KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Bakir1

#1451 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Bakir1 »

Ne sporim ali kao neko ko je izvezao 3 iz salona i kao neko ko se susreće stalno sa autima kazem da kija iako sada jako dopadljiva i bez stigmi tesko pronalazi put do kupca polovnog vozila.
Me_again

#1452 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Me_again »

Bakir1 wrote:Ne sporim ali kao neko ko je izvezao 3 iz salona i kao neko ko se susreće stalno sa autima kazem da kija iako sada jako dopadljiva i bez stigmi tesko pronalazi put do kupca polovnog vozila.
Izvezao sam i ja i to puno više iz salona i sve ih na kraju prodao, a bilo ih i gorih od te Kie.
Mijenja se svijest ovog podneblja, do prije 10 godina bila su 6 VW vozila pa neki drugi auto, a sada je slika dramatično drugačija.
Bakir1

#1453 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Bakir1 »

Ja sam se referirao na zeKije.
Ne mislim da golfista gubitak vrijednosti ugradi u trosak eksploatacije kao ti ;-)
madner

#1454 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by madner »

Kratak je put od premiuma do poluproizvoda. :D
golfiista

#1455 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by golfiista »

@ Bakir

Kakva je sansa da neko.ko ima nick golfista i neko ko je kupio polovnjaka kod Kramara za prilicno mnogo novca, pazari.Kiu na.prvi pogled, posebno ako.uzmemo u obzir cinjenicu da se radi o nimalo.povoljnom finansiranju i prilicno visokim dodatnim troskovima?
Siguran sam da u tvojoj prici.nesto ne stima.do.kraja.

Kakve su cijene servisa? Ne znam za tu pricu. Hvala.
Bakir1

#1456 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Bakir1 »

Mah jesi li ili ne tvoja stvar kod mene imas kredibilitet nekoga ko ne pise gluposti oko takvih stvari naprečac ali eto ne bi mi bilo prvi put da se zajebem.
A cijene servisa pa vidjeti ces vec :mrgreen:
Recimo samo da ti se isplati otici u tesanj na servis
Me_again

#1457 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Me_again »

Bakir1 wrote:Ja sam se referirao na zeKije.
Ne mislim da golfista gubitak vrijednosti ugradi u trosak eksploatacije kao ti ;-)
ZeKije su danas dobre, nema sumnje. I ja bih možda rado jednu zeKiju ali da budem pošten, odbija me cijena. Sigurno bih uzeo 4X4 sa dobrom opremom a to je več prepristojna suma. Pa onda skupi servisi ....Prekratko to kod mene traje pa bi pad vrijednosti bio dramatično veliki za kratko vrijeme. Nema računice, barem za moje poimanje.
Što se tiče troška eksploatacije, on je uvijek prisutan , nekome manje a nekome više. Ko želi da ga zaista minimizira postoji biciklo kao i gradski prevoz.
golfiista

#1458 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by golfiista »

Bakir1 wrote:Mah jesi li ili ne tvoja stvar kod mene imas kredibilitet nekoga ko ne pise gluposti oko takvih stvari naprečac ali eto ne bi mi bilo prvi put da se zajebem.
Stvarno.bih.volio.znati oko tih cijena servisa. Sta znaci skupo? Ja.imam.info da je to oko 400 KM godisnje.
Bakir1

#1459 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Bakir1 »

Tesko ali hajde neka bude tako...
Trebati ce nekad i pločice zamjeniti a onda ce tomic biti ko pijaca :mrgreen:
Me_again

#1460 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Me_again »

madner wrote:Kratak je put od premiuma do poluproizvoda. :D
Ponekada je i Space Shuttle poluproizvod. Jedan je pao. Tako ni jedan auto nije savršen. Kvare se i BMW i Merc i svi ostali, plastike su postale vrlo slične u svim autima. itd ....
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1461 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by mali_milojica »

Uvijek će je Kia uzeti rado u račun. :D
Drug je nedavno gledao Stonic. Neka ponuda sa 20% popusta.
Ima Ceed iz 2008, 1.4 benzin. Presao 120k, procijenili ga na 7200.
Me_again

