sa ili bez razloga...
ali kazu poznavaoci astrologije¨
da su vodolije
najbolji prijatelji, humani revolucionari
koji bi za covjeka i zivot dali!
dakle ovako jadnice: cemu tolika srdzba i mrznja??? Da li si sposoban za diskusiju o necemu bez personalizacije, uvreda i podvaljivanja??? ocito nisi, vodis diskusiju sa samim sobom a o drugima imas predrasude i dodjeljujes mi uloge kakve tebi odgovaraju. Zanima me na kojem to stupnju inteligencije moras biti da cim neko kaze da je protiv totalitarizma odmah zakljucis kako je nacionalist??? IQ meko kuhanog jajeta!!!Znam samo da su me "otesani" poput tebe ostavili bez icega sto sam imao!
A tako puno smo bili stvorili ja i cijela moja porodica, svojim mukotrpnim, visedecenijskim i prije svega postenim i casnim radom!!
Reci takvima kao tebi koji samo recitiraju pjesmice skovane u skolama nacio-demokrata da pojma nemaju o zivotu je najmanje sto mogu, a da ocuvam svoje dostojanstvo koje jedino niste uspjeli da mi oduzmete!
Hart wrote:dakle ovako jadnice: cemu tolika srdzba i mrznja??? Da li si sposoban za diskusiju o necemu bez personalizacije, uvreda i podvaljivanja??? ocito nisi, vodis diskusiju sa samim sobom a o drugima imas predrasude i dodjeljujes mi uloge kakve tebi odgovaraju. Zanima me na kojem to stupnju inteligencije moras biti da cim neko kaze da je protiv totalitarizma odmah zakljucis kako je nacionalist??? IQ meko kuhanog jajeta!!!Znam samo da su me "otesani" poput tebe ostavili bez icega sto sam imao!
A tako puno smo bili stvorili ja i cijela moja porodica, svojim mukotrpnim, visedecenijskim i prije svega postenim i casnim radom!!
Reci takvima kao tebi koji samo recitiraju pjesmice skovane u skolama nacio-demokrata da pojma nemaju o zivotu je najmanje sto mogu, a da ocuvam svoje dostojanstvo koje jedino niste uspjeli da mi oduzmete!
Hajde lijepo stalozeno procitaj sve moje postove na ovoj temi (ili bilo kojoj drugoj) pa onda procitaj kako si ti reagirao na njih... mislim da bi se trebao postidjeti ...
ostaj zdravo i daleko![]()
margareta wrote:VODENJACE ostaj zdravo ali NE i nikada daleko.
Ne pitajuci nas GRUBOM silom su nam oteli jednu nam zajednicku domovinu e pa ne moze im se dati SVE!
BiH je ostavstina NASE druge domovine i ZASTO je prepustiti INFERIORNIMA tek glasnogovornicima?
Hart wrote:nikome ne moze biti bolje poslije rata nego prije rata, to je valjda logicno po prirodi stvari (ili nekome nije??)
Meni nije jasno kako se moze uopste porediti vrijeme prije rata s vremenom poslije rata??? kao da se porede dvije udaljene, nicim povezane drzave!! pa kao u jednoj je bolje nego u drugoj... Cinjenica je da se "ono" od prije se pretvorilo u "ovo" sada. ljudi su isti. nisu nas okupirali vanzemaljci... taj nacionalizam koji sad vlada dugo je klijao u toj bajnoj socijalistickoj zemlji, nije pao s neba... ja se sjecam tog vremena i ne zelim da se vrati jer ne volim totalitarizam u bilo kojem obliku (a ono jeste bio totalitarizam koliko god vi (ili prije vasi roditelji) bili sentimentalni) --- e sad to ne znaci da mi je sad super, da glasam za nacionalne stranke, da mislim kako je ovo zdravo i normalno uredjenje...
sto se tice toga koliko je bih vjestacka tvorevina, u odnosu na bivsu jugoslaviju ne treba biti previse nacitan pa znati da jugoslavija jednostavno nije imala nikakvog povijesnog uporista niti konituniteta za razliku od Bosne... to sto nekome (a i meni) drzavno uredjenje nase domovine izgleda kao vjestacka tvorevina mozemo zahvaliti onima koji su ovu zemlju zeljeli unistiti i podijeliti i jos vise onima koji su takvo stanje bili spremni prihvatiti
Koji nivo diskusijeVodenjak wrote: Odleprsi horoz!
