Izbori 2012-Opcina Centar

Post Reply
madner

#151 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by madner »

Samo da im kazem da ovo maltretiranje sa Tifom proizvodi kontraefekat.

Jos pustaju samo refren :D
poznanik

#152 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by poznanik »

iPod wrote:Vikiću je većina raje zamjerila pristupanje SBB-u i Fahrudinu Radončiću, stoga nema nikakve šanse da pobjedi u Centru, raja neće glasati za njega.
:thumbup: Apsolutno tačno!

Vikić je svojim pristankom na aktivno učešće u Radončićevom političkom revanšizmu i patološki pohlepnoj želji za vlašću do dna degradirao svoj rejting u Sarajevu, prizemljio je sve svoje zasluge i jeftino ih prodao :(
Meliha14

#153 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by Meliha14 »

Vikic je prije svega covjek, ne treba gledati to sto je u SBB-u
ZlatniLJiljani

#154 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by ZlatniLJiljani »

Meliha14 wrote:Vikic je prije svega covjek, ne treba gledati to sto je u SBB-u
samo da je isao kao nezavisan i gotovo..

a to sto je on covjek, onda su svi drugi ovce, pa nam treba coban, drot po profesiji, onda je to pokazatelj gdje smo uopste nakon 17 godina od zavrsetka ratnih slava i pobjeda, treba ih i kapitalizovati.. ovo je sramota svih nas, da iole pametan i posten kako ga ti nazva ''covjek'' nece uopste da pomisli da ucestvuje u bilo kakvoj stranci ili izborima jer ce se kad tad kompromitovati.. a sto ce mu to..kad moze zivjeti i bez toga..tako da svako daje svoj glas onom od koga moze imati nekog interesa, pa cak i mozda sudeci po ljepoti, a da ce neko biti bolji ili gori, to mi sada mozemo samo pretpostavljati i suditi po dosadasnjem ucinku ili genima, a kada vlast/a uzjase onda cemo vidjeti ko je kakav ''covjek'' i jos vaznije sta moze uraditi za covjeka..

i jos nesto svaka promjena nosi nesto drugacije i vece su sanse za nesto mozda bolje..
CungaLunga

#155 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by CungaLunga »

Ako Vikic bude nacelnik, hoce li raditi sta je dobro za opcinu Centar ili sta je dobro za Fahru? Ustvari, moze li da radi bilo sta protiv interesa avazovca? Moraju se nekako vratiti, te potrosene pare na kampanju...ako se Fahro pozeli novih zgrada, malo blize centru, sta ce onda biti?
toni84

#156 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by toni84 »

Po mom misljenju je najbolji kandidat za nacelnika Sead Srna... Mislim da nema nijedne osobe da je bila i u o.v. i g.v. a da se bukvalno nijedna afera ne vezuje za njega... Prvoborac koji je rat proveo u rovovima, zaposlen u obrazovanju kao profesor o kojem se samo sve najbolje moze cuti... Tako skroman,covjek iz naroda a tako uspjesan u svemu cega se uhvati...
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#157 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by antimobbing »

ZlatniLJiljani wrote:
Meliha14 wrote:Vikic je prije svega covjek, ne treba gledati to sto je u SBB-u
samo da je isao kao nezavisan i gotovo..
a to sto je on covjek, onda su svi drugi ovce, pa nam treba coban, drot po profesiji, onda je to pokazatelj gdje smo uopste nakon 17 godina od zavrsetka ratnih slava i pobjeda, treba ih i kapitalizovati.. ovo je sramota svih nas, da iole pametan i posten kako ga ti nazva ''covjek'' nece uopste da pomisli da ucestvuje u bilo kakvoj stranci ili izborima jer ce se kad tad kompromitovati.. a sto ce mu to..kad moze zivjeti i bez toga..tako da svako daje svoj glas onom od koga moze imati nekog interesa, pa cak i mozda sudeci po ljepoti, a da ce neko biti bolji ili gori, to mi sada mozemo samo pretpostavljati i suditi po dosadasnjem ucinku ili genima, a kada vlast/a uzjase onda cemo vidjeti ko je kakav ''covjek'' i jos vaznije sta moze uraditi za covjeka..

i jos nesto svaka promjena nosi nesto drugacije i vece su sanse za nesto mozda bolje..
Mene ova situacija sa nezavisnim kandidatima i kandidatima koji se nalaze na listama bogate elite malo podsjeća na rat. Konkretno, zaista treba biti hrabar i izaći na izbore kao nezavisni kandidat kao što je to uradio zlatni ljiljan Sead Sejo Alić koji je i u ratu kao pravi istinski komandant u borbu uvijek išao na čelu kolone ispred svojih boraca i prijatelja. Sa druge strane, za gore proslavljenog komandanta Vikića se zna da svoje bitke nije uvijek vodio na čelu kolone kao što je to čitav rat radio Sejo.
Stoga, moj glas i glasovi svih mojih komšija, rodbine prijatelja dana 07.10.2012 idu za našeg ratnog komandanta i zlatnog ljiljana Seju kao nezavisnog kandidata koji i ovaj put u kao u ratu vodi raju u borbu na čelu kolone.

