci, sa širom etničkom grupacijom - Jugoslaveni ili odbijaju da se izjasne o svojoj etničkom identitetu)...

Samo kod ove paralele, bitno je naglasiti i sljedeće: U NR Kini se pojedinci ne pišu kako je njima ćeif već ih vlada svrsta kako je njoj ćeif (tj. kako smatra da je ispravno), dok u BiH ljudi imaju slobodno pravo da napišu šta god hoće...
Dobra paralela Kipre :thumbup:
cyprus

#161 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by cyprus »

Damir_5 wrote:
cyprus wrote:
Neka uklone tebe, idiote. Cijela tvoje prisustvo ovdje je u stilu pozivanja na virutalnu egzekuciju korisnika koji diskutiraju ovdje. Svaki drugi post ti je u stilu tog smeca kojeg si gore napisao, gdje pozivas na necije baniranje?
Ne pozivam na virtuelnu egzekuciju korisnika, nego samo tebe... Pa čovječe ti si sa svojim umobolnim tvrdnjama i načinom diskutovanja prevazišo meni se čini sve forumaše koji su se ikad pojavili na ovom forumu... Ruku na srce bar 50% postova ti je za bana ili je bar na ivici... Da ne govorimo o notornim glupostima koje ovdje širiš...
nosara

#162 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by nosara »

vonSchtigliz wrote:
XXS wrote:U danasnjoj Bosni legalno nema Bosanaca, a ako nema Bosanaca onda se sve ovo mora podijeliti izmedju Srba, Hrvata i Bosnjaka.

Bas kao sto se i '92. iz aviona moglo vidjeti da se rat ne moze izbjeci tako je i danas jasno da je sljedeci popis samo jedan od zavrsnih koraka ka konacnoj podjeli Bosne.

Na osnovu zadnjek validnog popisa iz '90. ili '91., nije bilo nikakvog nacina da se ova zemlja podjeli. Mape su izgledale kao da se dvogodisnjak sa flomasterima igrao po papiru.

Nakon nadolazecek popisa, sve ce biti puno lakse. Tri ciste teritorije sa dominantnom vecinom jednog od konstitutivnih naroda. Zato je bitno da je sto manje Bosanaca.

Al' u hurcu
Sta mislis ako bi se svi Bosnjaci izjasnili kao Bosanci da bi to nesto promjenilo stvar onda bi se isto po tvom BiH djelila na Spsku, Hrvatsku i Bosansku teritorijalnu dominaciju a ne Bosnjacku to jest isto s.... samo drugo pakovanje :-) , samo sto bih nas bilo manje jer bi se jos djelili i kao Hercegovci ili Krajisnici i Sandzakljije mozda . Tvoja tvrdnja je pogresna i usko gledana jer nisu upitanju samo Bosnjaci u BiH nego u citavoj regiji kao sto je Sandzak, Kosovo , Crna Gora itd pa zato moramo da mislimo i racunamo i na njih . Ovo je jedinstvena prilika da ujedinimo cijeli narod i da rjesimo svoje nacionalno pravo kao sto je pravo na nacionalnu drzavu sto nam i UN povelja garantuje . Ako postignemo nacionalnu vecinu 50% plus jedan Bosnjak onda cemo imati pravo koje nam je do sada uskraceno da od ove nase maticne drzave napravimo i svoju nacionalnu cime cemo od naj ugrozenijeg naroda Europe ( bez svoje nacionalne drzave ) prvi put u istoriji postati postati ravnopravna nacija sa ostalima :thumbup: . A sta reci na kraju mozda si ti u pravu ali znas kako se kod nas kaze ko je u pravu dobije k...
Bosnjacki nacionalisti bi nacionalnu drzavu, a nisu u stanju da urede ni mjesta u kojima su apsolutna, skoro stoprocentna vecina... Simpaticno... :D
Damir_5

#163 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by Damir_5 »

cyprus wrote:
Ne pozivam na virtuelnu egzekuciju korisnika, nego samo tebe... Pa čovječe ti si sa svojim umobolnim tvrdnjama i načinom diskutovanja prevazišo meni se čini sve forumaše koji su se ikad pojavili na ovom forumu... Ruku na srce bar 50% postova ti je za bana ili je bar na ivici... Da ne govorimo o notornim glupostima koje ovdje širiš...
Ja pozivam da se tebe i tvoju ekipu banira, jer ne dajete nikakav doprinos raspravi ovdje. Samo kao kakva baba si ovdje i cekas da nekog neistomisljenika koji nije za Jugoslaviju, sa svojim provokatorima privjescima i da mu isprovociras ban. Ofirno je to sto radis. Ako se ne slazes sa onim koji te samara argumentima, a ti ga pobijedi u diskusiji. Nisam ti stavio noz pod grlo, ako imas argumente, ti ih upotrijebi, ako nemas, a sta ti ja mogu, placi, ovo je internet, vrijeme mraka cenzure iz bivseJugoslavije je daleko iza nas, moras shvatiti da se tvoja i takvih kao ti vise ne pika.
Last edited by Damir_5 on 20/02/2013 12:27, edited 1 time in total.
@mba

