FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
mousstapha

#14876 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mousstapha »

Televizija u danasnje vrijeme i jeste obmana gledalaca. Infromisanost je sekundarna. Od vremena kada su se pojavili americki kablovski news kanali sve se pokusava upakovati u udarnu vijest.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#14877 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by un1ted »

Ne mogu da vjerujem šta pojedinici pišu. Da li vi shvatate da je u pitanju KOMERCIJALNA TELEVIZIJA?

Da li shvatate da prvog neće dobiti iz budžeta pare, pa da da radi onako kako ste vi zamislili? Prvo treba obezbijediti finansije, pa onda kvalitet. Je li plaćate pretplatu privatnoj televiziji pa da nešto očekujete? Kako mislite da će doći prihodi kada "napada" ove u vlasti?

Da li znate da je broj sponzora ograničen, jer ako se reklamiraš na fejsu, zamjeriš se onima na vlastima? Ako se zamjeriš njima, eto problema.
mousstapha

#14878 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mousstapha »

Pa u BiH se Senad itekako zamjerio vlasti, odnosno vladajucoj SDA. Mislim da nije to poenta.
Haris.ba

#14879 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Haris.ba »

high_volume wrote: 07/03/2021 09:36
Haris.ba wrote: 07/03/2021 07:41 RAK nije nadlezan "medijima" preko interneta. Ovim preko televizora jeste.
Treba provjeriti ovu informaciju o nadležnosti
Pa provjeri.
spreca

#14880 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by spreca »

un1ted wrote: 07/03/2021 11:18 Ne mogu da vjerujem šta pojedinici pišu. Da li vi shvatate da je u pitanju KOMERCIJALNA TELEVIZIJA?

Da li shvatate da prvog neće dobiti iz budžeta pare, pa da da radi onako kako ste vi zamislili? Prvo treba obezbijediti finansije, pa onda kvalitet. Je li plaćate pretplatu privatnoj televiziji pa da nešto očekujete? Kako mislite da će doći prihodi kada "napada" ove u vlasti?

Da li znate da je broj sponzora ograničen, jer ako se reklamiraš na fejsu, zamjeriš se onima na vlastima? Ako se zamjeriš njima, eto problema.
:thumbup: Mislis da neko o tome razmislja,jebe se njima odakle ce on naci lovu da plati uposlene i sve ostale dadzbine ali zato pisu kako senad ne daje plate i da je ovakav i onakav,i da ga interesuju samo klikovi a kad bi trebali platiti sjetili bi mu se do 7 koljena...zamjeraju mu sto je bilo mnogo reklame na int sa Vuckom :lol: :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#14881 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by _BataZiv_0809 »

Naravno, ne treba ici ni u drugu krajnost kao Emela koja intervjuise Dodika, ali pravi novinar i ljudski laf ce naci mjeru izmedju prijateljskog caskanja i teskih pitanja, kao recimo Aca Stankovic.

Senadove dnevnike sam uglavnom prije gledao na yt, tj kad ima meni zanimljivog gosta. Otkako je krenulo ovo sranje sa pandemijom pa je vikendom bolje ostat kuci, poceo sam ga intenzivno pratiti, ponajvise jer je ustrajao u raspakivanju afere Respiratori. Mada cisto sumnjam da su mu motivi iskljucivo pravodoljubivi i da on sutra ne bi bio i sam akter necega slicnog ako bi mu to donijelo novcanu i svaku drugu korist. Ali opet svaka cast, ako se gleda samo rezultat, vise je Senad raspakovao taj slucaj i od samog tuzilastva.

Dobro mu rece Malinar na pocetku onog intervjua-da su njih dvojica slicni, on je to definisao da su kao obojica ego manijaci, a zapravo su obojica u dusama provincijalci zeljni dokazivanja. Zato i gaze nize rangirane od sebe, a prema mocnicima su servilne picke.
88Sioux

#14882 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by 88Sioux »

Trending gori na sve strane. :novine:

Loki2k9

#14883 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Loki2k9 »

88Sioux wrote: 07/03/2021 15:00 Trending gori na sve strane. :novine:

Unaprijed ga upitala sta ce ga pitati. Lujka s Pinka. A on :lol:
cassius

#14884 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by cassius »

Idemo dalje. :-)

Image
mousstapha

#14885 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mousstapha »

Pazi pregleda kod Osmanagica. I onda kao zasto ga zove. :D
Android Knego

#14886 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Android Knego »

_BataZiv_0809 wrote: 07/03/2021 09:18 Senad je ponovo pokazao umjetnost prodaje jaja na kilo.

