SEDAM CUDA YU-SOCIJALIZMA (Forum: NOSTALGIJA)

Post Reply
Opanak u tranziciji

Post by Opanak u tranziciji »

Da, zaista jesmo buntovnici... :oops:

sa ili bez razloga...

ali kazu poznavaoci astrologije¨

da su vodolije

najbolji prijatelji, humani revolucionari

koji bi za covjeka i zivot dali!
margareta

Post by margareta »

"Jedna od kazni za one koji ne zele da budu aktivni u politickom zivotu je ta da ce im na vlasti biti oni koji su inferiorniji."
(Platon - 385 g. prije nase ere)

NAROD je MOC ali ako SVOJU moc prepusti NEMOCNIMA onda ostaje BESPOMOCAN.
(moja interpretacija)

ps.pojedinci cine narod.
Hart

Post by Hart »

Znam samo da su me "otesani" poput tebe ostavili bez icega sto sam imao!
A tako puno smo bili stvorili ja i cijela moja porodica, svojim mukotrpnim, visedecenijskim i prije svega postenim i casnim radom!!

Reci takvima kao tebi koji samo recitiraju pjesmice skovane u skolama nacio-demokrata da pojma nemaju o zivotu je najmanje sto mogu, a da ocuvam svoje dostojanstvo koje jedino niste uspjeli da mi oduzmete!
dakle ovako jadnice: cemu tolika srdzba i mrznja??? Da li si sposoban za diskusiju o necemu bez personalizacije, uvreda i podvaljivanja??? ocito nisi, vodis diskusiju sa samim sobom a o drugima imas predrasude i dodjeljujes mi uloge kakve tebi odgovaraju. Zanima me na kojem to stupnju inteligencije moras biti da cim neko kaze da je protiv totalitarizma odmah zakljucis kako je nacionalist??? IQ meko kuhanog jajeta!!!
Hajde lijepo stalozeno procitaj sve moje postove na ovoj temi (ili bilo kojoj drugoj) pa onda procitaj kako si ti reagirao na njih... mislim da bi se trebao postidjeti ...
ostaj zdravo i daleko :-D :-)
margareta

Post by margareta »

Jugonostalgija

Kada smo ono tik pred izbijanje krvavih sukoba utopisticki obilazili podrucja s atmosferom LAJDENSKIH BOCA, s nekim bajkovitim nadama, a s potpuno racionalnim saznanjima da igramo Sizifovu igru, jedan je tek izrastao lijep plavooki mladic u Petrinji zapitao: A sto ce biti s nama koji se osjecamo Jugoslavenima? »Nista posebno« - odgovara Zarko - »bit cemo kao Romi, narod bez drzave!«.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Hart wrote:
Znam samo da su me "otesani" poput tebe ostavili bez icega sto sam imao!
A tako puno smo bili stvorili ja i cijela moja porodica, svojim mukotrpnim, visedecenijskim i prije svega postenim i casnim radom!!

Reci takvima kao tebi koji samo recitiraju pjesmice skovane u skolama nacio-demokrata da pojma nemaju o zivotu je najmanje sto mogu, a da ocuvam svoje dostojanstvo koje jedino niste uspjeli da mi oduzmete!
dakle ovako jadnice: cemu tolika srdzba i mrznja??? Da li si sposoban za diskusiju o necemu bez personalizacije, uvreda i podvaljivanja??? ocito nisi, vodis diskusiju sa samim sobom a o drugima imas predrasude i dodjeljujes mi uloge kakve tebi odgovaraju. Zanima me na kojem to stupnju inteligencije moras biti da cim neko kaze da je protiv totalitarizma odmah zakljucis kako je nacionalist??? IQ meko kuhanog jajeta!!!
Hajde lijepo stalozeno procitaj sve moje postove na ovoj temi (ili bilo kojoj drugoj) pa onda procitaj kako si ti reagirao na njih... mislim da bi se trebao postidjeti ...
ostaj zdravo i daleko :-D :-)
:|
margareta

Post by margareta »

VODENJACE ostaj zdravo ali NE i nikada daleko.
Ne pitajuci nas GRUBOM silom su nam oteli jednu nam zajednicku domovinu e pa ne moze im se dati SVE!
BiH je ostavstina NASE druge domovine i ZASTO je prepustiti INFERIORNIMA tek glasnogovornicima?
laliberty

Post by laliberty »

margareta wrote:VODENJACE ostaj zdravo ali NE i nikada daleko.
Ne pitajuci nas GRUBOM silom su nam oteli jednu nam zajednicku domovinu e pa ne moze im se dati SVE!
BiH je ostavstina NASE druge domovine i ZASTO je prepustiti INFERIORNIMA tek glasnogovornicima?

