KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
#1451 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Ne sporim ali kao neko ko je izvezao 3 iz salona i kao neko ko se susreće stalno sa autima kazem da kija iako sada jako dopadljiva i bez stigmi tesko pronalazi put do kupca polovnog vozila.
-
Me_again
#1452 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Izvezao sam i ja i to puno više iz salona i sve ih na kraju prodao, a bilo ih i gorih od te Kie.Bakir1 wrote:Ne sporim ali kao neko ko je izvezao 3 iz salona i kao neko ko se susreće stalno sa autima kazem da kija iako sada jako dopadljiva i bez stigmi tesko pronalazi put do kupca polovnog vozila.
Mijenja se svijest ovog podneblja, do prije 10 godina bila su 6 VW vozila pa neki drugi auto, a sada je slika dramatično drugačija.
- Bakir1
#1453 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Ja sam se referirao na zeKije.
Ne mislim da golfista gubitak vrijednosti ugradi u trosak eksploatacije kao ti
- madner
#1454 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Kratak je put od premiuma do poluproizvoda. 
- golfiista
#1455 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
@ Bakir
Kakva je sansa da neko.ko ima nick golfista i neko ko je kupio polovnjaka kod Kramara za prilicno mnogo novca, pazari.Kiu na.prvi pogled, posebno ako.uzmemo u obzir cinjenicu da se radi o nimalo.povoljnom finansiranju i prilicno visokim dodatnim troskovima?
Siguran sam da u tvojoj prici.nesto ne stima.do.kraja.
Kakve su cijene servisa? Ne znam za tu pricu. Hvala.
Kakva je sansa da neko.ko ima nick golfista i neko ko je kupio polovnjaka kod Kramara za prilicno mnogo novca, pazari.Kiu na.prvi pogled, posebno ako.uzmemo u obzir cinjenicu da se radi o nimalo.povoljnom finansiranju i prilicno visokim dodatnim troskovima?
Siguran sam da u tvojoj prici.nesto ne stima.do.kraja.
Kakve su cijene servisa? Ne znam za tu pricu. Hvala.
- Bakir1
#1456 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Mah jesi li ili ne tvoja stvar kod mene imas kredibilitet nekoga ko ne pise gluposti oko takvih stvari naprečac ali eto ne bi mi bilo prvi put da se zajebem.
A cijene servisa pa vidjeti ces vec
Recimo samo da ti se isplati otici u tesanj na servis
-
Me_again
#1457 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
ZeKije su danas dobre, nema sumnje. I ja bih možda rado jednu zeKiju ali da budem pošten, odbija me cijena. Sigurno bih uzeo 4X4 sa dobrom opremom a to je več prepristojna suma. Pa onda skupi servisi ....Prekratko to kod mene traje pa bi pad vrijednosti bio dramatično veliki za kratko vrijeme. Nema računice, barem za moje poimanje.Bakir1 wrote:Ja sam se referirao na zeKije.
Što se tiče troška eksploatacije, on je uvijek prisutan , nekome manje a nekome više. Ko želi da ga zaista minimizira postoji biciklo kao i gradski prevoz.
- golfiista
#1458 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Stvarno.bih.volio.znati oko tih cijena servisa. Sta znaci skupo? Ja.imam.info da je to oko 400 KM godisnje.Bakir1 wrote:Mah jesi li ili ne tvoja stvar kod mene imas kredibilitet nekoga ko ne pise gluposti oko takvih stvari naprečac ali eto ne bi mi bilo prvi put da se zajebem.
- Bakir1
#1459 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Tesko ali hajde neka bude tako...
Trebati ce nekad i pločice zamjeniti a onda ce tomic biti ko pijaca
Trebati ce nekad i pločice zamjeniti a onda ce tomic biti ko pijaca
-
Me_again
#1460 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Ponekada je i Space Shuttle poluproizvod. Jedan je pao. Tako ni jedan auto nije savršen. Kvare se i BMW i Merc i svi ostali, plastike su postale vrlo slične u svim autima. itd ....madner wrote:Kratak je put od premiuma do poluproizvoda.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1461 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Uvijek će je Kia uzeti rado u račun.
Drug je nedavno gledao Stonic. Neka ponuda sa 20% popusta.
Ima Ceed iz 2008, 1.4 benzin. Presao 120k, procijenili ga na 7200.
Drug je nedavno gledao Stonic. Neka ponuda sa 20% popusta.
