Zasto ste napustili BiH?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vaučer

#1451 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by vaučer »

Jer nisam volio nepristojne i zatucane ljude u njoj. Jer se nisam osjećao sigurno i zakonom zaštićen. Jer nisam htio da mi dijete ide u školu u BIH ubuđalom sistemu. Jer nisam vidio nikakvu perspektivu i jer moj rad nije bio cijenjen.

Ne fali mi ništa.
Prekratak je život da ga se baca u BIH močvari.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1452 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by _BataZiv_0809 »

Pa sto ces onda na bh forumu
vaučer

#1453 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by vaučer »

Stari član, pratim neke teme.
Ovdje je ionako bar pola dijaspora.
Keiko

#1454 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Keiko »

_BataZiv_0809 wrote:Pa sto ces onda na bh forumu
Sto, jel' zabranjeno?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1455 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by _BataZiv_0809 »

Nije nego je kontradiktorno.
benjen

#1456 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by benjen »

vaučer wrote:Jer nisam volio nepristojne i zatucane ljude u njoj. Jer se nisam osjećao sigurno i zakonom zaštićen. Jer nisam htio da mi dijete ide u školu u BIH ubuđalom sistemu. Jer nisam vidio nikakvu perspektivu i jer moj rad nije bio cijenjen.

Ne fali mi ništa.
Prekratak je život da ga se baca u BIH močvari.
:lol:
Razlozi ko qrac.
Gdje se to osjecas zakonom zasticen molim te?
Moze te krknut u trajvanu u po Pariza puno prije neg u Sarajvu.
Ako imas dosta love i ovdje imas kvalitetne skole,sumnjam da si i tamo gdje jesi poslao djecu u neku elitnu skolu,
doduse to za cijenjeni rad stoji.
Bolje ribat toalet u Njemacku nego radit na katedri u BiH.
prof.

#1457 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by prof. »

Bodkin wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Bodkin wrote:
Ima smisla. A problem je sto mediji zive od klikova i gledanja. Niko nece kliknuti na "zdravstvo u bih opet napreduje" i zato nam se serviraju konstantno lose vijesti
Da, a i ne samo to. Jednostavno nekako se programiramo da vapimo za informacijama.

Evo vidim po sebi. Maltene cim progledam, ulazim na instagram. Surfam po internetu, nakon par linkova citam nesto o cemu uopste nisam razmisljao prije 10 minuta.

Tacno ne mogu vise ni da zamislim ona vremena kad sam gledao ono sto nam tv kanali serviraju i odaberu. O gledanju istog filma/citanju istog stripa vise puta da ne pricamo. Sad stalno da je vise vise i vise.
Citao sam skoro clanak gje kazu da je ta dostupnost ogroman problem. Nekad davno si skedio u busu, gledao kroz prozor i donosio neke bitne odluke sam sa sobom. Sad nema vise toga jer si konstantno okupiran
Baš neki dan kontam kako mi fali ta vožnja busom iz studentskih dana, kad drugi vozi i brine a ja se zabavim svojim problemima pa ih onako detaljno rastabirim. sad se baš nema vremena za to, od momenta kad otvorim oči do trenutka kad legnem spavati sve neka frka, čak i kad se nađe vremena za predah insan se sam nešto optereti nekom glupošću i ode vrijeme :sad:
Connaisseur Karlin

#1458 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Connaisseur Karlin »

_BataZiv_0809 wrote:Nije nego je kontradiktorno.
ako si na internacionalnom forum,ako si na njemackom forumu,ako si na hrvatsko forumu,dali je to kontradiktorno?

nelogicno razmisljas ,jer osobe iz BiH komuniciraju iz raznih rzaloga na BiH forumu
vaučer

#1459 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by vaučer »

Nije baš.
Ovo je virtualna zajednica koju mogu a ne moram posjetiti jednom tjedno ili jednom godišnje.

benjen wrote:
:lol:
Razlozi ko qrac.
Gdje se to osjecas zakonom zasticen molim te?
Moze te krknut u trajvanu u po Pariza puno prije neg u Sarajvu.
Ako imas dosta love i ovdje imas kvalitetne skole,sumnjam da si i tamo gdje jesi poslao djecu u neku elitnu skolu,
doduse to za cijenjeni rad stoji.
Bolje ribat toalet u Njemacku nego radit na katedri u BiH.
U svakom slučaju osjećam se zakonom zaštićeniji nego dole.
Ne plače mi se kad gledam na šta mi porez ide. Škole su bolje, opremljenije, uređenije i obrazovanje (osim univerziteta) košta manje nego u BIH. Radim više manje isti posao, ne ribam toalete, a odnos sa suradnicima, plaća, poštovanje za dobro urađen posao - su na razini koju ja u BIH nisam nikad doživio.