SAD PIZDI ZA BiH :lol: :P
laliberty

Post by laliberty »

Hart wrote:nikome ne moze biti bolje poslije rata nego prije rata, to je valjda logicno po prirodi stvari (ili nekome nije??)
Meni nije jasno kako se moze uopste porediti vrijeme prije rata s vremenom poslije rata??? kao da se porede dvije udaljene, nicim povezane drzave!! pa kao u jednoj je bolje nego u drugoj... Cinjenica je da se "ono" od prije se pretvorilo u "ovo" sada. ljudi su isti. nisu nas okupirali vanzemaljci... taj nacionalizam koji sad vlada dugo je klijao u toj bajnoj socijalistickoj zemlji, nije pao s neba... ja se sjecam tog vremena i ne zelim da se vrati jer ne volim totalitarizam u bilo kojem obliku (a ono jeste bio totalitarizam koliko god vi (ili prije vasi roditelji) bili sentimentalni) --- e sad to ne znaci da mi je sad super, da glasam za nacionalne stranke, da mislim kako je ovo zdravo i normalno uredjenje...
sto se tice toga koliko je bih vjestacka tvorevina, u odnosu na bivsu jugoslaviju ne treba biti previse nacitan pa znati da jugoslavija jednostavno nije imala nikakvog povijesnog uporista niti konituniteta za razliku od Bosne... to sto nekome (a i meni) drzavno uredjenje nase domovine izgleda kao vjestacka tvorevina mozemo zahvaliti onima koji su ovu zemlju zeljeli unistiti i podijeliti i jos vise onima koji su takvo stanje bili spremni prihvatiti

vrijedan paznje 8-)
horoz

#159 Re: SEDAM CUDA YU-SOCIJALIZMA (Forum: NOSTALGIJA)

Post by horoz »

Vodenjak wrote: Odleprsi horoz!
U luku! :D
Koji nivo diskusije :-)
Valjda je povezan sa nivoom inteligencije :D
direktno proporcionalan :D :D :D

Dobro je neko rek'o prethodno...
"Nisu nas valjda napali vanzemaljci?!"

Komšije i radne kolege, '91 svi glasali za reformiste. Dvolične komunjare i nacionalisti!!!
Vodenjak

#160 Re: SEDAM CUDA YU-SOCIJALIZMA (Forum: NOSTALGIJA)

Post by Vodenjak »

horoz wrote:
Vodenjak wrote: Odleprsi horoz!
U luku! :D
Koji nivo diskusije :-)
Valjda je povezan sa nivoom inteligencije :D
direktno proporcionalan :D :D :D

Dobro je neko rek'o prethodno...
"Nisu nas valjda napali vanzemaljci?!"

Komšije i radne kolege, '91 svi glasali za reformiste. Dvolične komunjare i nacionalisti!!!
horoz wrote: Dakle, moji argumenti su da je socijalizam bio nakaradan sistem čije najgore posljedice trpimo već 20-tak godina. Drugo, krijući se iza ideje socijalizma i planskog razvoja, srpsko-hrvatski nacional-socijalisti su Bosnu razvili na način da danas ovde cvjetaju samo šverc i nerad.

O mom nivou, i mojoj inteligenciji, srecom horozovi ne prosudjuju...
Pa ni ti!

