PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#14501 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

johntra wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Ne bih ga definirala kao papka. Prije neki drugi termin. Ali i kako takav on je građanin. Ova vlast konačno mra shvatiti da vlada i papcima i narkomanima i uičarima i huliganima :D Da su to sve njeni građani. Oni bi kao vlast, ali da vladaju samo svojom familijom i grupom poslušnika i ovaca. E, pa neće ići tako, nije nikome, neće ni njima
Dakle, umjesto što rabe termin "narkoman" kao sinonim za uvredu umjesto rođaka-savjetnika neka otvaraju centre za liječenje. Onda ću hallaliti svki fening poreza. Ovako im haramim svaki.
Eto, ja sam dao blaži termin...nije narkoman, mada je i to upitno...nego i dalje pitam, zar nema neko smisleniji i pametniji, koji je mogao pred javnost izaći i predstaviti plenum? ili ovakvi trebaju da nam budu alternativa onima koji hapaju godinama?
Problem je što se stalno stavlja ili, ili. Kao ovaj će sad biti vlast, ako nije Bakir, pa mi je onda Bakir draži :D Da plenum ima deklariranog vođu, taj ne samo da bi bio 10x prebijen u muriji i ucjenjen, ponbavljam, sa djecom, ženom, roditeljima, najmilijim, nego bi to bio i krunski dokaz za tobožnje organiziranje i orkestriranje nezadovoljstva u zemlji zadovoljnih :roll: :Par stranica ispred se mrtvo hladno objašnjava kako je u ovoj zemlji sve po zakonu :D
Dakle, samim tim što u mikrofon kaže onaj ko hoće i ko se tu nađe, ne znači da je vođa plenuma, prosvjeda itd. Ja sam dala izjavu za jednu Ukrajinsku tv kuću u nedjelju 09.02 kod Koševskog potoka, pa možda sam več popularna tamo kao Bosanski lider :D
Hoću reći, mislim da je najpametnija stvar neimanje lidera. helem izluđuje vlast, helem nije svrha Kurta i Murta, nego da bilo koji Kurta i bilo koji Murta više nikada ne budu sa neograničenom dozom vlasti, zloupotrebljavajući je, puščani bez kontrole i nazora.
kingofsnake

#14502 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

Akibh wrote:
kingofsnake wrote:
I ja se ovde slažem s tobom, uz sitne izmjene. Paljenjem i blokiranjem, onog što smo palili i blokirali, uglavnom smo preplašili obične ljude i "budžetlije" sa platama do 1500(to je ono što se ovde naziva šalteruše, obične ćate), koji nisu ni u JP, ni u odborima, ni na drugim izvorima love, vlasti i moći. Preplašili smo ljude, kojih je dobar broj, ali ne svi, dobio posao preko veza i sumnjivim radnjama, ali koji isto tako pološe žive i nezadovoljni su(jebo ti posao s kojim ti čitavu godinu živiš da bi otišao u Hrvatsku 7 dana). Nismo se usmjerili na prava mjesta, tj. oni koji su palili se nisu dobro usmjerili(i zato sam ubjeđen da paljenje nije bilo dio spontanog bunta, početne demonstracije jesu ali paljenja mislim da su orkestrirana). Tu se otvorio prostor za spin, jer su demonstranti za 24h od heroja postali zločinci. a šta smo zapalili? Zgradu Opštine Centar koja najviše koristi građanima i zbog čega će najviše ispaštati građani, a politički establishment će se okoristiti(jer treba zgradu sad popraviti, jelte, pa biće tendera, nabavki...).
Ok, onda neki koncert, ispijanje kafe ispred skupstine, vlade?
Nemoj mi ba stavljat riječi u usta. Sjeti se početka JMBG protesta, kad je 20 protestanata, sa dva auta, u Parlamentu zarobilo 1000, sa sve stranim nakim posjetiocima(ne mogu se sjetit odakle su stranci da me ubiješ). Zamisli da se ona masa demonstranata poredala(kao u nedelju pred tužilaštvom) pred vratima raznih institucija. Trebalo bi dovest sve drotove da to rastjeraju. I zamisli da smo to radili u kontinuitetu 15 dana. Zamisli odemo pred kuće odogovornih(ako su nam daleko Poljine, garant neko živi i po gradu) i opkolimo mu kuću. Ne radimo ništa, stojimo tu, zviždimo, galamimo, iritiramo mu ženu/muža, djecu. Ne mogu im kolege doć na bal. Pa onda, i oni što su bili kući, se okuraže i dođu protestvovat. Pa nas od par hiljada, za par dana bude par desetina hiljada...