Ima Ceed iz 2008, 1.4 benzin. Presao 120k, procijenili ga na 7200.
-
Me_again
#1462 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Ja imam info da je 400 do 450 za Kia kompakt, dakle Ceed-a. Bezobrazno su skupi, vidječeš.golfiista wrote:Stvarno.bih.volio.znati oko tih cijena servisa. Sta znaci skupo? Ja.imam.info da je to oko 400 KM godisnje.Bakir1 wrote:Mah jesi li ili ne tvoja stvar kod mene imas kredibilitet nekoga ko ne pise gluposti oko takvih stvari naprečac ali eto ne bi mi bilo prvi put da se zajebem.
- Bakir1
#1463 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
350 meni naplatise za 1.5 dizel ulje i filter ulja i zraka, pa filter nafte je sam 120 KM kod njih bio nekad davno.
Garancija ne garancija nes vise.
Garancija ne garancija nes vise.
- madner
#1464 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Masta moze svasta.Me_again wrote:Ponekada je i Space Shuttle poluproizvod. Jedan je pao. Tako ni jedan auto nije savršen. Kvare se i BMW i Merc i svi ostali, plastike su postale vrlo slične u svim autima. itd ....madner wrote:Kratak je put od premiuma do poluproizvoda.
- Bakir1
#1465 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Jbg bjuik je bjuik
ili je holden 
-
Me_again
#1466 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Priča o nekim velikim razlikama medju autima danas je vrlo zatucana. Postoji naravno premium klasa ali se u nju danas olako svrstavaju auti koji to ne zaslužuju, npr Audi.madner wrote:Masta moze svasta.Me_again wrote:Ponekada je i Space Shuttle poluproizvod. Jedan je pao. Tako ni jedan auto nije savršen. Kvare se i BMW i Merc i svi ostali, plastike su postale vrlo slične u svim autima. itd ....madner wrote:Kratak je put od premiuma do poluproizvoda.
Nije ovo nikakva mašta, volio bih sjesti s tobom u tog Opela i u Kiu, a i u Audija pa da mi pokažeš i objasniš razliku. Koja naravno postoji ali je toliko minimalna da je smiješno o tome raspravljati.
- madner
#1467 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Pojasnio sam vec jednom bas na ovoj temi. Tiguan prosle generacije je po svemu bolje auto od Sportaga ove generacije. Izbor motora, mjenjaca, dodatne opreme, zavrsne obrade, materijala, izolacije, izgleda, polozaja za vozaca, sjedista itd...Me_again wrote:Priča o nekim velikim razlikama medju autima danas je vrlo zatucana. Postoji naravno premium klasa ali se u nju danas olako svrstavaju auti koji to ne zaslužuju, npr Audi.madner wrote:Masta moze svasta.Me_again wrote: Ponekada je i Space Shuttle poluproizvod. Jedan je pao. Tako ni jedan auto nije savršen. Kvare se i BMW i Merc i svi ostali, plastike su postale vrlo slične u svim autima. itd ....
Nije ovo nikakva mašta, volio bih sjesti s tobom u tog Opela i u Kiu, a i u Audija pa da mi pokažeš i objasniš razliku. Koja naravno postoji ali je toliko minimalna da je smiješno o tome raspravljati.
Kasne generaciju, u nekim stvarima vise i ne mogu pratiti (motori) i zato izvlace pare kroz servise.
- golfiista
#1468 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
E sad. Ja prelazim godisnje max 10000 km. Plocice taman na isteku garancije
Iskreno. Ocekivao sam.manje od Kie. Posebno kada sjednete iz premium biznis klase sa top opremom i prilicno ocuvanim entrijerom u tu "neku" Kiu. Pozitivno sam iznenađen. Ali s obzirom da Kia dolazi iz zemlje Samsunga, LG-a i slicno glupo je pricati o nekakvom poluproizvodu. Ne kudi konja kojeg nisi jahao.
Sasvim je sigurno da je ljapsa na cesti od Tiguana, Posebno kad uđes u istog pa ne znas jesi li i Kediju ili u Tiguanu.
Eto ja.ne bih Tiguana nikako, posebno ne u prosloj generaciji, fakat je ogavan, tipicno fauveovsko sranje od stednje i dijeljenja svega i svacega, a da o cijeni ne govorim.pa danas imas skodu od 80.000 KM!? Meni to nije normalno.
