Sarajevo City Center

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Sta bi zeljeli vidjeti u SCC????

H&M
15
14%
C&A
16
15%
Subway
9
8%
Müller
23
22%
Humanic
2
2%
Esprit
6
6%
Jack&Jones
6
6%
Decathlon
29
27%

Total votes: 106

emmir1

#1451 Re: Sarajevo City Center

Post by emmir1 »

azurna_obala wrote:
emmir1 wrote:

E jadne su te pare koje će iz onog centra da ostanu u BiH.

Onaj centar u kojem su maksimalno isfavozirovani Slovenci , Hrvati i Španci kroz inditex će samo da iznesu pare iz Bosne.

Onaj centar će da izvuče stotine miliona iz Bosne i to je ono što je najgore
a šta imamo mi uopšte od tih para koje ostanu u BIH?
nije valjda da sve pare odoše iz BIH, pa smo zbog toga na dnu....

a eto, jedina nada nam je bila ovaj centar, pa nam se i to izjalovilo :-) :-)

Pa kako nemaš.

Pare koje ostanu u BiH opet će da dođu do svih nas.

Problem sa SCC-om je i što su vlasnici prodajnih objekata stranci.
Jasno da mi nemamo neku proizvodnju ali recimo ako Bingo otvori dole , on će zaradu da investira u Bosnu , zaradu će da troši u Bosni , da kupi sebi stan , da plati majstore itd..itd

A ovako i zarada i nabavna vrijednost ode iz Bosne.

Valjda znaš šta je suficit i deficit na kraju krajeva

i slažem se sa navodima da je bbi broj jedan.

Daleko mi je ljepši i bolji , te vlasnici radnji u bbi su uglavnom domaće firme

naravno ima i dole stranih ali uglavnom su naše firme
duminjo

#1452 Re: Sarajevo City Center

Post by duminjo »

Ne smijes ni reci da ti se nesto ne svidja. Odmah zavist i ljubomora. Pa ne moze na silu valjat majku mu. Meni ne valja i et, nit vidim da ce mi valjati i kad se skroz zavrsi. Jos ne znam nikoga ko je rekao da mu valja i svakim danom mi djeluje sve prazniji.
Smanjili kuglanje na petaka, da hoce jos na tri pa da se moze redovno igrat :lol:
Neko je nekad spomenuo citate. Ono su citati za bolesne (uglavnom) zene.
Sto se hrane tice. Vidjeh sinoc cevapi u mrkvi 7 a koliko znam inace su 6. E jebiga, nije do marke al nisam tele jebemu.
Ima dosta negativnih "sitnica" i gluposti, nakupi se nekako...
the_stick

#1453 Re: Sarajevo City Center

Post by the_stick »

duminjo wrote:Ne smijes ni reci da ti se nesto ne svidja. Odmah zavist i ljubomora. Pa ne moze na silu valjat majku mu. Meni ne valja i et, nit vidim da ce mi valjati i kad se skroz zavrsi. Jos ne znam nikoga ko je rekao da mu valja i svakim danom mi djeluje sve prazniji.
Smanjili kuglanje na petaka, da hoce jos na tri pa da se moze redovno igrat :lol:
Neko je nekad spomenuo citate. Ono su citati za bolesne (uglavnom) zene.
Sto se hrane tice. Vidjeh sinoc cevapi u mrkvi 7 a koliko znam inace su 6. E jebiga, nije do marke al nisam tele jebemu.
Ima dosta negativnih "sitnica" i gluposti, nakupi se nekako...
cevapi su u mrkvi 7 maraka ima najmanje 2 godine... i evo, nije da se znamo, ali da ti ja kazam da meni centar valja... eto, cisto da znas da ima neko da mu valja... :)
azurna_obala

#1454 Re: Sarajevo City Center

Post by azurna_obala »

emmir1 wrote:

Pa kako nemaš.

Jasno da mi nemamo neku proizvodnju ali recimo ako Bingo otvori dole , on će zaradu da investira u Bosnu , zaradu će da troši u Bosni , da kupi sebi stan , da plati majstore itd..itd

uglavnom domaće firmi u BBI???
a koje su to uglavnom naše firme u BBI???
previše si subjektivan

deficit i suficit ne igraju nikakvu ulogu ni meni ni tebi..
sva ova rasprava oko SCC- a je postala urnebesno smiješna, jer hebote odjednom se zabrinusmo kud odoše pare, koje firme obrću lovu..jel ovo prvi tržni centar ili mi se čini da neko nema prečeg posla od analiziranja ove zgrade?
respo s onog svijeta

#1455 Re: Sarajevo City Center

Post by respo s onog svijeta »

Kad vam je bitan suficit dwficit sto ste onda molili da mcd dodje a i dalje molite za starbucks subway pizza hot kfc tdm zzg i ostale lance?
Nesto vam dosljednost ne ide
DaysleepeR