Ako sam ti rekao da odleprsas, i mislio sam tako zbog banalija koje lupas i lazi koje prosipas!
Stvarno ne znam dokle se vi koji ste se obrusili na sve ono sto su milioni ljudi izgradili u onoj zemlji i sto ova gamad koja ima vlast od 1991. tako bezobzirno razrusi, dakle dokle se vi nadate da ce se prema vama biti fino i kulturno i dokle ce vam se stalozenim i mirnim glasom odgovarati na vase bljuvotine?
DOKLE mislis da ce vam "puhati ispod samara" kod nas onih koji cijene taj period izgradnje i obnove?? Zemlju koju unistise gradili su i bili izgradili NASI OCEVI!
Meni od mog oca ne moze biti vrijedniji niko, pa makar i sam Allah ili Isus ili neki drugi od vasih vam aktuelnih Bogova bio!
A uz to, moj je otac to gradio u jednoj SUVERENOJ, JEDINSTVENOJ, SAMOSTALNOJ I SVOJOJ zemlji, a ne u zemlji u kojoj neki zapadni fichvirich odlucuje o tome kad i gdje smije ko ici pishati, dok se domaci "vlastodrsci" busaju u prsa kako su se izborili za slobodu naroda i drzave! Sic!

A o nivou diskusije, pa i inteligenciji, procitaj svoj licni citat...

horoz wrote:Poenta je da su nas i Tito i socijalizam zajedno doveli do najgoreg dijela naše BH istorije. Serem vam se i na Jugoslaviju i na socijalizam!
horoz

Post by horoz »

Halo pametnice :D

Tvrdim da su se komunisti pretvarali 40 godina da su cvjecke i da su svoje pravo lice pokazali pred prve izbore i rat u BiH. Eto ti Slobo M. najbolji primjer.
Da je BiH bila samostalna ili makar u sastavu austrije sve bi drugačije bilo...
Elem, ne podnosim komuniste i jugonostalgičare 8-)
car-x

Post by car-x »

Zemlju koju unistise gradili su i bili izgradili NASI OCEVI!
pa bi umjesto usklicnika (kroz uzvicnik) stavio tri tackice (kroz tockice) i dodao:
...ali ne dobrovoljno.. jer su im svakome od plate oduzeli 70% i dali za razvoj vojne industrije i ostale masinerije, pa nam se to fino 1991-1995 vratilo, al po ledjima opet..

kad danas nekom kazes, daj za drzavu 0.001% od plate, reci ce ti, daj ba jesi ti normalan, kakva drzava, serem ti se na nju.. sta je drzava uradila za mene?!?!

a u ono vrijeme isto tako drzava nista nije bila uradila za njih, ali su morali davati.. ne da su morali davati, nego ih niko nije ni pito, a uzimo je..

to je cinjenica..

kako neko, na ovoj temi pametno rece:
nerealno je porediti drzavu kao drzavu danas i prije 20 godina ili jos prije, jer je jedno bila 40-50 godina u komunizmu i diktaturi gradjena drzava, a drugo netom iz rata izasla zemlja koju malo ljudi dozivljava kao svoju domovinu, i samim tim nije spremna ni kurcem mrdnuti da bi se nesto na bolje promijenilo..

nako, narodski, a da se niko ne uvrijedi, jer ne zelim to, ali moje subjektivno misljenje je da mi je pun kurac svih koji zive u proslom vremenu i stalna su opozicija danasnjoj drzavi.. ono, samo kukat, tad je bilo bolje i moglo se ovo i moglo se ono.. pa mogu i ja kukat nad tim da sam juce bio mladji i ljepsi, ali sta mi to donosi?? samo cu sebi upropastiti jos jedan dan u zivotu..

valjda je nekako ljudski osjecati se patriotom glede bosne, ako nista, onda zbog svega sto je bosna prozivjela (jos ne i prezivjela).

elem, glede svega toga, moj stejtment: meni je ova drzava i ovaj sistem bolji..

jugoslavije cu se sjecati kao drzave u kojoj nije uvijek bilo goriva, redova za hljeb, mora u radnickim odmaralistima gdje su u kampu kuha corba, neregistrovanih stojadina i fica, 3-godisnjeg cekanja nakon sto uplatis novi auto, besplatnog lijecenja uz mali baksis doktorima kako bi prezivio tesku operaciju ili sto prije doso na red, besplatnog skolovanja i vjecitih studenata.. i ima jos puno toga cega se lijepo sjetiti, a jos ljepse da je sve proslo.. naravno, sve je to subjektivno i ne zelim ovim postom bilo kome dati povoda da me ubjedjuje u (ne)ispravnost mog misljenja.

posto se thread uglavnom pretvorio u, grubo receno, sukob komunjara i demokrata, mislim da je daljnje izjasnjavanje po ovom pitanju suvisno..