U luku!
horoz wrote:Koji nivo diskusijeVodenjak wrote: Odleprsi horoz!
U luku!![]()
Valjda je povezan sa nivoom inteligencije![]()
direktno proporcionalan![]()
![]()
![]()
Dobro je neko rek'o prethodno...
"Nisu nas valjda napali vanzemaljci?!"
Komšije i radne kolege, '91 svi glasali za reformiste. Dvolične komunjare i nacionalisti!!!
horoz wrote: Dakle, moji argumenti su da je socijalizam bio nakaradan sistem čije najgore posljedice trpimo već 20-tak godina. Drugo, krijući se iza ideje socijalizma i planskog razvoja, srpsko-hrvatski nacional-socijalisti su Bosnu razvili na način da danas ovde cvjetaju samo šverc i nerad.
horoz wrote:Poenta je da su nas i Tito i socijalizam zajedno doveli do najgoreg dijela naše BH istorije. Serem vam se i na Jugoslaviju i na socijalizam!
pa bi umjesto usklicnika (kroz uzvicnik) stavio tri tackice (kroz tockice) i dodao:Zemlju koju unistise gradili su i bili izgradili NASI OCEVI!
Gdje god zivis, neko ce ti staviti ruku u dzep. Mozda i ja mogu reci da su od mijih primanja uzimali taksu da bi je dali nekim neradnim bitangama za socijalnu pomoc...dok se jadni ne snadju... a ti bi u medjuvremenu redovfno letjeli iz Kanade za BH "na odmor." Pa sta se tu moze. I juga je uzimala za razvoj. Neko je radio u tim fabrikama, neko je prodavao te proizvode, neko je na bazi toga gradio skole, bolnice, puteve, elektrifikaciju... Koliko je novih skola, bolnica ili fabrika (ne opravljanja istih) podignuto u zadnjih 10 godina?car-x wrote:pa bi umjesto usklicnika (kroz uzvicnik) stavio tri tackice (kroz tockice) i dodao:
...ali ne dobrovoljno.. jer su im svakome od plate oduzeli 70% i dali za razvoj vojne industrije i ostale masinerije... a u ono vrijeme isto tako drzava nista nije bila uradila za njih, ali su morali davati.. ne da su morali davati, nego ih niko nije ni pito, a uzimo je...
.car-x wrote: nerealno je porediti drzavu kao drzavu danas i prije 20 godina ili jos prije, jer je jedno bila 40-50 godina u komunizmu i diktaturi gradjena drzava, a drugo netom iz rata izasla zemlja koju malo ljudi dozivljava kao svoju domovinu, i samim tim nije spremna ni kurcem mrdnuti da bi se nesto na bolje promijenilo.
Tacno, samo cemo sebi upropastiti jos jedan dan. Ali ja podvukoh opet nesto tvoje sto ne stoji: ja ako sam "nostalgicar," ja ne POKUSAVAM i jos manje RUSIM drzavu kroz opoziciju. Ja mislim da je stara BH bila bolja u generalnom pogledu poredeci je sa danasnjim stanjem. To nikako ne znaci da nova BiH nece ili ne moze jednog dana biti bolja. Ali, ne danas.car-x wrote:nako, narodski, a da se niko ne uvrijedi, jer ne zelim to, ali moje subjektivno misljenje je da mi je pun kurac svih koji zive u proslom vremenu i stalna su opozicija danasnjoj drzavi.. ono, samo kukat, tad je bilo bolje i moglo se ovo i moglo se ono..
