Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- Grean
#1476 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Treba odvojiti pricu o tragediji koja se desila Nizami i koja se na zalost desava mnogim zenama od ove politicke price u kojoj je Dodik opet izdominirao.
Mi smo imali dan zalosti zbog desavanja u susjednoj drzavi, neki su bili za a ja licno protiv. Evo kako su vratili.
Vjerujem da je Dodiku iskreno zao zbog ove tragedije ali njima su vece stvari u igri. Tako na to gledaju.
Mi smo imali dan zalosti zbog desavanja u susjednoj drzavi, neki su bili za a ja licno protiv. Evo kako su vratili.
Vjerujem da je Dodiku iskreno zao zbog ove tragedije ali njima su vece stvari u igri. Tako na to gledaju.
-
DonieBrasco
#1477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Politika iznad svega, da se tragedija desila u RS i da ovo urade bosnjaci sad bi sve gorilo ovako sve je uredu.
- JohnnyS
#1478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zato što femicid znači doslovno "ubojstvo žene". Nitko nikome ne brani upotrebu riječi "androcid" za ubojstvo muškarcaMAha wrote: ↑14/08/2023 14:48 Mozda nije za ovu temu, ali evo razmisljam zasto se u ovom uzasnom zlocinu koristi termin femicid? Nesretna zena je ubijena ne zato sto je bila zenskog roda, nego zato sto je bila supruga i majka djeteta tog ubice i ucinila nesto sto se bolesniku nije svidjelo. Ja ne znam ni jedan slucaj kod nas (u poratnom periodu bar nisam procitao, da je neka zena ubijena (ili pocinjen neki zlocin, osim silovanja), "samo" zato sto je zenskog roda. Zlocini nad osobama zenskog pola su vecinom cinjeni iz nekih drugih "razloga". Ubacivanje tog termina femicid mi nikako ne zvuci ok. Nadam se da je jasno sta zelim reci, dakle nipoato ali niposto umanjiti, niti ne daj Boze, opravdati zlocin
- Ludzak
#1479 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Stav je jasan od RSa. Nikad ništa neće izglasati na nivou države ako se neki događaj ne preljeva u RS. Pa ni ovaj dan žalosti.
-
mirza_15
#1480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Izdominirao je u primitivnim balkanskim mjerilima. U normalnom svijetu se ljudi gnušaju ovakvih stvari. Zašto vi doživljavate da je on ovdje "izdominirao" i nešto dobio je do vas. Ako ti meni izjaviš saučešće u nekoj situaciji, a ja ga šuknem tebi u sličnoj jesam li ja tebe izdominirao ili sam samo ispao šupak? Ovako je samo ispao ljudsko smeće (nije da i prije to nije pokazao) a da zauzvrat nije ništa dobio osim poslane poruke da su entiteti baje. Ali u stvarnom životu ta poruka će izlapiti već sljedeće sedmice jer ništa konkretno ne znači, ali će njegov potez biti još jedna kockica u mozaiku koji čini percepciju o njemu kao čovjeku.Grean wrote: ↑14/08/2023 16:05 Treba odvojiti pricu o tragediji koja se desila Nizami i koja se na zalost desava mnogim zenama od ove politicke price u kojoj je Dodik opet izdominirao.
- Ludzak
#1481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pokazuje razliku kome? Šta? Americi, Europi, imaginarnim bogovima? Kome se pokazuje razlika? Americi boli neka stvar, a ni Europa nije ništa bolja. Što se više pokazuješ, više budeš hebanmirza_15 wrote: ↑14/08/2023 14:18Kako je Beograd prije Gradačca? Zato što su ministri iz RS-a govna? Sa tobom je nemoguće komunicirati na normalan način. Ti si konstantno na površini koju nikako da zagrebeš i na spinu. Vrtiš se ko ona vrteška na Čevljanovićima. Tebi je proglašavanje dana žalosti za ubijenu djecu u Beogradu dokaz nedoraslosti? Bravo za takvo promišljanje. Taj dan žalosti samo pokazuje razliku između nas i njih. To što ti ne vidiš dalje od svoje potreba da i na ovoj tragediji profitiraš za SDFA je već stvar emocionalne inteligencije.
