Ukrajina

AliceInChains

#149226 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

CrveniKuk wrote: 05/03/2023 11:29
Ironmen wrote: 05/03/2023 11:18

Kad si vec kod generacija nemoj zaboraviti ni 80 jer su to klinci koji su izasli iz rata i zivjeli u drzavi gdje je sve bilo unisteno i njihova mladost je sjebana od samog pocetka, kasnije problem sa zaposljavanjem i razno razne krize, danas je ta generacija vecinom vani i jako je naje... u zivotu.

Sto se tice Ukrajine i rata, Ukrajina ce biti daleko sjebana zemlja posle rata jer taj slavenski mentalitet se ne moze promjeniti preko noci, koliko god mi navijali za Ukrajinu zbog otvorene ratne agresije Rusije ne mozemo zaboraviti da je Ukrajina jedna od najkorumpiraniji drzava na svijetu a ovaj ce rat samo ubrzati korupciju i mito na jos veci nivo, dokazi za to su nam razno razne mobilizacije prisilne sirotinje po Ukrajinskim gradovima dok se djeca bogatuna lagano poljevaju Moetom po Parizu a ljetne dane provode na HR obali gdje ne mozes naci stolicu u rastoranu od njih.

Dobar primjer organizovane pljacke donatora i ostalog posle rata je i sama BiH, koja je dobila novcane pomoci za obnovu 5 BiH a na kraju imamo sta imamo, ni jedan rat nikome nije donio dobro i sve zemlje koje su izasle iz rata su jos sjebanije nego sto su bile.

Zapadu jednostavno ne mogu vjerovati jer vidimo sta nama rade stvaraju nam geto i omcu oko vrata, isto ce se desiti i sa Ukrajinom cim stane rat.

EDIT: Dobar primjer je i Sirija cim je rat stao u nekoj fazi mada ne i zvanicno, prestala je i zainteresiranost javnosti i zapada, i samih nas forumasa, isto ce se desiti i sa Ukrajinom ako rat ne eskalira u veci sukob.
Ja sam rođen 1979.godine. izgubio sam člana porodice u ratu. Dio života, kroz koji sam ja prolazio, ne bih ni najvećem svom dušmanu poželio. Ali, i pored svega, ono što te ne slomi, na kraju te ojača. Ali, ponosan sam na sebe, jer živim život bez mržnje, a to sam naučio od člana porodice koji mi je poginuo u ratu. On je moj heroj na kojeg samo tako ponosan! Dok kod budem živ, on će biti dio mene.
Čestitam ti na ljudskosti! Toga ovdje fali, i to mi najvise smeta. Jer se razlikujemo od prekodrinaca i onih južnije, zar ne.

Al’ dobro, želim vam sve najbolje. Brišem se sa foruma. Reputacija u q. Prođe mi život u pravdanju.

:bih:
zigzag

#149227 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Samo treba biti objektivan pa reći da je putin i putinova rusija u ovom slučaju gubitnik. Vrijeme ne radi za njih.
tranquil

#149228 Re: Ukrajina

Post by tranquil »

Give this vatnik a sausage!
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#149229 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

treci rim pade a da nije istinski ni zazivio

himars VS treci rim 12:0

bice i cetvrti nedje u sibiru al ce im kinezi i mongolci uci sazada
dragma
Vozim: Pješe

#149230 Re: Ukrajina

Post by dragma »

Sam protiv svih :shock:

zigzag

#149231 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Ljudi, dajte ba malo pažnje ovom "veddeti".

Sramota je da niko ne primjeti, znate da je današnja omladina osjetljiva ako se osjećaju zapostavljeni.

Mogu sebi svašta uraditi
zigzag

#149232 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

dragma wrote: 05/03/2023 11:55 Sam protiv svih :shock:

Skloni čovjek tepsiju sa pitom da se ne uđe zemlje kako frcaju metci.
    JoseMujica
    Grijem se na: malograDŽane
    Vozim: Tuarega
    Horoskop: Poskok

#149233 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

zigzag wrote: 05/03/2023 11:56 Ljudi, dajte ba malo pažnje ovom "veddeti".

Sramota je da niko ne primjeti, znate da je današnja omladina osjetljiva ako se osjećaju zapostavljeni.