Kad je izasla najava, svi smo bili fascinirani kako je uhvatio Vucka, mada nam je bilo jasno da je namontirano da izgleda dramaticnije nego sto jeste

Navukao nas je i najavom satnice u 18:45, pa smo tako bili prisiljeni gledati cijeli dnevnik i desetine reklama do intervjua.

Pa onda i njegova najava intervjua u kojoj se ofirno unaprijed pere, iz cega je bilo jasno da ga je Vucic unistio, pa opet blok reklama :D pa intervju koji je ispod nivoa Mate Djakovica. Vucic je sam spomenuo snajperisanje, a u onoj najavi je to izgledalo kao Senadovo pitanje... :skoljka:

I na kraju behind the scenes u kojim se vidi koja je to servilna picka prema mocnicima, dok je u stvarnosti jako bahat i bezobrazan covjek. Nikad se nije rijesio kompleksa provincijalca u glavnom gradu.

Jos na kraju pusti dosadni intervju sa supkom Djukanovicem kojeg ni da upita sto je bio sa Milosevicem dok je ovaj bio u full snazi, pa ga izdao kad ga je Zapad otresao, odnosno sto je Crna Gora ucestvovala u agresiji na BiH a sad se prave fini i posteni?

Ali ko biva ja sam faca, 3 predsjednika intervjuisem.
:thumbup:
Briljantno!
dale cooper

#14887 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by dale cooper »

Dobar post @_BataZiv_0809 :thumbup:
sha_ba

#14888 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by sha_ba »

I od mene :thumbup:
I da ne zaboravim daljinski, daljinski, daljinski :oops: :mrgreen:
:kiss:
dječak sa šibicama

#14889 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by dječak sa šibicama »

Meni licno je samo zao sto ljudi, mnogi, ne poznaju Senadov bekgraund. Karakter, recimo.

Ja sam cuo puno o njemu iz prve ruke, od ljudi koji su radili sa njim prije 20 i vise godina, i vise me nista ne iznenadjuje.
dustaban

#14890 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by dustaban »

Android Knego wrote: 07/03/2021 19:18
_BataZiv_0809 wrote: 07/03/2021 09:18 Senad je ponovo pokazao umjetnost prodaje jaja na kilo.

Kad je izasla najava, svi smo bili fascinirani kako je uhvatio Vucka, mada nam je bilo jasno da je namontirano da izgleda dramaticnije nego sto jeste

Navukao nas je i najavom satnice u 18:45, pa smo tako bili prisiljeni gledati cijeli dnevnik i desetine reklama do intervjua.

Pa onda i njegova najava intervjua u kojoj se ofirno unaprijed pere, iz cega je bilo jasno da ga je Vucic unistio, pa opet blok reklama :D pa intervju koji je ispod nivoa Mate Djakovica. Vucic je sam spomenuo snajperisanje, a u onoj najavi je to izgledalo kao Senadovo pitanje... :skoljka:

I na kraju behind the scenes u kojim se vidi koja je to servilna picka prema mocnicima, dok je u stvarnosti jako bahat i bezobrazan covjek. Nikad se nije rijesio kompleksa provincijalca u glavnom gradu.

Jos na kraju pusti dosadni intervju sa supkom Djukanovicem kojeg ni da upita sto je bio sa Milosevicem dok je ovaj bio u full snazi, pa ga izdao kad ga je Zapad otresao, odnosno sto je Crna Gora ucestvovala u agresiji na BiH a sad se prave fini i posteni?

Briljantno!
i jos samo da dodam - jebalo ga ono intimiziranje (nepersiranje) to je bas onako ispod svakog nivoa.
Romanista 101%

#14891 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Romanista 101% »

A opet cete ga u petak ponovo gledati :D
deogest

#14892 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by deogest »

Vucic je posamarao Senada. Ovaj njega pita za neke stvari od prije 30 godina, dok ovaj njemu spominje ekonomiju i prugu kojom je prakticki povezao 2 najveca grada u Srbiji. Sta su nasi uradili? Steta sto nemamo politicara niti novinara koji se moze nositi sa onakvim monolozima. Tito je za njih sviju.