-
MAha
#1482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
To je termin koji se koristi za oznacavanje ubistava zenske osobe zato sto je zenska osoba, iako je doslovan prevod tako kako si rekao. Evo sta kaze oxford dictionary :"the crime of killing a woman or girl because she is female".JohnnyS wrote: ↑14/08/2023 16:12Zato što femicid znači doslovno "ubojstvo žene". Nitko nikome ne brani upotrebu riječi "androcid" za ubojstvo muškarcaMAha wrote: ↑14/08/2023 14:48 Mozda nije za ovu temu, ali evo razmisljam zasto se u ovom uzasnom zlocinu koristi termin femicid? Nesretna zena je ubijena ne zato sto je bila zenskog roda, nego zato sto je bila supruga i majka djeteta tog ubice i ucinila nesto sto se bolesniku nije svidjelo. Ja ne znam ni jedan slucaj kod nas (u poratnom periodu bar nisam procitao, da je neka zena ubijena (ili pocinjen neki zlocin, osim silovanja), "samo" zato sto je zenskog roda. Zlocini nad osobama zenskog pola su vecinom cinjeni iz nekih drugih "razloga". Ubacivanje tog termina femicid mi nikako ne zvuci ok. Nadam se da je jasno sta zelim reci, dakle nipoato ali niposto umanjiti, niti ne daj Boze, opravdati zlocin
Dakle, ovdje se, po mom misljenju, ne radi o femicidu, nego o humicidu.
I bez obzira kako to kome zvuci sto cu reci, i u tom smislu (pored ove "nase" prljave zloupotrebe politicke) ova nesreca, zlocin,se zloupotrebljava i od strane druge vrste "politike".
Last edited by MAha on 14/08/2023 17:14, edited 1 time in total.
-
mirza_15
#1483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Neke stvari su razina ljudskosti. Ili jesi ili nisi. Šta smo pokazivali čuvanjem pravoslavne crkve i katedrale u Sarajevu? Jesmo li nešto pokazivali ili smo samo bili ljudi? Možda ih je, radi reciprociteta što jedan gore ranije napisa, trebalo srušiti? Na kraju, šta si izgubio tim činom zbog tragedije u Beogradu pa je toliko problematičan? Ja bih volio da mi neko objasni šta smo izgubili takvim potezom.Ludzak wrote: ↑14/08/2023 17:00Pokazuje razliku kome? Šta? Americi, Europi, imaginarnim bogovima? Kome se pokazuje razlika? Americi boli neka stvar, a ni Europa nije ništa bolja. Što se više pokazuješ, više budeš hebanmirza_15 wrote: ↑14/08/2023 14:18
Kako je Beograd prije Gradačca? Zato što su ministri iz RS-a govna? Sa tobom je nemoguće komunicirati na normalan način. Ti si konstantno na površini koju nikako da zagrebeš i na spinu. Vrtiš se ko ona vrteška na Čevljanovićima. Tebi je proglašavanje dana žalosti za ubijenu djecu u Beogradu dokaz nedoraslosti? Bravo za takvo promišljanje. Taj dan žalosti samo pokazuje razliku između nas i njih. To što ti ne vidiš dalje od svoje potreba da i na ovoj tragediji profitiraš za SDFA je već stvar emocionalne inteligencije.
- Ludzak
#1484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nismo ništa izgubili, ali nismo ništa ni dobili to je problem.mirza_15 wrote: ↑14/08/2023 17:11Neke stvari su razina ljudskosti. Ili jesi ili nisi. Šta smo pokazivali čuvanjem pravoslavne crkve i katedrale u Sarajevu? Jesmo li nešto pokazivali ili smo samo bili ljudi? Možda ih je, radi reciprociteta što jedan gore ranije napisa, trebalo srušiti? Na kraju, šta si izgubio tim činom zbog tragedije u Beogradu pa je toliko problematičan? Ja bih volio da mi neko objasni šta smo izgubili takvim potezom.
