Ukrajina

veddeta

#149201 Re: Ukrajina

Post by veddeta »

..smrkavac :razz:

Crvene_brigade

#149202 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

“Druga” vojna svjetska sila. Slava herojima Ukrajine. Bahmut se drži! 🇺🇦

AliceInChains

#149203 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

Honda Rajvosa wrote: 05/03/2023 10:24
AliceInChains wrote: 05/03/2023 10:17

I?? Ozbiljno sad, šta to konkretno promjenjuje na bojnom polju? Jeli sa tim sveobuhvatni napadački Ruski val zaustavljen?

Ili se putem tog pojedinog događaja ipak samo naslađuješ i ibretiš virtualnim neprijateljima? :mrgreen:
Divi ovog opancara sto se javlja... Svasta bih ti napisao ali necu jer sam popusio ban zbog tebe prosli put..

Vqzno je samo d aje 950orka manje i hrpa tehnike... Hajde lagano idi guslaj negdje drugo
A sto? jesam li se na bilo koji način loše prema tebi obraćao? :mrgreen:
Crvene_brigade

#149204 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Ukrajinski heroji čiste fašističko-agresorsko smeće oko Bahmuta... 🇺🇦

jarobot

#149205 Re: Ukrajina

Post by jarobot »

AliceInChains wrote: 05/03/2023 10:24
zigzag wrote: 05/03/2023 10:21 Ljudi su u pravu. Treba biti neutralan i objektivan.

Neutralno gledajući agresor će na kraju biti sjeban.

A objektivno gledajući , ne može to preko noći.
Neutralno se iz današnje perspektive jedino moze zaključiti, da je Ukrajina sjebana. Pa ti sviraj tamburu.
Guslaru nemoj Rock sramotiti sa nickom "AliceinChains" bolje bi ti pristajao "FiddlerInChains"
AliceInChains

#149206 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

jarobot wrote: 05/03/2023 10:42

Neutralno se iz današnje perspektive jedino moze zaključiti, da je Ukrajina sjebana. Pa ti sviraj tamburu.
Guslaru nemoj Rock sramotiti sa nickom "AliceinChains" bolje bi ti pristajao "FiddlerInChains"
Bolje ti je mjesto na fašistoidnim HB forumu, kad smo već na licnom nivou
Last edited by AliceInChains on 05/03/2023 10:46, edited 1 time in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#149207 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

putin suka bljat
zrakomlat

#149208 Re: Ukrajina

Post by zrakomlat »

ultima_palabra wrote: 05/03/2023 03:36
JMGuti wrote: 05/03/2023 03:30

Možemo se mi ovdje svi kolektivno praviti glupi i moralisati, podržavati, ohrabrivati, ili šta već radimo sa ovim "bubovima" i "suncokretima", ali nekoliko činjenica ne može pobiti ništa, pa ni ovo kolektivno vrijeđanje par ljudi koji u zadnje vrijeme na neke stvari ukazuju:

1. Rusija je bila i ostala druga vojna sila svijeta. Prije nešto više od godinu dana su ušli u Ukrajinu, i ta agresija rezultirala je kontroliranjem najmanje jedne četvrtine druge po redu najveće evropske države (koliko je Ukrajina zapravo velika, govori najbolje podatak da je grad Cazin stanovnicima Lavova 300 kilometara bliži od Luganska)

2. Rusi su za Ukrajince velesila, pogotovo u vojnom smislu. Nadmoćni su u naoružanju, nadmoćni su u ljudstvu i u ovom trenutku su nadmoćni na bojnom polju.

