Bášča

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Mu'min

#1451 Re: Bášča

Post by Mu'min »

Safran

da se opet dopunim kako bi bio bolje razumljen. :)
I sam bi uzeo Ridomil, jer bolje da ja prskam i znam šta jede ma koliko bilo prskano nego plaćati nješto što je 10x više prskano svim i svačim.

Htio samo reći da se bojim te situacije, nedaj Bože da dođe to Ridomila. :)

ms
Mu'min
safran

#1452 Re: Bášča

Post by safran »

Samo ti postaj 'nake slike i izazivaj ljubomoru - priznajem - ljubomorna sam na tvoj paradajz :x :x :x . Gluho bilo, slušaj me - u ovi vakat normalno da ljudi budu ljubomorni na auto, kuću, vikendicu ..... a ja na paradajz .... i što je najgore garant nisam jedina .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mu'min

#1453 Re: Bášča

Post by Mu'min »

safran wrote:Samo ti postaj 'nake slike i izazivaj ljubomoru - priznajem - ljubomorna sam na tvoj paradajz :x :x :x . Gluho bilo, slušaj me - u ovi vakat normalno da ljudi budu ljubomorni na auto, kuću, vikendicu ..... a ja na paradajz .... i što je najgore garant nisam jedina .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
E jače izjave nisam odavno čuo... :lol: :lol: :lol: Legenda si.
Da još 1x citiram:
safran wrote:... ljudi budu ljubomorni na auto, kuću, vikendicu ..... a ja na paradajz
Ma nemoj biti ljubomoran ako ništa na jesen ću ti poslati kakvog sjemena da ti bar malo uljepšam kraj sezone.
A ako Bog da biće i kod tebe.
Samo stabiliziraj plamenjaču.

Ja kad vidim kod jednih sa forum koji imaju već crvene plodove ja se sakrijem, pa sam kao sada ti "ljubomoran".
Mada znam da nemam kuće, nisam okrenut prema jugu, nemam plastenika, nemam uslova koje on ima i ne mogu imati kao on. To prihvatim i odma mi bude bolje. :lol:
Oticon

#1454 Re: Bášča

Post by Oticon »

safran wrote:Samo ti postaj 'nake slike i izazivaj ljubomoru - priznajem - ljubomorna sam na tvoj paradajz :x :x :x . Gluho bilo, slušaj me - u ovi vakat normalno da ljudi budu ljubomorni na auto, kuću, vikendicu ..... a ja na paradajz .... i što je najgore garant nisam jedina .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Safran ti si Legenda. Već sam te zamislila kako u naletu ljubomore žuriš ka Tuzli da Muminu počupaš paradajz :lol: :lol: :lol: Sreća da je kod tebe pozitivna ljubomora ili bolje reći ferplej ljubomora...inače ostade Mumin bez uroda :lol: :lol: :lol:
Mu'min

#1455 Re: Bášča

Post by Mu'min »

Zamiliste kako Mu'min trči po njivi razširenih ruku prema Safran i pomaga:"Stani, stani molim te! Odoše mi paradajzi" :lol: :lol: :lol:
Oticon

#1456 Re: Bášča

Post by Oticon »

Dragi naš Mumine...dobro otvori oči. Iz povjerljivih izvora smo saznali da je Safran krenula prema Tuzli :lol: :lol: :lol:

Vidim ja...ovdje će neko zbog paradajza...glavu izgubiti.
Mu'min

#1457 Re: Bášča

Post by Mu'min »

Ja ću još malo ko pčelar, saditi paradajze u posude, nabaciti na kakvo kamionče i kružiti po Bosni nebil zameo trag. :lol: :lol: :lol:
Oticon

#1458 Re: Bášča

Post by Oticon »

Mu'min wrote:Ja ću još malo ko pčelar, saditi paradajze u posude, nabaciti na kakvo kamionče i kružiti po Bosni nebil zameo trag. :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Samo sa tim kamiončetom ne kreći prema Sarajevu...može ti neko napraviti sačekušu.
safran

#1459 Re: Bášča

Post by safran »

Nalet vas ne bilo - čuj počupati paradajz :x :x :x :x , sačekušu prirediti - gluho & daleko bilo. Ja sam samo ljubomorna što moji nisu onakvi a ne što u Mumina jesu. Ali neka - ima i mojima pomoći pa kad vam slike montiram biće :-D :-D :-D
Nego Mumine šta bi sa pipunom? U mene ćorak ali ni krastavci mi nisu bolje prošli pa se ne sekiram.
Oticon

#1460 Re: Bášča

Post by Oticon »

Mumine...nemoj slučajno da si odgovorio da ti je uspio pipun. Odmah ću se opet ogriješiti o Safran...zamisliću je kako i pipune čupa iz tvoje bašče :lol: :lol: :lol:

Halali Safran...malo proradila mašta...mi odmah scenarij za film napravili. Evo obećavam...neću više.
safran