- kakotakonikako
#1485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Da bi Vijeće ministara izglasalo odluku potrebno je da osim većinske podrške ministara postoji i podrška na etničkom principu, odnosno u Kolegiju Vijeća ministara, što podrazumijeva da mora biti glas barem po jednog ministra iz svakog naroda.
Iako je vladalo uvjerenje da će odluka o Danu žalosti u BiH povodom monstruoznih ubistava u Gradačcu bude proglašen u srijedu, ta odluka danas nije izglasana. Ministri iz RS-a iz srpskog naroda nisu bili za tu odluku. Iako je ministar Nešić ranije najavio da će glasati za tu odluku, na kraju je kako saznajemo prevladao stav koji je zastupao prije svega ministar Staša Košarac.
Kako saznajemo čak je razgovarao i sa Miloradom Dodikom i zastupao tezu da ne treba podržati takvu odluku. Opravdanje je tražio u činjenici da je Vlada RS-a ranije proglasila Dan žalosti u srijedu te da bi odluka na državnom nivou bila neka vrsta prijenosa nadležnosti.
Košarac se eksprenso oglasio na Instragam profilu, pokušavajući opravdati svoj postupak. Kaže kako srpski ministri nisu bili protiv odluke, već su tražili da se ovo pitanje reguliše u skladu sa ustavnim nadležnostima, za koje kaže da su na entitetskom nivou.
I bez obzira na sve političke probleme i razlike među koalicionim partnerima, nevjerovatno je da se pojedini ministri služe politikanstvom i kada treba proglasiti Dan žalosti zbog monstruoznog zločina.
Podsjetimo, kada je prije nekoliko mjeseci donošena odluka o proglašenju dana žalosti u BiH zbog masovnog ubistva u Srbiji, niko se nije protivio, kao što i nije trebao. Tada Košarac nije potezao pitanje kako Dan žalosti trebaju proglasiti entiteti.
Međutim, paradoks je sada da se odluka o Danu žalosti u BiH izglasava na nižim, entitetskim nivoima jer je Košarac u ovome vidio neki prijenos nadležnosti.
Dan žalosti će izvjesno biti u srijedu, ali kao odluka entitetskih vlada, a ne kao odluka države, jer pojedini političari nisu mogli preći preko toga da BiH kao država simbolično oda počast žrtvama i pošalje poruku da makar u ovakvim trenucima ne treba politizirati situaciju.
Da paradoks bude veći Košarac, koji je danas bio zagovaratelj glasanja protiv proglašenja Dana žalosti u Vijeću ministara ranije optuživan za nasilje u porodici, o čemu je pred parlamentarnom istražnom komisijom svjedočila njegova bivša žena.
Podsjetimo, u Gradačcu je prije tri dana ubijena Nizama Hećimović kao žrtva nasilja, a ubio ju je bivši partner Nermin Sulejmanović. Osim nje ubio je još dvije osobe, oca i sina Đengiza i Denisa Ondera.
Iako je vladalo uvjerenje da će odluka o Danu žalosti u BiH povodom monstruoznih ubistava u Gradačcu bude proglašen u srijedu, ta odluka danas nije izglasana. Ministri iz RS-a iz srpskog naroda nisu bili za tu odluku. Iako je ministar Nešić ranije najavio da će glasati za tu odluku, na kraju je kako saznajemo prevladao stav koji je zastupao prije svega ministar Staša Košarac.
Kako saznajemo čak je razgovarao i sa Miloradom Dodikom i zastupao tezu da ne treba podržati takvu odluku. Opravdanje je tražio u činjenici da je Vlada RS-a ranije proglasila Dan žalosti u srijedu te da bi odluka na državnom nivou bila neka vrsta prijenosa nadležnosti.
Košarac se eksprenso oglasio na Instragam profilu, pokušavajući opravdati svoj postupak. Kaže kako srpski ministri nisu bili protiv odluke, već su tražili da se ovo pitanje reguliše u skladu sa ustavnim nadležnostima, za koje kaže da su na entitetskom nivou.