Jeste psiho i ludjak, ali pored njega Sefik izgleda ko obicni parmak. Nema smeka ni malo. Steta.
kiligonzales

#14893 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by kiligonzales »

Crna Gora jeste bolji dio one krnje Juge, pogotovo Milo. Milo je bio najmladjim premijerom Balkana, mentor mu je bio Bulatovic i profa sa ekonomskog fakulteta, inace protureni Beogradjanin na celu KP CG, birokratskom revolucijom svrgli su komuniste koji Srbiji nisu htijeli biti lojalni i doveli brku. Poslje je Milosevic pristiscuci Brku oborio Karingtonov plan za Jugoslaviju. Vrlo rano je Mili bilo jasno kuda treba da ide, vec sa ratom na Kosovu, kada je Crna Gora otvorila vrata izbjeglicama sa Kosova i primila na desetine hiljada ljudi. Poslje toga u CG vise nista nije bilo isto, a CG je iz koraka u korak koracala prema svojoj nezavisnosti.

Takva Crna Gora nije mogla pobjeci da ne bude saucesnik zbog prevelikog broja Srba u njoj. Bas tih 90-tih tinjala je ideja nezavisnosti na krilima CG liberala Slavka Perovica i Cetinjana.Oni nisu zaboravili ko su. Tu je ideju Milo kasnije prigrlio i odveo CG u nezavisnost i ispisao novu historiju Cg drzavnosti. Uspio zabraniti RCP, cak sta vise usao u konfrontaciju sa SPC. Zbog toga je i izgubio izbore zadnje.

Ova sada procetnicka vlast, samo cementira Milinu moc.
kiligonzales

#14894 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by kiligonzales »

deogest wrote: 07/03/2021 23:59 Vucic je posamarao Senada. Ovaj njega pita za neke stvari od prije 30 godina, dok ovaj njemu spominje ekonomiju i prugu kojom je prakticki povezao 2 najveca grada u Srbiji. Sta su nasi uradili? Steta sto nemamo politicara niti novinara koji se moze nositi sa onakvim monolozima. Tito je za njih sviju.

Jeste psiho i ludjak, ali pored njega Sefik izgleda ko obicni parmak. Nema smeka ni malo. Steta.
Silajdzicu bi ga podudlo.
Nebi mu ni sav vrh Srbije pomogao u nadgovaranju.
cyprus

#14895 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by cyprus »

Silajdžić :-)

Nije da Štetočina nije imao priliku na najvišem nivou, čak i kao član predsjedništva... Nešto se ne sjećam da mu ga je iko podudlao :oops: Ne računajući naravno lakovjerne glasače...
Leverage

#14896 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Leverage »

cyprus wrote: 08/03/2021 01:41 Silajdžić :-)

Nije da Štetočina nije imao priliku na najvišem nivou, čak i kao član predsjedništva... Nešto se ne sjećam da mu ga je iko podudlao :oops: Ne računajući naravno lakovjerne glasače...
Jel to onaj što nas je ubjeđivao kako možemo dobiti puno više od aprilskog paketa?

Pa kad je SDP prije par mjeseci ponovo gurnuo aprilski paket, isti oni iz RS-a što su tad glasali za to skočiše ko opareni, kažu kako se usuđujete da nam uopšte ponudite to za što smo nekad prije glasali. Sad je novo doba, nova pravila, sad je i zakon o direktnoj nabavki vakcina na državnom nivou - prijenos nadležnosti. A po tom novim pravilima nadležnosti se ne prenose ni po cijenu života. Nekad, prije Harisovog rušenja aprilskog paketa to se radilo na mjesečnoj bazi, nakon toga - jok.

O ovom Silajdžiću govorimo? Sa ovakvim "patriotama" nam neprijatelj nije potreban.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#14897 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by _BataZiv_0809 »

kiligonzales wrote: 08/03/2021 00:03 Crna Gora jeste bolji dio one krnje Juge, pogotovo Milo. Milo je bio najmladjim premijerom Balkana, mentor mu je bio Bulatovic i profa sa ekonomskog fakulteta, inace protureni Beogradjanin na celu KP CG, birokratskom revolucijom svrgli su komuniste koji Srbiji nisu htijeli biti lojalni i doveli brku. Poslje je Milosevic pristiscuci Brku oborio Karingtonov plan za Jugoslaviju. Vrlo rano je Mili bilo jasno kuda treba da ide, vec sa ratom na Kosovu, kada je Crna Gora otvorila vrata izbjeglicama sa Kosova i primila na desetine hiljada ljudi. Poslje toga u CG vise nista nije bilo isto, a CG je iz koraka u korak koracala prema svojoj nezavisnosti.

Takva Crna Gora nije mogla pobjeci da ne bude saucesnik zbog prevelikog broja Srba u njoj. Bas tih 90-tih tinjala je ideja nezavisnosti na krilima CG liberala Slavka Perovica i Cetinjana.Oni nisu zaboravili ko su. Tu je ideju Milo kasnije prigrlio i odveo CG u nezavisnost i ispisao novu historiju Cg drzavnosti. Uspio zabraniti RCP, cak sta vise usao u konfrontaciju sa SPC. Zbog toga je i izgubio izbore zadnje.

