Da, to je ta ekipa plus arapske teokratije u Persijskom zalivu. Ne bih baš rekao da je Grčka za baciti. Nije Grčka Sirija. Inače su Grci alergični na Tursku, pogotovo na njihove ekspanzionističke apetite. Mogao bi se brko preigrati. Ne sumnjam da bi mnoge EU zemlje poput Poljske koje su i NATO članice vojno pomogle Grčkoj. Kamo sreće da Izrael nije nikad formiran. Svete se Evropi predvođenoj Njemačkom zna se zbog čega jer nikad ništa ne zaboravljaju i prvu priliku će iskoristiti koja im se ukaže a Njemačka zabranjuje BDS (Boycott Divestment Sanctions) pokret na svojoj teritoriji. Mi smo takođe najebali jer mislim da je jedan od ciljeva da dio njih nasele ovdje ali i u ostatku Balkana. Onaj psihopata Vučić je takođe govorio o naseljavanju migranata u Srbiji. Ima i o tome na YouTube-u. Zanimljivosti vezane za Izrael uključuju i opciju koja se mislim zove Samson prema kojoj Izrael cilja nuklearnim napadom sve veće glavne gradove u Evropi prije svega Berlin, Pariz, Moskvu, London ukoliko bi došlo do istrebljivačkog rata sa Arapima a Evropa ne priskoči u pomoć Izraelu. U pitanju je dakle vrlo destruktivna i opasna država bez obzira što je samo malo veća po površini od Slovenije.Challenger_ wrote: ↑23/07/2020 23:09Ne samo iz Izraela nego i migrantski lobi u Evropi. Zajedničko im je dvojno, izraelsko državljanstvo. No, nisu oni jedini u toj priči. Tu su i GB i USA strukture, državne i nedržavne. Međutim, problem im je Grčka, zbog koje ulaze samo desetine ili stotine ljudi na dnevnom nivou. Zato ohrabruju Tursku da ekspandira prema Grčkoj.neko_sa_strane wrote: ↑23/07/2020 22:40Ima video na YouTube-u u kojem NVO iz Izraela usmjeravaju migrante ka Evropi. Angažovali su one članove udruženja koji tečno govore arapski. Izrael je inače jedna vrlo pogana država. Od Evrope prave geto a iz svoje zemlje migrante i tražioce azila izbacuju naglavačke držeći ih u kampovima dok se ne odluče vratiti se kući ili ako ih prihvati treća zemlja. Samo njima migranti dolaze iz zemalja zahvaćenim sukobima poput Sudana a tamošnjim frakcijama taj isti Izrael prodaje oružje.
Incidenti su sve češći a utorak je rat spriječila Merkelova svojim telefonskim pozivom. Zna ona i njemačke službe šta to znači: Turci će Grke pregaziti, dobaciti do Balkana, Sjeverne Makedonije. a onda će se komplet izraelsko, bliže i šire okruženje, zaputiti put Evrope što im je jedan od dva osnovna cilja. Ne desetine i stotine ljudi, nego desetine miliona koje neće niko zaustaviti do njemačko-poljske granice.
Ista, ali baš ista priča je i u Libiji gdje su uz borbu za naftu vodi borba za kontrolu nesmetanih migratornih pravaca preko Mediterana. Turska je i tamo opunomoćenik migrantskih struktura.
USA, GB, Izrael (plus ihvani element -Turska, Katar) vladine i nevladine organizacije protiv EU, primarno Njemačke i Francuske.
Ilegalni migranti u BiH
-
neko_sa_strane
#14826 Re: Migranti u BiH
- zlo zlo
#14827 Re: Migranti u BiH
to ti je zato..mi komunjare umjesto u buseve, i na izbore kao hdz-evci idemo u krčme, a birališta se zatvaraju prije nego kafaneNediM17 wrote: ↑24/07/2020 07:00 Ti ljudi su dosli u Krajinu da bi isli dalje ka EU, to i vrapci znaju. Sta bi trebalo, da vlasti USK stanu na granicu i ne daju im da izadju iz BiH, mada kol'ko smo pametni ne bi me i to zacudilo ako neko za to dobije koju markicu.
U ovoj situaciji svak' ga svakom trpa jer da nije tako kako bi ti ljudi cak iz Azije i Afrike stigli tu. A onaj ministar bi jedino mogao dobiti po prstima od ovih "humanitaraca" sto ogranicava slobodu kretanja "ljudima u pokretu", sto je jedno od osnovnih ljudskih prava.![]()
Glede tih tvojih "komunjara" propadoste k'o zetoncic na zadnjim izborima.![]()
-
biscanka2
#14828 Re: Migranti u BiH
Ovako to Dodik radi. Granicna policija ponekog radi javnosti nazad u Srbiju vrati a ostale s autobusima prevoze.