I bez obzira na sve političke probleme i razlike među koalicionim partnerima, nevjerovatno je da se pojedini ministri služe politikanstvom i kada treba proglasiti Dan žalosti zbog monstruoznog zločina.
Podsjetimo, kada je prije nekoliko mjeseci donošena odluka o proglašenju dana žalosti u BiH zbog masovnog ubistva u Srbiji, niko se nije protivio, kao što i nije trebao. Tada Košarac nije potezao pitanje kako Dan žalosti trebaju proglasiti entiteti.
Međutim, paradoks je sada da se odluka o Danu žalosti u BiH izglasava na nižim, entitetskim nivoima jer je Košarac u ovome vidio neki prijenos nadležnosti.
Dan žalosti će izvjesno biti u srijedu, ali kao odluka entitetskih vlada, a ne kao odluka države, jer pojedini političari nisu mogli preći preko toga da BiH kao država simbolično oda počast žrtvama i pošalje poruku da makar u ovakvim trenucima ne treba politizirati situaciju.
Da paradoks bude veći Košarac, koji je danas bio zagovaratelj glasanja protiv proglašenja Dana žalosti u Vijeću ministara ranije optuživan za nasilje u porodici, o čemu je pred parlamentarnom istražnom komisijom svjedočila njegova bivša žena.
Podsjetimo, u Gradačcu je prije tri dana ubijena Nizama Hećimović kao žrtva nasilja, a ubio ju je bivši partner Nermin Sulejmanović. Osim nje ubio je još dvije osobe, oca i sina Đengiza i Denisa Ondera.
-
MAha
#1486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Mislim da smo dobili. Kad god pokazes da si covjek, i da te se tice necija tragedija, na dobitku si kao ljudsko bice. Sta je vrednije od toga? Neka imaginarna tudja potvrda ispravnosti, necija dobda volja da uzvrati istom gestom? Po meni je to daleko manje vrijedno od onoga sto covjek, ili kolektiv, dobija spram samog sebe, i osjecaja da je ucinio ispravnu, ljudsku, moralnu, stvar.Ludzak wrote: ↑14/08/2023 17:15Nismo ništa izgubili, ali nismo ništa ni dobili to je problem.mirza_15 wrote: ↑14/08/2023 17:11
Neke stvari su razina ljudskosti. Ili jesi ili nisi. Šta smo pokazivali čuvanjem pravoslavne crkve i katedrale u Sarajevu? Jesmo li nešto pokazivali ili smo samo bili ljudi? Možda ih je, radi reciprociteta što jedan gore ranije napisa, trebalo srušiti? Na kraju, šta si izgubio tim činom zbog tragedije u Beogradu pa je toliko problematičan? Ja bih volio da mi neko objasni šta smo izgubili takvim potezom.
-
sumirprimus
#1487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Moral hajgraund.
- Ludzak
#1488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nije ovo doba ljudskosti. Doba ljudskosti je davno završeno. Zbog te ljudskosti i što se dodvoravamo drugom i svugdje, haman da gubimo državuMAha wrote: ↑14/08/2023 17:20Mislim da smo dobili. Kad god pokazes da si covjek, i da te se tice necija tragedija, na dobitku si kao ljudsko bice. Sta je vrednije od toga? Neka imaginarna tudja potvrda ispravnosti, necija dobda volja da uzvrati istom gestom? Po meni je to daleko manje vrijedno od onoga sto covjek, ili kolektiv, dobija spram samog sebe, i osjecaja da je ucinio ispravnu, ljudsku, moralnu, stvar.
-
kobe_meh
#1489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ružno će zvučati ovo što ću napisati, ali moram.
Vjerujte da žalim svaku marku koju sam uplatio za pomoć ljudima iz manjeg bh entiteta.
Vjerujte da žalim svaku marku koju sam uplatio za pomoć ljudima iz manjeg bh entiteta.
- kakotakonikako
#1490 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Predsjednik Platforme za progres (PzP) Mirsad Hadžikadić oglasio se nakon što Vijeće ministara Bosne i Hercegovine nije usvojilo odluku o proglašenju dana žalosti u Bosni i Hercegovini 16. augusta.
