Evo i mog izvještaja, paradajz, paprika, krastavice, salata, lubenica i
pipun ne postoje više u mojoj bašti. Oko 80-tak (devet različitih sorti) sadnica paradajza smo sadili, svega 10-tak je preživjelo... I ovi preživjeli izgledaju poprilično loše. Ovaj vikend izvlačim iz rezerve 40 - tak dosta dobrog rasada paradajza, imamo u
pričuvi i nešto paprike i krastavica, tako da ipak neću kupovati rasad. Nadam se da ovo ljeto neće biti više snijega... Ko bi ga čistio po onoj vrućini.
Luk, kupus, prasa, kelj, kelj pupčar, cvjetača ... je odlično, ko da im je onaj snježni kijamet i dobro došao. Rotkvice su dosta sitne ali su baš sočne i ukusne. Cvekla je mašala... Najbolja!! Krompir smo kasno sadili ali i on dosta dobro izgleda.
Voće (koje prvi put ove godine rađa) je rodilo ko ludo, breskve su se skitile - a stablo joj je ko malo bolji bonsai. Već smo trgali višak plodova, srce me zabolilo kada smo to malo prorijedili. Mušmula, dunja i šljive takođe su odlično rodile. Kruška Junska ljepotica je tako mala, ali ipak je rodila (prvi put) ko velika

Tako su tanke grančice da je vjetrić počeo ih lomiti. Samo sam jedan plod ostavio, moram je ipak okusiti. A trava je je mašala do koljena

Uvijek sam je za prvi maj kosio... A sada evo prvi juni još nisam ni provjerio jesu li mi kosačicu miševi pojeli - valjda nisu. I jel' ko vidio ove godine u Sa kalemljenu lubenicu (rasad). Sve sam obišao i ima samo običnog rasada. Ovog imam (vlastitog) nekoliko komada, ali ima li gdje ove kalemljene. Nigdje ove godine nema, ili bar ja ne mogu da nađem, na Ilidži i Stupu nema sigurno.