3. Moral kod Ukrajinaca nije tako velik kako ga mi predstavljamo. Rusi su uspjeli mobilizirati više kriminalaca, silovatelja, kradljivaca i piromana iz prijebinskih zatvora, nego što se "zapadnih" Ukrajinaca bori na istočnom frontu. Ljudi uopće ne žele da ratuju, iz Lavova svakodnevno na istočni front šalju isključivo cigare za one "istočne" Ukrajince koji žele i moraju da se bore

4. Ovi "bubovi" i "suncokretisanja" koja gledamo svaki dan na ovoj temi podiže moral samo nama. Uđete li na Telegram vidjet ćete u istoj, možda i u većoj mjeri propagandu sa ruske strane, isto "bubovi", "suncokretisanja" i slične pizdarije

Mislili smo i znamo doduše svi da je Amerika najjača vojna sila na svijetu, koja je opet kao takva otišla u pustinju obračunavati se sa bradatim, neškolovanima, neobučenim i neopremljenim Talibanima, koji nakon 20 godina ratovanja sa najjačom vojnom silom na svijetu rat okončavaju apsolutnim preuzimanjem vlasti.

Isto smo i mi tako govorili 95. kako će nakon ulaska 5. Korpusa u Banjaluku srpska četnička čizma zauvijek napustiti BiH, dok nam ga nisu ućerali prijetnjama, avijacijom i bombardovanjem, pa smo dobili protektorat i dejtonski sporazum da nas jebe kako ko stigne.
Ja, i? Drugoj vojnoj sili svijeta treba 13 mjeseci da uzme nekakav Bahmut? Rusi sto su uzeli u Ukrajini uzeli su u februaru-martu 2022. dok su se Ukrajinci borili za goli opstanak, ili jos 2014. Od tada je sve ili pusiona kao oko Kijeva, Harkiva i Hersona, ili nekakva napredovanja kilometar mjesecno uz ogromne gubitke.

Ova dva zadnja pasusa ne znam kakve veze imaju sa Ukrajinom.
Plus što spomenutu 1/4 velike zemlje, rusi ne kontrolišu kao rezultat prošlogodišnje agresije, što bi se dalo zaključiti iz teksta, nego je značajan dio uzet 2014 te referendumom na krimu.
jarobot

#149209 Re: Ukrajina

Post by jarobot »

AliceInChains wrote: 05/03/2023 10:45
jarobot wrote: 05/03/2023 10:42
Haj sad reci kakve ja imam veze sa HB forumu i fašizmom.
Daj sad molim te pokaži ijedan post koji sam napisao na HB forumu ,drugo ako je iko fašisoidan to si ti koji podržavaš viskodržavni ruski fašizam u Ukraini i smiješ se i rugaš narodu koji pati zbog ruske agresije i uništenja pa i mogućeg genocida.
Idi liječi se .
Tvoj cilj je provokacija .
AliceInChains

#149210 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

jarobot wrote: 05/03/2023 10:51
AliceInChains wrote: 05/03/2023 10:45

Daj sad molim te pokaži ijedan post koji sam napisao na HB forumu ,drugo ako je iko fašisoidan to si ti koji podržavaš viskodržavni ruski fašizam u Ukraini i smiješ se i rugaš narodu koji pati zbog ruske agresije i uništenja pa i mogućeg genocida.
Idi liječi se .
Daj ti prvo dokazi, gdje sam ismijavao Ukrajince i odobravao Rusku agresiju. Fino probam diskutirati i koristim rijeci, bez da ljude licno vrijeđam. Kad vam se uzvrati, kad se spustim na vaš nivo, plač.
veddeta

#149211 Re: Ukrajina

Post by veddeta »

...mrtvima ne smeta valjda da sve te donirane milijarde nisu pokrile odgovarajuća mjesta za sahranu.

Crvene_brigade

#149212 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

AliceInChains wrote: 05/03/2023 10:57
jarobot wrote: 05/03/2023 10:51

Idi liječi se .
Daj ti prvo dokazi, gdje sam ismijavao Ukrajince i odobravao Rusku agresiju. Fino probam diskutirati i koristim rijeci, bez da ljude licno vrijeđam. Kad vam se uzvrati, kad se spustim na vaš nivo, plač.
Pozivam sve svoje prijatelje na forumu da izbjegavaju putinofilske vikend trolove. Nemojte im odgovarati, samo ih stavimo na ignore. Slava Ukrajini! 🇺🇦🇺🇦🇺🇦
CrveniKuk

#149213 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

zigzag wrote: 05/03/2023 10:21 Ljudi su u pravu. Treba biti neutralan i objektivan.

