IRAN

Post Reply
zlatiborka

#1451 Re: IRAN

Post by zlatiborka »

exliberal wrote:Zonbrile

Tema je o Iranu ne Pakistanu
Iran i Pakistan su tu bare, bare, jednako zatucani i pervezni, sta da vise reknem.....

Kada su im vladari fanaticni vjerski idioti.....koji handre vlastiti narod sve u ime vjere a prije svega za svoje dzepove. Nece proci puno vremena da istina ispliva na vidjelo.

Nema toga mocnika koji ce zabraniti internet i mobilne telefone na duzi rok, kao sto sada pokusavaju da urade!

Ljudska sloboda nema granica, neka je to jasno svim diktatorima i mocniima na cijeloj planeti, neka o tome razmisle i mocnici u BiH, jer bi i njih mogao pojesti mrak!
severin

#1452 Re: IRAN

Post by severin »

kakve veze ima sto su zamotane ako je to njihov izbor vlastiti?
kakvo marisanje pravim muslimanima su zene svetinja i odboga je ostavljeno veliko postovanje..
de mi reci kolko su zena pobili po EU nazivajuci ih vjesticama? zapalili na lomaci , objesili...a nikad nije dokazana nikakva magija za sta su ih optuzivali....[/quote]

Samo ne progovaraj o pravima zena u muslimanskim teokratijama, ziv bio nemoj, jer tamo zena samo ima ulogu da bude robinja, da seksualno zadovoljava svog muskarca gospodara i da mu radja djecu.

A ako se slucajno pobuni u vezi bilo cega sto je ponizava, slijedi joj javno bicevanje ili odsjecanje glave sabljom na javnom trgu ili ono najgroznije kamenovanje![/quote]

sigurno nesto tako nisi dozivjela to je prica rekla kazala (mahalska)
da neka zena polije tvoje djete kiselinom u lice bil trazila kaznu da i nju poliju u lice?
ii hoces mi odgovoriti za one vjesticarenje sto su spaljivali zene na lomaci u EU?
severin

#1453 Re: IRAN

Post by severin »

zlatiborka wrote:

Iran i Pakistan su tu bare, bare, jednako zatucani i pervezni, sta da vise reknem.....

Kada su im vladari fanaticni vjerski idioti.....koji handre vlastiti narod sve u ime vjere a prije svega za svoje dzepove. Nece proci puno vremena da istina ispliva na vidjelo.

Nema toga mocnika koji ce zabraniti internet i mobilne telefone na duzi rok, kao sto sada pokusavaju da urade!

Ljudska sloboda nema granica, neka je to jasno svim diktatorima i mocniima na cijeloj planeti, neka o tome razmisle i mocnici u BiH, jer bi i njih mogao pojesti mrak!
haj ti nama REKNI jesi ti ateista?
severin

#1454 Re: IRAN

Post by severin »

jefferson wrote:
bogoljub wrote:Jefferson je napisao_: ''U americi se i americka zastava palila, i biblija i kuran''!
Oprosti jel to Američka zastava neka sveta nebeska knjiga za koju niko još nije čuo! :lol: :lol:
Nije, ali je goruce pitanje u samoj americi, pa niko nista ne moze, jer imas pravo na to! Ovdje govorimo o paljenju te zastave na americkom tlu. Nesto ne vidim da se neko cese o tome sto neko zapali tu zastavu u irnu.
pa naravno da imaju pravo al nemaju obraza sto nece imati pravo kad amerika nije jedan narod amerika je svacija kako je ko naseljavao od EU,kine,arapskih zemalja(mada se jedino indijanci se tamo mogu nazvati starosjediocima) znaci kolonizatori za razliku od jednoga irana koji je stariji bar 10 puta od amerike i koji ima jedinstven narod
severin

#1455 Re: IRAN

Post by severin »

sto to ne kazes crncima,indijancima,palestincima....kazes lose je u iranu a gdje to bolje kad muslimane ponizavaju po citavoj EU i americi brane im vjersku slobodu ponizavaju zene i pale svete knjige(a zna se ko je palio knjige) i onda pricas o nekoj deokratiji...[/quote]