#164 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by @mba »

ne kontam nekako neke likove ovde, ako jedna ovako velika licnost kao sto je gosp. lipopvaca ovako nest kaze javno, pa ljudi moji sta treba jos, sta da se kaze na ovo, kome vise nije jasno o cemu se radi i sta je cilj popisa stanovnistva!

da napomenem nisam inace simpatizer te stranke, da nebi neko pogresno razumio, ali je lipovaca samo rekao istinu i trenutno stanje opisao, sto se kaze, i ptice na grani znaju i kontaju o cemu se radi!
Last edited by @mba on 20/02/2013 12:29, edited 1 time in total.
@mba

#165 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by @mba »

nosara wrote:
vonSchtigliz wrote:

Al' u hurcu
Bosnjacki nacionalisti bi nacionalnu drzavu, a nisu u stanju da urede ni mjesta u kojima su apsolutna, skoro stoprocentna vecina... Simpaticno... :D

pa sta predlazes onda, sta je rijesenje?
jer mislis ako se neko izjasni ka bosanac da je automatski posteniji i da nece krasti kao sto sada kradu svi od reda???

argumetacija ti je bezze!!!
samo_ti

#166 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by samo_ti »

Ostali su propale komuniste, ljudi bez identiteta i klasicni podrumasi !
Kada vidis ko se sve izjasnjava Ostali, vidis im porodice i proslost, skontas da spadaju u jednu od gore tri nabrojane kategorije :)
nosara

#167 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by nosara »

Damir_5 wrote:
cyprus wrote:
Ja pozivam da se tebe i tvoju ekipu banira, jer ne dajete nikakav doprinos raspravi ovdje. Samo kao kakva baba si ovdje i cekas da nekog neistomisljenika koji nije za Jugoslaviju, sa svojim provokatorima privjescima i da mu isprovociras ban. Ofirno je to sto radis. Ako se ne slazes sa onim koji te samara argumentima, a ti ga pobijedi u diskusiji. Nisam ti stavio noz pod grlo, ako imas argumente, ti ih upotrijebi, ako nemas, a sta ti ja mogu, placi, ovo je internet, vrijeme mraka cenzure iz bivseJugoslavije je daleko iza nas, moras shvatiti da se tvoja i takvih kao ti vise ne pika.
:lol:

Ne seri matere ti... Jedete govna, kopate kontejnere, ubijate i koljete se medjusobno po ulicama i ti pricas o mraku bivse Jugoslavije iz koje ste povukli sve sto danas valja... Ovo sto ste od toga u demokratiji napravili je karna... KARNA...!
metronom

#168 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by metronom »

Na ovakvim temama uvijek isti ljudi trolaju... Nije ni cudo sto budu zatvorene brzo. Valjda im je to u interesu...
nosara

#169 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by nosara »

@mba wrote:
pa sta predlazes onda, sta je rijesenje?
jer mislis ako se neko izjasni ka bosanac da je automatski posteniji i da nece krasti kao sto sada kradu svi od reda???

argumetacija ti je bezze!!!
Motaju vas ko budale nebitnim, nepostojecim dilemama o pizdarijama, a u isto vrijeme vam pljackom i muljanjima ugrozavaju bioloski opstanak...

Eto, velike srece kad krepas od gladi kao Bosnjak, Hrvat, Srbin... a ne Bosanac ili neki peti kurac...
cindrlimindrli

#170 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by cindrlimindrli »

nosara wrote:Motaju vas ko budale nebitnim, nepostojecim dilemama o pizdarijama, a u isto vrijeme vam pljackom i muljanjima ugrozavaju bioloski opstanak...
K`o biva, kad svi postanemo promicurni k`o ti drito cemo na salamet. :lol:
Damir_5

#171 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by Damir_5 »

nosara wrote:

Ne seri matere ti... Jedete govna, kopate kontejnere, ubijate i koljete se medjusobno po ulicama i ti pricas o mraku bivse Jugoslavije iz koje ste povukli sve sto danas valja... Ovo sto ste od toga u demokratiji napravili je karna... KARNA...!
Jesi ti stvarno toliko naivan da mislis da recimo da je ostala Jugoslavija, da bi ti bilo nesto bolje, da berlinski zid ne bi pao, da se Poljska, Ceska, Slovacka, sovjetske republike itd ne bi otvorile, da se Kina ne bi otvorila itd i da svi oni ne bi uzeli dio kolaca kojeg je prije eksluzivno uzimala Jugoslavija?

Nema sumnje da bi u Bosni bilo bolje, jer ne bi bilo rata, Bosna ne bi izgubila trecinu stanovnistva, ali eno u Srbiji nije bilo rata, pa su im plate manje nego u Bosni. Eno Rumunija i Bugarska su u EU, pa su im plate manje nego u BiH i HR.