Prije nego mi neko kaže "pa što nisi poveo", da odma odgovorim. Ja nisam taj za vođe/šefa/lidera. Al ako me neko dobro povede mogu bit koristan na raznim poljima. Hem sam povelik pa mogu i na snagu, hem imam i nekih znanja i vještina.
Eniac

#14503 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Eniac »

Akibh wrote:
kingofsnake wrote:
I ja se ovde slažem s tobom, uz sitne izmjene. Paljenjem i blokiranjem, onog što smo palili i blokirali, uglavnom smo preplašili obične ljude i "budžetlije" sa platama do 1500(to je ono što se ovde naziva šalteruše, obične ćate), koji nisu ni u JP, ni u odborima, ni na drugim izvorima love, vlasti i moći. Preplašili smo ljude, kojih je dobar broj, ali ne svi, dobio posao preko veza i sumnjivim radnjama, ali koji isto tako pološe žive i nezadovoljni su(jebo ti posao s kojim ti čitavu godinu živiš da bi otišao u Hrvatsku 7 dana). Nismo se usmjerili na prava mjesta, tj. oni koji su palili se nisu dobro usmjerili(i zato sam ubjeđen da paljenje nije bilo dio spontanog bunta, početne demonstracije jesu ali paljenja mislim da su orkestrirana). Tu se otvorio prostor za spin, jer su demonstranti za 24h od heroja postali zločinci. a šta smo zapalili? Zgradu Opštine Centar koja najviše koristi građanima i zbog čega će najviše ispaštati građani, a politički establishment će se okoristiti(jer treba zgradu sad popraviti, jelte, pa biće tendera, nabavki...).
Hoce covjek da kaze ako je trebalo sta zapaliti to su prostorije politickih partija koje ne trebaju gradjanima, ne trebaju nikome osim onim u partijama. Nije trebalo paliti zgradu u koju sutra moras doci da podignes rodni list.

I takodje kaze da je izbor zgrada za plaljenje jasan pokazatelj orkestrovanja a ne spontanosti te paljevine.

Ako je to tesko za razumjeti, onda jebiga.
goran16v

#14504 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

Sta se desava sa divljim taksistima danas, jesu li pokusali blokirati? Cuo sam najavu kako ce nastaviti proteste do ispunjenja zahtjeva. Jel oni fakat misle da ce im to tek tako proci...? Lijepo su to oni zamislili, svako ko odluci da "postane" taksista nabije firmu na auto i treba da dobije licencu.
Bas me interesuje, hipoteticki da im Min sa saobracaj KS da licence, a naravno da nece, kako bi de danasnji "divljaci" ponasali da se za godinu dana pojavi nova tura "divljaka", hoce li je podrzati i dozvoliti da im uzmu posao, bas kao sto oni hoce od danasnjih taksista ili ce se ponasao kao Sarajevo taxi danas...? :-)
kingofsnake

#14505 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

Eniac wrote:
Hoce covjek da kaze ako je trebalo sta zapaliti to su prostorije politickih partija koje ne trebaju gradjanima, ne trebaju nikome osim onim u partijama. Nije trebalo paliti zgradu u koju sutra moras doci da podignes rodni list.

I takodje kaze da je izbor zgrada za plaljenje jasan pokazatelj orkestrovanja a ne spontanosti te paljevine.