#1461 Re: Bášča

Post by safran »

:P :lol:
Mu'min

#1462 Re: Bášča

Post by Mu'min »

Pipuni idu al posve polahko, mada sam vidio da neke cvatu. :)
Valjda bude sta od 46 sadnica. 8-)
Oticon

#1463 Re: Bášča

Post by Oticon »

46!!!
Mumine...Safran je u pravu...i ja sam ljubomorna. Dolazim u iskušenje da ih i ja počupam :lol: :lol: :lol:
Kod mene samo možete luk počupati...ostalo je propalo.
Mu'min

#1464 Re: Bášča

Post by Mu'min »

Pa u biti trebalo je biti 24 sadnice al sam sijao po 2 sjemenke, reko možda ne nikne svaka kad ono sve niče. :D
I žao insanu baciti pa sam i sadio i po 2 skupa i tako sve duplo osim 2 sjemenke.

Danas bio na njivi i dodao kalcija paradajzima jer su počeli skoro svi da cvatu kao i paprikama.
One makedonske mašala skoro sve imaju mini plodove. Haman neka rana sorta. :-D
To ja hanumi posadio za cicanje na žaru pa oguliš i onda u galone sa onim kisom, uljem ili šta već.
Helem jeo bi ih bolestan a evo i sad žderem pljunku. :D
flag

#1465 Re: Bášča

Post by flag »

Evo i mog izvještaja, paradajz, paprika, krastavice, salata, lubenica i pipun ne postoje više u mojoj bašti. Oko 80-tak (devet različitih sorti) sadnica paradajza smo sadili, svega 10-tak je preživjelo... I ovi preživjeli izgledaju poprilično loše. Ovaj vikend izvlačim iz rezerve 40 - tak dosta dobrog rasada paradajza, imamo u pričuvi i nešto paprike i krastavica, tako da ipak neću kupovati rasad. Nadam se da ovo ljeto neće biti više snijega... Ko bi ga čistio po onoj vrućini.
Luk, kupus, prasa, kelj, kelj pupčar, cvjetača ... je odlično, ko da im je onaj snježni kijamet i dobro došao. Rotkvice su dosta sitne ali su baš sočne i ukusne. Cvekla je mašala... Najbolja!! Krompir smo kasno sadili ali i on dosta dobro izgleda.
Voće (koje prvi put ove godine rađa) je rodilo ko ludo, breskve su se skitile - a stablo joj je ko malo bolji bonsai. Već smo trgali višak plodova, srce me zabolilo kada smo to malo prorijedili. Mušmula, dunja i šljive takođe su odlično rodile. Kruška Junska ljepotica je tako mala, ali ipak je rodila (prvi put) ko velika :-D Tako su tanke grančice da je vjetrić počeo ih lomiti. Samo sam jedan plod ostavio, moram je ipak okusiti. A trava je je mašala do koljena :lol: Uvijek sam je za prvi maj kosio... A sada evo prvi juni još nisam ni provjerio jesu li mi kosačicu miševi pojeli - valjda nisu. I jel' ko vidio ove godine u Sa kalemljenu lubenicu (rasad). Sve sam obišao i ima samo običnog rasada. Ovog imam (vlastitog) nekoliko komada, ali ima li gdje ove kalemljene. Nigdje ove godine nema, ili bar ja ne mogu da nađem, na Ilidži i Stupu nema sigurno.
Oticon

#1466 Re: Bášča

Post by Oticon »

Flag...ja baš jutros razmišljam kako li napreduje "riža" u tvojoj bašči ;-)
Drago mi je za voće ...vidiš nije sve uništeno onim snijegom, a ostalo se sve da nadoknaditi. Ja za vikend planiram saditi sve ponovo...ili barem ono što imam sjemenja i rasada. Ove godine( za razliku od prošle) nisam nigdje vidjela kalemljene lubenice...tako da ti ne mogu pomoći. Reci mi...jesi li sadio kikiriki ove godine. Meni su nekakvi "hajvančići" (mislim da bi mogle biti one debele-duge-ružne gliste...jer ih je najezda po ovom vremenu) pojeli svo sjeme.
Oticon

#1467 Re: Bášča

Post by Oticon »

Imam jedno pitanje. Šta je sa pokretačom ove teme? Ne vidim da se Toto javlja već duže vremena?
flag

#1468 Re: Bášča

Post by flag »

