US Open 2012
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Leopold_IV
#151 Re: US Open 2012
Nije me bilo par dana a vi vec pokopali citav ATP i WTA...pa ljudi moji sta se to dogodilo u ovih par dana. Cinjenica da trenutno u muskom tenisu igraju 2-3 all time velikana i da su superiorni i dominantni ne degradira ovaj sport nego ga bas naprotiv cini interesantnijim nego da je situacija u kojoj xy talašika igraca, i svako svakog dobija kad stigne.
Mali osvrt na izuzetno zanimljiv mec Roddicka i Fogninija sinoc. Jedan verean na vratima penzije i ekscentricni Fabio. Odavno se nisam zabavio kao sinoc gledajuci njihov mec. Cudo je sta je sve na momente vracao Fognini a Roddick je ponovo odigrao vise nego solidan mec i ovaj njegov labudji pjev bi mogao biti znacajan. Bilo je tu svega, dobrih poena, izlazaka na mrezu, winnera...
Ukoliko niste pogledali, vjerovatno je na njihovom mecu odigran potez dana (fognini kroz noge) i pogledajte svakako.
Malo kasnije cu se osvrnuti na danasnje meceve.
Mali osvrt na izuzetno zanimljiv mec Roddicka i Fogninija sinoc. Jedan verean na vratima penzije i ekscentricni Fabio. Odavno se nisam zabavio kao sinoc gledajuci njihov mec. Cudo je sta je sve na momente vracao Fognini a Roddick je ponovo odigrao vise nego solidan mec i ovaj njegov labudji pjev bi mogao biti znacajan. Bilo je tu svega, dobrih poena, izlazaka na mrezu, winnera...
Ukoliko niste pogledali, vjerovatno je na njihovom mecu odigran potez dana (fognini kroz noge) i pogledajte svakako.
Malo kasnije cu se osvrnuti na danasnje meceve.
- ultima_palabra
#153 Re: US Open 2012
Berdych nakon izjednačenog starta lako protiv Almagra. Fish predao bez borbe, Fed je u četvrtfinalu.
Danas će izgleda baš biti loš dan što se tiče mečeva, možda Murray-Raonić bude ok ali to je u 3 ujutru
A od sutra počinje kiša... loš turnir.
Danas će izgleda baš biti loš dan što se tiče mečeva, možda Murray-Raonić bude ok ali to je u 3 ujutru
A od sutra počinje kiša... loš turnir.
- erik2
#154 Re: US Open 2012
Ma ja bi volio da se igrao meč, osjećam se uskraćenim, a ne znam koliko će Rogeru odgovarati hlađenje jer ga čeka ozbiljniji protivnik.ultima_palabra wrote:Berdych nakon izjednačenog starta lako protiv Almagra. Fish predao bez borbe, Fed je u četvrtfinalu.
- ultima_palabra
#155 Re: US Open 2012
To je tačno, BerdiČ u zadnje 2-3 godine igra vrlo izjednačene mečeve sa Rogeliom.erik2 wrote:Ma ja bi volio da se igrao meč, osjećam se uskraćenim, a ne znam koliko će Rogeru odgovarati hlađenje jer ga čeka ozbiljniji protivnik.ultima_palabra wrote:Berdych nakon izjednačenog starta lako protiv Almagra. Fish predao bez borbe, Fed je u četvrtfinalu.
S druge strane, možda Fedu odgovara da ima dužu pauzu jer će za titulu vjerovatno morati pobijediti BerdiČa, Murraya i Đokovića u razmaku od 4-5 dana.
- erik2
#156 Re: US Open 2012
E nek' si naglasio to BerdiČultima_palabra wrote:To je tačno, BerdiČ u zadnje 2-3 godine igra vrlo izjednačene mečeve sa Rogeliom.erik2 wrote:Ma ja bi volio da se igrao meč, osjećam se uskraćenim, a ne znam koliko će Rogeru odgovarati hlađenje jer ga čeka ozbiljniji protivnik.ultima_palabra wrote:Berdych nakon izjednačenog starta lako protiv Almagra. Fish predao bez borbe, Fed je u četvrtfinalu.