Ako je to tesko za razumjeti, onda jebiga.
Hvala :thumbup:
Eniac

#14506 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Eniac »

kingofsnake wrote:
Akibh wrote:
kingofsnake wrote:
Nemoj mi ba stavljat riječi u usta. Sjeti se početka JMBG protesta, kad je 20 protestanata, sa dva auta, u Parlamentu zarobilo 1000, sa sve stranim nakim posjetiocima(ne mogu se sjetit odakle su stranci da me ubiješ). Zamisli da se ona masa demonstranata poredala(kao u nedelju pred tužilaštvom) pred vratima raznih institucija. Trebalo bi dovest sve drotove da to rastjeraju. I zamisli da smo to radili u kontinuitetu 15 dana. Zamisli odemo pred kuće odogovornih(ako su nam daleko Poljine, garant neko živi i po gradu) i opkolimo mu kuću. Ne radimo ništa, stojimo tu, zviždimo, galamimo, iritiramo mu ženu/muža, djecu. Ne mogu im kolege doć na bal. Pa onda, i oni što su bili kući, se okuraže i dođu protestvovat. Pa nas od par hiljada, za par dana bude par desetina hiljada...

Prije nego mi neko kaže "pa što nisi poveo", da odma odgovorim. Ja nisam taj za vođe/šefa/lidera. Al ako me neko dobro povede mogu bit koristan na raznim poljima. Hem sam povelik pa mogu i na snagu, hem imam i nekih znanja i vještina.
To je abeceda protesta. Tako je trebalo.
insomnia78

#14507 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by insomnia78 »

KatarinaKosaca wrote:
johntra wrote:

uhapsiše ga...stari revolucionar.... :lol:
Svatko od do sada uhapšenih je poslije izlaska zašutio. Što mislim da pored tradicionalnog odvaljivanja bubrega dobiju i ucjene najbližim.
Vlast koja primjenjuje silu, ucjenu i represiju ne može nikako dugoročno računati na vlast. Neka samo pogledaju u susjednu Srbiju , ne moraju dalje.
Daj ba kakvo odvaljivanje bubrega, ni jedan od uhapsenih pa pustenih nije imao modrice na sebi, mislis da ne bi to potrcali iskoristiti u danima "lozenja" naroda

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Havatar

#14508 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Havatar »

KatarinaKosaca wrote:
johntra wrote:

Svatko od do sada uhapšenih je poslije izlaska zašutio. Što mislim da pored tradicionalnog odvaljivanja bubrega dobiju i ucjene najbližim.
Vlast koja primjenjuje silu, ucjenu i represiju ne može nikako dugoročno računati na vlast. Neka samo pogledaju u susjednu Srbiju , ne moraju dalje.
:facepalm:

O'zone
Globalni moderator

#14509 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Učvršćuju se redovi vladajuće kaste u pomoć pristižu i vjerski lideri kako bi neukom puku objasnili da treba ali ipak ne treba da se bune jer sve je u Božijim rukama i niko Vam ne može uzeti Vašu nafaku.
Sastanak političkih i vjerskih lidera: U BiH ima dovoljno hljeba, samo treba prestati krasti

Socijalna i ekonomska pitanja zbog kojih su prije mjesec dana u FBiH počeli protesti nezadovoljnih građana se moraju prioritetno rješavati, istaknuto je na sastanku u kabinetu člana Predsjedništva BiH i zamjenika predsjednika SDA Bakir Izetbegović, gdje su prustvovali još i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i vjerski poglavari kardinal Vinko Puljić i resu-i-ulema Husein ef. Kavazović.

Ocijenjeno je da postoje opravdani razlozi za nezadovoljstvo značajnog dijela građanstva postojećim socijalno-ekonomskim stanjem u BiH, kazao je Izetbegović nakon sastanka.

"Sva četvorica smatramo da je došlo do nepravednog raslojavanja stanovništva te da sve poslijeratne garniture vlasti snose odgovornost za to. Neko više, neko manje. Ima rastrošnosti, ima socijalne neosjetljivoti, korupcije i nepotizma. Posljednja dešavanja u BiH treba shvatiti kao alarm i upozorenje da se stvari ubrzano moraju mijenjati, prvenstveno na političkom i ekonomskom planu, kako bi se smanjio broj nezaposlenih i socijalno ugroženih stanovnika, a s ciljem da BiH u budućnosti bude zemlja sa više pravde i pravičnosti te jednakih šansi za sve građane", kazao je Izetbegović.

