Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post Reply
Danguba

#1451 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Danguba »

Hafis wrote: Uh..kolega još jednom prekinete izlaganje isključit ću vas s predavanja. Nisam uopće govorio da su ta dvojica mješanom braku, nego si se ti sam zaobado u neku teoriju.
To su žene koje su se u zreloj dobi ''prešaltale'' i malo transparentnije pokazuju privrženost novoj vjeri, nego što je inače uobičajeno.

a tebi...pij dosta mlijeka, jako je zdravo za sivu masu, a kažu da ima povoljan učinak i na bijelu, mada nije dokazano u kliničkim randomiziranim studijama.
...kao i baba Elizabeta. :D
Hafis

#1452 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

bdzs wrote:
Hafis wrote:
pici wrote:
tamam da HDZ nadoknadi one legitimne u dijaspori...oČel enver i mirsad bitnut legitimni il neko cvijeĆe :mrgreen:
Eh. To su žešće hrvatine od mene tri puta. Da vidiš kako im gospoje i djeca mole na misi...lijepo me stid moje pokojne babe Elizabete koja je ljute muke mučila sa mnom i mojim vjeronaukom...mora da se okreće u grobu sada :sad:
Po čemu bi ti to bio nešto posebno Hrvat u odnosu na te tvoje komšije Envera i Mirsada :lol: ,koji se tako izjašnjavaju jer je to njihovo pravo valjda po svim mogućim konvencijama. Sa čim se to mjeri stepen hrvatstva jednog Hrvata ili srpstva jednog Srbina ili bošnjaštva jednog Bošnjaka, svejedno?
Jesam li ja išta tako napisao?Ili bilo kojom rečenicom osporio to njihovo pravo?
To bi isto bilo kao kad bih se ja izjasnio kao Kinez (jer na to imam pravo valjda po svim mogućim konvencijama, kao što ti napisa) i sad se natakari neki Feng Xiaoting i to mi počne osporavati. Pa hvala bogu da nema tog aparata koji mjeri stupanj kineštva jednog Kineza.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1453 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by pici »

Danguba wrote:
Hafis wrote: Uh..kolega još jednom prekinete izlaganje isključit ću vas s predavanja. Nisam uopće govorio da su ta dvojica mješanom braku, nego si se ti sam zaobado u neku teoriju.
To su žene koje su se u zreloj dobi ''prešaltale'' i malo transparentnije pokazuju privrženost novoj vjeri, nego što je inače uobičajeno.

a tebi...pij dosta mlijeka, jako je zdravo za sivu masu, a kažu da ima povoljan učinak i na bijelu, mada nije dokazano u kliničkim randomiziranim studijama.

:mrgreen:
Vladavina žena na Bečkom dvoru 1711./1712. i Hrvatska pragmatička sankcija

Ivana Jukić

Sažetak
Je li Bečki dvor inicirao Hrvatsku pragmatičku sankciju iz 1712. ili nije, pitanje je u
kojem se austrijska i hrvatska historiografija još nisu usuglasile. Autorica ovim radom
- na temelju analize postojećih izvora i literature - zastupa mišljenje da je Bečki
dvor, odnosno regentica Eleonora 1712. inicirala stvaranje Hrvatske pragmatičke
sankcije. U radu se donose mogući razlozi takva politička djelovanja regentice Eleonore.
Nastoji se prikazati proračunatost politike Austrijske kuće u pitanju nasljeđivanja
unutar Ugarsko-Hrvatskoga Kraljevstva i njezina sposobnost usmjeravanja
političkih poteza ugarsko-hrvatskog plemstva ka habsburškim interesima.
Hafis

#1454 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

pici wrote:
Danguba wrote:

Ivana Jukić

Sažetak
Je li Bečki dvor inicirao Hrvatsku pragmatičku sankciju iz 1712. ili nije, pitanje je u
kojem se austrijska i hrvatska historiografija još nisu usuglasile. Autorica ovim radom
- na temelju analize postojećih izvora i literature - zastupa mišljenje da je Bečki
sankcije. U radu se donose mogući razlozi takva politička djelovanja regentice Eleonore.
Nastoji se prikazati proračunatost politike Austrijske kuće u pitanju nasljeđivanja
To pici svaka ti dala :thumbup:
Ja im to pokušavam objasniti, a oni se natakarili je li 50, 60 , 70%...
bdzs

#1455 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by bdzs »