Naravno, da je Ukrajina sjebana zemlja. Ona je u ratu od 2014.godine, mada taj dio rata je neuporediv sa desavanjima koji su počeli sa otvorenom ruskom invazijom od 24.02.2022. Svi mi koji smo bili u ratu, znaju sta rat donosi. Pored razaranja, što je ljudska ruka gradila decenijama, sama činjenica da ljudi ginu je zastrašujuća. U osnovu, najviše ginu mladi ljudi, vojnici u svojim najboljim godinama. Znamo, iz nazalost našeg iskustva, da su rat iznijeli generacije koje su rođene između 1965-1973. Pored toga što su.mnogi poginuli i ranjeni, mnogi koji su preživjeli rat, dobili su nerazdvojenog druga po imenu PTSP. Kroz sve to Ukrajinci sada prolaze . Nazalost, mnogi na ovim stranicama, znaju kroz sta prolaze Ukrajinci, jer i oni su u nedavnoj prošlosti bili sudionici istih ili sličnih iskustava kroz koje prolaze sada Ukrajinci. Vjerovatno, to je jedan od razloga fanatičnog navijanja za Ukrajince koje se može osjetiti u pisanju mnogih forumaša. Međutim sve sto sam gore napisao, ne znači da Ukrajinci, ne trebaju da se brane i bore. Oni, sada nemaju izbora, bez obzira na sadašnje i buduće posljedice. Ni mi nismo imali izbora. Ni nas nije niko ništa pitao. Ni mi nismo imali izbora.
Slava Ukraine!
Slava herjoma!
Pozdrav domovini!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#149214 Re: Ukrajina

Post by pici »

Image
Ironmen

#149215 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

CrveniKuk wrote: 05/03/2023 11:01

Naravno, da je Ukrajina sjebana zemlja. Ona je u ratu od 2014.godine, mada taj dio rata je neuporediv sa desavanjima koji su počeli sa otvorenom ruskom invazijom od 24.02.2022. Svi mi koji smo bili u ratu, znaju sta rat donosi. Pored razaranja, što je ljudska ruka gradila decenijama, sama činjenica da ljudi ginu je zastrašujuća. U osnovu, najviše ginu mladi ljudi, vojnici u svojim najboljim godinama. Znamo, iz nazalost našeg iskustva, da su rat iznijeli generacije koje su rođene između 1965-1973. Pored toga što su.mnogi poginuli i ranjeni, mnogi koji su preživjeli rat, dobili su nerazdvojenog druga po imenu PTSP. Kroz sve to Ukrajinci sada prolaze . Nazalost, mnogi na ovim stranicama, znaju kroz sta prolaze Ukrajinci, jer i oni su u nedavnoj prošlosti bili sudionici istih ili sličnih iskustava kroz koje prolaze sada Ukrajinci. Vjerovatno, to je jedan od razloga fanatičnog navijanja za Ukrajince koje se može osjetiti u pisanju mnogih forumaša. Međutim sve sto sam gore napisao, ne znači da Ukrajinci, ne trebaju da se brane i bore. Oni, sada nemaju izbora, bez obzira na sadašnje i buduće posljedice. Ni mi nismo imali izbora. Ni nas nije niko ništa pitao. Ni mi nismo imali izbora.
Slava Ukraine!
Slava herjoma!
Pozdrav domovini!
Kad si vec kod generacija nemoj zaboraviti ni 80 jer su to klinci koji su izasli iz rata i zivjeli u drzavi gdje je sve bilo unisteno i njihova mladost je sjebana od samog pocetka, kasnije problem sa zaposljavanjem i razno razne krize, danas je ta generacija vecinom vani i jako je naje... u zivotu.