Na sastanku je istaknuta potreba za hitnim djelovanjem svih institucija države i društva. Politički i vjerski lideri novinarima su kazali da se jedinstvo i stabilnost BiH mora očuvati i ojačati.

"Nasilje bilo koje vrste je apsolutno neprihvatljivo. Pravni poredak države, demokratske procedure i prakse, kao i javni red i mir se moraju poštovati. Ne smije se ugroziti sistem kojim se osiguravaju redovne isplate primanja svim kategorijama građana. Najnovija dešavanja su se loše odrazila na ekonomski život", kazao je Iztbegović dodajući da postoje već i otkazivanja turističkih posjeta našoj zemlji.
(šifra ZARA)

Pored toga on je naglasio da je potrebno izbjeći međuetničke sukobe te raditi na razvijanju dobrih odnosa između Bošnjaka i Hrvata u FBiH.

Predsjednik HDZ-a je također naglasio potrebu hitnog rješavanja egzistencijalnih pitanja najugroženijeg dijela stanovništva dodajući da postoji mnogo više nezadovoljnih nego što se to može vidjeti ovih dana na ulicama. Također, naglasio je da je političko stanje u BiH neodrživo i da ga treba mijenjati ne precizirajući na koji način.

On je dodao da je cilj HDZ-a i hrvatskog naroda euroatlenski put zemlje i BiH koja je jednaka za sve građane. Još jednom je naglasio potrebu relaksacije odnosa između Bošnjaka i Hrvata te građanje "boljih odnosa nego što je to bilo u posljednjih 10 godina".

Dajući podršku hitnim rješavanjima socijalnih pitanja, kardinal Puljić je ipak naglasio i da treba iskorijeniti kriminal.

"Ova zemlja ima dovoljno hljeba, samo treba prestati krasti", izjavio je Puljić novinarima.

Vjerski lideri su osim jačanja i obnove ekonomije istaknuli i potrebu obnove moralnih vrijednosti.

Reis Kavazović je istaknuo potrebu vraćanja međusobnog povjerenja kod građana.

"Mora se težiti cilju da obični građanin ima koristi od onih koji vode državu", rekao je, između ostalog, Kavazović.
Svi su za pravičnost i jednakost samo za neke malo više a za neke manje.

Povjerenje, povjerenje je veoma bitno jer ako ne vjerujemo vlasti i vjerskim liderima pa kome ćemo onda? Šejtanu/Luciferu? PU-PU-PU da nas dragi Allah/Bog sačuva.

I manite se braćo i sestre ovih komunjara jer komunjare nisu donijele ništa dobro. Narod zna da si svoj na svojoj zemlji uvjek za dom spreman.
O'zone
Globalni moderator

#14510 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Eniac wrote:
kingofsnake wrote:

Problem sa abecedom protesta je što smo mi nepismeni a učitelji nam žele zlo
KatarinaKosaca

#14511 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

insomnia78 wrote:Daj ba kakvo odvaljivanje bubrega, ni jedan od uhapsenih pa pustenih nije imao modrice na sebi, mislis da ne bi to potrcali iskoristiti u danima "lozenja" naroda

Netačno. Svi su imali modrice i povrede. Uključujući i ženu čije su slike ovdje objavljene, ali ste se zanijeli šprdanjem. Ne bi to potrčali iskoristiti ako su ucjenjeni, a da rijamu pribjegava tim metodama, ništa novo
@Havatar, Milošević je gušio pobunu vodenim tenkovima, suzavcima, na kraju je dočekao šta je dočekao. Potpuno van konteksta BIH i susjednih zemalja i njegove uloge u tome. Batinanje ne rješava probleme nezadovoljstva, dapače. Ne pomaže ti onda ni 10 Erduanovih ministara, ni 12 Patkovića propalih farmera, ni 19 reisa.
Alfons Kauders

#14512 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
insomnia78 wrote:Daj ba kakvo odvaljivanje bubrega, ni jedan od uhapsenih pa pustenih nije imao modrice na sebi, mislis da ne bi to potrcali iskoristiti u danima "lozenja" naroda

