1/2 Hrvatska - Engleska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko prolazi dalje?

Poll ended at 11/07/2018 22:50

Hrvatska
72
37%
Engleska
121
63%

Total votes: 193

klosar pravi

#1476 Re: Finale-Hrvatska- Francuska

Post by klosar pravi »

Bazinga1234 wrote:Vjerovatno Francuska.

Englezi su izdominirali Hrvate i Kane je ono necu reci ni morao pogoditi vec je smijesno šta je uradio..

A Francuzi koji imaju duplo bolji napad, samo finale je finale vidjecemo ko ce uci s više muda to ce i presuditi.
spree

#1477 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by spree »

Chmoljo wrote:
spree wrote:Jesu kvalitetni, ali vise od toga su srcani. Ljudi zive za taj nacionalni naboj. Zive reprezentaciju. Toliko vaze o tome, a mi se smijemo, dok se kod nas gledaju sitni interesi i svako se pita. Jbt igraci nam sastavljaju reprezentaciju, onaj vodi bratica na prvenstvo, onome mora drug ici na svjetsko. Jbt mandzukic je u finalu svjetskog, a realno bolji igrac dzeko po moru skace. Ne kazem da smo kvalitetniji od njih, ali smo realno dovoljno kvalitetni da moramo igrati, na svakom prvenstvu, pa mozda nekada neki dobar rezultat napravimo, ali preduslov je kult reprezentacije i fino postavljene stvari.
e ne može dva kulta.

prvo kult ćevapa kod Mahira Bithausa, pa onda svi ostali kultovi.

jebo nas svak lijeni...
Ma nije samo ljenost. Vise su sitni interesi i sitni ljudi. O nedostatku strucnosti ne treba ni govoriti. A pazi nakon svih sranja koja su se izdesavala ni bobe nema nacionalnog ponosa. Jbt pa barem bi toga kod nas trebalo biti. Toga ima kad se hoce pokupiti koji like na drustvenim mrezama.

I ja kenjam na ovoj temi, ali boli jbg.
Fudo387

#1478 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Fudo387 »

Better Man wrote:
Fudo387 wrote:
spree wrote:Jesu kvalitetni, ali vise od toga su srcani. Ljudi zive za taj nacionalni naboj. Zive reprezentaciju. Toliko vaze o tome, a mi se smijemo, dok se kod nas gledaju sitni interesi i svako se pita. Jbt igraci nam sastavljaju reprezentaciju, onaj vodi bratica na prvenstvo, onome mora drug ici na svjetsko. Jbt mandzukic je u finalu svjetskog, a realno bolji igrac dzeko po moru skace. Ne kazem da smo kvalitetniji od njih, ali smo realno dovoljno kvalitetni da moramo igrati, na svakom prvenstvu, pa mozda nekada neki dobar rezultat napravimo, ali preduslov je kult reprezentacije i fino postavljene stvari.
Nismo mi njima ni blizu, mi smo treca liga.
Imamo Dzeku i Pjanica, i kapak.
Džeko jeste bolji od Mandžukića, ali kad je u pitanju igra za repku i odnos prema istoj, Mandžukić je daleko ispred. Frajer bi poginuo na terenu za istu.
Mandzukic iza sebe ima Modrica i Rakitica, sa strane Perisica, Rebica, pridruzi se tu i Brozovic...Edin ima samo Pjanica.
Mandzukic da igra za BiH nikad gola ne bi dao.
Edin H.

#1479 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Edin H. »

dale cooper wrote:
Chmoljo wrote:Jesu kvalitetni, ali vise od toga su srcani. Ljudi zive za taj nacionalni naboj. Zive reprezentaciju. Toliko vaze o tome, a mi se smijemo, dok se kod nas gledaju sitni interesi i svako se pita. Jbt igraci nam sastavljaju reprezentaciju, onaj vodi bratica na prvenstvo, onome mora drug ici na svjetsko. Jbt mandzukic je u finalu svjetskog, a realno bolji igrac dzeko po moru skace. Ne kazem da smo kvalitetniji od njih, ali smo realno dovoljno kvalitetni da moramo igrati, na svakom prvenstvu, pa mozda nekada neki dobar rezultat napravimo, ali preduslov je kult reprezentacije i fino postavljene stvari.
e ne može dva kulta.

jebo nas svak lijeni...

Kakvi cevapi?

Kako lijeni?