Brzo napravi par fotografija pa ces jednog dana moci u miru sjesti i sa NOSTALGIJOM se sjecati nekih stvari.car-x wrote:pa mogu i ja kukat nad tim da sam juce bio mladji i ljepsi, ali sta mi to donosi?
Amen.car-x wrote:nadam se samo da su i vasi kao i moji okrenuti u buducnost, a ne 40 godina u proslost.
Digger, ne vrijedi...digger wrote:Gdje god zivis, neko ce ti staviti ruku u dzep. Mozda i ja mogu reci da su od mijih primanja uzimali taksu da bi je dali nekim neradnim bitangama za socijalnu pomoc...dok se jadni ne snadju... a ti bi u medjuvremenu redovfno letjeli iz Kanade za BH "na odmor." Pa sta se tu moze. I juga je uzimala za razvoj. Neko je radio u tim fabrikama, neko je prodavao te proizvode, neko je na bazi toga gradio skole, bolnice, puteve, elektrifikaciju... Koliko je novih skola, bolnica ili fabrika (ne opravljanja istih) podignuto u zadnjih 10 godina?car-x wrote:pa bi umjesto usklicnika (kroz uzvicnik) stavio tri tackice (kroz tockice) i dodao:
...ali ne dobrovoljno.. jer su im svakome od plate oduzeli 70% i dali za razvoj vojne industrije i ostale masinerije... a u ono vrijeme isto tako drzava nista nije bila uradila za njih, ali su morali davati.. ne da su morali davati, nego ih niko nije ni pito, a uzimo je...
.car-x wrote: nerealno je porediti drzavu kao drzavu danas i prije 20 godina ili jos prije, jer je jedno bila 40-50 godina u komunizmu i diktaturi gradjena drzava, a drugo netom iz rata izasla zemlja koju malo ljudi dozivljava kao svoju domovinu, i samim tim nije spremna ni kurcem mrdnuti da bi se nesto na bolje promijenilo.
Ja ne vidim sta ovdje nudis izuzev generalnog nezadovoljstva i ljutnje na nekoga imaginarnog ili imaginarne. Kako to i zasto da niko kako ti kazes "kurcem ne mrda?" Demokracija nije magicna rijec kao "Sezame, otvori se!" i sve ca biti ruzicasto. Ako zivis vani, zasto ne pokusas nesto pa ulozi svoje tesko stecene pare u boljitak za zemlju? Kada ce to neko uciniti svojom voljom, svijescu, patriotizmom ili vec cime ti to ocekujes? Malo morgen. Ako je komunizam bio sistem dembelija--a jeste--nije li cinjenica da vecina u danasnjoj BH i dalje sjedi i ceka izlazak sunca okrenuti zapadu (ovo cak i literarno)? Ko to treba da nas pokrene: OHR, predsjednici triju vlada... KO? Kakve li to mi licne inicijative upraznjavamo izuzev...e jebiga, niko ne mrda pa zato nam nije bolje?
Well, imamo sada novi sistem--demokratiju--pa sta sada? Mozemo slobodno umjesto "Demokratija" objesiti tablicu "Protektorat", "Kraljevina", "Dzumhurija", "Nedodjija"... i nista se ne bi promjenilo. U svakom slucaju valja priznati da je stara juga funkcionisala bolje nego sto danas BH uziva pod tudjim protektoratom. Bar su "komunjare" bili domaci!
Sta to znaci je da sav svijet zna--a ne samo nas dvojica-- da BiH bar za sada ne moze funkcionisati kao drzava ili najmanje kao "organizovano drustvo." Jer da nema hebenog OHR, ne bismo imali sansu da o ovome diskutujemo na ovom forumu.