#1462 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Me_again »

golfiista wrote:
Bakir1 wrote:Mah jesi li ili ne tvoja stvar kod mene imas kredibilitet nekoga ko ne pise gluposti oko takvih stvari naprečac ali eto ne bi mi bilo prvi put da se zajebem.
Stvarno.bih.volio.znati oko tih cijena servisa. Sta znaci skupo? Ja.imam.info da je to oko 400 KM godisnje.
Ja imam info da je 400 do 450 za Kia kompakt, dakle Ceed-a. Bezobrazno su skupi, vidječeš.
Bakir1

#1463 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Bakir1 »

350 meni naplatise za 1.5 dizel ulje i filter ulja i zraka, pa filter nafte je sam 120 KM kod njih bio nekad davno.
Garancija ne garancija nes vise.
madner

#1464 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by madner »

Me_again wrote:
Ponekada je i Space Shuttle poluproizvod. Jedan je pao. Tako ni jedan auto nije savršen. Kvare se i BMW i Merc i svi ostali, plastike su postale vrlo slične u svim autima. itd ....
Masta moze svasta.
Bakir1

#1465 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Bakir1 »

Jbg bjuik je bjuik :mrgreen: ili je holden :lol:
Me_again

#1466 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Me_again »

madner wrote:
Me_again wrote:
Masta moze svasta.
Priča o nekim velikim razlikama medju autima danas je vrlo zatucana. Postoji naravno premium klasa ali se u nju danas olako svrstavaju auti koji to ne zaslužuju, npr Audi.
Nije ovo nikakva mašta, volio bih sjesti s tobom u tog Opela i u Kiu, a i u Audija pa da mi pokažeš i objasniš razliku. Koja naravno postoji ali je toliko minimalna da je smiješno o tome raspravljati.
madner

#1467 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by madner »

Me_again wrote:
madner wrote:
Me_again wrote: Ponekada je i Space Shuttle poluproizvod. Jedan je pao. Tako ni jedan auto nije savršen. Kvare se i BMW i Merc i svi ostali, plastike su postale vrlo slične u svim autima. itd ....
Masta moze svasta.
Priča o nekim velikim razlikama medju autima danas je vrlo zatucana. Postoji naravno premium klasa ali se u nju danas olako svrstavaju auti koji to ne zaslužuju, npr Audi.
Nije ovo nikakva mašta, volio bih sjesti s tobom u tog Opela i u Kiu, a i u Audija pa da mi pokažeš i objasniš razliku. Koja naravno postoji ali je toliko minimalna da je smiješno o tome raspravljati.
Pojasnio sam vec jednom bas na ovoj temi. Tiguan prosle generacije je po svemu bolje auto od Sportaga ove generacije. Izbor motora, mjenjaca, dodatne opreme, zavrsne obrade, materijala, izolacije, izgleda, polozaja za vozaca, sjedista itd...

Kasne generaciju, u nekim stvarima vise i ne mogu pratiti (motori) i zato izvlace pare kroz servise.
golfiista

#1468 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by golfiista »

E sad. Ja prelazim godisnje max 10000 km. Plocice taman na isteku garancije :lol:

Iskreno. Ocekivao sam.manje od Kie. Posebno kada sjednete iz premium biznis klase sa top opremom i prilicno ocuvanim entrijerom u tu "neku" Kiu. Pozitivno sam iznenađen. Ali s obzirom da Kia dolazi iz zemlje Samsunga, LG-a i slicno glupo je pricati o nekakvom poluproizvodu. Ne kudi konja kojeg nisi jahao.
Sasvim je sigurno da je ljapsa na cesti od Tiguana, Posebno kad uđes u istog pa ne znas jesi li i Kediju ili u Tiguanu.
Eto ja.ne bih Tiguana nikako, posebno ne u prosloj generaciji, fakat je ogavan, tipicno fauveovsko sranje od stednje i dijeljenja svega i svacega, a da o cijeni ne govorim.pa danas imas skodu od 80.000 KM!? Meni to nije normalno.
Me_again

#1469 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Me_again »

madner wrote:
Me_again wrote:
madner wrote:
Masta moze svasta.
Pojasnio sam vec jednom bas na ovoj temi. Tiguan prosle generacije je po svemu bolje auto od Sportaga ove generacije. Izbor motora, mjenjaca, dodatne opreme, zavrsne obrade, materijala, izolacije, izgleda, polozaja za vozaca, sjedista itd...