Hafis wrote:
bdzs wrote:
Hafis wrote: Eh. To su žešće hrvatine od mene tri puta. Da vidiš kako im gospoje i djeca mole na misi...lijepo me stid moje pokojne babe Elizabete koja je ljute muke mučila sa mnom i mojim vjeronaukom...mora da se okreće u grobu sada :sad:
Po čemu bi ti to bio nešto posebno Hrvat u odnosu na te tvoje komšije Envera i Mirsada :lol: ,koji se tako izjašnjavaju jer je to njihovo pravo valjda po svim mogućim konvencijama. Sa čim se to mjeri stepen hrvatstva jednog Hrvata ili srpstva jednog Srbina ili bošnjaštva jednog Bošnjaka, svejedno?
Jesam li ja išta tako napisao?Ili bilo kojom rečenicom osporio to njihovo pravo?
To bi isto bilo kao kad bih se ja izjasnio kao Kinez (jer na to imam pravo valjda po svim mogućim konvencijama, kao što ti napisa) i sad se natakari neki Feng Xiaoting i to mi počne osporavati. Pa hvala bogu da nema tog aparata koji mjeri stupanj kineštva jednog Kineza.
Znači fluid oli ti sredina moj Hafizaga to određuju, koji je uzgred posljedično povezan sa religijom. Nema tu veze sa historiskim pamčenjem (koje je pogotovo kod Hercegovaca sve tri nacije ko u akvarijumske ribice) ili nedajti bože sa genetikom :izet: .
P.S. Izjasnio bi se ti ko Kinez i zaboravo bi svoj hrvatski jezik da živiš u Pekingu izolovan 50 godina.
pici

#1456 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by pici »

Hafis wrote:
pici wrote:

Ivana Jukić

Sažetak

jošH da nebi turaKa...dje bi vam kraj biJo...do pacifika :mrgreen:
Hafis

#1457 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

Iskreno, živo me zaboli kako se tko ''izjašnjava''.
Ljudi se izjašnjavaju nacionalno ovisno o potrebi...razloga je bezbroj: stapanje s većinskom sredinom, prilagođavanje, karijerizam, politička računica, dobijanje kakvih dokumenata i sl., tako da osobno ne držim mnogo do nečijeg ''izjašnjavanja''. Uostalom, to se lijepo vidjelo kod nedavnog sklapanja vlasti.
Hafis

#1458 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

pici wrote:
Hafis wrote:
pici wrote:

Ivana Jukić

Sažetak

jošH da nebi turaKa...dje bi vam kraj biJo...do pacifika :mrgreen:
Sad bi u Makedoniji imali tradicionalno takmičenje klapa, a u Jordanu bi se gangalo uveliko.
pici

#1459 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by pici »

a Ercegovački kozji sir bi se prodavao po šangaju i tokiju :mrgreen:
Mister Yes

#1460 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Mister Yes »

Zeljocity wrote:bosnjaci 50%+ yes or no???
Ostalih je manje nego se očekivalo tako da je moguće da Bošnjaka bude 50% a ne 49% kako se očekivalo. Srba i Hrvata je zajedno 47% sasvim sigurno. Ako je Ostalih samo 3% onda je Bošnjaka taman 50%
cyprus

#1461 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by cyprus »

Ako se ovo što Yes priča ispostavi tačnim, onda Ostalih zaista jeste manje nego što se mislilo... Ja sam očekivao minimum 5%... Doduše, obzirom na popisni inžinjering, možda brojka i ne bi trebala čudit...

U svakom slučaju, sad ćemo se nagledat rahatluka, kad Bošnjaka bude 50% :mrgreen: Ah meraka u večeri rane...
Bodkin

#1462 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Bodkin »

cyprus wrote:Ako se ovo što Yes priča ispostavi tačnim, onda Ostalih zaista jeste manje nego što se mislilo... Ja sam očekivao minimum 5%... Doduše, obzirom na popisni inžinjering, možda brojka i ne bi trebala čudit...

U svakom slučaju, sad ćemo se nagledat rahatluka, kad Bošnjaka bude 50% :mrgreen: Ah meraka u večeri rane...
Ne samo inzenjering nego i kampanja. A cekam samo poplavu tema kad objave rezultate i poplavu seminara i otvorenih sesija :lol:
VjecitiStudent

#1463 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by VjecitiStudent »

Bodkin wrote:
cyprus wrote:Ako se ovo što Yes priča ispostavi tačnim, onda Ostalih zaista jeste manje nego što se mislilo... Ja sam očekivao minimum 5%... Doduše, obzirom na popisni inžinjering, možda brojka i ne bi trebala čudit...