Tacno, samo cemo sebi upropastiti jos jedan dan. Ali ja podvukoh opet nesto tvoje sto ne stoji: ja ako sam "nostalgicar," ja ne POKUSAVAM i jos manje RUSIM drzavu kroz opoziciju. Ja mislim da je stara BH bila bolja u generalnom pogledu poredeci je sa danasnjim stanjem. To nikako ne znaci da nova BiH nece ili ne moze jednog dana biti bolja. Ali, ne danas.car-x wrote:nako, narodski, a da se niko ne uvrijedi, jer ne zelim to, ali moje subjektivno misljenje je da mi je pun kurac svih koji zive u proslom vremenu i stalna su opozicija danasnjoj drzavi.. ono, samo kukat, tad je bilo bolje i moglo se ovo i moglo se ono..
Brzo napravi par fotografija pa ces jednog dana moci u miru sjesti i sa NOSTALGIJOM se sjecati nekih stvari.car-x wrote:pa mogu i ja kukat nad tim da sam juce bio mladji i ljepsi, ali sta mi to donosi?
Amen.car-x wrote:nadam se samo da su i vasi kao i moji okrenuti u buducnost, a ne 40 godina u proslost.
Who gives a shit what you think.horoz wrote:Halo pametnice :D
Tvrdim da su se komunisti pretvarali 40 godina da su cvjecke i da su svoje pravo lice pokazali pred prve izbore i rat u BiH. Eto ti Slobo M. najbolji primjer.
Da je BiH bila samostalna ili makar u sastavu austrije sve bi drugacˇije bilo...
Elem, ne podnosim komuniste i jugonostalgicˇare
Valja se boriti za ono sto je tacno. Ne smeta mi necije neznanje, niti tvrdoglavost, ili neko ko misli da je rodjeni humorista. Jedino sto ne podnosim ignorante.Vodenjak wrote:Digger, ne vrijedi...
Ako neko posmatra zivot danas i juce samo iz svog ugla i iz ugla svojih roditelja kojima je "danas bolje nego juce", a ne vidi sta se desava sa prvim komsijom, s takvim se ne moze diskutovati o buducnosti drzave i naroda!
Pozdrav.digger wrote:margareta wrote:Sve o lalibertydigger wrote:
Sa zadnjim komentarom imas trenutno 29 poruka.
SAMO JOS JEDNA PA 30! SAMO J-E-D-N-A!
Kada vec upropastavas temu, daj ucini poslijednji napor i napravi to u stilu da se ne zaboravi!
______________________________________________________________________________________-NASI DOKAZI NE-PRAVE RAZLIKU U NJIHOVOM ZIVOTU. TO JE BOLJE RECI 'MRTVILO' U NJIHOVOM RAZUMU. CINJENICA JE DA SE ZEMLJA OKRECE OKO SUNCA, ILI DA JE SUMLJIVO SPASENJE SAMO U VJEROVANJU BEZ RADA. IZGLEDA NJIMA MANJE VAZNO NEGO CINJENICA DA MACKE JEDU MISEVE.
PAZI KAKO RASTEZES HIPOTEZU DA SE NE SLOMIJE NA TEBE
( KAO KOD M. )
Faruk
I danas je maloumnost vise nego prisutna u pjesmama (i ne samo u pjesmama)..., a o tome u kom pravcu je otisla i dalje ide danasnja ideologija za razliku od "one" suvisno je komentarisati.Hart wrote:...takodje me nikakva nostalgija ne veze za ideologiju u skolama, jednoumlje, radnicka ljetovalista, maloumne pjesme spjevane titu...
stvarno si ti nacionalista i islamofob, teskas...Fair Life wrote:
Evo ti primjer bosanskih patriotskih pjesama na web stranici -
http://www.bosnaprkosnaodsna.mine.nu/pa ... jesme.html
Procijeni sam kolika je izrazena visokoumnost u njima za razliku od nekadasnje maloumnosti koju navodis.
_________
Navodim primjer ovih 'visokoumnih' pjesama, jer se sa njima na usnama "branila" BiH,
Boli li ? A ?Arrival wrote:stvarno si ti nacionalista i islamofob, teskas...![]()