Hadžikadić je na Facebooku napisao kako je ovo je rezultat Trojkinog "kompromisa" i pokazatelj kuda nas vode. Podsjetio je i da je 5. maja ove godine Vijeće ministara u rekordnom roku proglasilo Dan žalosti za masakr počinjen u Srbiji.
- Dan žalosti na državnom nivou zbog masakra u Gradačcu nije izglasan na Vijeću ministara. Kažu nisu podržali srpski predstavnici. Malo prije toga je Dan žalosti proglašen u entitetu Republika Srpska.
5. maja ove godine, Vijeće ministara je u rekordnom roku proglasilo Dan žalosti za masakr počinjen u Srbiji. Šta nam sve ovo govori? Dodik i SNSD ne žele Bosnu i Hercegovinu. Ne daju joj minimum moći, čak i kada se radi o pitanjima o kojima se svi slažu i koja se ne tiču funkcionisanja države. Nemamo razloga ikada više vjerovati da će u bilo kojoj drugoj situaciji glasati drugačije i da će uraditi bilo šta u interesu države.
Mi smo od početka govorili da se sa deklarisanim neprijateljima države ne može. Nema razgovora i kompromisa sa nekim ko dogovor otvoreno ne želi. Ponavljam, to nije snaga i hrabrost, već slabost.
Ovo je rezultat Trojkinog “kompromisa” i pokazatelj kuda nas vode.
Vrijeme je da shvatimo da neprijatelji države nikada neće i ne žele biti prijatelji građana ove države. Njihovi interesi su negdje drugdje. Sa njima dogovora nema - napisao je Hadžikadić.
Hadžikadić je na Facebooku napisao kako je ovo je rezultat Trojkinog "kompromisa" i pokazatelj kuda nas vode. Podsjetio je i da je 5. maja ove godine Vijeće ministara u rekordnom roku proglasilo Dan žalosti za masakr počinjen u Srbiji.
- Dan žalosti na državnom nivou zbog masakra u Gradačcu nije izglasan na Vijeću ministara. Kažu nisu podržali srpski predstavnici. Malo prije toga je Dan žalosti proglašen u entitetu Republika Srpska.
5. maja ove godine, Vijeće ministara je u rekordnom roku proglasilo Dan žalosti za masakr počinjen u Srbiji. Šta nam sve ovo govori? Dodik i SNSD ne žele Bosnu i Hercegovinu. Ne daju joj minimum moći, čak i kada se radi o pitanjima o kojima se svi slažu i koja se ne tiču funkcionisanja države. Nemamo razloga ikada više vjerovati da će u bilo kojoj drugoj situaciji glasati drugačije i da će uraditi bilo šta u interesu države.
Mi smo od početka govorili da se sa deklarisanim neprijateljima države ne može. Nema razgovora i kompromisa sa nekim ko dogovor otvoreno ne želi. Ponavljam, to nije snaga i hrabrost, već slabost.
Ovo je rezultat Trojkinog “kompromisa” i pokazatelj kuda nas vode.
Vrijeme je da shvatimo da neprijatelji države nikada neće i ne žele biti prijatelji građana ove države. Njihovi interesi su negdje drugdje. Sa njima dogovora nema - napisao je Hadžikadić.
-
sumirprimus
#1491 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Evo i ovog da iskoristi ovu tragediju/zlocin za koji politicki poen. Ko nas je kleo nije dangubio
-
MAha
#1492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Uvjek je doba ljudskosti ko ljudskosti ima. Ko nema nije nikad ni bilo. Ne gubimo mi drzavu (mada sam siguran da je necemo izgubiti ako ima i malo pameti vidjeti pod US i drzavna imovina) zbog ljudskosti nego zbog gluposti, nesposobnosti, partikularnih interesa.Ludzak wrote: ↑14/08/2023 17:39Nije ovo doba ljudskosti. Doba ljudskosti je davno završeno. Zbog te ljudskosti i što se dodvoravamo drugom i svugdje, haman da gubimo državuMAha wrote: ↑14/08/2023 17:20
Mislim da smo dobili. Kad god pokazes da si covjek, i da te se tice necija tragedija, na dobitku si kao ljudsko bice. Sta je vrednije od toga? Neka imaginarna tudja potvrda ispravnosti, necija dobda volja da uzvrati istom gestom? Po meni je to daleko manje vrijedno od onoga sto covjek, ili kolektiv, dobija spram samog sebe, i osjecaja da je ucinio ispravnu, ljudsku, moralnu, stvar.