uzivajte svako u svom sistemu i snovima.. nadam se samo da su i vasi kao i moji okrenuti u buducnost, a ne 40 godina u proslost..
digger

Post by digger »

car-x wrote:pa bi umjesto usklicnika (kroz uzvicnik) stavio tri tackice (kroz tockice) i dodao:
...ali ne dobrovoljno.. jer su im svakome od plate oduzeli 70% i dali za razvoj vojne industrije i ostale masinerije... a u ono vrijeme isto tako drzava nista nije bila uradila za njih, ali su morali davati.. ne da su morali davati, nego ih niko nije ni pito, a uzimo je...
Gdje god zivis, neko ce ti staviti ruku u dzep. Mozda i ja mogu reci da su od mijih primanja uzimali taksu da bi je dali nekim neradnim bitangama za socijalnu pomoc...dok se jadni ne snadju... a ti bi u medjuvremenu redovfno letjeli iz Kanade za BH "na odmor." Pa sta se tu moze. I juga je uzimala za razvoj. Neko je radio u tim fabrikama, neko je prodavao te proizvode, neko je na bazi toga gradio skole, bolnice, puteve, elektrifikaciju... Koliko je novih skola, bolnica ili fabrika (ne opravljanja istih) podignuto u zadnjih 10 godina?
car-x wrote: nerealno je porediti drzavu kao drzavu danas i prije 20 godina ili jos prije, jer je jedno bila 40-50 godina u komunizmu i diktaturi gradjena drzava, a drugo netom iz rata izasla zemlja koju malo ljudi dozivljava kao svoju domovinu, i samim tim nije spremna ni kurcem mrdnuti da bi se nesto na bolje promijenilo.
.

Ja ne vidim sta ovdje nudis izuzev generalnog nezadovoljstva i ljutnje na nekoga imaginarnog ili imaginarne. Kako to i zasto da niko kako ti kazes "kurcem ne mrda?" Demokracija nije magicna rijec kao "Sezame, otvori se!" i sve ca biti ruzicasto. Ako zivis vani, zasto ne pokusas nesto pa ulozi svoje tesko stecene pare u boljitak za zemlju? Kada ce to neko uciniti svojom voljom, svijescu, patriotizmom ili vec cime ti to ocekujes? Malo morgen. Ako je komunizam bio sistem dembelija--a jeste--nije li cinjenica da vecina u danasnjoj BH i dalje sjedi i ceka izlazak sunca okrenuti zapadu (ovo cak i literarno)? Ko to treba da nas pokrene: OHR, predsjednici triju vlada... KO? Kakve li to mi licne inicijative upraznjavamo izuzev...e jebiga, niko ne mrda pa zato nam nije bolje?

Well, imamo sada novi sistem--demokratiju--pa sta sada? Mozemo slobodno umjesto "Demokratija" objesiti tablicu "Protektorat", "Kraljevina", "Dzumhurija", "Nedodjija"... i nista se ne bi promjenilo. U svakom slucaju valja priznati da je stara juga funkcionisala bolje nego sto danas BH uziva pod tudjim protektoratom. Bar su "komunjare" bili domaci!

Sta to znaci je da sav svijet zna--a ne samo nas dvojica-- da BiH bar za sada ne moze funkcionisati kao drzava ili najmanje kao "organizovano drustvo." Jer da nema hebenog OHR, ne bismo imali sansu da o ovome diskutujemo na ovom forumu.
car-x wrote:nako, narodski, a da se niko ne uvrijedi, jer ne zelim to, ali moje subjektivno misljenje je da mi je pun kurac svih koji zive u proslom vremenu i stalna su opozicija danasnjoj drzavi.. ono, samo kukat, tad je bilo bolje i moglo se ovo i moglo se ono..
Tacno, samo cemo sebi upropastiti jos jedan dan. Ali ja podvukoh opet nesto tvoje sto ne stoji: ja ako sam "nostalgicar," ja ne POKUSAVAM i jos manje RUSIM drzavu kroz opoziciju. Ja mislim da je stara BH bila bolja u generalnom pogledu poredeci je sa danasnjim stanjem. To nikako ne znaci da nova BiH nece ili ne moze jednog dana biti bolja. Ali, ne danas.
car-x wrote:pa mogu i ja kukat nad tim da sam juce bio mladji i ljepsi, ali sta mi to donosi?
Brzo napravi par fotografija pa ces jednog dana moci u miru sjesti i sa NOSTALGIJOM se sjecati nekih stvari.
car-x wrote:nadam se samo da su i vasi kao i moji okrenuti u buducnost, a ne 40 godina u proslost.
Amen.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