Isli ljudi da Mahiru naprave pojatu. :izet:
dale cooper

#1480 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by dale cooper »

Problem naših na prvenstvu u Brazilu je što im je bila dovoljnja i činjenica što su se plasirali. Tačno se vidjelo da nekih većih ambicija nije
bilo. A sa takvim stavom ne možeš igrati ova takmičenja.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1481 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Chmoljo »

spree wrote: Ma nije samo ljenost. Vise su sitni interesi i sitni ljudi. O nedostatku strucnosti ne treba ni govoriti. A pazi nakon svih sranja koja su se izdesavala ni bobe nema nacionalnog ponosa. Jbt pa barem bi toga kod nas trebalo biti. Toga ima kad se hoce pokupiti koji like na drustvenim mrezama.

I ja kenjam na ovoj temi, ali boli jbg.
ma naravno.

a ista stvar je u svemu. od opštinskog šaltera, do eto reprezentativnog fudbala. al da ne trunimo o našim jadovima... :D
Rugafet

#1482 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Rugafet »

Bravo za susjede! Tako se to radi majstori!
dale cooper

#1483 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by dale cooper »

Edin H. wrote:
dale cooper wrote:
Chmoljo wrote:Jesu kvalitetni, ali vise od toga su srcani. Ljudi zive za taj nacionalni naboj. Zive reprezentaciju. Toliko vaze o tome, a mi se smijemo, dok se kod nas gledaju sitni interesi i svako se pita. Jbt igraci nam sastavljaju reprezentaciju, onaj vodi bratica na prvenstvo, onome mora drug ici na svjetsko. Jbt mandzukic je u finalu svjetskog, a realno bolji igrac dzeko po moru skace. Ne kazem da smo kvalitetniji od njih, ali smo realno dovoljno kvalitetni da moramo igrati, na svakom prvenstvu, pa mozda nekada neki dobar rezultat napravimo, ali preduslov je kult reprezentacije i fino postavljene stvari.
e ne može dva kulta.

jebo nas svak lijeni...

Kakvi cevapi?

Kako lijeni?

Nisam ja pisao ovaj post. :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1484 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Chmoljo »

Edin H. wrote:
Chmoljo wrote:
e ne može dva kulta.

jebo nas svak lijeni...

Kakvi cevapi?

Kako lijeni?

dale cooper wrote:Problem naših na prvenstvu u Brazilu je što im je bila dovoljnja i činjenica što su se plasirali. Tačno se vidjelo da nekih većih ambicija nije
nabijem ja njih na kurac :)
Bodkin

#1485 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Bodkin »

Nista bolje nego kad underdog pobijedi. Cuj hrvatska u finalu. Kakvo ludilo. Osim ako nisi vatreni engleski navijac, kako navijati protiv hrvata. Nikako :D
Its coming home
Logovan

#1486 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Logovan »

HRVATI, SVAKA VAM ČAST. SVE ČESTITKE!!!!!! :thumbup: :thumbup: Aplauz, aplauz, aplauz. Obaranje uspjeha iz 1998. godine je nešto fantastično.

Nevjerovatno je da država iz regiona dođe do finala na Svjetskom prvenstvu u fudbalu. Zaslužen prolazak u finale. Rasturanje Argentine, završavanje na prvom mjestu u grupi, a onda se vidjelo da je sve moguće, pa čak i finale. Primanje gola protiv Danske pa izjednačenje, prolazak na penale, Primanje gola protiv Rusa, pa preokret, izjednačenje i opet prolazak na penale. Primanje gola protiv Engleza, pa opet preokret i to u produžecima. Svaka čast!

Modrić, Rakitić, Rebić, Perišić, Subašić, Lovren, Vida, Vrsaljko, Strinić, Kramarić, itd, itd, itd - Svaka čast momci. :thumbup: Toliko truda, toliko borbe, toliko želje, toliko htijenja je u ovim igračima. Nevjerovatno. Gube, pa se bore da se vrate, dođu do penala dva puta, pa se izbore za prolazak dalje, preokret u polufinalu. Ma sve čestitke. Najviše su pokazali na ovom prvenstvu kad sve sabereš.