Uporavo ilegalci iz RS-a dovezeni na granicu US kantona.
Uporavo ilegalci iz RS-a dovezeni na granicu US kantona.
- CikCikCikPogodi
-
Naslovnica
#14830 Re: Migranti u BiH
Ni manje ni više nego vojnu policiju?!CikCikCikPogodi wrote: ↑24/07/2020 17:49Ja bi poslo vojnu policiju, pa neka Dodik rezi koliko god hoce.
-
NediM17
#14831 Re: Migranti u BiH
Dje ih nafata mile ovolike? 
-
NediM17
#14832 Re: Migranti u BiH
Da ih mobilise u 5. korpus, silu nebesku.Naslovnica wrote: ↑24/07/2020 17:57Ni manje ni više nego vojnu policiju?!CikCikCikPogodi wrote: ↑24/07/2020 17:49Ja bi poslo vojnu policiju, pa neka Dodik rezi koliko god hoce.
![]()
![]()
- CikCikCikPogodi
#14833 Re: Migranti u BiH
@Naslovnica
Pa kako drugacije ce on razumijeti, on jedino razumije silu i kad mu se zubi pokazu, mozda ce malo neke performanse izvoditi o mogucoj "invaziji" na srpski narod i to mu je najvise. On se najvise boji da mu neko pokaze silu, za toga Bakir nije sposoban uopste.
Pa kako drugacije ce on razumijeti, on jedino razumije silu i kad mu se zubi pokazu, mozda ce malo neke performanse izvoditi o mogucoj "invaziji" na srpski narod i to mu je najvise. On se najvise boji da mu neko pokaze silu, za toga Bakir nije sposoban uopste.
-
NediM17
#14834 Re: Migranti u BiH
Neki izgleda ne žive ovdje. 
-
Naslovnica
#14835 Re: Migranti u BiH
Koju ba vojnu policiju, odakle, po čijem naređenju?CikCikCikPogodi wrote: ↑24/07/2020 18:07 @Naslovnica
Znaš li ti kako su ustrojene OS BiH?!
Nemoj biti smiješan i naivan.
Ti bi vojnom policijom OS BiH pokazivao "silu i zube" građanima u vlastitoj državi.
Mislim da ne znaš o čemu pričaš.
-
NediM17
#14836 Re: Migranti u BiH
Ja vjerujem da bi bio konsenzus u PreCjednistvu oko upotrebe "ote" vojne policije.Naslovnica wrote: ↑24/07/2020 18:13Koju ba vojnu policiju, odakle, po čijem naređenju?CikCikCikPogodi wrote: ↑24/07/2020 18:07 @Naslovnica
Ti bi vojnom policijom OS BiH pokazivao "silu i zube" građanima u vlastitoj državi.
![]()
-
Naslovnica
#14837 Re: Migranti u BiH
Ma ja ba.
Malo i suzavca heknut srpskoj nejači, nizvjetar, samo bahato i silovito, da se Dodik sasere!
To je rješenje.

Malo i suzavca heknut srpskoj nejači, nizvjetar, samo bahato i silovito, da se Dodik sasere!
To je rješenje.
- CikCikCikPogodi
#14838 Re: Migranti u BiH
Ako necete migrante prvo trebamo krenuti od granicne policije, i ono sto imamo, nemaju dovoljno policajaca i opreme, sve zbog toga sto iz RS namjerno blokiraju svaki pokusaj napredka bilo cega na drzavnom nivou. Kad je Federacija zelila poslati pomoc na granicu, Dodik je prijetio sa svojim MUP-om. Ovi se u Federaciji upiskili i u zaborav pala volja da se posalje pomoc.
-
NediM17
#14839 Re: Migranti u BiH
Ko je rek'o da necemo migrante? Ko ne bi na danasnjem vaktu objerucke prihvatio "dokture i indzilere"? Sad kad imamo toliki "odljev mozaka" oni su nam prijeko potrebni da nadomjeste gubitak. 
-
Naslovnica
#14840 Re: Migranti u BiH
Pa bi ti da pošaljemo neku vojnu policiju, šta li?CikCikCikPogodi wrote: ↑24/07/2020 18:37 Ako necete migrante prvo trebamo krenuti od granicne policije, i ono sto imamo, nemaju dovoljno policajaca i opreme, sve zbog toga sto iz RS namjerno blokiraju svaki pokusaj napredka bilo cega na drzavnom nivou. Kad je Federacija zelila poslati pomoc na granicu, Dodik je prijetio sa svojim MUP-om. Ovi se u Federaciji upiskili i u zaborav pala volja da se posalje pomoc.