Oticon wrote:Flag...ja baš jutros razmišljam kako li napreduje "riža" u tvojoj bašči ;-)
Drago mi je za voće ...vidiš nije sve uništeno onim snijegom, a ostalo se sve da nadoknaditi. Ja za vikend planiram saditi sve ponovo...ili barem ono što imam sjemenja i rasada. Ove godine( za razliku od prošle) nisam nigdje vidjela kalemljene lubenice...tako da ti ne mogu pomoći. Reci mi...jesi li sadio kikiriki ove godine. Meni su nekakvi "hajvančići" (mislim da bi mogle biti one debele-duge-ružne gliste...jer ih je najezda po ovom vremenu) pojeli svo sjeme.
Ha, ha, ha... ma nisam još posadio rižu, ali Bogami kako je krenula vlaga i kiša... mogu Vijetnamu uzeti po'so sa rižom.
Kikiriki nisam još srećom posadio, ali ove godine sam htio povećati parcelu za kikiriki, tako da sam kupio dvije kutije sjemena. Jesi li sigurna da su to gliste pojele, koliko sam ja upoznat, jedino su voluharice (kod nas) opasnost za kikiriki. Od ponedjeljka sam na odmoru :D (stari), tako da ću se baš posvetiti bašti.
Oticon wrote:Imam jedno pitanje. Šta je sa pokretačom ove teme? Ne vidim da se Toto javlja već duže vremena?
Nadam se je dobro i zdravo i da je sve ok. Siguran sam da će se sjetiti ove teme. Evo od kada se ja "patim" s njim
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... e#p3750564
safran

#1469 Re: Bášča

Post by safran »

Oticon wrote:Mumine...nemoj slučajno da si odgovorio da ti je uspio pipun. Odmah ću se opet ogriješiti o Safran...zamisliću je kako i pipune čupa iz tvoje bašče :lol: :lol: :lol:

Halali Safran...malo proradila mašta...mi odmah scenarij za film napravili. Evo obećavam...neću više.
E Oti jesi zakuhala - evo mi Mumin kuka na pp, kumi moli "nemoj paradajzi, nemoj pipun" veli slaće Fedexom ako treba samo da se ne dolazim :-D :-D :-D
Mu'min

#1470 Re: Bášča

Post by Mu'min »

Eto kad objavim slike pipuna samo veće zadovoljstvo će biti vidjeti obraz Safran. :D
Al da ja ne budem previše cickaroš ja ću njoj poslati sjeme te sorte pa da i ona ima da mi more cickati sa "sarajevskim dinjama hercegovačkog imena "pipun" :)
Oticon

#1471 Re: Bášča

Post by Oticon »

safran wrote: E Oti jesi zakuhala - evo mi Mumin kuka na pp, kumi moli "nemoj paradajzi, nemoj pipun" veli slaće Fedexom ako treba samo da se ne dolazim :-D :-D :-D
:lol: :lol: :lol: Što ti je slatki strah...moja Safran. Ja sam bolje prošla...meni je na pp obećao da ćemo piti kahvu i da će mi lično donijeti svega ...ako više ne zakuhavam. Ali meni đavo neda mira. Mumine brate ...halali. ;-)
Mu'min

#1472 Re: Bášča

Post by Mu'min »

ŽeMsko je to, moj jarane. :D
Jel more dirnuti i bocnuti, ono bocne, pa makar i e-bocne. :lol: :lol:
Preko PP sam vam obećo svašta nješto samo nemojte molim vas prema TZ. :D Eto mene vama. Neću okaljat obraz. :)
Oticon

#1473 Re: Bášča

Post by Oticon »

Mu'min wrote:ŽeMsko je to, moj jarane. :D
Preko PP sam vam obećo svašta nješto samo nemojte molim vas prema TZ. :D Eto mene vama. Neću okaljat obraz. :)
Eto, ispuniću ti želju. Ja neću premaTZ jer mi je mi je malo dalje nego sam mislila. A ti bujrum nama... ali da zvoniš nosom jer su ti ruke zauzete hedijama ;-)
Oticon

#1474 Re: Bášča

Post by Oticon »

flag wrote: Jesi li sigurna da su to gliste pojele, koliko sam ja upoznat, jedino su voluharice (kod nas) opasnost za kikiriki.
Flag...izgleda da si upravu. Večeras sam primjetila i par rupica u lijehi kikirikija...mora da su voluharice. A sad da čujem savjete šta da radim.
Mu'min

#1475 Re: Bášča

Post by Mu'min »

Oticon wrote:
Mu'min wrote:ŽeMsko je to, moj jarane. :D
Eto, ispuniću ti želju. Ja neću premaTZ jer mi je mi je malo dalje nego sam mislila. A ti bujrum nama... ali da zvoniš nosom jer su ti ruke zauzete hedijama ;-)
Nema krize, ukinute su vize pa bujrum i malo dalje. :)
A eto ako bude šamse da doletim u šeher, kahva na Baščaršiji i podjela sjemena.
Samo ako nas policija ufati, 7 dana nećemo moći pojasniti od kuda i za koga su sjemena. :D

Nego šalu na stranu gdje je vrtlar.
Šta vam je sutra na programu, meni ako ne bude kiše košnja trave. Po 3x put.
Zadnji put raspade se glava kosačice (na motku ona). :D
Da li je Stihl-ovka nebi se raspala. :D
Post Reply