Sto se tice Ukrajine i rata, Ukrajina ce biti daleko sjebana zemlja posle rata jer taj slavenski mentalitet se ne moze promjeniti preko noci, koliko god mi navijali za Ukrajinu zbog otvorene ratne agresije Rusije ne mozemo zaboraviti da je Ukrajina jedna od najkorumpiraniji drzava na svijetu a ovaj ce rat samo ubrzati korupciju i mito na jos veci nivo, dokazi za to su nam razno razne mobilizacije prisilne sirotinje po Ukrajinskim gradovima dok se djeca bogatuna lagano poljevaju Moetom po Parizu a ljetne dane provode na HR obali gdje ne mozes naci stolicu u rastoranu od njih.

Dobar primjer organizovane pljacke donatora i ostalog posle rata je i sama BiH, koja je dobila novcane pomoci za obnovu 5 BiH a na kraju imamo sta imamo, ni jedan rat nikome nije donio dobro i sve zemlje koje su izasle iz rata su jos sjebanije nego sto su bile.

Zapadu jednostavno ne mogu vjerovati jer vidimo sta nama rade stvaraju nam geto i omcu oko vrata, isto ce se desiti i sa Ukrajinom cim stane rat.

EDIT: Dobar primjer je i Sirija cim je rat stao u nekoj fazi mada ne i zvanicno, prestala je i zainteresiranost javnosti i zapada, i samih nas forumasa, isto ce se desiti i sa Ukrajinom ako rat ne eskalira u veci sukob.
Last edited by Ironmen on 05/03/2023 11:22, edited 1 time in total.
Peacean

#149216 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

Vidim da ovdje puno ljudi mješa neutralnost i objektivnost. Biti neutralan znači smatrati da Ukrajini ne treba niti pomoći niti odmoći u odbrani njihove zemlje i stanovnika, a da Rusiju ne treba niti nagraditi niti kazniti za agresiju koju su pokrenuli. Biti objektivan je zaključivati mišljenje na činjenicama sakupljenim sa više provjerenih izvora. Da ne bude zabune :thumbup:
Point.

#149217 Re: Ukrajina

Post by Point. »

Neutralno se iz današnje perspektive jedino moze zaključiti, da je Rusija sjebana. Pa ti sviraj gusle.
Ironmen

#149218 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

Peacean wrote: 05/03/2023 11:20 Vidim da ovdje puno ljudi mješa neutralnost i objektivnost. Biti neutralan znači smatrati da Ukrajini ne treba niti pomoći niti odmoći u odbrani njihove zemlje i stanovnika, a da Rusiju ne treba niti nagraditi niti kazniti za agresiju koju su pokrenuli. Biti objektivan je zaključivati mišljenje na činjenicama sakupljenim sa više provjerenih izvora. Da ne bude zabune :thumbup:
To mnogi ne mogu da razumiju na temi :thumbup:
CrveniKuk

#149219 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Ironmen wrote: 05/03/2023 11:18
CrveniKuk wrote: 05/03/2023 11:01
Slava Ukraine!
Slava herjoma!
Pozdrav domovini!
Kad si vec kod generacija nemoj zaboraviti ni 80 jer su to klinci koji su izasli iz rata i zivjeli u drzavi gdje je sve bilo unisteno i njihova mladost je sjebana od samog pocetka, kasnije problem sa zaposljavanjem i razno razne krize, danas je ta generacija vecinom vani i jako je naje... u zivotu.