#1456 Re: Sarajevo City Center

Post by DaysleepeR »

i ta famozna "radna mjesta" hajde da vidimo kome je san da radi u butiku za 500 KM mjesečno? je li to neko dizanje standarda?
devito

#1457 Re: Sarajevo City Center

Post by devito »

Niste normalni!
Svako ima svoje misljenje i ne mozete svima ugodit, ali eto vi se svadjajte i dangubite.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
emmir1

#1458 Re: Sarajevo City Center

Post by emmir1 »

azurna_obala wrote:
emmir1 wrote:

Pa kako nemaš.

previše si subjektivan

sva ova rasprava oko SCC- a je postala urnebesno smiješna, jer hebote odjednom se zabrinusmo kud odoše pare, koje firme obrću lovu..jel ovo prvi tržni centar ili mi se čini da neko nema prečeg posla od analiziranja ove zgrade?
Samo slovenci drže par radnji u bbi , ostalo su sve domaće firme.

Ja ne mogu da vjerujem da ti misliš da ti odnos suficita i deficita ne igra ulogu.

U onom centru dnevno se recimo potroši 250 000-300 000 km , vjerujem da je to ta cifra minimum jer sama Zara sa svojim radnjama ima bar 50 000 dnevno , sve ispod toga oni nemaju interes da rade.
Neka je to otprilike 7-8 miliona mjesečno.

Znači 80-90 miliona godišnje će onaj centar da izvuče iz Bosne , nešto će kroz plate i poreze da ostane ali većina će da ode iz Bosne.

Znači svake godine 80-90 miliona će manje novca da kruži u Bosni samo od onog centra a samim tim nema šanse da taj novac nekada više da dođe do bh građanina.

Manje svima nama , logično.

Zato kažem , kada se Bakir pohvalio kako Zara otvara u Sarajevu bolje da je rekao kako Bingo otvara farmu koka nosilja i kako će proizvoditi dnevno 10 000 komada jaja.

To je mnogo bolje za sve u Bosni nego to što se Zara otvorila
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1459 Re: Sarajevo City Center

Post by KatarinaKosaca »

emmir1 wrote:Ja ne mogu da vjerujem da ti misliš da ti odnos suficita i deficita ne igra ulogu.

U onom centru dnevno se recimo potroši 250 000-300 000 km , vjerujem da je to ta cifra minimum jer sama Zara sa svojim radnjama ima bar 50 000 dnevno , sve ispod toga oni nemaju interes da rade.

Znači 80-90 miliona godišnje će onaj centar da izvuče iz Bosne , nešto će kroz plate i poreze da ostane ali većina će da ode iz Bosne.

Znači svake godine 80-90 miliona će manje novca da kruži u Bosni samo od onog centra a samim tim nema šanse da taj novac nekada više da dođe do bh građanina.

Zato kažem , kada se Bakir pohvalio kako Zara otvara u Sarajevu bolje da je rekao kako Bingo otvara farmu koka nosilja i kako će proizvoditi dnevno 10 000 komada jaja.

To je to :thumbup:
Utoliko me čudi što se upušta u raspravu o količini novca u opticaju i tokovima novca onaj ko nema pojma o tome. :roll:
hodža

#1460 Re: Sarajevo City Center

Post by hodža »

duminjo wrote: Smanjili kuglanje na petaka, da hoce jos na tri pa da se moze redovno igrat :lol:
.
i dalje osoba/partija ? ili ?
karanana

#1461 Re: Sarajevo City Center

Post by karanana »

emmir1 wrote:
azurna_obala wrote:
emmir1 wrote:

Pa kako nemaš.

previše si subjektivan

Ja ne mogu da vjerujem da ti misliš da ti odnos suficita i deficita ne igra ulogu.

sta predlazes? da spalimo sve shopping centre i da se okrenemo seoskim vasarima?
sta mi mozes ponuditi od domace proizvodnje da bi zamijenilo recimo zaru (mada ja u zari ne kupujem)?

fino jaja u ruke i pravac supermarketi u spaniji. tako se deficit izjednacava a ne da nekog na krst razapinjes jer iznosi tvoje pare tako sto ovdje nudi robu koja je trazena i za koju nema domace alternative. i ne treba da je bude, ne meres u svemu sebe samozadovoljavati, treba nesto i uvesti za sta te bog nije dao da ga dobro pravis.
emmir1

#1462 Re: Sarajevo City Center

Post by emmir1 »

previše si subjektivan

sva ova rasprava oko SCC- a je postala urnebesno smiješna, jer hebote odjednom se zabrinusmo kud odoše pare, koje firme obrću lovu..jel ovo prvi tržni centar ili mi se čini da neko nema prečeg posla od analiziranja ove zgrade?[/quote]

To je mnogo bolje za sve u Bosni nego to što se Zara otvorila[/quote]

sta predlazes? da spalimo sve shopping centre i da se okrenemo seoskim vasarima?
sta mi mozes ponuditi od domace proizvodnje da bi zamijenilo recimo zaru (mada ja u zari ne kupujem)?[/quote]

Ma jok.