Jednostavno, življenje je normalnije, jednostavnije i osjetiš da prema nečemu gradiš, osobno i profesionalno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1460 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by _BataZiv_0809 »

Connaisseur Karlin wrote:
ako si na internacionalnom forum,ako si na njemackom forumu,ako si na hrvatsko forumu,dali je to kontradiktorno?

nelogicno razmisljas ,jer osobe iz BiH komuniciraju iz raznih rzaloga na BiH forumu
Metar odavde, metar odavde, zar ti nisam rekao?
Connaisseur Karlin

#1461 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Connaisseur Karlin »

_BataZiv_0809 wrote:

Metar odavde, metar odavde, zar ti nisam rekao?
Haaa? Stooo?Whaaat?Wass?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1462 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by _BataZiv_0809 »

Haaa? Stooo?Whaaat?Wass?
add foe.

Dovidjenja.
Infologicar

#1463 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Infologicar »

_BataZiv_0809 wrote:Pa sto ces onda na bh forumu
:thumbup:
prog321

#1464 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by prog321 »

vaučer wrote: Ne plače mi se kad gledam na šta mi porez ide. Škole su bolje, opremljenije, uređenije i obrazovanje (osim univerziteta) košta manje nego u BIH..
Ova rečenica je apsolutni nonsense :-)
mirzet87sa

#1465 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by mirzet87sa »

Eki add foe, dovidjenja.. kljucajte internet, nema comebacka poslije ovoga :lol:
Gojeni H

#1466 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Gojeni H »

Bodkin wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Da, a i ne samo to. Jednostavno nekako se programiramo da vapimo za informacijama.

Evo vidim po sebi. Maltene cim progledam, ulazim na instagram. Surfam po internetu, nakon par linkova citam nesto o cemu uopste nisam razmisljao prije 10 minuta.

Tacno ne mogu vise ni da zamislim ona vremena kad sam gledao ono sto nam tv kanali serviraju i odaberu. O gledanju istog filma/citanju istog stripa vise puta da ne pricamo. Sad stalno da je vise vise i vise.
Citao sam skoro clanak gje kazu da je ta dostupnost ogroman problem. Nekad davno si skedio u busu, gledao kroz prozor i donosio neke bitne odluke sam sa sobom. Sad nema vise toga jer si konstantno okupiran
Znate sta vas dvojica? Hajd' odhebite s tom pricom, poce me anksioznost drmat'. :D

Da je dostupnost totalno nebitnim i nerelevatnim informacijama tu, da se stalno nudi nesto sto je smijesno, da se ljudi bezveze krevelje i prave od sebe budale, je cinjenica ... ko se tome odupre, pobijedio je.
Hendrix

#1467 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Hendrix »

Nije bolje ribati WC u Njemackoj nego raditi na katedri u BiH ali je bolje raditi na bilo kojoj katedri van BiH...kad vec uporedjujemo glupe ekstreme kao i uvijek.

Nenormalan sistem i ljudi misle ako imaju love i zive u nekom nadrealnom balonu pozitivnosti i nebrige od bilo cemu da ne mogu biti osteceni, nece ti sva lova svijeta pomoci kad ti poplava odnese kucu a niko nema da reaguje danima, pozar ti prijeti kuci a mi imamo par kanistera kao zastitu...dijete se razboli ti imas kurcev zdravstveni sistem koji je istruho davno...dijete ti otruju u vrticu i nikom nista...udari te auto a hitna dolazi nakon 2 sata, dzaba ti pare kad nemas vode ba navece...milion stvari koje su u normalnom svijetu rijesene sistematski.

Kod nas je sve bazirano na slucajnosti i nekoj naivnoj nadi, na cinjenici da se nikad nece desiti neko sranje, jebaji ga ba nece to nista...pusti ba...a kad se desi tek onda vidis da ustvari sistem ne postoji i odgovornost je misaona cinjenica na bilo kojem nivou.
Izlija

#1468 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Izlija »

Mentalni sklop prosječnog Bosanca je zapeo u modu pukog preživljavanja pa i ne čudi ovoliki otpor prema mišljenju da je život u iole uređenijem društvu moguće voditi normalno i da je moguće živjeti a ne samo preživljavati. Kada se mentalitet prosječnog Bosanca promjeni i ovdje će biti moguće živjeti ali do tada je to rezervisano samo za stranački orjentisane osobe.
prog321

#1469 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by prog321 »

Realno, 90% uhljeba na drzavnoj memi zivi bolje od prosjecnog dijasporca. Ima isto a radi manje. :-D
Druga su prica ovi zaposleni kod privatnika.
A pozara, nevremena i drugih nesreca ima svagdje. Nigdje nije hitna posebno brza. Hitna je samo na imenu. Treba se zvati Laganini Pomoc. :-D
Hendrix

