@Salko
Da ti čika salko objasni, kad već ne kontaš. Majka mu stara, nije sramota ne zna't. Sramota je ne pitat'.
Ovakvim i sličnim riječima se Kur'an obraća ljudskom srcu. Kako? Na taj način što ga poziva/navodi na razmišljanje.
Ti napisao, sorry. Ja razumijem metafore, pjesnicko izrazavanje i te stvari, ali ako hocemo da pricamo konkretno, onda ipak moramo izbaciti ovakve stvari iz te komunikacije.
Zahtjev za ovim odgovorom se izbija demagoškim putem iz glave upravo na način kako vi prezentujete stvari. Ono: "nemoj ba bit' "seljak" pa pitat' tak'e gluposti, kad imamo sad nauku koja sve objašnjava i objasnti će." Nit' je šta objasnila, nit' će šta objasnit. Nauka po svojoj prirodi otvara niz novih pitanja koja nemaju odgovor, te se na taj način može i dalje vrlo uspješno "demagogirat' ljude.
Ovdje, ipak, malo obrces stvari, jer nije nauka ta koja stigmatizira, dogmatizira i/ili demagogira bilo sta, nego je upravo suprotno - to je "posao" religija.
Dokaza o stvaranju imaš gdje god pogledaš. Samo treba gledati bistre glave, a ne opterećene glupostima i predrasudama. Što više nauka istražuje, sve je više činjenica i normalno sve je puno manje jasno i može se naglabati godinama o svemu ako ne priznaš stvaranje, kao jedini mogući logičan odgovor. Evo ti primjer genom. U toj mirkskopskoj jedinici sadržana je cijela tvoja historija. Ili ovo sada o teoriji struna što govore. MATERIJE NEMA. A ti i dalje govoriš kako će nauka nešto otkriti.
I onda ta evolucija religija. Ono što se može upratiti, onako odoka, je unazad par hiljada godina otkad postoje zapisi o vjerovanju u Jednog Boga. Prije toga i otkud pojam Bog - naglabanje do besvijesti.
Bold 1: Ako moze samo jedan od tih "dokaza", ali konkretan, sa detaljnim pojasnjenjem zasto ga to cini dokazom.
Bold 2: A da pokusas iskociti iz kontradiktornosti, bar nakratko? Ako je sve vise CINJENICA, kako je onda moguce da je istovremeno "sve manje jasno"?

I, naravno, po cemu je onda tu bog jedini logican odgovor?
Bold 3: Cini mi se da ti nisi bas najbolje shvatio "Teoriju struna"

. Read again, please. Ta teorija, koliko je meni poznato, spada u domen kvantne fizike, tj. kvantne gravitacije, a bavi se proucavanjem visedimenzionalnosti prostora oko nas, odnosno u njoj se tvrdi da oko nas postoji vise dimenzija od onoga sto mi vidimo. Koliko sam upoznat, tu se sada proucavaju MATERIJE koje se mjere velicinama koje imaju preko 30 nula, ali u minusu

. Dakle, ipak postoji ta materija, samo je mi naprosto ne vidimo. Ali, istovremeno to ne znaci da, ukoliko zaista te dimenzije postoje, neko ili nesto iz njih - ne vidi nas. I mozda cak ima i neuporedivo veci uticaj na nas nego mozemo i zamisliti. Mozda je otamo, u stvari, i sam bog? Nisi razmisljao o tome,a?
Bold 4: Tacnije - unazad skoro 4500 godina. Tada se za Allaha nije znalo, zar ne? Tacnije, tada niko na planeti nije ni spominjao to ime niti je iko vjerovao u njega. Ista je stvar i sa Isusom. Ali, opet ti kazem, tada su vjerovali u Odina, Zeusa, Ra, Halvalu, Posejdona, Manitua, i ko zna koje sve ne "bogove". Danas...ni jednog od njih vise "nema". Ti meni objasni - zasto?