X Nezavisna lista za moj grad
X 27. Alić Sead
:thumbup:

Image

Glasajte za heroja odbrane grada Sarajeva i Porodilišta Koševo - SEADA ALIĆA - SEJU, ratnog komandanta i zlatnog ljiljana koji je u ratu uvijek prvi išao ispred svojih boraca na čelu kolone, a sada u miru isto tako sasvim sam nezaštićen od bogate elite kao nezavisni kandidat za vijećnika u Općini centar. :thumbup:

Image

http://www.youtube.com/watch?v=RkJUd91b ... r_embedded

http://www.klix.ba/vijesti/sarajevo/obi ... /110526111#

Image

X 27. Alić Sead
kadinica

#158 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by kadinica »

Žalosno je da kod nas i 16 godina nakon rata prolaze patriotske stvari i emocije.

Cijenim zaista svakog borca, RVI, komadanta i civila stradalog u ratu. Zaslužili su sve povlastice i treba im se obezbijediti život dostojan čovjeka.
Ali politika je nešto drugo, ja želim napredak i prosperitet, a ne vraćanje 20 godina unazad.

Ne kažem da trebamo zaboraviti, ali trebamo krenuti naprijed.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#159 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by antimobbing »

kadinica wrote:Žalosno je da kod nas i 16 godina nakon rata prolaze patriotske stvari i emocije.

Cijenim zaista svakog borca, RVI, komadanta i civila stradalog u ratu. Zaslužili su sve povlastice i treba im se obezbijediti život dostojan čovjeka.
Ali politika je nešto drugo, ja želim napredak i prosperitet, a ne vraćanje 20 godina unazad.

Ne kažem da trebamo zaboraviti, ali trebamo krenuti naprijed.
@Kadinice,

Istinski patrioti i borci poput našeg komandanta i zlatnog ljiljana Seada Alića – Seje ili kao što je bio naš rahmetli forumaš ''pospanko'' su temelj ove države jer su svima vama kao i onima koji su kukavički pobjegli vani u toku rata obezbjedili pasoše i sa njime državotvorni status.

Da je ova država osvojena od strane agresora, bošnjački narod bi lutao svijetom kao što danas lutaju Kurdi, bez pasoša i države što je bio i plan.

Zato poštuj svakog istinskog borca i glasaj za njega … jer da je, ne dao dragi Bog, nešto zavisilo od bogate elite koja je svoje bogatstvo stekla u ratu ili pobjegla vani, a danas nam se smiješi sa jumbo plakata, ti i svi mi ostali bi danas lutali svijetom bez pasoša i bez države poput Kurda ...
Last edited by antimobbing on 21/09/2012 10:01, edited 2 times in total.
kadinica

#160 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by kadinica »

Poštujem ja, i u kući imam jednog. Ali ne mislim da će nas to odvesti naprijed, u bilo kojem smislu...
antimobbing

#161 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by antimobbing »

kadinica wrote:Poštujem ja, i u kući imam jednog. Ali ne mislim da će nas to odvesti naprijed, u bilo kojem smislu...
Šta će nas odvesti naprijed?
Hoće li nas odvesti naprijed konstantno glasanje za multi-milionere, koji ovaj narod razvučene pameti svakih izbora opsihre bezidejnim jumbo plakatima na kojima se nalaze njihove podbuhle ogromne glave, za koje su platili milione KM da bi tu bili samo mjesec dana, dok u isto vrijeme svake sedmice na tv-u gledamo emisiju ''Ispuni mi želju''?
kadinica

#162 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by kadinica »

Nema nam spasa :sad:
antimobbing

#163 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by antimobbing »

kadinica wrote:Nema nam spasa :sad:
Ima spasa. :-D

Nemoj glasati za Stranke već glasaj za poštene ljude na listama ne bitno kojoj pripadaju Stranci ili nastupaju kao nezavisni kandidati kao što je naš legendarni komandant i zlatni ljiljan Sead Alić – Sejo, nezavisni kandidat za vijećnika u općini Centar.

Takvi dokazani ljudi patrioti poput Seje koji ne obećavaju narodu ''lažnu bolju budućnost'', već su nam je u ratu napravili svojom borbom jurišajući goloruki na tenkove, mogu nešto promijeniti u ovoj državi.

