Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
NediM17

#14851 Re: Migranti u BiH

Post by NediM17 »

Johnny_x wrote: 24/07/2020 19:28 Je li ima igdje izjava ijednog SDA-ovca da treba ilegalne migrante deportirati u zemlje porijekla, to sam čuo od raznih političara ali od SDA-ovaca nisam?
Sad će to Selmo sredit'.
escobar__

#14852 Re: Migranti u BiH

Post by escobar__ »

Pokupit ih u autobuse i dovuć nazad do međuentitetske linije, istovarit i usmjerit ka Banja Luci. Uz autobuse poslat i duge cijevi kantonalnog MUP-a i legitimisat sve sumnjive ulaske u kanton, te onemogućit autobusima iz tzv. rs da istovaraju migrante na liniji.

Branit kanton milom ili silom ako ima potrebe.
irac300

#14853 Re: Migranti u BiH

Post by irac300 »

NediM17 wrote: 24/07/2020 20:16
irac300 wrote: 24/07/2020 19:55
Da mi imamo sposobne i odgovorne politicare, a ne SDA šibičare i kvislinge, fino bi ove sto ih Dodik istovari pred Bihacom, natovarili u druge buseve pa istresli u Drvar i Bos. Petrovac. I sve tako, pa bi se "ćerali".
Petrovac je isto USK, doduše ima možda više Srba nego Bošnjaka, ali trpanje u Drvar, Grahovo i Glamoč bi bila dobra opcija. Puste, većinske srpske sredine u većinski hrvatskom kantonu X, jednim udarcem dvije muhe. :bih:
Znam da je USK, ali vecinom sa srpskim stanovnistvom. Iako mrzim ovakve radikalne opcije, sa ovim podmuklim atakom na drzavu ne mozes drugacije odgovoriti. Nazalost, imamo mi nase kvislinge u liku SDA, sjeme im se zatrlo. Dok je njih, rs i hb se ne trebaju brinuti, mogu razvaljivat drzavu kako zele. Bitno je sacuvati opcinu Centar i Poljine, za neki buduci sandzak, beglerbegluk ili sta vec.
Kad sve sagledam, od rata na ovamo, to im i jeste krajnji cilj, samo ga (jos) ne smiju javno iznijeti.
Naslovnica

#14854 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

escobar__ wrote: 24/07/2020 20:33 Pokupit ih u autobuse i dovuć nazad do međuentitetske linije, istovarit i usmjerit ka Banja Luci. Uz autobuse poslat i duge cijevi kantonalnog MUP-a i legitimisat sve sumnjive ulaske u kanton, te onemogućit autobusima iz tzv. rs da istovaraju migrante na liniji.

Branit kanton milom ili silom ako ima potrebe.
Image
breuer

#14855 Re: Migranti u BiH

Post by breuer »

jutros oko 6, 6:30 u Kampusu migrant primio 9 uboda, nisam primijetio da je bilo u medijima...
Naslovnica

#14856 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

SARAJEVO
petak24. juli 2020.
Grupa migranata divljala terminalom na Ilidži: Psovali Bosnu i razbili staklo

Oslobođenje
escobar__

#14857 Re: Migranti u BiH

Post by escobar__ »

Welcome, migrants hahahaha
ANamelessGhoul

#14858 Re: Migranti u BiH

Post by ANamelessGhoul »

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... EXwCEJy9Pg

Welcome brothers ! Udijelite im koju marku, pomozite braći. Samo još čekamo da siluju nekog. Kad vidi stoka da su Bošnje pičkice obične i to je vrlo brzo na dnevnom redu
escobar__

#14859 Re: Migranti u BiH

Post by escobar__ »

Pa došli smo u situaciju da nam u glavnom gradu psuju Bosnu, baš kao nekoć oni četnički kerovi s brda.

Majku im smrdljivu jebem, prolazim danas pokraj grupice u At mejdanu, usmrdili se gore od Miljacke.
emigrazione

#14860 Re: Migranti u BiH

Post by emigrazione »

Jebo Bosnu, ko neka država
Tambure

#14861 Re: Migranti u BiH

Post by Tambure »

Nemojte tako to su nasa braca nije him lako ostavili zene i djecu u siriji u ratu oni dosli trbuhom za kruhom ... treba him pomoci
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#14862 Re: Migranti u BiH

Post by Matijevic_Vlado »

Ti ljudi misle da smo mi u Bosni njima nesto duzni. Oni moraju doci u kamp, mora ih neko besplatno odvuci pa razvale vrata na autobusu, i to 2 puta. Prvi put policija dosla, a drugi put ih vozaci bukvalno izbacili. Smecari nadrogirani. Koliko god oni bili smecari, nasa vlast je jos gora. Za njima se nose kisobrani, boli njih k za nas.
Heller

#14863 Re: Migranti u BiH

Post by Heller »

Prije nekih pola sata gađaju policijski kombi staklenim flašama. I to se naoružali.
Chisum

#14864 Re: Migranti u BiH

Post by Chisum »

ANamelessGhoul wrote: 24/07/2020 22:15 https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... EXwCEJy9Pg

Welcome brothers ! Udijelite im koju marku, pomozite braći. Samo još čekamo da siluju nekog. Kad vidi stoka da su Bošnje pičkice obične i to je vrlo brzo na dnevnom redu
Braca muslimOOOOni....