Iskreno. Ocekivao sam.manje od Kie. Posebno kada sjednete iz premium biznis klase sa top opremom i prilicno ocuvanim entrijerom u tu "neku" Kiu. Pozitivno sam iznenađen. Ali s obzirom da Kia dolazi iz zemlje Samsunga, LG-a i slicno glupo je pricati o nekakvom poluproizvodu. Ne kudi konja kojeg nisi jahao.
Sasvim je sigurno da je ljapsa na cesti od Tiguana, Posebno kad uđes u istog pa ne znas jesi li i Kediju ili u Tiguanu.
Eto ja.ne bih Tiguana nikako, posebno ne u prosloj generaciji, fakat je ogavan, tipicno fauveovsko sranje od stednje i dijeljenja svega i svacega, a da o cijeni ne govorim.pa danas imas skodu od 80.000 KM!? Meni to nije normalno.
-
Me_again
#1469 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Izvini, ali Tiguan prošle generacije je za mene njasra od auta. Izgled ? Motori ? Materijali ? Možda na prvi pogled, ali kada se počnu guliti plastike onda ....madner wrote:Pojasnio sam vec jednom bas na ovoj temi. Tiguan prosle generacije je po svemu bolje auto od Sportaga ove generacije. Izbor motora, mjenjaca, dodatne opreme, zavrsne obrade, materijala, izolacije, izgleda, polozaja za vozaca, sjedista itd...Me_again wrote:Priča o nekim velikim razlikama medju autima danas je vrlo zatucana. Postoji naravno premium klasa ali se u nju danas olako svrstavaju auti koji to ne zaslužuju, npr Audi.madner wrote:
Masta moze svasta.
Kasne generaciju, u nekim stvarima vise i ne mogu pratiti (motori) i zato izvlace pare kroz servise.
Uostalom, sve je stvar ukusa. Dobro je da smo različiti, iako to u ovoj državi nije prednost.
- golfiista
#1470 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
@ Madner
Jesi.li.vozio aktuelnu Kiu? Konkretno model Sportage?
-
Me_again
#1471 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Golfista, hebe ti se šta drugi misle. Kupio si novo auto i to dobro auto i ja ti čestitam na tome. Uvijek će biti nekih priča.golfiista wrote:E sad. Ja prelazim godisnje max 10000 km. Plocice taman na isteku garancije![]()
Jedne godine ja kupio novog C5. Hidraulika itd itd .... Došao tip, pita koliko sam platio, kaže pa mogao si Golfa uzeti za te pare
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1472 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
i ja bi ti isto rekaoMe_again wrote: mogao si Golfa uzeti za te pare![]()
![]()
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1473 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Hajde poserite se čovjeku na cejf, taman kupio nov auto.
Pustite ga barem 10 dana
Pustite ga barem 10 dana
- madner
#1474 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Nije problem, nije ni meni nesto posebno dobro.Me_again wrote:Izvini, ali Tiguan prošle generacije je za mene njasra od auta. Izgled ? Motori ? Materijali ? Možda na prvi pogled, ali kada se počnu guliti plastike onda ....madner wrote:Pojasnio sam vec jednom bas na ovoj temi. Tiguan prosle generacije je po svemu bolje auto od Sportaga ove generacije. Izbor motora, mjenjaca, dodatne opreme, zavrsne obrade, materijala, izolacije, izgleda, polozaja za vozaca, sjedista itd...Me_again wrote: Priča o nekim velikim razlikama medju autima danas je vrlo zatucana. Postoji naravno premium klasa ali se u nju danas olako svrstavaju auti koji to ne zaslužuju, npr Audi.
Uostalom, sve je stvar ukusa. Dobro je da smo različiti, iako to u ovoj državi nije prednost.
Samo je svjetlosnu godinu ispred poluproizvoda.
Da motor, pogledaj izbor motora i mjenjaca i ubrzanje. Onaj jadni Kia top model nekako dosao ispod 10 sekundi.
Nudi motor 2018 koji je losiji od VW iz 2010, nema DGS kao opciju osim u top benzincu koji bi bio neki srednji model kod VWa itd...
- amar1994
#1475 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
golfiista wrote:@ Madner
njemu je samo njemacka u glavi , predjes sa BMW-a , hej sa BMW-a na kiu i spominje ti tiguana aka golf na polusteroidima
vidi mu table i otvora ventilacije zivot te jebo , zamalo fiat multipla

uzivaj u autu , nek je sa srecom
Last edited by amar1994 on 08/05/2018 23:00, edited 1 time in total.