Kasne generaciju, u nekim stvarima vise i ne mogu pratiti (motori) i zato izvlace pare kroz servise.
Izvini, ali Tiguan prošle generacije je za mene njasra od auta. Izgled ? Motori ? Materijali ? Možda na prvi pogled, ali kada se počnu guliti plastike onda ....
Uostalom, sve je stvar ukusa. Dobro je da smo različiti, iako to u ovoj državi nije prednost.
golfiista

#1470 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by golfiista »

@ Madner

Jesi.li.vozio aktuelnu Kiu? Konkretno model Sportage?
Me_again

#1471 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Me_again »

golfiista wrote:E sad. Ja prelazim godisnje max 10000 km. Plocice taman na isteku garancije :lol:

Iskreno. Ocekivao sam.manje od Kie. Posebno kada sjednete iz premium biznis klase sa top opremom i prilicno ocuvanim entrijerom u tu "neku" Kiu. Pozitivno sam iznenađen. Ali s obzirom da Kia dolazi iz zemlje Samsunga, LG-a i slicno glupo je pricati o nekakvom poluproizvodu. Ne kudi konja kojeg nisi jahao.
Sasvim je sigurno da je ljapsa na cesti od Tiguana, Posebno kad uđes u istog pa ne znas jesi li i Kediju ili u Tiguanu.
Eto ja.ne bih Tiguana nikako, posebno ne u prosloj generaciji, fakat je ogavan, tipicno fauveovsko sranje od stednje i dijeljenja svega i svacega, a da o cijeni ne govorim.pa danas imas skodu od 80.000 KM!? Meni to nije normalno.
Golfista, hebe ti se šta drugi misle. Kupio si novo auto i to dobro auto i ja ti čestitam na tome. Uvijek će biti nekih priča.
Jedne godine ja kupio novog C5. Hidraulika itd itd .... Došao tip, pita koliko sam platio, kaže pa mogao si Golfa uzeti za te pare :lol: :lol: :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1472 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by bitanga_sa_otesa »

Me_again wrote: mogao si Golfa uzeti za te pare :lol: :lol: :lol:
i ja bi ti isto rekao :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1473 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by mali_milojica »

Hajde poserite se čovjeku na cejf, taman kupio nov auto.
Pustite ga barem 10 dana :D
madner

#1474 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by madner »

Me_again wrote:
madner wrote:
Me_again wrote: Priča o nekim velikim razlikama medju autima danas je vrlo zatucana. Postoji naravno premium klasa ali se u nju danas olako svrstavaju auti koji to ne zaslužuju, npr Audi.

Izvini, ali Tiguan prošle generacije je za mene njasra od auta. Izgled ? Motori ? Materijali ? Možda na prvi pogled, ali kada se počnu guliti plastike onda ....
Uostalom, sve je stvar ukusa. Dobro je da smo različiti, iako to u ovoj državi nije prednost.
Nije problem, nije ni meni nesto posebno dobro.
Samo je svjetlosnu godinu ispred poluproizvoda.

Da motor, pogledaj izbor motora i mjenjaca i ubrzanje. Onaj jadni Kia top model nekako dosao ispod 10 sekundi.
Nudi motor 2018 koji je losiji od VW iz 2010, nema DGS kao opciju osim u top benzincu koji bi bio neki srednji model kod VWa itd...
amar1994

#1475 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

golfiista wrote:@ Madner

Jesi.li.vozio aktuelnu Kiu? Konkretno model Sportage?
:lol: :lol:

njemu je samo njemacka u glavi , predjes sa BMW-a , hej sa BMW-a na kiu i spominje ti tiguana aka golf na polusteroidima :lol: :run:

vidi mu table i otvora ventilacije zivot te jebo , zamalo fiat multipla :run:

Image

uzivaj u autu , nek je sa srecom :)
Last edited by amar1994 on 08/05/2018 23:00, edited 1 time in total.
Post Reply