Sto se tice Ukrajine i rata, Ukrajina ce biti daleko sjebana zemlja posle rata jer taj slavenski mentalitet se ne moze promjeniti preko noci, koliko god mi navijali za Ukrajinu zbog otvorene ratne agresije Rusije ne mozemo zaboraviti da je Ukrajina jedna od najkorumpiraniji drzava na svijetu a ovaj ce rat samo ubrzati korupciju i mito na jos veci nivo, dokazi za to su nam razno razne mobilizacije prisilne sirotinje po Ukrajinskim gradovima dok se djeca bogatuna lagano poljevaju Moetom po Parizu a ljetne dane provode na HR obali gdje ne mozes naci stolicu u rastoranu od njih.

Dobar primjer organizovane pljacke donatora i ostalog posle rata je i sama BiH, koja je dobila novcane pomoci za obnovu 5 BiH a na kraju imamo sta imamo, ni jedan rat nikome nije donio dobro i sve zemlje koje su izasle iz rata su jos sjebanije nego sto su bile.

Zapadu jednostavno ne mogu vjerovati jer vidimo sta nama rade stvaraju nam geto i omcu oko vrata, isto ce se desiti i sa Ukrajinom cim stane rat.

EDIT: Dobar primjer je i Sirija cim je rat stao u nekoj fazi mada ne i zvanicno, prestala je i zainteresiranost javnosti i zapada, i samih nas forumasa, isto ce se desiti i sa Ukrajinom ako rat ne eskalira u veci sukob.
Ja sam rođen 1979.godine. izgubio sam člana porodice u ratu. Dio života, kroz koji sam ja prolazio, ne bih ni najvećem svom dušmanu poželio. Ali, i pored svega, ono što te ne slomi, na kraju te ojača. Ali, ponosan sam na sebe, jer živim život bez mržnje, a to sam naučio od člana porodice koji mi je poginuo u ratu. On je moj heroj na kojeg samo tako ponosan! Dok kod budem živ, on će biti dio mene.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#149220 Re: Ukrajina

Post by pici »

Image
Ironmen

#149221 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

Spoiler
Show
CrveniKuk wrote: 05/03/2023 11:29
Ironmen wrote: 05/03/2023 11:18

Ja sam rođen 1979.godine. izgubio sam člana porodice u ratu. Dio života, kroz koji sam ja prolazio, ne bih ni najvećem svom dušmanu poželio. Ali, i pored svega, ono što te ne slomi, na kraju te ojača. Ali, ponosan sam na sebe, jer živim život bez mržnje, a to sam naučio od člana porodice koji mi je poginuo u ratu. On je moj heroj na kojeg samo tako ponosan! Dok kod budem živ, on će biti dio mene.
Tezak zivot gradi karakter. :thumbup:
qlface

#149222 Re: Ukrajina

Post by qlface »

A_A_AKCIJA wrote: 05/03/2023 11:21
AliceInChains wrote: 05/03/2023 11:07 Neki hajvana su me okarakterisali kao opancara
Pa sasvim normalno i objektivno.

Izmiliš ispod kamena kada god Rusi pomjere liniju dva metra i dođeš da se naslađuješ.
Ne dotiče te se patnja Ukrajinaca, nisu bitne žrtve, nije bitno međunarodno pravo, suverenitet države, nije bitno što su Rusi i četnici ruku pod ruku.

Nije te bilo kada se oslobodio Harkiv i Herson. Tada su lizao rane pod tim istim kamenom.

Sve kada se objektivno i neutralno sagleda, ti si simpatizer jedne neljudske zločinačke ideologije koja proljeva krv svog i tuđeg naroda, ruši sela i gradove i u mojoj državi sponzorira četnike.

I ne samo to, ti ne piješ sam ko alkoholičar koji se stidi, nego ti treba publika, da im guraš prst u oko i uživaš sadistički kao i Rusi što uživaju u Ukrajini.

