Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Better Man

#1476 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Better Man »

Vizionar 1985 wrote:
beni-bu-man wrote: Ajvar se ne kupuje, nego ga sam napravi :mrgreen:
Jb-ga ne pravim jer neznam. Ali ovi nasi industrijski nisu losi usporedbom sa stranim, cak mozda su za nijansu i bolji.
Ja ne volim ajvar, ali kakav je moja mama pravila, nijedan kupovni mu nije bio ravan. Ljudi koji su isto sami pravili ajvar su se otimali za recept moje mame. Ja strašno volim mladi sir i tata ga kupuje kod jedne žene na pijaci. Nema tog industrijskog ili sličnog koji se može mjeriti sa kvalitetom ovog domaćeg. Imamo mi itekako kvalitetnih proizvoda i to prvenstveno domaćih sa sela, ne industrijskih i takve proizvode treba obavezno kupovati, jer im industrijski proizvodi odakle god da su ne mogu parirati.
abidsakala

#1477 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by abidsakala »

uglavnomja wrote:
moonca wrote:
Jesi li probao Makedonski- cula sam da je najbolji ?

cudo :D
okle im paprike :lol:

bas-ajvar odlican :thumbup:
bas ajvar najbolji, kakVi nasi, puni esenCije
moonca

#1478 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by moonca »

abidsakala wrote:
uglavnomja wrote:
moonca wrote:
Jesi li probao Makedonski- cula sam da je najbolji ?

cudo :D
okle im paprike :lol:

bas-ajvar odlican :thumbup:
bas ajvar najbolji, kakVi nasi, puni esenCije
Mislim da je u pitanju patlidzan. Nisam dugo jela, ali mislim da je to sto ajvar cini da nam se ukus vise svidja. Bar meni. Pravila sam ga nekada i to je to sto sam prepoznala.
uglavnomja

#1479 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by uglavnomja »

i mama's ajvar je odlican, isto makedonija

odoh sutra da ga trazim, da sad imam - otislo bi pola tegle :P
Hadzi Lojo

#1480 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hadzi Lojo »

Na kulinarici imate tako dobrerecepte za ajvar da je stvarno sramota ako zene kazu da to ne znaju.
Ja ga zanm napamet, ako budete fini napisacu.
moonca

#1481 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by moonca »

Ajvar je jednostavno naparviti --ali je zahtjevno. Obavezno na rostilju paprike i patljidzan ispeci. Ali, guljenje paprika je :shock: :run:
uglavnomja

#1482 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by uglavnomja »

besmisleno je praviti ajvar ako nema puno ljudi u kuci i ako se ajvar ne jede svaki dan :-)
Rugafet

#1483 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Rugafet »

Vizionar 1985 wrote:
Rugafet wrote:Ma pitam zato sto su meni svi koje sam probao skoro isti po ukusu, nema sad neke pretjerane razlike pa da kazem ovaj je los a ovaj odlican. Tako da kad ga kupujem gledam ako ima koji na akciji ako ne onda najjeftiniji uzmem. Cesto ga jedem inace, ono bas ga se nazderem ko stoka
Top 5 su Bash Ajvar, Vegi, Natura, Podravka i da ga jbs nesjecam se petog koji je.
hahaha hajde bas cu probat ovaj bash ajvar da vidim kkav je
pustopoljina

#1485 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by pustopoljina »

Hakiz wrote:Meni bolji od Baš:

Image

Image
2x patliĐŽan???
E ovo bih bojkotovala zbog đž.
decembar2017

#1486 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

MarlboroGold wrote:
decembar2017 wrote:
MarlboroGold wrote: To je i najbitnije. Najprije će tako i kupovati domaće.
Naravno. Zato se i npr kupuje strana voda , jer domaca nije kvalitetna :thumbup: bljak Tesanjski Dijamant , njami Jana i Knjaz Milos :D
De uozbilji se. Skontaj da bojkot nije rješenje ako će kvalitet ostati na istom nivou. Prioriteti se moraju znati.