Last edited by MAha on 14/08/2023 17:50, edited 1 time in total.
- tramvajtrojka
#1493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sve sto ide na vodu sdf mlina prenose u minutu sa sb i ostalih sdf portala nisam za sda forumasi, prenose izjavu lika od kojeg je neka munevera na lokalnim izborima imala vise glasova u svojoj mjesnoj zajednici nego profa u čitavoj državisumirprimus wrote: ↑14/08/2023 17:45 Evo i ovog da iskoristi ovu tragediju/zlocin za koji politicki poen. Ko nas je kleo nije dangubio
-
sumirprimus
#1494 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ovaj bas konta mi poslijje tolikih levata sisali vesla da i njega provarimo 
-
sumirprimus
#1495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nazalost mislim da sda sa privjescima szbih nes i df prsvi toliko halabuke i pritiska da cemo se brzo vratit u mracno doba sda vladavine i lagano otplovit u begovatski rezervat, a ko ostane nek uziva slobodno. Mislim da nam spasa nema, jer sa njima je definitvno gasenje
- oldtajmer
#1496 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
niko ne sme da vas bije....

Prema presudi, Isak je u centru Zenice svojim džipom prepriječio put drugom vozilu i uz psovke udarao vozača drškom pištolja u glavu.

-
DonieBrasco
#1497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Najvece zlo koje je zahvatilo bosnjake i BiH su upravo oni a onda tek Dodik i Covic, jer su im oni doslovno sve ovo omogucili da rade.sumirprimus wrote: ↑14/08/2023 17:55 Nazalost mislim da sda sa privjescima szbih nes i df prsvi toliko halabuke i pritiska da cemo se brzo vratit u mracno doba sda vladavine i lagano otplovit u begovatski rezervat, a ko ostane nek uziva slobodno. Mislim da nam spasa nema, jer sa njima je definitvno gasenje
- JohnnyS
#1498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zločeste žene, feministkinje i pretpostavljam pederi, žele ukazati na obiteljsko nasilje. I to na primjeru obiteljskog nasilja prenošenog uživo na internetu, a manijaci i danas traže snimke ne bi li gledale kako muž ubija ženu. Ne zato što je žena, nego čovjek valjdaMAha wrote: ↑14/08/2023 17:06To je termin koji se koristi za oznacavanje ubistava zenske osobe zato sto je zenska osoba, iako je doslovan prevod tako kako si rekao. Evo sta kaze oxford dictionary :"the crime of killing a woman or girl because she is female".
Dakle, ovdje se, po mom misljenju, ne radi o femicidu, nego o humicidu.
I bez obzira kako to kome zvuci sto cu reci, i u tom smislu (pored ove "nase" prljave zloupotrebe politicke) ova nesreca, zlocin,se zloupotrebljava i od strane druge vrste "politike".
-
noviforumas
#1499 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
https://edition.cnn.com/2023/08/14/euro ... index.htmlThe West’s ‘see no evil’ approach to Serbia’s Vucic risks destabilizing the Balkans
Izgleda i CNN poklopili SDFA botovi. Gdje je onaj Sajber da argumentovano pobije ove gluposti Komsicevih medija?
- Athlon64
#1500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Šta ovo neki nadrealisti snimaju u Sarajevu opet?
Monty Python protesti.
Ministri osuđeni za nasilje protestuju protv nasilja.
Vlast protestuje sama protiv sebe. WTF is going on.
Monty Python protesti.
Ministri osuđeni za nasilje protestuju protv nasilja.
Vlast protestuje sama protiv sebe. WTF is going on.