Mogu sebi svašta uraditi
    teško je kad im se skupi frustracija, a a nemaju đe izraziti zabrinutost glede degeneracije i propasti Zapada :lol:

treba im svaki dan puštati Balkanskog špijuna...možda i odblokiraju
    jednonogi_Jack

#149234 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

AliceInChains wrote: 05/03/2023 10:57
    jarobot wrote: 05/03/2023 10:51

Haj sad reci kakve ja imam veze sa HB forumu i fašizmom.
    Daj sad molim te pokaži ijedan post koji sam napisao na HB forumu ,drugo ako je iko fašisoidan to si ti koji podržavaš viskodržavni ruski fašizam u Ukraini i smiješ se i rugaš narodu koji pati zbog ruske agresije i uništenja pa i mogućeg genocida.
    Idi liječi se .
    Tvoj cilj je provokacija .
    Daj ti prvo dokazi, gdje sam ismijavao Ukrajince i odobravao Rusku agresiju. Fino probam diskutirati i koristim rijeci, bez da ljude licno vrijeđam. Kad vam se uzvrati, kad se spustim na vaš nivo, plač.
    Evo
    AliceInChains wrote: 25/02/2022 11:49

...Jedino čemu se ja nadam je ili brz dijalog i rješavanje na stolu, sto je Putin već na prvom danu ovog napada ponudio, ili brzo zauzimanje vlasti od Rusa, da bi se ipak spriječilo masovno krvoproliće, u kojem nebi samo ginuli Rusi, nego prvenstveno Ukrajinski civili.

Oni barem imaju izbor da prežive, mi ga u našem konfliktu sa Srbima nismo imali, jer nam se iz početka prijetilo nestankom i na terenu putem etnickim čišćenjem iz početka i sprovodilo

I bio bi ogorčen da SAD Ukrajinu gura do samog kraja, bez ozbiljne pomoći, jer to u prevodu znaci samoubistvo Ukrajine a i njihove ne baš najpametnije vlade.
    jarobot

#149235 Re: Ukrajina

Post by jarobot »

AliceInChains wrote: 05/03/2023 10:57
    jarobot wrote: 05/03/2023 10:51

Haj sad reci kakve ja imam veze sa HB forumu i fašizmom.
    Daj sad molim te pokaži ijedan post koji sam napisao na HB forumu ,drugo ako je iko fašisoidan to si ti koji podržavaš viskodržavni ruski fašizam u Ukraini i smiješ se i rugaš narodu koji pati zbog ruske agresije i uništenja pa i mogućeg genocida.
    Idi liječi se .
    Tvoj cilj je provokacija .
    Daj ti prvo dokazi, gdje sam ismijavao Ukrajince i odobravao Rusku agresiju. Fino probam diskutirati i koristim rijeci, bez da ljude licno vrijeđam. Kad vam se uzvrati, kad se spustim na vaš nivo, plač.
    U svakom postu onako uvrnuto trolerski navlačeći na sebe reakciju i da se ban dobije.
    Klasični školovani trol na finjaka .
    Dobro neko napisa na foe i rahat
    skrbavi-admin

#149236 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

dragma wrote: 05/03/2023 11:55 Sam protiv svih :shock:

ne znam sta rec.... nadam se da je osto ziv... cudi me da metak ovig topa nije raznio humku ni iz vise puta.... a prezivio je nemoguce barem do kraja videa.

sto se tice navale objektivnih neutralnih smetljara samo nazalost mogu konstatirat da su jadni
    Ironmen

#149237 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

Covjek sam drzi rov protiv BMP i RPG-ova :-x :-x
    Maliodmene

#149238 Re: Ukrajina

Post by Maliodmene »

Meni je cudnija ova smirenost i hladnokrvnost, rambo
    adelkam

#149239 Re: Ukrajina

Post by adelkam »

Militärische Unterstützungsleistungen in Vorbereitung/Durchführung:

(Aus Sicherheitserwägungen sieht die Bundesregierung bis zur erfolgten Übergabe von weiteren Details insbesondere zu Modalitäten und Zeitpunkten der Lieferungen ab.)