Budi i ti heroj patriota sada u miru i oduži se našem komandantu i zlatnom ljiljanu Seji. :bih:

Sakupi svu svoju raju i krenite u napad vrata do vrata, od ulice do ulice da raja glasa za:

X 27. Alić Sead

Recite svima da glasaju za heroja odbrane grada Sarajeva i Porodilišta Koševo - SEADA ALIĆA - SEJU, ratnog komandanta i zlatnog ljiljana koji je u ratu uvijek prvi išao ispred svojih boraca na čelu kolone, a sada u miru isto tako sasvim sam nezaštićen od bogate elite kao nezavisni kandidat za vijećnika u Općini centar.

Zato ne čekaj, već danas kreni sa rajom u napad za našim komandantom Sejom kao pravi patriota. Idi od vrata do vrata i svima reci svima da glasaju za Seju, jer sa ovakvim hrabrim, dokazanim i poštenim gromadama od ljudi koji nemaju dlake na jeziku, svima nama biće itekako spasa, ako Bog da …

Image

X 27. Alić Sead
poznanik

#164 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by poznanik »

antimobbing wrote:Nemoj glasati za Stranke već glasaj za poštene ljude na listama ne bitno kojoj pripadaju Stranci ili nastupaju kao nezavisni kandidati kao što je naš legendarni komandant i zlatni ljiljan Sead Alić – Sejo, nezavisni kandidat za vijećnika u općini Centar.
Teško je čitati komentar o poštenju kandidata za općinsku vlast, koji istovremeno manipulira javnost zloupotrebom maloljetne, školske djece, u svojoj izbornoj kampanji :-) :(
...Takvi dokazani ljudi patrioti poput Seje koji ne obećavaju narodu ''lažnu bolju budućnost'', već su nam je u ratu napravili svojom borbom jurišajući goloruki na tenkove, mogu nešto promijeniti u ovoj državi...
Zar danas treba napominjati da nismo u ratnoj situaciji, da se ne traže ratno-sposobne, već radno-sposobne osobe. Ne trebaju nam nosioci lokalne vlasti koji znaju uništiti tenk, već oni koji ga znaju napraviti, koji mogu i znaju organizirati privredni razvoj svoje lokalne zajednice, koji znaju riješiti nagomilane komunalne probleme, koji znaju riješiti nagomilane socijalne probleme, koji neće dozvoliti razvoj javašluka i nerada općinskih službenika u njihovim obavezama i servisiranju potreba građana.

Nije dovoljno samo biti pošten, čak se od kandidata ne traže ni "Sorbona" ili "Cambridge" diplome, kojih je sada sve više u prometu i ponudi, koliko sposobnost i odgovornost u izvršenju obaveza...
Tayyip

#165 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by Tayyip »

te slike nisu sa izborne kampanje nego sa obilježavanja godišnjice odbrane porodilišta stare godinu i po.
fino je čovjek stavio link. nemoj vruć vode.
http://www.klix.ba/vijesti/sarajevo/obi ... /110526111#
antimobbing

#166 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by antimobbing »

poznanik wrote: Ne trebaju nam nosioci lokalne vlasti koji znaju uništiti tenk
Upravo suprotno. :)
Nama sada u ovom momentu više nego ikada trebaju pošteni nosioci vlasti koji znaju uništiti tenk (kriminal i korupciju) poput Seje, a ne trebaju nam oni što su decenijama vodili politiku kao beskičmenjaci i amebe.
poznanik

#167 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by poznanik »

antimobbing wrote:
Nama sada u ovom momentu više nego ikada trebaju pošteni nosioci vlasti koji znaju uništiti tenk (kriminal i korupciju) poput Seje, a ne trebaju nam oni što su decenijama vodili politiku kao beskičmenjaci i amebe.

Matičari u "Šalter-sali" u zgradi Općine Centar imaju 9 instaliranih šaltera, na kojima pružaju servisne usluge građanima. Unatoč svemu, ogromni su redovi, i za pristup ovjeri dokumentacije često se čeka i po sat vremena.

Kako će tvoj Sejo-tenkist riješiti ovaj problem?

Ne vjerujem da će pucati po šalter-sali, jer samo to zna, kako ga predstavljaš i čime ga kandidiraš... :oops:
antimobbing

#168 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by antimobbing »

poznanik wrote:
antimobbing wrote:

Matičari u "Šalter-sali" u zgradi Općine Centar imaju 9 instaliranih šaltera, na kojima pružaju servisne usluge građanima. Unatoč svemu, ogromni su redovi, i za pristup ovjeri dokumentacije često se čeka i po sat vremena.

Kako će tvoj Sejo-tenkist riješiti ovaj problem?