Prvo, ne valjaj gluposti kada nemas pojma o cemu pricas. U americi se i americka zastava palila, i biblija i kuran? Znas sto? Zato sto po Amandmanu 1 americkog ustava ti na to IMAS PRAVO!
Stoga to sto ce neko zapaliti kuran, zastavu americku ili bibliju, ti ne mozes nista. Zapamti, amerika nije Iran pa da se moze raditi ono sta narede bradati retardi.
Za Eu sam uvijek tvrdio da je leglo ksenofobije i nacionalizma.
Sto se tice ponizavanja zena, de mi objasni to malo bolje za ameriku?
Kao i za dzamije?[/quote]

ja sam mislio na EU da je muslimanskim zenama zabranjivala zar
a kad vec spominjes dzamije branili su munare da se gradi(al to ne radi amerika i nisam mislio na njih)
a sto se tice amerike mislio sam na spaljivanje kur'an-a (A ZNA SE DA JE JEDINO HITLER PALIO KNJIGE)

i opet ponavljam smjesno zvucite kad pisete "bradati" posto bradu ima i katolik(pop) i musliman i jevrej....
jefferson

#1456 Re: IRAN

Post by jefferson »

severin wrote:
zlatiborka wrote:

A kakve veze ima i da jeste?
jefferson

#1457 Re: IRAN

Post by jefferson »

severin wrote:kakve veze ima sto su zamotane ako je to njihov izbor vlastiti?
kakvo marisanje pravim muslimanima su zene svetinja i odboga je ostavljeno veliko postovanje..
de mi reci kolko su zena pobili po EU nazivajuci ih vjesticama? zapalili na lomaci , objesili...a nikad nije dokazana nikakva magija za sta su ih optuzivali....
Samo ne progovaraj o pravima zena u muslimanskim teokratijama, ziv bio nemoj, jer tamo zena samo ima ulogu da bude robinja, da seksualno zadovoljava svog muskarca gospodara i da mu radja djecu.

A ako se slucajno pobuni u vezi bilo cega sto je ponizava, slijedi joj javno bicevanje ili odsjecanje glave sabljom na javnom trgu ili ono najgroznije kamenovanje!
da neka zena polije tvoje djete kiselinom u lice bil trazila kaznu da i nju poliju u lice?
ii hoces mi odgovoriti za one vjesticarenje sto su spaljivali zene na lomaci u EU?
Vec sam te jednom pitao: kad se to desilo?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1458 Re: IRAN

Post by -LIBERO- »

severin wrote:
zlatiborka wrote:

A ako jeste nema pravo komentarisati idiotski REZIM Irana?
popajic

#1459 Re: IRAN

Post by popajic »

severin wrote::-)
Valjda zato sve evropljanke bjeze u Iran - da budu zasticene i postovane :roll:
.[/quote]
Mala ispravka - ovo je moj odgovor na severinovu "pametnu" tvrdnju da EU diskriminira zene :D
Nemojte covjeku trpati u usta ove neistine :D
popajic

#1460 Re: IRAN

Post by popajic »

severin wrote: ....
" vjestice " su spaljivali u srednjem vijeku !
Drustva su , valjda , od tada evoluirala - nema spaljivanja osim nesrece pri pozarima :roll:
A ovi navodi o gusenju ljudskih prava , o polozaju zena da i ne govorim - se desavaju u Iranu danas. U 21- om vijeku
Nije valjda da ne vidis razliku ???
Uzgred, vidim raspitujes se je li zlatiborka ateista . Ne znam za nju, JA jesam - smeta li ?
( srece ti , nauci se kvotirati )
zlatiborka

#1461 Re: IRAN

Post by zlatiborka »

severin wrote:kakve veze ima sto su zamotane ako je to njihov izbor vlastiti?
de mi reci kolko su zena pobili po EU nazivajuci ih vjesticama? zapalili na lomaci , objesili...a nikad nije dokazana nikakva magija za sta su ih optuzivali....

A ako se slucajno pobuni u vezi bilo cega sto je ponizava, slijedi joj javno bicevanje ili odsjecanje glave sabljom na javnom trgu ili ono najgroznije kamenovanje![/quote]

ii hoces mi odgovoriti za one vjesticarenje sto su spaljivali zene na lomaci u EU?[/quote]

Slusaj ti NASILNICE, moje dijete nece niko politi kiselinom jer ja nikome ne cinim zlo, a niti moja kcer, i nikoga ne polijevam KISELINOM!

FUJ, sram te bilo na ovakvim izjavama!

Halo moderacijo, svratite malo ovdje i procitajte.....

Odmah da ti reknem da ne znas "citirati", sto te ovdje diskreditira. A prica je rekla-kazala je bila na svim TV-ima svojevremeno. Koliko je tu bilo istine ne znam, ali ne znas ni ti.

Sto se tice pogubljenja SAUDIJSKE princeze prije vise godina, samo znam da sam se sokirala sto su jadnu djevojku ubili jer se otela roditeljskoj kontroli i zaljubila se u nekoga koga nije smjela po njihovim mjerilima ili vjeri. Odsjekli su joj sabljem glavu, takodjer i njezinom, cini mi se momku!.