Ali kako se ona izdajnicka SDA balincad sa sve svojom vjernom uhljebcadi usutila... Bilo je "welcome muslim brothers", "zivio babo Erdogan", sto otvara granice i "utjeruje ga staroj kurvi Evropi zguza" (istoj Evropi pred kojom im nije mrsko puzati kada se trazi sadaka), ali kada su i iz prve ruke upoznali "muslim brothers" i vidjeli o kakvoj se kriminogenoj zgadiji radi, nastao je vec skoro pa komican muk. Ali, ono, jebiga, ocesali se masno o fondove, pa ih zivo zaboli kurac sto im od ovo jada sto je ostalo od "slobodne teritorije" polako ali sigurno prave sliku i priliku neke pakistanske, bangladeske i inih zaostalih vukojebina...

Sad zajedno s "bracom" pjevajte "Srbija, Srbija", mozda padne koji duet za Grand Production.
howdy

#14865 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

Chisum wrote: 25/07/2020 08:41
ANamelessGhoul wrote: 24/07/2020 22:15 https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... EXwCEJy9Pg

Braca muslimOOOOni....

Ali kako se ona izdajnicka SDA balincad sa sve svojom vjernom uhljebcadi usutila... Bilo je "welcome muslim brothers", "zivio babo Erdogan", sto otvara granice i "utjeruje ga staroj kurvi Evropi zguza" (istoj Evropi pred kojom im nije mrsko puzati kada se trazi sadaka), ali kada su i iz prve ruke upoznali "muslim brothers" i vidjeli o kakvoj se kriminogenoj zgadiji radi, nastao je vec skoro pa komican muk. Ali, ono, jebiga, ocesali se masno o fondove, pa ih zivo zaboli kurac sto im od ovo jada sto je ostalo od "slobodne teritorije" polako ali sigurno prave sliku i priliku neke pakistanske, bangladeske i inih zaostalih vukojebina...

Sad zajedno s "bracom" pjevajte "Srbija, Srbija", mozda padne koji duet za Grand Production.
treba samo procitat sta braca turci misle o ovoj žgadiji.
Naslovnica

#14866 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

Ja fakat ne znam da li u Evropi postoji narod koji je više zaglupljen, obezglavljen, zbunjen, bezidejan...u odnosu na BH Bošnjake. Žalosno je gledati u kakvu su poziciju dovedeni Bošnjaci, što tuđim, što svojim zaslugama.
biscanka2

#14867 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

irac300 wrote: 24/07/2020 21:04
NediM17 wrote: 24/07/2020 20:16
irac300 wrote: 24/07/2020 19:55

Da mi imamo sposobne i odgovorne politicare, a ne SDA šibičare i kvislinge, fino bi ove sto ih Dodik istovari pred Bihacom, natovarili u druge buseve pa istresli u Drvar i Bos. Petrovac. I sve tako, pa bi se "ćerali".
Petrovac je isto USK, doduše ima možda više Srba nego Bošnjaka, ali trpanje u Drvar, Grahovo i Glamoč bi bila dobra opcija. Puste, većinske srpske sredine u većinski hrvatskom kantonu X, jednim udarcem dvije muhe. :bih:
Znam da je USK, ali vecinom sa srpskim stanovnistvom. Iako mrzim ovakve radikalne opcije, sa ovim podmuklim atakom na drzavu ne mozes drugacije odgovoriti. Nazalost, imamo mi nase kvislinge u liku SDA, sjeme im se zatrlo. Dok je njih, rs i hb se ne trebaju brinuti, mogu razvaljivat drzavu kako zele. Bitno je sacuvati opcinu Centar i Poljine, za neki buduci sandzak, beglerbegluk ili sta vec.
Kad sve sagledam, od rata na ovamo, to im i jeste krajnji cilj, samo ga (jos) ne smiju javno iznijeti.
https://www.biscani.net/dva-autobusa-do ... ma-bihacu/
Ova dva autobusa su ilgalci kojima se prije dva dana granicna policija za medije slikala i havalila kako su ih ko bajagi nazad vratili.Kad su se mediji povukli i njihove price objavili onda su divljake pustili da udju (vjerovatno i koji euro na njima zaradili) u autobuse ih pokupili i u prelazni dio US kantona istrpali. Tu granicnu policiju treba pod hitno prebaciti u druge dijelove a tamo postaviti druge ljude.Ako to ovaj novi ministar sigurnosti ne bude vidio i nesto poduzeo onda je sto neko rece veliki supak.
SmokingMan

#14868 Re: Migranti u BiH

Post by SmokingMan »

emigrazione wrote: 24/07/2020 22:45 Jebo Bosnu, ko neka država
Ovo i nije država u pravome smislu, već,NERIJEŠEN SLUČAJ, dejtosnka BIH sa "tri rezervata", koja opstaje pod najefikasnijim nametnutim mirovnim sporazumom ikada osmišljenim. Doduše, građani kao kolateralna šteta trpe društvene i ekonomske poslijedice koje politike nameću.