-
Naslovnica
-
NediM17
#14842 Re: Migranti u BiH
Slab je to materijal, oni se krhaju medjuse, sto bi se reklo "krizanje u cistoj krvi".
Mala digresija, krajem 60ih proslog vijeka bili u Libiji 4 godine, pita kona Arapka moju mater sta joj je moj otac osim sto joj je muz, kaze ona i njen muz jedno od brata, drugo od sestre. Stara kad u nesvijest nije pala.
Mala digresija, krajem 60ih proslog vijeka bili u Libiji 4 godine, pita kona Arapka moju mater sta joj je moj otac osim sto joj je muz, kaze ona i njen muz jedno od brata, drugo od sestre. Stara kad u nesvijest nije pala.
-
Naslovnica
#14843 Re: Migranti u BiH
Ma samo probrat' pet-šes' ovih što nisu incestoidni pa uparit.NediM17 wrote: ↑24/07/2020 18:51 Slab je to materijal, oni se krhaju medjuse, sto bi se reklo "krizanje u cistoj krvi".
Mala digresija, krajem 60ih proslog vijeka bili u Libiji 4 godine, pita kona Arapka moju mater sta joj je moj otac osim sto joj je muz, kaze ona i njen muz jedno od brata, drugo od sestre. Stara kad u nesvijest nije pala.![]()
Elem, i ja sam dijete Libije (Bugrin i Tripoli), kraj 70tih - početak 80tih, isto 4 godine, bolje parlo arapski nego naš.
Energinvest.
- BrziGonzales
-
Johnny_x
#14845 Re: Migranti u BiH
Je li ima igdje izjava ijednog SDA-ovca da treba ilegalne migrante deportirati u zemlje porijekla, to sam čuo od raznih političara ali od SDA-ovaca nisam?
-
biscanka2
- mirsek
#14847 Re: Migranti u BiH
Vojna policija sluzi za kontrolu, privodjenje i sankcionisanje pripadnika OSBIH kad prave probleme, jer obicna policija koliko znam nema tu mogucnost/ovlastenje.Naslovnica wrote: ↑24/07/2020 18:13Koju ba vojnu policiju, odakle, po čijem naređenju?CikCikCikPogodi wrote: ↑24/07/2020 18:07 @Naslovnica
![]()
Znaci bukvalno policija za vojnike.
-
NediM17
#14848 Re: Migranti u BiH
Zlatna su to vremena bila, mi smo bili u Tripoliju, stari isto radio u Energoinvestu, samo je tu bio u funkciji tehnicke pomoci Jugoslavije Libiji, radio u nekakvom njihovom ministarstvu. Svjedocio sam uzivo i Gadafijevom vojnom udaru i svrgavanju kralja Idriza.Naslovnica wrote: ↑24/07/2020 19:10Ma samo probrat' pet-šes' ovih što nisu incestoidni pa uparit.NediM17 wrote: ↑24/07/2020 18:51 Slab je to materijal, oni se krhaju medjuse, sto bi se reklo "krizanje u cistoj krvi".
Mala digresija, krajem 60ih proslog vijeka bili u Libiji 4 godine, pita kona Arapka moju mater sta joj je moj otac osim sto joj je muz, kaze ona i njen muz jedno od brata, drugo od sestre. Stara kad u nesvijest nije pala.![]()
![]()
Elem, i ja sam dijete Libije (Bugrin i Tripoli), kraj 70tih - početak 80tih, isto 4 godine, bolje parlo arapski nego naš.![]()
Energinvest.
Ja slab sa arapskim bio, ali sam talijanski govorio perfektno, krenuo tamo u osnovnu skolu talijansku.
- irac300
#14849 Re: Migranti u BiH
Da mi imamo sposobne i odgovorne politicare, a ne SDA šibičare i kvislinge, fino bi ove sto ih Dodik istovari pred Bihacom, natovarili u druge buseve pa istresli u Drvar i Bos. Petrovac. I sve tako, pa bi se "ćerali".
-
NediM17
#14850 Re: Migranti u BiH
Petrovac je isto USK, doduše ima možda više Srba nego Bošnjaka, ali trpanje u Drvar, Grahovo i Glamoč bi bila dobra opcija. Puste, većinske srpske sredine u većinski hrvatskom kantonu X, jednim udarcem dvije muhe.