Netačno. Svi su imali modrice i povrede. Uključujući i ženu čije su slike ovdje objavljene, ali ste se zanijeli šprdanjem. Ne bi to potrčali iskoristiti ako su ucjenjeni, a da rijamu pribjegava tim metodama, ništa novo
@Havatar, Milošević je gušio pobunu vodenim tenkovima, suzavcima, na kraju je dočekao šta je dočekao. Potpuno van konteksta BIH i susjednih zemalja i njegove uloge u tome. Batinanje ne rješava probleme nezadovoljstva, dapače. Ne pomaže ti onda ni 10 Erduanovih ministara, ni 12 Patkovića propalih farmera, ni 19 reisa.
pa sta si ocekivala? daim kuhaju toplu cokoladu i prave sendvice?

bilo par stotina povrijedjenih drotova, i sad gle cuda - povrijedjeni i demonstranti

ljudi isli na nasilne demonstracije, kamenovali muriju, zgrade... i onda "kme kme imam modrice"
KatarinaKosaca

#14513 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:pa sta si ocekivala? daim kuhaju toplu cokoladu i prave sendvice?

bilo par stotina povrijedjenih drotova, i sad gle cuda - povrijedjeni i demonstranti

ljudi isli na nasilne demonstracije, kamenovali muriju, zgrade... i onda "kme kme imam modrice"
Pa, reci to ovom iznad što kaže da nije bilo modrica, svi izašli zdravi, pravi :D
Eniac

#14514 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Eniac »

O'zone wrote:Učvršćuju se redovi vladajuće kaste u pomoć pristižu i vjerski lideri kako bi neukom puku objasnili da treba ali ipak ne treba da se bune jer sve je u Božijim rukama i niko Vam ne može uzeti Vašu nafaku.
Sastanak političkih i vjerskih lidera: U BiH ima dovoljno hljeba, samo treba prestati krasti

Socijalna i ekonomska pitanja zbog kojih su prije mjesec dana u FBiH počeli protesti nezadovoljnih građana se moraju prioritetno rješavati, istaknuto je na sastanku u kabinetu člana Predsjedništva BiH i zamjenika predsjednika SDA Bakir Izetbegović, gdje su prustvovali još i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i vjerski poglavari kardinal Vinko Puljić i resu-i-ulema Husein ef. Kavazović.

Ocijenjeno je da postoje opravdani razlozi za nezadovoljstvo značajnog dijela građanstva postojećim socijalno-ekonomskim stanjem u BiH, kazao je Izetbegović nakon sastanka.

"Sva četvorica smatramo da je došlo do nepravednog raslojavanja stanovništva te da sve poslijeratne garniture vlasti snose odgovornost za to. Neko više, neko manje. Ima rastrošnosti, ima socijalne neosjetljivoti, korupcije i nepotizma. Posljednja dešavanja u BiH treba shvatiti kao alarm i upozorenje da se stvari ubrzano moraju mijenjati, prvenstveno na političkom i ekonomskom planu, kako bi se smanjio broj nezaposlenih i socijalno ugroženih stanovnika, a s ciljem da BiH u budućnosti bude zemlja sa više pravde i pravičnosti te jednakih šansi za sve građane", kazao je Izetbegović.

Na sastanku je istaknuta potreba za hitnim djelovanjem svih institucija države i društva. Politički i vjerski lideri novinarima su kazali da se jedinstvo i stabilnost BiH mora očuvati i ojačati.

"Nasilje bilo koje vrste je apsolutno neprihvatljivo. Pravni poredak države, demokratske procedure i prakse, kao i javni red i mir se moraju poštovati. Ne smije se ugroziti sistem kojim se osiguravaju redovne isplate primanja svim kategorijama građana. Najnovija dešavanja su se loše odrazila na ekonomski život", kazao je Iztbegović dodajući da postoje već i otkazivanja turističkih posjeta našoj zemlji.
(šifra ZARA)

Pored toga on je naglasio da je potrebno izbjeći međuetničke sukobe te raditi na razvijanju dobrih odnosa između Bošnjaka i Hrvata u FBiH.