digger wrote:
car-x wrote:pa bi umjesto usklicnika (kroz uzvicnik) stavio tri tackice (kroz tockice) i dodao:
...ali ne dobrovoljno.. jer su im svakome od plate oduzeli 70% i dali za razvoj vojne industrije i ostale masinerije... a u ono vrijeme isto tako drzava nista nije bila uradila za njih, ali su morali davati.. ne da su morali davati, nego ih niko nije ni pito, a uzimo je...
Gdje god zivis, neko ce ti staviti ruku u dzep. Mozda i ja mogu reci da su od mijih primanja uzimali taksu da bi je dali nekim neradnim bitangama za socijalnu pomoc...dok se jadni ne snadju... a ti bi u medjuvremenu redovfno letjeli iz Kanade za BH "na odmor." Pa sta se tu moze. I juga je uzimala za razvoj. Neko je radio u tim fabrikama, neko je prodavao te proizvode, neko je na bazi toga gradio skole, bolnice, puteve, elektrifikaciju... Koliko je novih skola, bolnica ili fabrika (ne opravljanja istih) podignuto u zadnjih 10 godina?
car-x wrote: nerealno je porediti drzavu kao drzavu danas i prije 20 godina ili jos prije, jer je jedno bila 40-50 godina u komunizmu i diktaturi gradjena drzava, a drugo netom iz rata izasla zemlja koju malo ljudi dozivljava kao svoju domovinu, i samim tim nije spremna ni kurcem mrdnuti da bi se nesto na bolje promijenilo.
.

Ja ne vidim sta ovdje nudis izuzev generalnog nezadovoljstva i ljutnje na nekoga imaginarnog ili imaginarne. Kako to i zasto da niko kako ti kazes "kurcem ne mrda?" Demokracija nije magicna rijec kao "Sezame, otvori se!" i sve ca biti ruzicasto. Ako zivis vani, zasto ne pokusas nesto pa ulozi svoje tesko stecene pare u boljitak za zemlju? Kada ce to neko uciniti svojom voljom, svijescu, patriotizmom ili vec cime ti to ocekujes? Malo morgen. Ako je komunizam bio sistem dembelija--a jeste--nije li cinjenica da vecina u danasnjoj BH i dalje sjedi i ceka izlazak sunca okrenuti zapadu (ovo cak i literarno)? Ko to treba da nas pokrene: OHR, predsjednici triju vlada... KO? Kakve li to mi licne inicijative upraznjavamo izuzev...e jebiga, niko ne mrda pa zato nam nije bolje?

Well, imamo sada novi sistem--demokratiju--pa sta sada? Mozemo slobodno umjesto "Demokratija" objesiti tablicu "Protektorat", "Kraljevina", "Dzumhurija", "Nedodjija"... i nista se ne bi promjenilo. U svakom slucaju valja priznati da je stara juga funkcionisala bolje nego sto danas BH uziva pod tudjim protektoratom. Bar su "komunjare" bili domaci!

Sta to znaci je da sav svijet zna--a ne samo nas dvojica-- da BiH bar za sada ne moze funkcionisati kao drzava ili najmanje kao "organizovano drustvo." Jer da nema hebenog OHR, ne bismo imali sansu da o ovome diskutujemo na ovom forumu.
car-x wrote:nako, narodski, a da se niko ne uvrijedi, jer ne zelim to, ali moje subjektivno misljenje je da mi je pun kurac svih koji zive u proslom vremenu i stalna su opozicija danasnjoj drzavi.. ono, samo kukat, tad je bilo bolje i moglo se ovo i moglo se ono..
Tacno, samo cemo sebi upropastiti jos jedan dan. Ali ja podvukoh opet nesto tvoje sto ne stoji: ja ako sam "nostalgicar," ja ne POKUSAVAM i jos manje RUSIM drzavu kroz opoziciju. Ja mislim da je stara BH bila bolja u generalnom pogledu poredeci je sa danasnjim stanjem. To nikako ne znaci da nova BiH nece ili ne moze jednog dana biti bolja. Ali, ne danas.
car-x wrote:pa mogu i ja kukat nad tim da sam juce bio mladji i ljepsi, ali sta mi to donosi?
Brzo napravi par fotografija pa ces jednog dana moci u miru sjesti i sa NOSTALGIJOM se sjecati nekih stvari.
car-x wrote:nadam se samo da su i vasi kao i moji okrenuti u buducnost, a ne 40 godina u proslost.
Amen.
Digger, ne vrijedi...
Ako neko posmatra zivot danas i juce samo iz svog ugla i iz ugla svojih roditelja kojima je "danas bolje nego juce", a ne vidi sta se desava sa prvim komsijom, s takvim se ne moze diskutovati o buducnosti drzave i naroda!