Imas li sta reci na ovo?

STRASNO!

Je li to ljudsko, moralno, vjersko mjerilo pravednosti, humanosti ili demokratrije!?

Ili gdje je prastanje, tolerancija i ljubav?
severin

#1462 Re: IRAN

Post by severin »

popajic wrote:
Drustva su , valjda , od tada evoluirala - nema spaljivanja osim nesrece pri pozarima :roll:
A ovi navodi o gusenju ljudskih prava , o polozaju zena da i ne govorim - se desavaju u Iranu danas. U 21- om vijeku
Uzgred, vidim raspitujes se je li zlatiborka ateista . Ne znam za nju, JA jesam - smeta li ?
ne smeta mi al mislim da ateista ne moze razumjeti vjernika....
jefferson

#1463 Re: IRAN

Post by jefferson »

severin wrote:
popajic wrote:
I??? Sta hoces time reci? U demokratskim, sekularnim drzavama ima mjesta i za ateiste i za vjernike. U vjerskim drzavama za ateiste nema mjesta.
Po tvojim postovima, za ateiste nema mjesta, samo da ti javi jednu vijest, BiH je sekularna drzava i ima mjesta i za tebe i za ateiste.
Ti u sve svoje postove mjesas vjeru, a vjeri niej mjesto u politici, zakonim i sl!!!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1464 Re: IRAN

Post by -LIBERO- »

severin wrote:
popajic wrote:
Ali itekako moze razumjeti nasilnicki i totalitarni rezim kakav je ovaj u Iranu. Mi ovdje ne raspravljamo o religiji,raspravljamo o pravicnosti i drzavnom ustrojstvu drzave koja se,kao fol,poziva na religijska uvjerenja a vrsi veliku nepravdu prema protivnicima rezima plus sto podrzava i stimulise nevjerovatne sankcije i samim tim diskriminira osnovna ljudska prava iranskog naroda

Niko normalan ovdje nije protiv Irana kao zemlje,vec protiv rezima koji je aktuelan
popajic

#1465 Re: IRAN

Post by popajic »

severin wrote:
popajic wrote:
I obratno , samo ne pricamo o tome...to bi trebale biti privatne stvari , zar ne ?
Ovdje je rijec o ugrozavanju ljudskih prava ! E, ako se ona ugrozavaju ( a u ovoj prici ugrozavaju) pod religioznim okriljem , onda i to podlijeze kritici.
severin

#1466 Re: IRAN

Post by severin »

Slusaj ti NASILNICE, moje dijete nece niko politi kiselinom jer ja nikome ne cinim zlo, a niti moja kcer, i nikoga ne polijevam KISELINOM!

FUJ, sram te bilo na ovakvim izjavama!

Halo moderacijo, svratite malo ovdje i procitajte.....

Odmah da ti reknem da ne znas "citirati", sto te ovdje diskreditira. A prica je rekla-kazala je bila na svim TV-ima svojevremeno. Koliko je tu bilo istine ne znam, ali ne znas ni ti.

Sto se tice pogubljenja SAUDIJSKE princeze prije vise godina, samo znam da sam se sokirala sto su jadnu djevojku ubili jer se otela roditeljskoj kontroli i zaljubila se u nekoga koga nije smjela po njihovim mjerilima ili vjeri. Odsjekli su joj sabljem glavu, takodjer i njezinom, cini mi se momku!.

Imas li sta reci na ovo?

STRASNO!

Je li to ljudsko, moralno, vjersko mjerilo pravednosti, humanosti ili demokratrije!?

Ili gdje je prastanje, tolerancija i ljubav?[/quote]

sta se palis ne mislim nista lose ni tebi ni tvome djetetu vec dajem primjer
samo kazem da ako zena muskarcu baci kiselinu u lice ili obrnuto kazna je kod arapa da se vrati istom mjerom...tako da i tom drugom ide kiselina u lice..

i kakve veze ima sudijska arabija sa iranom? tema je iran valjda :lol: u iranu nema princeza ni kraljeva.....bio je
jedan sah pa su ga skinuli i sad je bolja situacija neg kad je on bio....
jefferson

#1467 Re: IRAN

Post by jefferson »

@ severin.
De molim te nauci vise da citiras druge postove!
severin

#1468 Re: IRAN

Post by severin »

ne smeta mi al mislim da ateista ne moze razumjeti vjernika....[/quote]
I obratno , samo ne pricamo o tome...to bi trebale biti privatne stvari , zar ne ?
Ovdje je rijec o ugrozavanju ljudskih prava ! E, ako se ona ugrozavaju ( a u ovoj prici ugrozavaju) pod religioznim okriljem , onda i to podlijeze kritici.[/quote]

ne vjerujem u tu pricu iz razloga sto je serijatski zakon i u sudiji pa sto ih ameri ne napadaju kolko napadaju iran....
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1469 Re: IRAN

Post by -LIBERO- »

severin wrote:ne smeta mi al mislim da ateista ne moze razumjeti vjernika....
Pritisni samo ovo "citiraj" u cosku posta na koji zelis replicirati i ne diraj te zagradice vise.