Lijepo su nam eruopejci rekli "Dogovorite se", mi.... A nacionalizmu je dato toliko dugo vremena da je razvio svoj najkarciogeniji oblik samo što ljudi nemaju više čime da se ubijaju međusobno, osim uvredama i negiranjem krivice i zločina.

Metastaziralo je u neki psihijatrijski oblik.
escobar__

#14869 Re: Migranti u BiH

Post by escobar__ »

Da, baš je bilo za očekivat da će se zaraćene strane dogovorit i to posebno kad je među njima ona koja negira državu, zločine kojim su stvorili entitet i onemogućuje bilo kakav konkretan napredak zemlje.

Čudi me da se nismo dogovorili, šokiran sam.
neko_sa_strane

#14870 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

Je li vrijeme da se naoružavamo nečim tokom kretanja Sarajevom? Možda sam ipak trebao naručiti i teleskopsku palicu. Dok izvadim čakiju i pepper spray prođe vrijeme. Doduše ostalo je još par tehnika od Tajlandskog boksa. Jeste da sam trenirao prije 10 godina.
smijesni_ste

#14871 Re: Migranti u BiH

Post by smijesni_ste »

Gdje je nestao Edinov post?

Nije izazvao reakcije kakve sam očekivao, ali je moderator očito išao na sigurno :D
howdy

#14872 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

smijesni_ste wrote: 25/07/2020 15:11 Gdje je nestao Edinov post?

Nije izazvao reakcije kakve sam očekivao, ali je moderator očito išao na sigurno :D
Trebo ga je banovat
Sanjarko

#14873 Re: Migranti u BiH

Post by Sanjarko »

Formirat narodne milicije kako vidim kao rjesenje djelomicno problema. Moguce je da se to desi u buducnosti i ovdje kod nas u Bosni. Kad nece nista vlast, vojska i policija da poduzmu.

Dalje vidim kao dio rjesenja koje ce mozda pokusat neki primjenit i belaja koje moze doci i da ce se mozda to desit u buducnosti jest hapsenja ilegalnih migranata i drzanja njihova po kampovima da ne kazem logorima dok ne kazu odakle su da se ili deportuju ili im se da azil, cak mozda i streljaju.

Pojavu znaci radikala pa i fasista ekstremne desnice vidim. Nisam ja za to samo da se zna. Mozda donekle sam za narodne milicije ali za ostalo nisam. Smatram da se mozda moze na druge nacine ovaj problem rijesit i da jos mozda nije kasno.

Ako se vlasti dohvate ekstremisti, radikali i fasisti ode svijet u PM, a i onako ide u to i samo bi nam jos i to kao belaj trebalo svima na planeti. Kao da svi mi na planeti nemamo dovoljno vec odavno problema.
CikCikCikPogodi

#14874 Re: Migranti u BiH

Post by CikCikCikPogodi »

Sanjarko wrote: 25/07/2020 19:47 Formirat narodne milicije kako vidim kao rjesenje djelomicno problema. Moguce je da se to desi u buducnosti i ovdje kod nas u Bosni. Kad nece nista vlast, vojska i policija da poduzmu.

Dalje vidim kao dio rjesenja koje ce mozda pokusat neki primjenit i belaja koje moze doci i da ce se mozda to desit u buducnosti jest hapsenja ilegalnih migranata i drzanja njihova po kampovima da ne kazem logorima dok ne kazu odakle su da se ili deportuju ili im se da azil, cak mozda i streljaju.

Pojavu znaci radikala pa i fasista ekstremne desnice vidim. Nisam ja za to samo da se zna. Mozda donekle sam za narodne milicije ali za ostalo nisam. Smatram da se mozda moze na druge nacine ovaj problem rijesit i da jos mozda nije kasno.

Ako se vlasti dohvate ekstremisti, radikali i fasisti ode svijet u PM, a i onako ide u to i samo bi nam jos i to kao belaj trebalo svima na planeti. Kao da svi mi na planeti nemamo dovoljno vec odavno problema.
Fulio si ti drzavu. :lol:
Sanjarko

#14875 Re: Migranti u BiH

Post by Sanjarko »

CikCikCikPogodi wrote: 25/07/2020 20:00
Sanjarko wrote: 25/07/2020 19:47 Formirat narodne milicije kako vidim kao rjesenje djelomicno problema. Moguce je da se to desi u buducnosti i ovdje kod nas u Bosni. Kad nece nista vlast, vojska i policija da poduzmu.

Fulio si ti drzavu. :lol:
Ja kazem globalno. Madzarska itd., vec ima ovog po svijetu donekle, u Izraelu ima skoro skroz. Neiskljucujem pojavu donekle i kod nas ovoga. Samo stranci su kljuc. Drze da do toga nedodze kako vidim, jer bi mozda bilo ovo okidac za rat neki novi.

Neznam za nas nikako. Tesko nas je predvidit. Trpit dosta smo navikli svasta. Sto iz ravnodusnosti, sto iz straha, sto iz nekih drugih razloga.
Locked