18 Kampfpanzer Leopard 2 A6 mit Munition (gemeinsames Projekt mit weiteren Leopard 2 Nutzerstaaten) (zuvor: 14)
    2 Bergepanzer 3
    300.000 Schuss Gepard Munition*
    2 Luftraumüberwachungsradare*
    78 Sattelzugmaschinen und 86 Sattelauflieger*
    40 Schützenpanzer MARDER mit Munition (aus Bundeswehr- und Industriebeständen*)
    Luftverteidigungssystem PATRIOT mit Flugkörpern
    26 mobile Antennenträgersysteme*
    80.000 Erste-Hilfe Kits*
    114 Aufklärungsdrohnen*
    1 Schwerlastsattelzüge M1070 Oshkosh*
    17 Feldheizgeräte*
    18 Radhaubitzen RCH 155*
    60 Drohnendetektionssensoren*
    2 Hangar-Zelte*
    7 LKW 8x6 mit Wechselladesystem mit 18 Abrollplattformen*
    5 Flakpanzer GEPARD*
    7 ferngesteuerte Kettenfahrzeuge für Unterstützungsaufgaben*
    6 mobile und geschützte Minenräumgeräte*
    Flugkörper für Iris-T SLM*
    42 Minenräumpanzer*
    5 mobile Aufklärungssysteme (auf Kfz)*
    380 Grenzschutzfahrzeuge*
    1.020 Schuss Artilleriemunition 155 mm*
    156.000 Schuss Munition 40mm Granatwerfer*
    5 Pionierpanzer Dachs*
    3 schwere und mittlere Brückensysteme*
    16 Panzerhaubitzen Zuzana 2* (gemeinsames Projekt mit Dänemark und Norwegen)
    78 Schwerlastsattelzüge*
    3 Luftverteidigungssysteme IRIS-T SLM*
    12 Frequenzscanner/Frequenzjammer*
    Feldlazarett (Rolle 2)*
    8 Bandbreitenerweiterungen für elektronische Drohnenabwehrgeräte*
    2 Zugmaschinen und 4 Auflieger*
    10 geschützte Kfz*
    Fahrzeugdekontaminationspunkt
    5.032 Panzerabwehrhandwaffen*
    172 LKW Nutzfahrzeuge*
    7 Brückenlegepanzer BIBER*
    Na zvanicnoj stranici njemacke savezne vlade nasao sam podatke o planiranoj isporuci vojne pomoci za Ukrajinu. Naravno vrijeme i detalji isporuke se drze u tajnosti.
    Imaju takodjer podaci i o tome sta je vec isporuceno. Ja recimo nisam znao da su isporucili do sada vec 32 Geparda u Ukrajinu a evo planiraju jos 5.
    Dobiti ce jos 3 protivzracna sistema IRIS-T kao i sistem patriot.
    I Amerikanci a i Nijemci salju nosace mostova i reklo bi se da se stvarno priprema neka ofanziva.
    Point.

#149240 Re: Ukrajina

Post by Point. »

qlface wrote: 05/03/2023 11:37
    A_A_AKCIJA wrote: 05/03/2023 11:21

Pa sasvim normalno i objektivno.

Izmiliš ispod kamena kada god Rusi pomjere liniju dva metra i dođeš da se naslađuješ.
    Ne dotiče te se patnja Ukrajinaca, nisu bitne žrtve, nije bitno međunarodno pravo, suverenitet države, nije bitno što su Rusi i četnici ruku pod ruku.

Nije te bilo kada se oslobodio Harkiv i Herson. Tada su lizao rane pod tim istim kamenom.

Sve kada se objektivno i neutralno sagleda, ti si simpatizer jedne neljudske zločinačke ideologije koja proljeva krv svog i tuđeg naroda, ruši sela i gradove i u mojoj državi sponzorira četnike.

I ne samo to, ti ne piješ sam ko alkoholičar koji se stidi, nego ti treba publika, da im guraš prst u oko i uživaš sadistički kao i Rusi što uživaju u Ukrajini.

Dakle, kada se sve sabere i oduzme, objektivno i neutralno, dobro si prošao, jer je opančar lijep epitet za tvoju vrstu neljudi.
    Kada si militantni internet fanatik u ružičastom balonu, svako suprotno mišljenje, čak i kada je izneseno potpuno smireno i kulturno, ti djeluje kao naslađivanje i provokacija jer izlazi iz tvog uskog moralnog vidokruga. Možeš ti ovdje pisati neku bahatu mentalnu gimnastiku koliko hoćeš, dokazuješ upravo ovo što piše o vama. Vama je mjesto na nekom ekstremističkom forumu, u jednoj rečenici ljude etiketirate i u drugoj pozivate na njihovu smrt, i moderatori ovdje šute i gledaju. Cenzurišete ljude i određujete svoja pravila kako ko smije da govori i misli, u suprotnom je pripadnik grupe koja zaslužuje smrt (po vašim riječima). Vi ste definicija fašista i na svakom normalnom forumu bi ovakve teme služile kao moderatorske muholovke za razularene luđake željne krvi i smrti, ali ovdje su vam napravili oazu na kojoj dobijate druge, treće i četvrte šanse, prilike da objasnite svoje postupke i ostale privilegije koje su samo katalizator za vaš radikalizam.
    Image
    drndalo

#149241 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

AliceInChains wrote: 05/03/2023 10:24
    zigzag wrote: 05/03/2023 10:21 Ljudi su u pravu. Treba biti neutralan i objektivan.