Ne samo inzenjering nego i kampanja. A cekam samo poplavu tema kad objave rezultate i poplavu seminara i otvorenih sesija :lol:
Ne znam odakle vam te procjene od 5% s obzirom da je na popisu 1991. Jugoslovena (5,5%) i ostalih (2,4%) zajedno bilo tek 7,9% i da su zadnjih 20 godina 'ostali' bili kategorija koje su sve tri strane nastojale svim silama zatući i protjerati.
BHCluster

#1464 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by BHCluster »

Bodkin wrote:

Nadati se je da nece biti onoliko masovnih grobnica i progona kao nakon popisa iz 1991.
sanjin_1

#1465 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:
Danguba wrote:
Hafis wrote: Eh. To su žešće hrvatine od mene tri puta. Da vidiš kako im gospoje i djeca mole na misi...lijepo me stid moje pokojne babe Elizabete koja je ljute muke mučila sa mnom i mojim vjeronaukom...mora da se okreće u grobu sada :sad:
Ovo ti i ja mogu potvrditi u desetine primjera. U svakoj kombinaciji mijesanog braka sa Hrvatom/com, drugi/a nema sanse doci do svoga.
Time se samo pokazuje ne slabost drugog nego tolerancija drugacijeg...

a tebi, cega se pametan stidi budala se time ponosi
Uh..kolega još jednom prekinete izlaganje isključit ću vas s predavanja. Nisam uopće govorio da su ta dvojica mješanom braku, nego si se ti sam zaobado u neku teoriju.

Eh tupsone ta ćeš ti iskljuĆit...zaboravio si napomenut da se radi o Romima ..a boga mi eno ti i Slobodana "po vazdan" tekbira po Aveniji..dakako ti misliš da se nabacilo ovije 16 mandata? :kiss:

Ako se vako nastavi viđećeš kroz koju godinu kad ti dumo Perić pođe uĆit "bismile" na neđeljnoj..
Bodkin

#1466 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Bodkin »

BHCluster wrote:
Bodkin wrote:

Nadati se je da nece biti onoliko masovnih grobnica i progona kao nakon popisa iz 1991.
Rijetko glup komentar
sanjin_1

#1467 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by sanjin_1 »

cyprus wrote:Ako se ovo što Yes priča ispostavi tačnim, ....

:lol: :lol: :lol: :lol:

De svega ti uozbilji se..
pici

#1468 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by pici »

filđan viška
Dozer

#1469 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Dozer »

Nego...ima li tih KONACNIH rezultata popisa? Ili jos uvijek cekamo da se nadomire Hrvati, a masakriraju ostali, sve kako bi ostala "konstitutivna" postavka kakva jeste...?
Hafis

#1470 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

Dozer wrote:Nego...ima li tih KONACNIH rezultata popisa? Ili jos uvijek cekamo da se nadomire Hrvati, a masakriraju ostali, sve kako bi ostala "konstitutivna" postavka kakva jeste...?
Pa kako bi drugačije.
Dozer

#1471 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Dozer »

He...cuj kako...cujem suskanja iz internih krugova bliskih popisnim krugovima da je Hrvata manje nego se ocekivalo, kao i da je Ostalih vise nego se ocekivalo. Za Hrvate se suska da ih je cak i oko jedva 10%, a to bi onda znacilo da ne mogu biti konstitutivni ;)
A ako oni nisu konstitutivni, onda to vise ne mogu biti ni Bosnjaci i Srbi, sto znaci - drasticne promjene Ustava ;)
A te promjene Ustava bi onda znacile i drasticnu promjenu drzavnog uredjenja ;)
Ajatolah_

#1472 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Ajatolah_ »

Dozer wrote:Za Hrvate se suska da ih je cak i oko jedva 10%, a to bi onda znacilo da ne mogu biti konstitutivni ;)
Gdje to piše?
Dozer

#1473 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Dozer »

Ne znas citati? Pise "suska se". A to "suskanje" bi moglo biti razlog zasto jos uvijek nemamo konacne rezultate... A proslo godinu i po, ili ti 18 mjeseci od popisa ;)
Ajatolah_

#1474 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Ajatolah_ »

Dozer wrote:Ne znas citati? Pise "suska se". A to "suskanje" bi moglo biti razlog zasto jos uvijek nemamo konacne rezultate... A proslo godinu i po, ili ti 18 mjeseci od popisa ;)
Nisam mislio na to da ih ima jedva 10% (što je jako malo vjerovatno, ali 'ajde), nego da to samo po sebi znači gubitak konstitutivnosti.
Apsolutno nigdje u Ustav nije ugrađena ovisnost (ne)konstitutivnosti o udjelu u stanvništvu.
Dozer

#1475 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Dozer »

Po svim medjunarodnim pravilima, ako si 10% i manje, mozes biti samo nacionalna manjina, ali nikako konstitutivan.
Post Reply