Čestitam ti na ljudskosti! Toga ovdje fali, i to mi najvise smeta. Jer se razlikujemo od prekodrinaca i onih južnije, zar ne.CrveniKuk wrote: ↑05/03/2023 11:29Ja sam rođen 1979.godine. izgubio sam člana porodice u ratu. Dio života, kroz koji sam ja prolazio, ne bih ni najvećem svom dušmanu poželio. Ali, i pored svega, ono što te ne slomi, na kraju te ojača. Ali, ponosan sam na sebe, jer živim život bez mržnje, a to sam naučio od člana porodice koji mi je poginuo u ratu. On je moj heroj na kojeg samo tako ponosan! Dok kod budem živ, on će biti dio mene.Ironmen wrote: ↑05/03/2023 11:18
Kad si vec kod generacija nemoj zaboraviti ni 80 jer su to klinci koji su izasli iz rata i zivjeli u drzavi gdje je sve bilo unisteno i njihova mladost je sjebana od samog pocetka, kasnije problem sa zaposljavanjem i razno razne krize, danas je ta generacija vecinom vani i jako je naje... u zivotu.
Sto se tice Ukrajine i rata, Ukrajina ce biti daleko sjebana zemlja posle rata jer taj slavenski mentalitet se ne moze promjeniti preko noci, koliko god mi navijali za Ukrajinu zbog otvorene ratne agresije Rusije ne mozemo zaboraviti da je Ukrajina jedna od najkorumpiraniji drzava na svijetu a ovaj ce rat samo ubrzati korupciju i mito na jos veci nivo, dokazi za to su nam razno razne mobilizacije prisilne sirotinje po Ukrajinskim gradovima dok se djeca bogatuna lagano poljevaju Moetom po Parizu a ljetne dane provode na HR obali gdje ne mozes naci stolicu u rastoranu od njih.
Dobar primjer organizovane pljacke donatora i ostalog posle rata je i sama BiH, koja je dobila novcane pomoci za obnovu 5 BiH a na kraju imamo sta imamo, ni jedan rat nikome nije donio dobro i sve zemlje koje su izasle iz rata su jos sjebanije nego sto su bile.
Zapadu jednostavno ne mogu vjerovati jer vidimo sta nama rade stvaraju nam geto i omcu oko vrata, isto ce se desiti i sa Ukrajinom cim stane rat.
EDIT: Dobar primjer je i Sirija cim je rat stao u nekoj fazi mada ne i zvanicno, prestala je i zainteresiranost javnosti i zapada, i samih nas forumasa, isto ce se desiti i sa Ukrajinom ako rat ne eskalira u veci sukob.
Al’ dobro, želim vam sve najbolje. Brišem se sa foruma. Reputacija u q. Prođe mi život u pravdanju.