A iskren da budem, sa jedne strane ovaj uspjeh Hrvatske me sjebao tako da kažem. Hoću reći ljubomoran sam šta oni imaju, a mi nemamo. Oni ostvaraju uspjehe, a nas nema nigdje nikad, osim 2014. godine, ali tada smo ispali u grupi. Jedno prvenstvo za sve ove godine, tri baraža, toliko razočarenja i toliko gledanja drugih država iz regiona kako odlaze na SP/EP i ostvare ponekad nešto, ponekad neku veću pobjedu, a mi... Nas nema, mi ostajemo kući, seremo, gledamo sastave drugih reprezentacija, navijamo za druge reprezentacije kad već nema naše. Po kafićima se radujemo pobjedi Hrvatske, Modrićevom golu, njihovom finalu, Rebićevom golu i svemu ostalom, a ovo je namijenjeno za nas, za Džeku, Pjanića, za naše pobjede.
Isto je i sa drugim sportovima. Dok drugi odlaze na prvenstva u košarci i rukometu, nas nigdje nema. Ustvari, rijetko kad, pojavimo se nekad. Hoće li biti bolje, hoćemo li i mi dočekati vremena kada ćemo se redovno radovati uspjesima sportista, ne znam, vjerovatno nećemo još dugo. Više mi je i muka postalo, preko kurca mi je što gledam ostale kako se raduju, kako slave po čitavu noć, a ja sjedim kući, tipkam, serem po forumu, jebi ga.
Better Man

#1487 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Better Man »

dale cooper wrote:Nadam se da će Gareth moći pokupiti komadiće i podignuti duh ovih momaka za utakmicu sa Belgijom. Da se makar iskale na njima. :D
Idemo Engleska, ipak je ovo najveći uspjeh engleskog fudbala u zadnjih dvadesetak godina, uspjeh kojem se niko nije nadao. :)

Image
Kad pogledaš kakve je Engleska nogometne veličine imala nakon tog polufinala 1990. godine i nesretnog poraza od Njemačke, a nisu ništa uspjeli veliko napraviti, ovo je ravno osvajanju SP-a. Svaka čast ovoj mladoj generaciji.
Last edited by Better Man on 11/07/2018 23:31, edited 1 time in total.
Korovjev

#1488 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Korovjev »

Zasluženo Hrvatska. Pokazali da su kvalitetniji tim, a i iskustvo je ovdje došlo do izražaja. Zanimljive odluke Dalića da ne mjenja nikoga do produžetaka pokazuju da ima povjerenja u igrače i oni u njega i u sistem koji igraju. Psovao sam do izjednačujućeg gola da šta je više nabacuju, Perišića prozivao da ga mjenja (bio je katastrofalan do gola), i eto zabi ga on iz centaršuta. Odbrana Hrvatska opet odlična naročito Lovren, vratio je Kaneu onu bruku od prošle sezone. Ne znam da je Subašić imao ozbiljnu intervenciju osim što mu je Šime onu očistio sa linije. Ova trojka u sredini isto dobro funkcioniše i ne sumnjam da će u finalu igrati isti tim, ako neko nije povrijeđen.
Moram na kraju priznati da su me Englezi ugodno iznenadili te da je dobra i organizovana igra prije svega zasluga Southgate-a. Za nešto više im treba malo konkretnija i kreativnija igra u napadu. Ne može se na prekide i čvrstu odbranu do kraja. Po meni tu im ovaj Rashford treba uskočiti ali mi je nekako neuigran sa ovim timom, i nije ni trebao početi. Pozitivno za njih je da su mladi tako da pretpostavljam da će biti sami bolji.
Fudo387

#1489 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Fudo387 »

Bodkin wrote:Nista bolje nego kad underdog pobijedi. Cuj hrvatska u finalu. Kakvo ludilo. Osim ako nisi vatreni engleski navijac, kako navijati protiv hrvata. Nikako :D
Its coming home
Kakav underdog?
klosar pravi

#1490 Re: Finale-Hrvatska- Francuska

Post by klosar pravi »

A ti kuiš li, a?

Kuiš li?

Kane da je pogodio bilo bi 5-0, Vida vec bio u golu dok ovaj debil gađa tik uz stativu.
Toffee karamela

#1491 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Toffee karamela »

O pa šta je sad ovo? Englanderi su zaboravili kako džentlmenski gubiti :D

počeli su kukati ko Srbi uaaa sudija

MI SMO POKRADENI !!!

https://www.index.hr/sport/clanak/engle ... 10535.aspx
AmiĐa_Idriz

#1492 Re: Finale-Hrvatska- Francuska

Post by AmiĐa_Idriz »

Mis mekinjas wrote:
klosar pravi wrote:
Bazinga1234 wrote:Vjerovatno Francuska.