S druge strane, možda Fedu odgovara da ima dužu pauzu jer će za titulu vjerovatno morati pobijediti BerdiČa, Murraya i Đokovića u razmaku od 4-5 dana.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#157 Re: US Open 2012
SerenO samo siluje, nema duše nimalo.
- BHF_Manijak
#158 Re: US Open 2012
Ja se taman nameracio da gledam mec!

- necko_hz
#159 Re: US Open 2012
Interesantnijim ?! Neki dan sam kudio WTA, a mlada Laura i Stephens mi dobar šamar opališe. Ako ovako nastave WTA bi u narednim godinama mogao postati puno zanimljiviji. Ako je nekome interesantno čekati polufinalne mečeve Rogera, Murraya, Novaka i Nadala, onda dobro, meni nije, sve dok se gubi suština ove igre jednodimenzionalnim tenisom tokom cijele godine i izostankom mladih igrača kao konkurencije, kao i ozbiljne konkurencije van TOP 4.Leopold_IV wrote:i da su superiorni i dominantni ne degradira ovaj sport nego ga bas naprotiv cini interesantnijim nego da je situacija u kojoj xy talašika igraca, i svako svakog dobija kad stigne.
Prije svakog 1/4finalnog meča znaš da će Novak pobijediti Tsongu, Murray Ferrera, Roger Delpa, Nadal Berdycha i onda dobijemo polufinala i 2-3 kvalitetna meča i eto vrlih komentara da živimo u zlatnom teniskom dobu.
E baš je zlatno, kada dugo osporavana Rogerova prime konkurencija poput Haasa ili Nalbandiana moraju izvlačiti neke turnire. Samo je trebalo pogledati cjelokupan kvalitet tenisa u Cinncinatiu i Torontu i kako to izgleda bez pojedinih igrača iz TOP 4, da budu jasne neke stvari. Odron.
Berdych odličan, servis je fantastično slušao. Šteta ta Fisha, igra izuzetno atraktivan tenis. Nadam se da nije ništa ozbiljno. Večeras se nadam pobjedi Raonića. Ako su me Laura i Stephens iznenadile ovim pobjedama, valjda može i Raonić. Murray je najbolji riterner, ali znamo kako Miloš servira. Morat će dosta varirati kikom i slajsom, biti agresivan na riternu, što češće se izvlačiti na forhend i napadati svaku kraću lopticu. Ne smije dozvoliti da ga Andy šeta po terenu.
Iznenadila me pobjeda Kohlya, s obzirom na oscilacije u prethodnim mečevima, ali dobro, takav je on.
Delpo će sutra poslati Roddicka u penziju, kao što je i Safina , mada bih volio da Andy napravi čudo. Sigurno će dati 120% svojih mogučnosti, a onda je sve moguće.
- ultima_palabra
#160 Re: US Open 2012
Jadna Analeet wrote:SerenO samo siluje, nema duše nimalo.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#161 Re: US Open 2012
Nek' izmisli povredu 
-
boltstream
#162 Re: US Open 2012
pozz svima,novi sam
sta serena radi,ovo nije humano
a sto se tice muskog dijela zrijeba..imam osjecaj da bi veceras milos mogao zadati probleme murrayu..posebno ako skot ponovi onoliki broj UE kao u meču s lopezom..
sta serena radi,ovo nije humano
a sto se tice muskog dijela zrijeba..imam osjecaj da bi veceras milos mogao zadati probleme murrayu..posebno ako skot ponovi onoliki broj UE kao u meču s lopezom..
- Kardelj01
#163 Re: US Open 2012
Ako je protiv Feliciana uzeo 3 tiebreaka, večeras će svaki da izgubi. Uzet će ga Raonić.
A Laura Robson je ogroman potencijal. Prelijepo igra. Nadam se da će uspjeti u karijeri. Uzela je Wimbledon kao junior, pobjedivši Oudin u finalu prije 2 godine, valjda će i u seniorskoj kategoriji.
A Laura Robson je ogroman potencijal. Prelijepo igra. Nadam se da će uspjeti u karijeri. Uzela je Wimbledon kao junior, pobjedivši Oudin u finalu prije 2 godine, valjda će i u seniorskoj kategoriji.