Pa ja sam ozbiljan kao i ovi koji tvrde da im je problem sa bojkotom " jer je hdz dio sistema pa se sistem ne moze da mijenja", " nemoj bojkotovati hdz ako neces i sda", " nemoj bojkot jer nisu navedene i kladonice ", " hajmo solidarnost kada mi treba veca plata a egoizam kada je trosim " i na kraju " kvalitet proizvoda" ,jer kao kvalitet proizvoda odlucuje da se kupuje uvozna voda pored domace. Sve sami izgovori da se ne dira hdz hobotnica i to vecinom od forumasa koji najvise deklarativno pljuju na nacionaliste :shock:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1487 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

Blago tebi sa tobom.
decembar2017

#1489 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Tomahawk11 wrote:Blago tebi sa tobom.
Sta ces kada sam sebe prepoznas a niko te nije imenovao :D
hizo ramidovic

#1490 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by hizo ramidovic »

opce je poznato da sve zemlje eu, napose hrvatska, u bosnu izvoze samo najkvalitetnije proizvode...
sjecam se afere oko keksa jedne poznate tvornice koji za trziste bih nije sadrzavao puter (iako je na pakovanju pisalo da ga sadrzi).
ljudi se bunili a nisu bili svjesni da je ta tvornica ustvari brinula za njihovo zdravlje jer puter ima stetne masnoce koje nisu dobre za kardiovaskularni sistem covjeka...i umjesto zahvalnosti glupe bosnje pljuju po njima
o mesnim i mlijecnim proizvodima da ne govorimo...
Last edited by hizo ramidovic on 23/10/2018 08:59, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1491 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

decembar2017 wrote:
Ma jok, nego gledam šta pišeš.....s takvima se najbolje ni u putu ne sresti.
Odmah nemaš napretka 7 dana.
abidsakala

#1492 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by abidsakala »

Tomahawk11 wrote:
decembar2017 wrote:
nije decembar tema ,ali frajer truje forum nacionalizmom i fasizmom , preskocis njegove psotove i bolje se osjecas ,ako slucajno sta procitas zgadi ti se sve
bingov buraz

#1493 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by bingov buraz »

Hakiz wrote:Meni bolji od Baš:

Image

Image
Naklon za dizajn.
HowForWhom

#1494 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by HowForWhom »

Tesko da iko moze bojkotovati distributere iz Hercegovine. Bas jako tesko.
Rugafet

#1495 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Rugafet »

Tomahawk11 wrote:
decembar2017 wrote:
Vala bas
cyprus

#1496 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by cyprus »

Može li neka definicija "hrvatske firme iz BiH"? Hvala.

Ja sam mislio da u Bosni i Hercegovini postoje samo bosanskohercegovačke firme, pa reko da skinem tu zabludu, i da znam koga bojkotovat :)
Last edited by cyprus on 23/10/2018 09:31, edited 1 time in total.
MarlboroGold

#1497 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

decembar2017 wrote: Pa ja sam ozbiljan kao i ovi koji tvrde da im je problem sa bojkotom " jer je hdz dio sistema pa se sistem ne moze da mijenja", " nemoj bojkotovati hdz ako neces i sda", " nemoj bojkot jer nisu navedene i kladonice ", " hajmo solidarnost kada mi treba veca plata a egoizam kada je trosim " i na kraju " kvalitet proizvoda" ,jer kao kvalitet proizvoda odlucuje da se kupuje uvozna voda pored domace. Sve sami izgovori da se ne dira hdz hobotnica i to vecinom od forumasa koji najvise deklarativno pljuju na nacionaliste :shock:
:-)

Možeš sa CPT-om... ruku pod ruku.
Last edited by MarlboroGold on 23/10/2018 09:31, edited 1 time in total.
CPT

#1498 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by CPT »

[quote="cyprus"]Može li neka definicija "hrvatske firme iz BiH"? Hvala.[/quote

Pise na dekleraciji proizvoda ;)
cyprus

#1499 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by cyprus »

CPT wrote:
cyprus wrote:Može li neka definicija "hrvatske firme iz BiH"? Hvala.
A jel? Nisam znao... Doduše, koliko znam, postoje i firme koje se ne bave proizvodnjom, pa shodno tome i nemaju proizvode... Zašto ne bi bojkotovali i takve firme?
djevojka bez imena

#1500 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by djevojka bez imena »

cyprus wrote:
CPT wrote:
cyprus wrote:Može li neka definicija "hrvatske firme iz BiH"? Hvala.
A jel? Nisam znao... Doduše, koliko znam, postoje i firme koje se ne bave proizvodnjom, pa shodno tome i nemaju proizvode... Zašto ne bi bojkotovali i takve firme?
Pa najbolje je razvodni ti i temu učiniti neozbiljnom, što to bolan radiš, ti, moderator. Ne Bojkotujes i to je tvoj izbor, što oponiras i pokušavas da minimiziram bilo sta sto napise neko ko je za bojkot.
Locked