Ovako konfuziju stvaras
jefferson

#1470 Re: IRAN

Post by jefferson »

Ovdje je rijec o ugrozavanju ljudskih prava ! E, ako se ona ugrozavaju ( a u ovoj prici ugrozavaju) pod religioznim okriljem , onda i to podlijeze kritici.
ne vjerujem u tu pricu iz razloga sto je serijatski zakon i u sudiji pa sto ih ameri ne napadaju kolko napadaju iran....
Napadaju. Mozes pronaci na google americke izvjestaje o krsenju ljudskih prava u SA. Samo sto amerikanci otvoreno kazu da zbog ekonomskih interesa podrzavaju SA.
Druga stvar, SA je takva kakva jeste, i nesto se ne pretvara da je drugacija, za razliku od Iran, koji jedno prica drugo radi.
I da mi je vidjeti tvoj post sa citiranim postovima.
severin

#1471 Re: IRAN

Post by severin »

ne smeta mi al mislim da ateista ne moze razumjeti vjernika....[/quote]
Ali itekako moze razumjeti nasilnicki i totalitarni rezim kakav je ovaj u Iranu. Mi ovdje ne raspravljamo o religiji,raspravljamo o pravicnosti i drzavnom ustrojstvu drzave koja se,kao fol,poziva na religijska uvjerenja a vrsi veliku nepravdu prema protivnicima rezima plus sto podrzava i stimulise nevjerovatne sankcije i samim tim diskriminira osnovna ljudska prava iranskog naroda

Niko normalan ovdje nije protiv Irana kao zemlje,vec protiv rezima koji je aktuelan[/quote]

pa ameri forsiraju sankcije a sankcije mogu samo pogoditi obicni narod :lol: da bi se digao protiv rezima al su skontali i daju narodu visa primanja nego igdje i snasli su se proizvode skoro sve rjetko sta uvoze i kad uvoze imaju tursku...
sankcije su samo radi naoruzanja da imaju braca da se brane...
severin

#1472 Re: IRAN

Post by severin »

jefferson wrote:
Napadaju. Mozes pronaci na google americke izvjestaje o krsenju ljudskih prava u SA. Samo sto amerikanci otvoreno kazu da zbog ekonomskih interesa podrzavaju SA.
Druga stvar, SA je takva kakva jeste, i nesto se ne pretvara da je drugacija, za razliku od Iran, koji jedno prica drugo radi.
I da mi je vidjeti tvoj post sa citiranim postovima.

pa otom ti govorim nemaju kontrolu nad iranom kosto je imaju nad SA... citava poenta boli njih briga za krsenja ljudskih prava

jer da ih je imalo briga zaustavili bi davano izivljavanje nad palestincima ako se tamo ne krse ljudska prava ja neznam onda gdje...
popajic

#1473 Re: IRAN

Post by popajic »

severin wrote:
To moras pitati Amere, mene vise onako ljudski interesuje, vjerujes li ti zaista da Ahmo vodi drzavu u prosperitet uz postovanje ljudskih prava?
Jer ako u to istinski vjerujes...bogami se trebas zamisliti
( savjet: u desnom uglu vidis oznaku - citiraj. Pritisni prsticem , pa ce nam biti lakse komunicirati )
Pozdrav i Ahmi i Nedzadu...odoh u vetakre :zzzz:
kojeime

#1474 Re: IRAN

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 10/03/2011 16:23, edited 1 time in total.
severin

#1475 Re: IRAN

Post by severin »

popajic wrote:
severin wrote:
To moras pitati Amere, mene vise onako ljudski interesuje, vjerujes li ti zaista da Ahmo vodi drzavu u prosperitet uz postovanje ljudskih prava?
Jer ako u to istinski vjerujes...bogami se trebas zamisliti
( savjet: u desnom uglu vidis oznaku - citiraj. Pritisni prsticem , pa ce nam biti lakse komunicirati )
Pozdrav i Ahmi i Nedzadu...odoh u vetakre :zzzz:
pa nije m jasno kako iran napreduje iz dana u dan i pored sankcija?
Post Reply