Neutralno gledajući agresor će na kraju biti sjeban.

A objektivno gledajući , ne može to preko noći.
    Neutralno se iz današnje perspektive jedino moze zaključiti, da je Ukrajina sjebana. Pa ti sviraj tamburu.
    Jos neutralnije se moze zakljuciti da je jos sjebanija Rusija, samo to jos ne znaju, vecinom. Ukrajina se bori za zivit i znaju zasto se gine, da ne budu malorusi nikad vise. Rusi s druge strane nisu u ratu, denacifikuju i desejtanizuju nekoga anamo, slabog. Dosad 300.000 poginulih i invalida. Za sta? Za kurca graha... Sankcije? Ce tek da dodju, velika su skladista bila, ali melju ih lagano. Svega ce biti sve manje i manje... Nafta se ne moze jesti, rako da ce da zavise od toga koliko ih puste da prodaju i naplate. Visokoj tehnologiji svakako nisu mogli ni primirisati iako su pokusavali, a nakon ove epizode, nece im bar 100 god. dati da stignu do Pentiuma 5...

Druga vojska svijeta? Ma hajte molim vas... Taj vlak je davno prosao, onaj sto “nikad ne staje”... Atomski, takoreci...
    pici
    Grijem se na: Ženske gHuzove
    Vozim: Trajvan
    Horoskop: Djevac

#149242 Re: Ukrajina

Post by pici »

Ljudina koja u rovu, nonsalantno posprema ko u dnevnom boravku, dok oko njeka frcaju metci i granate je nesto sto se nevidja ni u filmovima.Nadam se da je ziv i da i dalje ovako hladnokrvno odbija orke.
    skrbavi-admin

#149243 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

ballz of steel
    JoseMujica
    Grijem se na: malograDŽane
    Vozim: Tuarega
    Horoskop: Poskok

#149244 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

ne treba biti zabrinut da će pederluk prevladati Ojropom jer stiže novo i moćno oružje koje će promjeniti tok rata i jedinice slavne Crv... pardon ruske vojske, dovesti ponovo pred Berlin

Zapita li se iko šta bi bilo da su se Englezi pravili neutralni, poput npr. Sovjeta, 1939. godine? A mogli su komotno, jer je zabrinuti Herr Adi prije svega bio zabrinut oko istočnog Lebensrauma.
    adelkam

#149245 Re: Ukrajina

Post by adelkam »

Rusi nece ostati gladni usljed sankcija ako neko na to cilja . :lol: Rusija je kao i Ukrajina zemlja bogata zitaricama, kao i jos nekim prirodnim resursima, ali da ce ih sankcije vratiti u kameno doba u odnosu na ostatak svijeta, to sigurno hoce. Tehnoloski ce potpuno zaostati...
    iz zadnje klupe

#149246 Re: Ukrajina

Post by iz zadnje klupe »

Jedna zanimljivost
    Rusija je centar svjetske softverske piraterije
    Ni malo nije smanjila aktivnosti
    Mozda Putin to smatra dijelom specijalnog rata protiv Zapada, pa odobrava
    drndalo

#149247 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Nije glad samo za zitaricama. Imace pojest da prezive, samo sta ce oni gladni zapada, tehnologije, standarda...? Zivota takoreci, ne golog prezivljavanja...?
    adelkam

#149248 Re: Ukrajina

Post by adelkam »

drndalo wrote: 05/03/2023 13:07 Nije glad samo za zitaricama. Imace pojest da prezive, samo sta ce oni gladni zapada, tehnologije, standarda...? Zivota takoreci, ne golog prezivljavanja...?
    :thumbup:
    drndalo

#149249 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

iz zadnje klupe wrote: 05/03/2023 13:00 Jedna zanimljivost
    Rusija je centar svjetske softverske piraterije
    Ni malo nije smanjila aktivnosti
    Mozda Putin to smatra dijelom specijalnog rata protiv Zapada, pa odobrava
    Sta mislimo je li im to prilicno tolerisano do sad ili...? I ako odluce da ce im to smanjivati, da li ce to ici dalje bez problema...?
    adelkam

#149250 Re: Ukrajina

Post by adelkam »

Malo o znacaju Geparda u borbama u Ukrajini.
    Izvinjavam se ako je neko vec ranije postavio video.

Post Reply