A kako nam je bilo u Jugoslaviji, jesi se ikad ti ko pretpostavljam Bosanac, zapitao zasto su Slovenija, Hrvatska i Srbija imala sve po vise od 200 kilometara izgradjenih autocesta u punom profilu, a Bosna nijednog jedinog kilometra? Eto necemo o mraku koji je vladao u SFRJ, nego prosti primjer autocesta u SFRJ. A znas li ko je bio najveci izvoznik u SFRJ? Prvi sarajevski Energoinvest, drugi sarajevski UNIS, zajedno izvozili svake godine skoro polovicu sredstava koje je Hrvatska zaradjivala u turizmu. Imati samo te dvije firme, a nemati nijednog kilometra autocesta, jesi se ikad pitao zasto?
Last edited by Damir_5 on 20/02/2013 12:46, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#172 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by PipiDugaDevetka »

Svima bi trebalo biti poznato da je pripadnik NACIJE jednak DRZAVLJANINU. Znaci Nacija=Drzava. Popisom se sad prave tri, odnosno cetiri NACIJE, od kojih su tri "konstutivne". Po toj logici mozemo slobodno postaviti pitanje: "Ako imamo tri NACIJE, imamo li to sad i tri DRZAVE? Odnosno da li je ovaj popis podloga i priprema terena za razdruzivanje triju "NACIJA" u BiH na tri NACIONALNE DRZAVE, jer je pripadnost NACIJI jednaka drzavljanstvu, pa se po definiciji samo sveukupno stanovistvo jedne drzave moze nazvati NACIJA?
:thumbup:
nosara

#173 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by nosara »

Damir_5 wrote:
nosara wrote:

Jesi ti stvarno toliko naivan da mislis da recimo da je ostala Jugoslavija, da bi ti bilo nesto bolje, da berlinski zid ne bi pao, da se Poljska, Ceska, Slovacka, sovjetske republike itd ne bi otvorile, da se Kina ne bi otvorila itd i da svi oni ne bi uzeli dio kolaca kojeg je prije eksluzivno uzimala Jugoslavija?

Nema sumnje da bi u Bosni bilo bolje, jer ne bi bilo rata, Bosna ne bi izgubila trecinu stanovnistva, ali eno u Srbiji nije bilo rata, pa su im plate manje nego u Bosni. Eno Rumunija i Bugarska su u EU, pa su im plate manje nego u BiH i HR.

A kako nam je bilo u Jugoslaviji, jesi se ikad ti ko pretpostavljam Bosanac, zapitao zasto su Slovenija, Hrvatska i Srbija imala sve oko 200 kilometara i vise izgradjenih autocesta u punom profilu, a Bosna nijednog kilometra? Eto necemo o mraku koji je vladao u SFRJ, nego prosti primjer autocesta u SFRJ. A znas li ko je bio najveci izvoznik u SFRJ? Prvi sarajevski Energoinvest, drugi sarajevski UNIS., zajedno izvozili svake godine skoro polovicu sredstava koje je Hrvatska zaradjivala u turizmu. Imati samo te dvije firme, a nemati nijednog kilometra autocesta, jesi se ikad pitao zasto?
Infrastruktura sama po sebi nista ne znaci... Onu drzavu su vodili pametni i sposobni ljudi , a ne klero-naci bagra koja se ugradi tri puta u svaki kubik betona i svaki kvadrat armature...

Ti autoputevi njima nisu valjali nista kao ni nama olimpijada... Sta susedi imaju od autoputeva po cijeloj hrvatskoj, kad se kilometri asfalta ne jedu...?

i nemoj mi o Energoinvestu, Unisu, Sipadu... I to ste sjebali kao i sve drugo...
BASS

#174 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by BASS »

Pipi,
Receno je sve vec x puta do sad - nacija je sinonim za drzavljanstvo i za etnocitet. Na zapadu se uglavnom koristi kao prvo kod nas eto kao drugo. Niko te na popisu ne pita za drzavljansvo nego etnicitet i zbrka je namjerno posadjena i ne treba nasjedati na nju.

Nosara,
pitanje socijale i ekonomske politike je opet u domenu politike a ne identiteta.
muniza

#175 Re: Hamdija Lipovaca:Bosnjaci ne djelite se

Post by muniza »

Damir_5 wrote:
nosara wrote:

A kako nam je bilo u Jugoslaviji, jesi se ikad ti ko pretpostavljam Bosanac, zapitao zasto su Slovenija, Hrvatska i Srbija imala sve po vise od 200 kilometara izgradjenih autocesta u punom profilu, a Bosna nijednog jedinog kilometra? Eto necemo o mraku koji je vladao u SFRJ, nego prosti primjer autocesta u SFRJ. A znas li ko je bio najveci izvoznik u SFRJ? Prvi sarajevski Energoinvest, drugi sarajevski UNIS, zajedno izvozili svake godine skoro polovicu sredstava koje je Hrvatska zaradjivala u turizmu. Imati samo te dvije firme, a nemati nijednog kilometra autocesta, jesi se ikad pitao zasto?
E mora da će kijametski dan, dođe tema i komentar gdje se moram složiti s tobom. Nama Jugoslavija u nasljedstvo ostavila bunkere, smog, zagađene rijeke a drugim republikama komplet infrastrukturu koja je opet izgrađena većinski bosanskim sirovinama i bosanskom snagom, il možda bošnjačkom, da se vratimo na temu :D
Locked