Ova sada procetnicka vlast, samo cementira Milinu moc.
Nabijem ih ma hashimagu. Gore su mi guje u njedrima od otvorenog neprijatelja.
redhat

#14898 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by redhat »

spreca wrote: 05/03/2021 20:09
redhat wrote: 05/03/2021 10:26
high_volume wrote: 04/03/2021 23:05

Na našim prostorima ni pod razno....sem ako naši prostori nisu od Marijin dvora do bosmala. Jedan od boljih regionalnih novinara svakako jeste ali većina novinara recimo HRT njemu mogu održati čas novinarstva od dikcije do načina kako se vodi emisija, kako se poštuje sugovornik itd itd.
Hajde da kažemo da Senad vodi taj neformalni koncept emisije koji je bliži našem mentalitetu "pričanja uglas" i emisije mu imaju revijalnu formu.
On ima visok rejting i gosti ga poštuju radi dugovjecnosti pa mu se dosta stvari oprosti ali ko hoće ozbiljno novinarstvo neka svaku večer pogleda Otvoreno na HRT sa bilo kojim voditeljem/voditeljicom, Nedeljom U2 sa Stankovićem itd. Bardove novinarstva tipa Ivica Puljić, Goran Milić, nekad recimo Denis Latin koji su Senadova generacija.....to neću spominjati.
Ali mnoge je korupcijske afere pokrenuo i gura ih nebitno koji su razlozi i na tome mu se mora skinuti kapa, boljeg nemamo
Gdje ces to porediti,sa kojim kapitalom oni raspolazu i kakve imaju uslove za rad, njihovo je da vode te emisije a senad osim toga jos mora sve sam ono sto radi menadzment tih TV kuca...nemoze se to porediti.

Zašto ne bih poredio i mogao porediti? Pričamo o kvaliteti nekoga kao novinara i posmatramo samo taj dio novinarsko urednički.
Ako se sam stavio uz bok novinara i urednika onda ga se ima pravo porediti. Na kraju krajeva kako se jedan HRT može proediti sa jednim BBCjem koji ima produkcijski budžet 10x veći?
Ne stoji ti taj argument.
spreca

#14899 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by spreca »

redhat wrote: 08/03/2021 09:39
spreca wrote: 05/03/2021 20:09
redhat wrote: 05/03/2021 10:26

Na našim prostorima ni pod razno....sem ako naši prostori nisu od Marijin dvora do bosmala. Jedan od boljih regionalnih novinara svakako jeste ali većina novinara recimo HRT njemu mogu održati čas novinarstva od dikcije do načina kako se vodi emisija, kako se poštuje sugovornik itd itd.
Hajde da kažemo da Senad vodi taj neformalni koncept emisije koji je bliži našem mentalitetu "pričanja uglas" i emisije mu imaju revijalnu formu.
On ima visok rejting i gosti ga poštuju radi dugovjecnosti pa mu se dosta stvari oprosti ali ko hoće ozbiljno novinarstvo neka svaku večer pogleda Otvoreno na HRT sa bilo kojim voditeljem/voditeljicom, Nedeljom U2 sa Stankovićem itd. Bardove novinarstva tipa Ivica Puljić, Goran Milić, nekad recimo Denis Latin koji su Senadova generacija.....to neću spominjati.
Ali mnoge je korupcijske afere pokrenuo i gura ih nebitno koji su razlozi i na tome mu se mora skinuti kapa, boljeg nemamo
Gdje ces to porediti,sa kojim kapitalom oni raspolazu i kakve imaju uslove za rad, njihovo je da vode te emisije a senad osim toga jos mora sve sam ono sto radi menadzment tih TV kuca...nemoze se to porediti.

Zašto ne bih poredio i mogao porediti? Pričamo o kvaliteti nekoga kao novinara i posmatramo samo taj dio novinarsko urednički.
Ako se sam stavio uz bok novinara i urednika onda ga se ima pravo porediti. Na kraju krajeva kako se jedan HRT može proediti sa jednim BBCjem koji ima produkcijski budžet 10x veći?
Ne stoji ti taj argument.
Pa i nemozes porediti
redhat

#14900 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by redhat »

Naravno da mogu, u okviru prostora i vremena i mogućnosti oba Javna servisa rade dobar posao i vrlo su i aktuelni i program im je kvalitetan a novinari imaju dobru dikciju, profesionalni su, znaju i primremljeni su o temi koja se diskutuje imaju dobre goste, teme...itd itd
Locked