Englezi su izdominirali Hrvate i Kane je ono necu reci ni morao pogoditi vec je smijesno šta je uradio..

A Francuzi koji imaju duplo bolji napad, samo finale je finale vidjecemo ko ce uci s više muda to ce i presuditi.

Uz duzno postovanje vecina vas ovdje pojma nema o fudbalu.

Citam ovdje 10 dana i uglavnom ne vjerujem kako ljudi nit znaju gledati utakmice nit kuze sta gledaju.

Sve je moguce u finalu. Znam samo da ce se poslije 90 minuta znati pobjednik.

Kane je tuga od igraca. Najstrasnija.
Pa samo ko dovoljno ne prati fudbal može to reći za Kanea. Ne volim ni ja Kanea, ali lik je klasa. To što je zakazao večeras (u konkretno špic napadačkom pogledu, ali je ostale segmente savršeno odradio) ne znači da je tuga.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1493 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by mali_milojica »

Da su ovi engleski panjevi otišli u finale i postali prvaci, to bi veća tragedija po fudbal bila od Grčke 2004. Zagorakis, Karagunis i kompanija su majstori za ove klocine. Bog te mazo, 90% golova dali iz prekida. Ma mrs kući :izet:
A i popeli su mi se na Q sa It's coming home :D
dale cooper

#1494 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote:
dale cooper wrote:Problem naših na prvenstvu u Brazilu je što im je bila dovoljnja i činjenica što su se plasirali. Tačno se vidjelo da nekih većih ambicija nije
nabijem ja njih na kurac :)
Znam kako se osjećaš druže, i ja uvijek osjetim prvo taj bijes nakon još jednih neuspjelih i jalovo odigranih kvalifikacija i zakunem se
da ih više nikada neću gledati, pa onda nastupi rezignacija i praznina do sljedećeg kruga. Pa se opet počnem nadati i sve tako.
Nije lako biti navijač ove zemlje, ali jebi ga, naša je kakva god. :bih:
Edin H.

#1495 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Edin H. »

Better Man wrote:Mislim da nam leklerk ovo neće preživjeti, a pogotovo ako Hrvatska osvoji SP :lol:
:D

Cudi me da ne ostavi "strucni" komentar veceras. :D
Mark Tven

#1496 Re: Finale-Hrvatska- Francuska

Post by Mark Tven »

klosar pravi wrote: Kane da je pogodio bilo bi 5-0, Vida vec bio u golu dok ovaj debil gađa tik uz stativu.
Inače, u toj situaciji je sviran ofsajd. Da ga je uskršnjoostrvska brada i uštekala, ne bi se važilo.
bosanska senzacija

#1497 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by bosanska senzacija »

Baš su mi pomiješana osjećanja.

Koliko im se divim toliko sam i ljubomoran na ovaj uspjeh Hrvatske.

Nadam se da će se popišati po Francuzima u finalu jer su to zaista zaslužili.
Better Man

#1498 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Better Man »

Fudo387 wrote: Mandžukić iza sebe ima Modrica i Rakitica, sa strane Perisica, Rebica, pridruzi se tu i Brozovic...Edin ima samo Pjanica.
Na stranu što on ima iza sebe puno više kvalitetnih igrača od Džeke, ja ovdje govorim o njegovoj srčanosti požrtvovanosti. On i da nema takvu pozadinu bi ginuo maksimalno.
Fudo387

#1499 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Fudo387 »

Better Man wrote:
Fudo387 wrote: Mandžukić iza sebe ima Modrica i Rakitica, sa strane Perisica, Rebica, pridruzi se tu i Brozovic...Edin ima samo Pjanica.
Na stranu što on ima iza sebe puno više kvalitetnih igrača od Džeke, ja ovdje govorim o njegovoj srčanosti požrtvovanosti. On i da nema takvu pozadinu bi ginuo maksimalno.
Ma mozes ti ginuti kurcu svom kad nemas s kim.
Nije ping pong.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1500 Re: Finale-Hrvatska- Francuska

Post by Velkoski »

Image

Baš je tuga od igrača :-) :lol: btj...

Jedva čekam da počne sezona pravog fudbala i ovaj PDF bude normalan opet :-? :mrgreen:
Locked