Taman cu mozda tamo u martu/aprilu malo plodova imati
AHm , a sad u februaru nova sjemena staviti da prokliju
Moderator: anex
Izvini biscanka, ali vecu glupost od ove da su ljute papricice "izjele" zidove arterija ili vena, odavno ne procitah...biscanka2 wrote:Raja cuvajte se feferona pogotovo onih previse ljtih.![]()
U banjama sam upoznala azijatkinju ( nekih 45-50 godina starosti) kompletno joj glavnu srcanu venu mjenjali.
Rece mi da je redovno konzumirala jako ljute zacine izmedju ostalog redovno fafarone .
Doktori su joj striktno podvukli da to iz jelovnika izbaciti mora.
Kako rece da joj je ta jacina izsusila zidove vena te je pocelo dolaziti do pucanja ,kaze jedva je spasili.
Nije da vas strasim nego upozorim da je ona zlatna sredina da se nista ne pretjerava.
Izvini biscanka, ali vecu glupost od ove da su ljute papricice "izjele" zidove arterija ili vena, odavno ne procitah...s@mson wrote:biscanka2 wrote:Raja cuvajte se feferona pogotovo onih previse ljtih.![]()
U banjama sam upoznala azijatkinju ( nekih 45-50 godina starosti) kompletno joj glavnu srcanu venu mjenjali.
Rece mi da je redovno konzumirala jako ljute zacine izmedju ostalog redovno fafarone .
Doktori su joj striktno podvukli da to iz jelovnika izbaciti mora.
Kako rece da joj je ta jacina izsusila zidove vena te je pocelo dolaziti do pucanja ,kaze jedva je spasili.
Nije da vas strasim nego upozorim da je ona zlatna sredina da se nista ne pretjerava.
Danas sam u razrijedjeni čaj od kamilice za 24 sata namočio sjemenke četiri sorte (računam na 22 biljke) a na fotografiji je 15 sadnica (7 sorta) koje sam zbog prebrze rasti pod reflektorom preselio na prozor u negrijanu sobu. Moram ih malo "usporiti", jer je do prolječa još dalekocinci wrote:@Spiridon kako su malishani![]()
ostali - jel pocela sezona ili josh je rano
pozdrav

Vaše pitanje je kompleksno i na njega nije moguče jednoznačno odgovoriti.cinci wrote:i kod mene brzo rastu , neka biljka vec ima po 10 listica ...
ondak da i ja malo usporim rast biljaka ili da ostavim da rastu - sta predlazes (ovo je moja prva sezona ) vec su izgubili i kotiledone .
nece da uginu samo cu da uspore rast na temperaturu oko 15 stepena ? biljka ugine na temp 0 - 1 stepena.
Hvala na info - koje puno znaci kad nesto radis od srca![]()
poz