Ja ne volim ajvar, ali kakav je moja mama pravila, nijedan kupovni mu nije bio ravan. Ljudi koji su isto sami pravili ajvar su se otimali za recept moje mame. Ja strašno volim mladi sir i tata ga kupuje kod jedne žene na pijaci. Nema tog industrijskog ili sličnog koji se može mjeriti sa kvalitetom ovog domaćeg. Imamo mi itekako kvalitetnih proizvoda i to prvenstveno domaćih sa sela, ne industrijskih i takve proizvode treba obavezno kupovati, jer im industrijski proizvodi odakle god da su ne mogu parirati.Vizionar 1985 wrote:Jb-ga ne pravim jer neznam. Ali ovi nasi industrijski nisu losi usporedbom sa stranim, cak mozda su za nijansu i bolji.beni-bu-man wrote: Ajvar se ne kupuje, nego ga sam napravi
Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
- Better Man
#1476 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
-
abidsakala
#1477 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
bas ajvar najbolji, kakVi nasi, puni esenCijeuglavnomja wrote:moonca wrote:
Jesi li probao Makedonski- cula sam da je najbolji ?
cudo![]()
okle im paprike![]()
bas-ajvar odlican
-
moonca
#1478 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Mislim da je u pitanju patlidzan. Nisam dugo jela, ali mislim da je to sto ajvar cini da nam se ukus vise svidja. Bar meni. Pravila sam ga nekada i to je to sto sam prepoznala.abidsakala wrote:bas ajvar najbolji, kakVi nasi, puni esenCijeuglavnomja wrote:moonca wrote:
Jesi li probao Makedonski- cula sam da je najbolji ?
cudo![]()
okle im paprike![]()
bas-ajvar odlican
- uglavnomja
#1479 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
i mama's ajvar je odlican, isto makedonija
odoh sutra da ga trazim, da sad imam - otislo bi pola tegle
odoh sutra da ga trazim, da sad imam - otislo bi pola tegle
-
Hadzi Lojo
#1480 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Na kulinarici imate tako dobrerecepte za ajvar da je stvarno sramota ako zene kazu da to ne znaju.
Ja ga zanm napamet, ako budete fini napisacu.
Ja ga zanm napamet, ako budete fini napisacu.
-
moonca
#1481 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ajvar je jednostavno naparviti --ali je zahtjevno. Obavezno na rostilju paprike i patljidzan ispeci. Ali, guljenje paprika je

- uglavnomja
#1482 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
besmisleno je praviti ajvar ako nema puno ljudi u kuci i ako se ajvar ne jede svaki dan 
- Rugafet
#1483 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
hahaha hajde bas cu probat ovaj bash ajvar da vidim kkav jeVizionar 1985 wrote:Top 5 su Bash Ajvar, Vegi, Natura, Podravka i da ga jbs nesjecam se petog koji je.Rugafet wrote:Ma pitam zato sto su meni svi koje sam probao skoro isti po ukusu, nema sad neke pretjerane razlike pa da kazem ovaj je los a ovaj odlican. Tako da kad ga kupujem gledam ako ima koji na akciji ako ne onda najjeftiniji uzmem. Cesto ga jedem inace, ono bas ga se nazderem ko stoka
-
Hakiz
- pustopoljina
#1485 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
2x patliĐŽan???Hakiz wrote:Meni bolji od Baš:
E ovo bih bojkotovala zbog đž.
-
decembar2017
#1486 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
MarlboroGold wrote:De uozbilji se. Skontaj da bojkot nije rješenje ako će kvalitet ostati na istom nivou. Prioriteti se moraju znati.decembar2017 wrote:Naravno. Zato se i npr kupuje strana voda , jer domaca nije kvalitetnaMarlboroGold wrote: To je i najbitnije. Najprije će tako i kupovati domaće.bljak Tesanjski Dijamant , njami Jana i Knjaz Milos
Pa ja sam ozbiljan kao i ovi koji tvrde da im je problem sa bojkotom " jer je hdz dio sistema pa se sistem ne moze da mijenja", " nemoj bojkotovati hdz ako neces i sda", " nemoj bojkot jer nisu navedene i kladonice ", " hajmo solidarnost kada mi treba veca plata a egoizam kada je trosim " i na kraju " kvalitet proizvoda" ,jer kao kvalitet proizvoda odlucuje da se kupuje uvozna voda pored domace. Sve sami izgovori da se ne dira hdz hobotnica i to vecinom od forumasa koji najvise deklarativno pljuju na nacionaliste
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- Perdita_Durango
-
decembar2017
#1489 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Sta ces kada sam sebe prepoznas a niko te nije imenovaoTomahawk11 wrote:Blago tebi sa tobom.