#1470 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Hendrix »

prog321 wrote:Realno, 90% uhljeba na drzavnoj memi zivi bolje od prosjecnog dijasporca. Ima isto a radi manje. :-D
Druga su prica ovi zaposleni kod privatnika.
A pozara, nevremena i drugih nesreca ima svagdje. Nigdje nije hitna posebno brza. Hitna je samo na imenu. Treba se zvati Laganini Pomoc. :-D
Realno, postoje ljudi na ovom svijetu kojima nije cilj da zivot provedu hibernirajuci u lokalnoj opstini i zele da rade na necemu konkretnom. Da, uhljebi kod nas zive super, iskljucis mozak 40 godina i guslas...ako ti je to cilj u zivotu. Problem je sto smo mi vec odgojili generaciju mladih ljudi kojima je jedini cilj da se nakace na budzet i ne rade nista, jer to je najveci uspjeh u Bosni, kad ne radis nista a plata ide zar ne?

Nisi skonto poentu pozara, poplave...poenta je u reakcijama poslije nesreca, koje nema, ili kasni ili se trazi sadaka neka kao i obicno, a uglavnom su ljudi ostavljeni da se sami snalaze, prezivljavanje kao sto smo i navikli.
prog321

#1471 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by prog321 »

To apsolutno nije tacno u vezi poplava. Svi koji su bili osteceni dobili su novcane iznose, pomoc i u rs i u federaciji .Neki brze neki sporije , ali su dobili. Kuce su popravljene , novi putevi izgradjeni. Ne znam sta bi ti bolje napravio ? Mozda ti zivis u lalalendu, pa se sve stvori samo od sebe? :-)
Ja sam iznenadjen brzom reakcijom naroda i odgovornih tijela u vladi.
To je jedan od svijetlih primjera u BiH.
:-D
L u c i f e r

#1472 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by L u c i f e r »

Nisam i nikad neću.

Lijepo mi je ovdje, imam sve što mi treba, uvijek se može bolje, ali nigdje nije savršeno.

U svojoj zemlji, sa svojom porodicom i prijateljima... :bih:
Hendrix

#1473 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Hendrix »

prog321 wrote:To apsolutno nije tacno u vezi poplava. Svi koji su bili osteceni dobili su novcane iznose, pomoc i u rs i u federaciji .Neki brze neki sporije , ali su dobili. Kuce su popravljene , novi putevi izgradjeni. Ne znam sta bi ti bolje napravio ? Mozda ti zivis u lalalendu, pa se sve stvori samo od sebe? :-)
Ja sam iznenadjen brzom reakcijom naroda i odgovornih tijela u vladi.
To je jedan od svijetlih primjera u BiH.
:-D
Prvo bih otpustio i optuzio oficijelno likove koji rade na pracenju nivoa vodostaja zbog toga sto su dopustili da plavni val dodje bez ikakvog upozorenja stanovnistvu, a nije da je voda dosla za 5min, ujedno s njima i njihove sefove, direktore...civilnu zastitu sve zivo, jer niko guzicom nije mrdnuo zbog vikenda. Nigdje nikog...ili mozda treba neka kolektivna amnezija da to zaboravimo?

Par dana prolazi vojske nigdje, ljudi se snalaze sami, rafteri pomazu...svijetli primjer? Ne mogu da vjerujem majke mi. Nikakvog plana ni organizacije u slucaju nesreca nema, sve je na ho-ruk, ko najebe nek se snadje dok oni skontaju da trebaju mrdnuti.
Helena Trojanska

#1474 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Helena Trojanska »

Napacena, ali najprkosnija I najljepsa zemlja na dunjaluku. :bih: :kiss:
Bodkin

#1475 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Bodkin »

Gojeni H wrote:
Bodkin wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Znate sta vas dvojica? Hajd' odhebite s tom pricom, poce me anksioznost drmat'. :D

Da je dostupnost totalno nebitnim i nerelevatnim informacijama tu, da se stalno nudi nesto sto je smijesno, da se ljudi bezveze krevelje i prave od sebe budale, je cinjenica ... ko se tome odupre, pobijedio je.
:D iskreno ja se ne mogu oduprijeti. Mislim ok, vecinom se trudim da sh to barem korisni clanci iz biznisa/makroekonomije/tehnologije/psihologije ali dosta vremena ode na socijalne mreze gdje uvijek zakljucim da su ljudi u prosjeku idioti i da je sve to izaslo na sunce kad su dobili priliku da javno kazu sta misle :D
Post Reply