Predsjednik HDZ-a je također naglasio potrebu hitnog rješavanja egzistencijalnih pitanja najugroženijeg dijela stanovništva dodajući da postoji mnogo više nezadovoljnih nego što se to može vidjeti ovih dana na ulicama. Također, naglasio je da je političko stanje u BiH neodrživo i da ga treba mijenjati ne precizirajući na koji način.

On je dodao da je cilj HDZ-a i hrvatskog naroda euroatlenski put zemlje i BiH koja je jednaka za sve građane. Još jednom je naglasio potrebu relaksacije odnosa između Bošnjaka i Hrvata te građanje "boljih odnosa nego što je to bilo u posljednjih 10 godina".

Dajući podršku hitnim rješavanjima socijalnih pitanja, kardinal Puljić je ipak naglasio i da treba iskorijeniti kriminal.

"Ova zemlja ima dovoljno hljeba, samo treba prestati krasti", izjavio je Puljić novinarima.

Vjerski lideri su osim jačanja i obnove ekonomije istaknuli i potrebu obnove moralnih vrijednosti.

Reis Kavazović je istaknuo potrebu vraćanja međusobnog povjerenja kod građana.

"Mora se težiti cilju da obični građanin ima koristi od onih koji vode državu", rekao je, između ostalog, Kavazović.
Svi su za pravičnost i jednakost samo za neke malo više a za neke manje.

Povjerenje, povjerenje je veoma bitno jer ako ne vjerujemo vlasti i vjerskim liderima pa kome ćemo onda? Šejtanu/Luciferu? PU-PU-PU da nas dragi Allah/Bog sačuva.

I manite se braćo i sestre ovih komunjara jer komunjare nisu donijele ništa dobro. Narod zna da si svoj na svojoj zemlji uvjek za dom spreman.
Nista novo. Papa Ivan pavao II, kojem hoce, jel'te, da podignu spomenik usred Sarajeva, je imao obicaj zestoko naruziti svestenike u zemljama Juzne Amerike koji su bili bliski sa ljevicarskim pokretima koji su pomagali narodu u vrijeme diktatura u tim zemljama (mozda najeklatantniji primjer je bio Kolumbijski biskup Romero). Vjerski sluzbenici, visoko pozicionirani vjerski sluzbenici, su uz vlast. Narod ih ne interesuje. Uostalom, vlast placa vjerske sluzbenike, vjerski sluzbenici tu vlast peru od grijeha. Pa i krunisanje kraljeva je bila potvrda od crkve da je kralj boziji namjesnik na zemlji.

To je oduvijek bilo tako.

Vjerski sluzbenici u bunama zasluzuju sudbinu vlasti.
Brusulje

#14515 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Brusulje »

johntra wrote:

Strašno ... :(
Ali to je tačno to, to je mjera i savršena ilustracija cijelog ovog cirkusa koji je uslijedio nakon onog tuzlanskog četvrtka, to je to.
Belzebub

#14516 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Belzebub »

za 1024 protiv 183
za proteste jesam ali da svaki dan zaustavljamo saobrac i ne bas,vise se steti obicnom naradu
Vox populi vox dei. 8-)
Alfons Kauders

#14517 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:pa sta si ocekivala? daim kuhaju toplu cokoladu i prave sendvice?

Pa, reci to ovom iznad što kaže da nije bilo modrica, svi izašli zdravi, pravi :D
pa ocito je da je velika vecina tako i izasla... ozljednih listova nema... prijava nema... ni mediji nemaju nista osim mahalskih prica

i onda ti dodjes i tvrdis kako je rijec o zavjeri, jer eto nema nijednog medija koji bi objavio slike i ispovjesti zrtava policijske torture... nema doktora ni u sarajevu, ni u lukavici, ni u hadzicima koji bi tim zrtvama pomogao i izdao im ozljedni list... nema advokata i tuzitelja koji bi podnosili prijave

de ba, nismo djeca
KatarinaKosaca

#14518 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

Vjerski sluzbenici u bunama zasluzuju sudbinu vlasti.
:thumbup: Jako tačno
Ima izuzetaka na primjer poljska katolička crkva, baskijski katolički svećenici, ali sve to ostaje u domenu izuzetaka.
Brusulje