Ali ni o proslosti istog!

Masa je onih koji su danas na zapadu i kojima je bolje - ekonomski nego im je ikad bilo ha u Jugi ha u BiH, pa su ipak nostalgicari! Niko da se upita... ZASTO je to tako?
Kace im se etikete da su komunjare a zaboravlja se da medju istima ima i onih koji nikad u zivotu komunisti nisu bili!
Ali su bili LJUDI koji su imali svoje dostojanstvo! Vrijedni i postovani, pa cak i u svom siromastvu! To ih je odvajalo, znali su to, od ostalih zivotinjskih vrsta! Pun stomak je bolji od praznog i niko time ne otkriva vrucu vodu u bojleru, ali zivot COVJEKA je mnogo, mnogo vise! To "vise" su ljudi mogli da osjete nekad...
Danas vrlo malo njih!

A iskreno govoreci, danas ih je i mnogo, mnogo manje sa punim stomakom! Cak ni to nemaju!
Prince

Post by Prince »

kub lajkan wrote:ma kakva sala, digger je mrtav ozbiljan :D
Kao i socijalizam :D ...
digger

Post by digger »

horoz wrote:Halo pametnice :D

Tvrdim da su se komunisti pretvarali 40 godina da su cvjecke i da su svoje pravo lice pokazali pred prve izbore i rat u BiH. Eto ti Slobo M. najbolji primjer.
Da je BiH bila samostalna ili makar u sastavu austrije sve bi drugacˇije bilo...
Elem, ne podnosim komuniste i jugonostalgicˇare
Who gives a shit what you think.
digger

Post by digger »

Vodenjak wrote:Digger, ne vrijedi...
Ako neko posmatra zivot danas i juce samo iz svog ugla i iz ugla svojih roditelja kojima je "danas bolje nego juce", a ne vidi sta se desava sa prvim komsijom, s takvim se ne moze diskutovati o buducnosti drzave i naroda!
Valja se boriti za ono sto je tacno. Ne smeta mi necije neznanje, niti tvrdoglavost, ili neko ko misli da je rodjeni humorista. Jedino sto ne podnosim ignorante.

Zato im valja detaljno objasniti kako da sjednu na tutu a da si ne useru gace.
margareta

Post by margareta »

digger wrote:
margareta wrote:Sve o laliberty
digger wrote:
Sa zadnjim komentarom imas trenutno
29 poruka.

SAMO JOS JEDNA PA 30! SAMO J-E-D-N-A!

Kada vec upropastavas temu, daj ucini poslijednji napor i napravi to u stilu da se ne zaboravi!

Pozdrav.
margareta

Post by margareta »

NASI DOKAZI NE-PRAVE RAZLIKU U NJIHOVOM ZIVOTU. TO JE BOLJE RECI 'MRTVILO' U NJIHOVOM RAZUMU. CINJENICA JE DA SE ZEMLJA OKRECE OKO SUNCA, ILI DA JE SUMLJIVO SPASENJE SAMO U VJEROVANJU BEZ RADA. IZGLEDA NJIMA MANJE VAZNO NEGO CINJENICA DA MACKE JEDU MISEVE.
PAZI KAKO RASTEZES HIPOTEZU DA SE NE SLOMIJE NA TEBE
( KAO KOD M. )

Faruk
______________________________________________________________________________________-

1."Zemlja oko Sunca" - blagi boze gdje sam ja? jesam li i ja dio ovozemaljaca?

2. "sumljivo"! - jeli moguce?

