HRVATI, SVAKA VAM ČAST. SVE ČESTITKE!!!!!!

Aplauz, aplauz, aplauz. Obaranje uspjeha iz 1998. godine je nešto fantastično.
Nevjerovatno je da država iz regiona dođe do finala na Svjetskom prvenstvu u fudbalu. Zaslužen prolazak u finale. Rasturanje Argentine, završavanje na prvom mjestu u grupi, a onda se vidjelo da je sve moguće, pa čak i finale. Primanje gola protiv Danske pa izjednačenje, prolazak na penale, Primanje gola protiv Rusa, pa preokret, izjednačenje i opet prolazak na penale. Primanje gola protiv Engleza, pa opet preokret i to u produžecima. Svaka čast!
Modrić, Rakitić, Rebić, Perišić, Subašić, Lovren, Vida, Vrsaljko, Strinić, Kramarić, itd, itd, itd - Svaka čast momci.

Toliko truda, toliko borbe, toliko želje, toliko htijenja je u ovim igračima. Nevjerovatno. Gube, pa se bore da se vrate, dođu do penala dva puta, pa se izbore za prolazak dalje, preokret u polufinalu. Ma sve čestitke. Najviše su pokazali na ovom prvenstvu kad sve sabereš.
A iskren da budem, sa jedne strane ovaj uspjeh Hrvatske me sjebao tako da kažem. Hoću reći ljubomoran sam šta oni imaju, a mi nemamo. Oni ostvaraju uspjehe, a nas nema nigdje nikad, osim 2014. godine, ali tada smo ispali u grupi. Jedno prvenstvo za sve ove godine, tri baraža, toliko razočarenja i toliko gledanja drugih država iz regiona kako odlaze na SP/EP i ostvare ponekad nešto, ponekad neku veću pobjedu, a mi... Nas nema, mi ostajemo kući, seremo, gledamo sastave drugih reprezentacija, navijamo za druge reprezentacije kad već nema naše. Po kafićima se radujemo pobjedi Hrvatske, Modrićevom golu, njihovom finalu, Rebićevom golu i svemu ostalom, a ovo je namijenjeno za nas, za Džeku, Pjanića, za naše pobjede.
Isto je i sa drugim sportovima. Dok drugi odlaze na prvenstva u košarci i rukometu, nas nigdje nema. Ustvari, rijetko kad, pojavimo se nekad. Hoće li biti bolje, hoćemo li i mi dočekati vremena kada ćemo se redovno radovati uspjesima sportista, ne znam, vjerovatno nećemo još dugo. Više mi je i muka postalo, preko kurca mi je što gledam ostale kako se raduju, kako slave po čitavu noć, a ja sjedim kući, tipkam, serem po forumu, jebi ga.