#14519 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Brusulje »

O'zone wrote:

Dakle, koji drznik ... :mrgreen:
Eniac

#14520 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Eniac »

O'zone wrote:
Eniac wrote:
kingofsnake wrote:

Problem sa abecedom protesta je što smo mi nepismeni a učitelji nam žele zlo
Problem je u nama. Ja sve sto znam, pa i posao koji radim, naucio sam van skole, samouk sam. Skolu zavrsih i (skoro) nista sto sam u skoli naucio ne koristim, (skoro) sve sto koristim naucio sam van skole.

Samo treba htjeti. Ima poslovica koja kaze: Ko zeli nadje nacin, ko ne zeli nadje razlog.

Ima i teorija 1000 dana koja kaze: Sve mozes nauciti za 1000 dana ako se tome posvetis 4 do 8 sati dnevno.
Havatar

#14521 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Havatar »

KatarinaKosaca wrote:

Nisam ja za batinanje ali si dala glup primjer . Inace prvo sto su uradili oni koji su makli Milosevica je da su kupili policiji opremu za razbijanje protesta i tako bi bilo i u Bosni da su ovi nasilno dosli na vlast posto oni znaju kako su dosli i najvise se plase da se i njima to ne dogodi.
KatarinaKosaca

#14522 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:pa ocito je da je velika vecina tako i izasla... ozljednih listova nema... prijava nema... ni mediji nemaju nista osim mahalskih prica

i onda ti dodjes i tvrdis kako je rijec o zavjeri, jer eto nema nijednog medija koji bi objavio slike i ispovjesti zrtava policijske torture... nema doktora ni u sarajevu, ni u lukavici, ni u hadzicima koji bi tim zrtvama pomogao i izdao im ozljedni list... nema advokata i tuzitelja koji bi podnosili prijave

de ba, nismo djeca
:D Čekaj ba, prvo kažeš, pa jašta će nego ih nalupat, a onda u sljedećem postu kažeš, nisu ih barnuli :lol:
Da razjasnimo, to što tebi neki liječnik nije prijavio ne znači da nije napisao nalaz. To što se nije prijavilo istom koji te izmarisao, tako normalno. To da te ucjenjuju familijom, stara kerovska metoda.
Eniac

#14523 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Eniac »

Brusulje wrote:
O'zone wrote:

Dakle, koji drznik ... :mrgreen:
Sta ocekivati od osobe koja kaze da nije kriva njegova politicka partija, kriv je narod sto nije slijedio tu partiju...
hellue

#14524 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

djes_ba wrote:neko je stavio u komentarima ovaj frajer sa crvenim rukavicama
jeko lik
policija u civilu ili ??
neki lozionicar???????? sta reci

http://static.klix.ba/media/images/vije ... 9.7_xl.jpg
kasnije stavlja kapu
http://static.klix.ba/media/images/vije ... .14_xl.jpg
vidim na slikama da je krenuo da blokira cestu ali
http://static.klix.ba/media/images/vije ... .29_xl.jpg
Civilizacijski otpad
insomnia78

#14525 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by insomnia78 »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:pa ocito je da je velika vecina tako i izasla... ozljednih listova nema... prijava nema... ni mediji nemaju nista osim mahalskih prica

de ba, nismo djeca
:D Čekaj ba, prvo kažeš, pa jašta će nego ih nalupat, a onda u sljedećem postu kažeš, nisu ih barnuli :lol:
Da razjasnimo, to što tebi neki liječnik nije prijavio ne znači da nije napisao nalaz. To što se nije prijavilo istom koji te izmarisao, tako normalno. To da te ucjenjuju familijom, stara kerovska metoda.
Ovi sto su uhapseni na pocetku protesta nisu dotaknuti, svi su izasli bez modrica i bez ogrebotina
Ovi koji su ucestvovali u borbama protiv policije u istim borbama su i povrjedjeni
Ne mozes ti ocekivati da uhapsis bez povrede nekog ko je agresivan

Post Reply