3."slomije" - valjda je samo sa copi paste polomi ili obije o' glavu?????

4.Slijedi urlik: (KAO KOD M.) ooooooo boze gdje i s' kim se to ja sretoh :(

Nisam zeljela kvariti 'top' temu :(

___________________________________________________________________________________________
P.S.Vodenjace ipak se iz gornjih komentara jasno moze procitati da su moje sumnje malo deblje opravdane nego sam to tek samo diskretno 'pretpostavila' - sto 'je' kako sam i ocekivala demantirano.

Pozdrav
Last edited by margareta on 08/02/2005 19:11, edited 1 time in total.
margareta

Post by margareta »

Nevjerovatni su sadrzaji svih gorjih komentara , u cemu ce se samnom sloziti Faruk, Vodenjak, Lalalibrty i mnogi drugi :(
Last edited by margareta on 07/02/2005 23:14, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

Hart wrote:...takodje me nikakva nostalgija ne veze za ideologiju u skolama, jednoumlje, radnicka ljetovalista, maloumne pjesme spjevane titu...
I danas je maloumnost vise nego prisutna u pjesmama (i ne samo u pjesmama)..., a o tome u kom pravcu je otisla i dalje ide danasnja ideologija za razliku od "one" suvisno je komentarisati.

Evo ti primjer bosanskih patriotskih pjesama na web stranici -
http://www.bosnaprkosnaodsna.mine.nu/pa ... jesme.html

Procijeni sam kolika je izrazena visokoumnost u njima za razliku od nekadasnje maloumnosti koju navodis.

"Alija najveći sin bosanski" - http://www.bosnaprkosnaodsna.mine.nu/Pa ... _Aliji.mp3

"Alahov put Šehida" - http://www.bosnaprkosnaodsna.mine.nu/Pa ... sehida.mp3
_________
Navodim primjer ovih 'visokoumnih' pjesama, jer se sa njima na usnama "branila" BiH, a ne "Evo zore, evo dana..." i pjesme kojekakvih 'knindzi' na trecoj strani... sa kojima se na usnama BiH rusila, ali navodno cuvao "svoj" (i samo svoj) narod.
margareta

Post by margareta »

Kako bi diskurs komuniciranja cirkulirao planski u organiziranom pravcu nema smisla odgovarati na odgovorne/odgovore formulirane cesto u sustini samih 'pitanja'. Ipak to nije razlog niti opravdanje 'angazirati' teze retardante/maloumnike kojima se mora 'crtati' poenta koja uvijek i iznova nece biti 'shvacena'.
To je to.
Sretno.
Arrival

Post by Arrival »

Fair Life wrote:
Evo ti primjer bosanskih patriotskih pjesama na web stranici -
http://www.bosnaprkosnaodsna.mine.nu/pa ... jesme.html

Procijeni sam kolika je izrazena visokoumnost u njima za razliku od nekadasnje maloumnosti koju navodis.

"Alija najveći sin bosanski" - http://www.bosnaprkosnaodsna.mine.nu/Pa ... _Aliji.mp3

"Alahov put Šehida" - http://www.bosnaprkosnaodsna.mine.nu/Pa ... sehida.mp3
_________
Navodim primjer ovih 'visokoumnih' pjesama, jer se sa njima na usnama "branila" BiH,
stvarno si ti nacionalista i islamofob, teskas... :-?
Fair Life

Post by Fair Life »

Arrival wrote:stvarno si ti nacionalista i islamofob, teskas... :-?
Boli li ? A ?

Onda sam na pravom putu, siguran sam...

PS__Islamofob ?
Ne bojim se islama, ali se bojim budala i nacionalistickih pijanaca poput tebe... koji zloupotrebljavaju religiju namecuci boga i onome ko ga zeli i ko ga ne zeli, sve prema potrebama sopstvenog interesa koji ostvaruju licnim poltronizmom aktuelnoj dnevnoj politici.
Arrival

Post by Arrival »

cuj boli :lol:

jok, dobri moj, druga su vremena, ja u bih a ti u australiji...

nego mi drago da pokazujes svoje pravo lice :D

p.s.
molim te postedi me patetike i pravdanja

vazi ona kao za kekeca...nije majka karala sto je nesto batalio vec sto se vadio ;)
Post Reply