Ne vjerujem da će pucati po šalter-sali, jer samo to zna, kako ga predstavljaš i čime ga kandidiraš... :oops:
Ratni komandant i zlatni ljiljan Sead Alić se nije kandidovao za načelnika Općine Centar već kao nezavisni kandidat za običnog vijećnika, tako da neće imati veze sa administracijom u Općini.

Samo da napomenem za one koji ne znaju zlatnog ljiljana Seada Alića-Seju da se radi u isto vrijeme o jednom školovanom kulturnom gospodinu pedesetih godina i pravom istinskom sarajevskom mangupu visokom preko dva metra sa metar i pol širine preko leđa. O Seji ne treba puno pričati jer sva raja iz PL-a i čaršije ga poznaje. Svi ćemo glasati za njega. Dakle, ovo je priča za onu raju koja ne poznaje Seju.

Ulaskom našeg ratnog komandanta i zlatnog ljiljana Seje u Općinsko vijeće Centar, ako Bog da, će biti kao da stavite ajkulu u akvarij sa malim ribicama i amebama ... :D

Sejo, povedi raju iz ovog tunela mraka prema svjetlosti ... :bih:

X 27. Alić Sead
Last edited by antimobbing on 21/09/2012 14:29, edited 1 time in total.
Bosnjak333

#169 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by Bosnjak333 »

Elvir97 wrote:SVAKA CAST ZA DRAGANA VIKICA TREBA USTAT PA SPOMENUTI MU IME TREBA COVJEKU DATI PRILIKU DA VODI CENTAR IMAS NASE GLASOVE VIKICU, VELIKE SI STVARI RADIO U RATU NADAM SE DA CES NASTAVITI I KAO NACELNIK
Ima tvoj glas,ali moj i glas mnogih sigurno nema. :-) :-) :-)
udrch

#170 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by udrch »

Elvir97 wrote:SVAKA CAST ZA DRAGANA VIKICA TREBA USTAT PA SPOMENUTI MU IME TREBA COVJEKU DATI PRILIKU DA VODI CENTAR IMAS NASE GLASOVE VIKICU, VELIKE SI STVARI RADIO U RATU NADAM SE DA CES NASTAVITI I KAO NACELNIK
jebiga, u vas u SBB se samo ustaje..ustani kad spomeneđ Radončića, ustani kad spomeneš Vikića..
more li da ne ustajemo?
NeKi_LiK

#171 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by NeKi_LiK »

Ne znam čemu čuđenje o tzv priklanjanju Dragana Vikića novonastaloj (da ne kažem novopazarskoj :D) eliti, jer Dragan je uvijek bio dio, u tom trenutku najpopularnijh, elita koje su se i u periodu '92-'95 obžderavale teletinom u eminentnim sarajevskim restoranima.

Neću otići toliko daleko kao Zoka Čegar i reći da je "Vikić heroj za one koji su rat gledali na televiziji", ali jedina veza Dragana Vikića sa narodom jeste što je bilo popularno i u neku ruku romantično biti komandant srpske nacionalnosti u opkoljenom Sarajevu....
bogumila

#172 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by bogumila »

udrch wrote: jebiga, u vas u SBB se samo ustaje..ustani kad spomeneđ Radončića, ustani kad spomeneš Vikića..
more li da ne ustajemo?
:lol: :lol:
Northstar

#173 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by Northstar »

NeKi_LiK wrote:Ne znam čemu čuđenje o tzv priklanjanju Dragana Vikića novonastaloj (da ne kažem novopazarskoj :D) eliti, jer Dragan je uvijek bio dio, u tom trenutku najpopularnijh, elita koje su se i u periodu '92-'95 obžderavale teletinom u eminentnim sarajevskim restoranima.

Neću otići toliko daleko kao Zoka Čegar i reći da je "Vikić heroj za one koji su rat gledali na televiziji", ali jedina veza Dragana Vikića sa narodom jeste što je bilo popularno i u neku ruku romantično biti komandant srpske nacionalnosti u opkoljenom Sarajevu....
Potpisujem.
antimobbing

#174 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by antimobbing »

NeKi_LiK wrote:Ne znam čemu čuđenje o tzv priklanjanju Dragana Vikića novonastaloj (da ne kažem novopazarskoj :D) eliti, jer Dragan je uvijek bio dio, u tom trenutku najpopularnijh, elita koje su se i u periodu '92-'95 obžderavale teletinom u eminentnim sarajevskim restoranima.

Vikić je hrvatske nacionalnosti.
dječak sa šibicama

#175 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by dječak sa šibicama »

Nije samo teletina, bilo je tu i chivasa :D

Dobro je Zoka i rekao, svaka cast Vikicu ali on je vecinu rata proveo sa Celom i Topom po BB-u i ostalim lokalima gdje se jelo, pilo i hvatalo skoro pa maloljetnice za dupe.

Jedino, Vikic je Hrvat.
Post Reply