Dakle, kada se sve sabere i oduzme, objektivno i neutralno, dobro si prošao, jer je opančar lijep epitet za tvoju vrstu neljudi.
Kada si militantni internet fanatik u ružičastom balonu, svako suprotno mišljenje, čak i kada je izneseno potpuno smireno i kulturno, ti djeluje kao naslađivanje i provokacija jer izlazi iz tvog uskog moralnog vidokruga. Možeš ti ovdje pisati neku bahatu mentalnu gimnastiku koliko hoćeš, dokazuješ upravo ovo što piše o vama. Vama je mjesto na nekom ekstremističkom forumu, u jednoj rečenici ljude etiketirate i u drugoj pozivate na njihovu smrt, i moderatori ovdje šute i gledaju. Cenzurišete ljude i određujete svoja pravila kako ko smije da govori i misli, u suprotnom je pripadnik grupe koja zaslužuje smrt (po vašim riječima). Vi ste definicija fašista i na svakom normalnom forumu bi ovakve teme služile kao moderatorske muholovke za razularene luđake željne krvi i smrti, ali ovdje su vam napravili oazu na kojoj dobijate druge, treće i četvrte šanse, prilike da objasnite svoje postupke i ostale privilegije koje su samo katalizator za vaš radikalizam.
512MB

#149223 Re: Ukrajina

Post by 512MB »

Neki ruski rezervisti pričaju da su u Bahmutu dobili naređenje da ukrajinsku betonsku utvrdu napadnu naoružani samo sa MPL 50, svi izginuli do jednog koji je pobjego.

Citat ukrajinskog borca:"MPL 50 se samo boje crvi" :lol:
Last edited by 512MB on 05/03/2023 11:39, edited 1 time in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#149224 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

AliceInChains wrote: 05/03/2023 11:28
A_A_AKCIJA wrote: 05/03/2023 11:21

Pa sasvim normalno i objektivno.

Izmiliš ispod kamena kada god Rusi pomjere liniju dva metra i dođeš da se naslađuješ.
Ne dotiče te se patnja Ukrajinaca, nisu bitne žrtve, nije bitno međunarodno pravo, suverenitet države, nije bitno što su Rusi i četnici ruku pod ruku.

Nije te bilo kada se oslobodio Harkiv i Herson. Tada su lizao rane pod tim istim kamenom.

Sve kada se objektivno i neutralno sagleda, ti si simpatizer jedne neljudske zločinačke ideologije koja proljeva krv svog i tuđeg naroda, ruši sela i gradove i u mojoj državi sponzorira četnike.

I ne samo to, ti ne piješ sam ko alkoholičar koji se stidi, nego ti treba publika, da im guraš prst u oko i uživaš sadistički kao i Rusi što uživaju u Ukrajini.

Dakle, kada se sve sabere i oduzme, objektivno i neutralno, dobro si prošao, jer je opančar lijep epitet za tvoju vrstu neljudi.
Evo okarakterisat ću te kao jednog čistog maloumnika koji je sebi stvorio sliku o nekome, koga licno uopste ne zna i tu bljuvotinu još širi.
bez veze vrijeđaš čovjeka :-) da je on ovo za tebe napisao 100% bi ga prijavio moderaciji, ko što vi vikendaši i radite....ko god čita ovu temu sam je skontao da je svaki tvoj upis ovdje profašistička bljuvotina.....kod mene si odavno na foe listi i da te ne kvotaju ovi što ih iznerviraš ne bih ni vidio proljeve tvoje neutralnosti i zabrinutosti
qlface

#149225 Re: Ukrajina

Post by qlface »

Crvene_brigade wrote: 05/03/2023 11:01
AliceInChains wrote: 05/03/2023 10:57

Pozivam sve svoje prijatelje na forumu da izbjegavaju putinofilske vikend trolove. Nemojte im odgovarati, samo ih stavimo na ignore. Slava Ukrajini! 🇺🇦🇺🇦🇺🇦
Ovaj nick je koristio poltron iz SDP-ovog FOM-a Novo Sarajevo kojeg sam poznavao, "predizborna podrška" na klix komentarima isključivo u korist SDP-a. Za tebe sam ubijeđen da si bot, samo ne znam je li ista osoba iza nicka.
Post Reply