- necko_hz
#164 Re: US Open 2012
Ono što joj itekako ide na ruku jeste što igra lijevom rukom. Budući da večinu toura čine dešnjaci, njeni će CC forhendi ići na bekend protivnica i omogučiti joj da lakše kontroliše poene. Recimo Rafin forhend Top spin je jedno 30% učinkovitiji samo zbog činjenice da ga igra lijevom rukom. Nije ujka Toni bezveze insistirao na tome.
I ja očekujem dosta od nje i Stephens, itekako su potrebne WTA touru u narednim godinama. Nadam se da neće uzaludno trošiti svoj talenat, jer ga definitivno imaju na pretek.
I ja očekujem dosta od nje i Stephens, itekako su potrebne WTA touru u narednim godinama. Nadam se da neće uzaludno trošiti svoj talenat, jer ga definitivno imaju na pretek.
- erik2
#165 Re: US Open 2012
Samo da spomenem Rogera. Zaslužio je. Asocir'o me jedan malo rjeđi posjetilac ove teme.
- Jule
#166 Re: US Open 2012
Gnomić Erani u QF.
Od Andje Kerber sam ocekivala da moze cak i Sereni pomrsit planove s obzirom na njihov zadnji okrsaj, a ona danas ispali corak.
Ipak, svaka cast Sari. Nedostatak talenta nadoknadjuje ogromnim radom i borbom.
Cak je ispalila i 25 vinera.
Kamaan Roberta, rijesi muke dosadnu Radwu!
Zena odavno muku muci s ramenom i zasluzila je da ode malo u banje, da ga zalijeci do sljedeceg turnira.
Od Andje Kerber sam ocekivala da moze cak i Sereni pomrsit planove s obzirom na njihov zadnji okrsaj, a ona danas ispali corak.
Ipak, svaka cast Sari. Nedostatak talenta nadoknadjuje ogromnim radom i borbom.
Cak je ispalila i 25 vinera.
Kamaan Roberta, rijesi muke dosadnu Radwu!

Zena odavno muku muci s ramenom i zasluzila je da ode malo u banje, da ga zalijeci do sljedeceg turnira.
- necko_hz
#167 Re: US Open 2012
Da li je Janko čitao naše postove, pa izjavio da žene i muškarci ne trebaju biti isto plaćeni ?!
Eno razapinju ga po twitteru, baš je žestoko u ovim trenucima.
Neka neka, samo nek se nešto dešava, mada očigledno mnogima smeta što je rekao istinu, no dobro, navikli smo da je najisplativije kada se šuti i radi onako kako se kaže. 
Eno razapinju ga po twitteru, baš je žestoko u ovim trenucima.
- Jule
#168 Re: US Open 2012
Parovi zenskog QF-a:
Azarenka - Stosur
Za braniteljicu naslova bi tu bio kraj. Fasovat ce u najvecem hendikepu.
Sharapova - Bartoli
Uvijek simpaticna spaljena Marion je smrsala, popravila trku i uvela i skicanje, pored skakanja i mahanju u prazno, u arsenal oruzja za zbuniti protivnika. Bit ce dovoljno za upisat se na plocu.
Williams - Ivanovic

Vinci - Errani
Ovo je previse.

Azarenka - Stosur
Za braniteljicu naslova bi tu bio kraj. Fasovat ce u najvecem hendikepu.

Sharapova - Bartoli
Uvijek simpaticna spaljena Marion je smrsala, popravila trku i uvela i skicanje, pored skakanja i mahanju u prazno, u arsenal oruzja za zbuniti protivnika. Bit ce dovoljno za upisat se na plocu.
Williams - Ivanovic

Vinci - Errani
-
Jokericious
#169 Re: US Open 2012
Pa u svakom sportu postoji ogromna razlika u zaradi. Normalno da treba i u tenisu da je tako.necko_hz wrote:Da li je Janko čitao naše postove, pa izjavio da žene i muškarci ne trebaju biti isto plaćeni ?!![]()
Eno razapinju ga po twitteru, baš je žestoko u ovim trenucima.Neka neka, samo nek se nešto dešava, mada očigledno mnogima smeta što je rekao istinu, no dobro, navikli smo da je najisplativije kada se šuti i radi onako kako se kaže.