-
hizo ramidovic
#1490 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
opce je poznato da sve zemlje eu, napose hrvatska, u bosnu izvoze samo najkvalitetnije proizvode...
sjecam se afere oko keksa jedne poznate tvornice koji za trziste bih nije sadrzavao puter (iako je na pakovanju pisalo da ga sadrzi).
ljudi se bunili a nisu bili svjesni da je ta tvornica ustvari brinula za njihovo zdravlje jer puter ima stetne masnoce koje nisu dobre za kardiovaskularni sistem covjeka...i umjesto zahvalnosti glupe bosnje pljuju po njima
o mesnim i mlijecnim proizvodima da ne govorimo...
sjecam se afere oko keksa jedne poznate tvornice koji za trziste bih nije sadrzavao puter (iako je na pakovanju pisalo da ga sadrzi).
ljudi se bunili a nisu bili svjesni da je ta tvornica ustvari brinula za njihovo zdravlje jer puter ima stetne masnoce koje nisu dobre za kardiovaskularni sistem covjeka...i umjesto zahvalnosti glupe bosnje pljuju po njima
o mesnim i mlijecnim proizvodima da ne govorimo...
Last edited by hizo ramidovic on 23/10/2018 08:59, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1491 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ma jok, nego gledam šta pišeš.....s takvima se najbolje ni u putu ne sresti.decembar2017 wrote:Sta ces kada sam sebe prepoznas a niko te nije imenovaoTomahawk11 wrote:Blago tebi sa tobom.
Odmah nemaš napretka 7 dana.
-
abidsakala
#1492 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
nije decembar tema ,ali frajer truje forum nacionalizmom i fasizmom , preskocis njegove psotove i bolje se osjecas ,ako slucajno sta procitas zgadi ti se sveTomahawk11 wrote:Ma jok, nego gledam šta pišeš.....s takvima se najbolje ni u putu ne sresti.decembar2017 wrote:Sta ces kada sam sebe prepoznas a niko te nije imenovaoTomahawk11 wrote:Blago tebi sa tobom.
- bingov buraz
#1493 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Naklon za dizajn.Hakiz wrote:Meni bolji od Baš:
- HowForWhom
#1494 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Tesko da iko moze bojkotovati distributere iz Hercegovine. Bas jako tesko.
- Rugafet
#1495 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Vala basTomahawk11 wrote:Ma jok, nego gledam šta pišeš.....s takvima se najbolje ni u putu ne sresti.decembar2017 wrote:Sta ces kada sam sebe prepoznas a niko te nije imenovaoTomahawk11 wrote:Blago tebi sa tobom.
- cyprus
#1496 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Može li neka definicija "hrvatske firme iz BiH"? Hvala.
Ja sam mislio da u Bosni i Hercegovini postoje samo bosanskohercegovačke firme, pa reko da skinem tu zabludu, i da znam koga bojkotovat
Ja sam mislio da u Bosni i Hercegovini postoje samo bosanskohercegovačke firme, pa reko da skinem tu zabludu, i da znam koga bojkotovat
Last edited by cyprus on 23/10/2018 09:31, edited 1 time in total.
- MarlboroGold
#1497 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
decembar2017 wrote: Pa ja sam ozbiljan kao i ovi koji tvrde da im je problem sa bojkotom " jer je hdz dio sistema pa se sistem ne moze da mijenja", " nemoj bojkotovati hdz ako neces i sda", " nemoj bojkot jer nisu navedene i kladonice ", " hajmo solidarnost kada mi treba veca plata a egoizam kada je trosim " i na kraju " kvalitet proizvoda" ,jer kao kvalitet proizvoda odlucuje da se kupuje uvozna voda pored domace. Sve sami izgovori da se ne dira hdz hobotnica i to vecinom od forumasa koji najvise deklarativno pljuju na nacionaliste
Možeš sa CPT-om... ruku pod ruku.
Last edited by MarlboroGold on 23/10/2018 09:31, edited 1 time in total.
- CPT
#1498 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
[quote="cyprus"]Može li neka definicija "hrvatske firme iz BiH"? Hvala.[/quote
Pise na dekleraciji proizvoda
Pise na dekleraciji proizvoda
- cyprus
#1499 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
A jel? Nisam znao... Doduše, koliko znam, postoje i firme koje se ne bave proizvodnjom, pa shodno tome i nemaju proizvode... Zašto ne bi bojkotovali i takve firme?CPT wrote:Pise na dekleraciji proizvodacyprus wrote:Može li neka definicija "hrvatske firme iz BiH"? Hvala.
- djevojka bez imena
#1500 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Pa najbolje je razvodni ti i temu učiniti neozbiljnom, što to bolan radiš, ti, moderator. Ne Bojkotujes i to je tvoj izbor, što oponiras i pokušavas da minimiziram bilo sta sto napise neko ko je za bojkot.cyprus wrote:A jel? Nisam znao... Doduše, koliko znam, postoje i firme koje se ne bave proizvodnjom, pa shodno tome i nemaju proizvode... Zašto ne bi bojkotovali i takve firme?CPT wrote:Pise na dekleraciji proizvodacyprus wrote:Može li neka definicija "hrvatske firme iz BiH"? Hvala.