- erik2
#170 Re: US Open 2012
Nek' brate i žene igraju u tri dobijena, ionako plaču za ravnopravnošču .... 
- shake69
#171 Re: US Open 2012
Cilkan fino profitirao od ranog ispadanja Tsonge i eno u 1/4 finala s Murray. Uz jos jedan-dva fina rezultata iz serije masters do kraja godine ima finu sansu da bude bar prva rezerva u Londonu. I sve to bez rezultata iz Aussie Opena-a!? Svaka cast, Medjugorac. Zapravo neki bi u Manacor trebali poslati dobar dar kako je Nadal odsutan pa ce uletiti ni krivi ni duzni na zavrsni masters osmorice najboljih. Nije nikakva 'anticka tragedija' sto bi Radosni rekao, ali ima boljih igraca.
Cilkan, recimo!
Cilkan, recimo!
- Jule
#172 Re: US Open 2012
Marin je odron igrac. Ne zovu ga i njegovi navijaci bez razloga Rusevina ili UE Masina.
Samo mlati k'o lopatom, plan B ne postoji. Skracena lopta je naucna fantastika, a izlazak na mrezu samo u krajnjoj nuzdi - i tada se propisno osramoti. Raznovrsniji arsenal udaraca ima Sharapova (koja ima skoro 2 udarca).
I kad se jedan takav igrac nadje u QF Slama, vidi se sav raskos ATP-a.
Samo mlati k'o lopatom, plan B ne postoji. Skracena lopta je naucna fantastika, a izlazak na mrezu samo u krajnjoj nuzdi - i tada se propisno osramoti. Raznovrsniji arsenal udaraca ima Sharapova (koja ima skoro 2 udarca).
- shake69
#173 Re: US Open 2012
Ma bjaaazi, bas pretjera ti. Uopce ne navijam za covjeka, pokusavam biti realan, ali nazvati 'odronom' polufinalistu Aussie Opena, 1/4 finalista US Opena i 7-8 puta u cetvrtom kolu jednog GS golemo je pretjerivanje. Rijec je o igracu osnovne linije s vrlo dobrom defanzivom, ali kome nedostaje agresivnosti da probije odbranu Murraya, recimo. Zato mu ne dajem vise od seta u borbi za polufinale.Jule wrote:Marin je odron igrac. Ne zovu ga i njegovi navijaci bez razloga Rusevina ili UE Masina.![]()
- necko_hz
#174 Re: US Open 2012
Sirovina, ali sirovina koja ima potencijala. Nije on slučajno 2010 igrao polufinale AO-a. Ne izlazi ni Rafa često na mrežu, u principu samo kad mora, ne znam odigra li drop shot 2 puta u meču, pa mu se to ne nabada na nos. Ne znam zašto bi i Čiliću ?! Frajer itekako dobro može odigrati, ima izuzetno ravne udarce, ali drugo je što umjesto mozga ima moždanu prašinu, pa to ne koristi kako treba. 
- shake69
#175 Re: US Open 2012
Da. I covjek koji ne znam da li je napunio 24 godine, dakle ima sigurno sanse da i unaprijedi igru i ostvari bolje rezultate! Sta ce jedan Tipsarevic koji ce eto opet na zavrsni masters izgleda a u 29-oj godini!?necko_hz wrote:Sirovina, ali sirovina koja ima potencijala. Nije on slučajno 2010 igrao polufinale AO-a. Ne izlazi ni Rafa često na mrežu, u principu samo kad mora, ne znam odigra li drop shot 2 puta u meču, pa mu se to ne nabada na nos. Ne znam zašto bi i Čiliću ?! Frajer itekako dobro može odigrati, ima izuzetno ravne udarce, ali drugo je što umjesto mozga ima moždanu prašinu, pa to ne koristi kako treba.
Last edited by shake69 on 03/09/2012 23:54, edited 1 time in total.