Eto ti sad da spalimo sve centre pa kao ti pametan.

Kažem nažalost mi nemamo mnogo domaće proizvodnje kada je garderoba u pitanju , ali recimo mi je nekako draže kada naša firma drži brend , da sad ne navodim primjere da neko nešto pogrešno ne shvati.

U tom slučaju bar zarada ostaje u Bosni , pa i to je bolje nego da sve ode iz Bosne.

A ti se šprdaj sa farmom koka nosilja , a ja sam mišljenja da su to stvari koje bi umnogome smanjile nezaposlenost u Bosni.
Proizvodnja hrane bi umnogome pomogla Bosni a imali bi višestruku korist , hranili bi se zdravije , smanjili bi uvoz i deficit i smanjili nezaposlenost.
Samo je bitna strategija , ali nažalost kod naših političara je sva strategija kako ostat u fotelji i kako familiju uhljebit u buđet.
KatarinaKosaca

#1463 Re: Sarajevo City Center

Post by KatarinaKosaca »

karanana wrote:sta predlazes? da spalimo sve shopping centre i da se okrenemo seoskim vasarima?
sta mi mozes ponuditi od domace proizvodnje da bi zamijenilo recimo zaru (mada ja u zari ne kupujem)?

fino jaja u ruke i pravac supermarketi u spaniji. tako se deficit izjednacava a ne da nekog na krst razapinjes jer iznosi tvoje pare tako sto ovdje nudi robu koja je trazena i za koju nema domace alternative. i ne treba da je bude, ne meres u svemu sebe samozadovoljavati, treba nesto i uvesti za sta te bog nije dao da ga dobro pravis.
Odlično zapažanje, ali što se Zare tiče svaka šnajderica iz mahale zna tako sašiti, nikakva visoka moda, nikakav kvalitet. Jednostavno, politika se zasniva na malom broju istih modela. I jeftinoći. Ali, ok, neka je
Tačno je da se trgovinski bilans izjednačava izvozom i tu opet dolazimo do odgovornosti vlasti. Ne možemo jaja pod ruku pa u Španiju, nego visoka politika bilateralnim i multilateralnim trgovinskim sporazumima treba olakšavati uvjete za izvoz i kreirati tržišta za domaće proizvođače. Članovi predsjedništav (i laže onaj iz marketinga Zare da to nije funkcija i zadatak članova predsjedništva) resorni ministri, ino poslova, trgovine, preko komora, agencija i direkcija itd. Jesul šta napravili po tom pitanju? Nisu. Ako netko izvozi izvozi uprkos politici, a ne radi kreiranja povoljnog ambijenta od strane politike.
duminjo

#1464 Re: Sarajevo City Center

Post by duminjo »

hodža wrote:
duminjo wrote: Smanjili kuglanje na petaka, da hoce jos na tri pa da se moze redovno igrat :lol:
.
i dalje osoba/partija ? ili ?
Jedna partija, jedna osoba, petak. Izvedes svalerku na jednu partiju, cener :mrgreen:
I smrde im one cipele, al bas :lol:
azurna_obala

#1465 Re: Sarajevo City Center

Post by azurna_obala »

KatarinaKosaca wrote:
emmir1 wrote:Ja ne mogu da vjerujem da ti misliš da ti odnos suficita i deficita ne igra ulogu.

Utoliko me čudi što se upušta u raspravu o količini novca u opticaju i tokovima novca onaj ko nema pojma o tome. :roll:

jao kosačo, pa ti kao ekspert za sve i svašta, moraš još da budeš i poklopac svakoj šerpi :thumbup:

koliko god vi trubili o famoznom izvozu para odavde, i žalostite se što taj centar postoji, činjenica je da postoji...gdje ste bili prije, mislite da je to samo bakirovo maslo...pa de onda bojkotujte ga, ne ulazite, ne kupujte...i neka vam je savjest mirna..svi smo mi doprinijeli tome.
Otkud onoliki Konzumi po Sarajevu, sigurno nisu nikli jer je padalo dosta kiše :zjev:
zašto kupujete u njima, zašto izvozite vlastiti novac, mislite li na deficit države i tada kada kupujete uvezene proizvode??

S druge strane, meni je bar drago što se zaposlilo koliko-toliko raje tamo...

kako smo svi ljubitelji domaćeg ovako preko tastature...aman :eh:
emmir1

#1466 Re: Sarajevo City Center

Post by emmir1 »

azurna_obala wrote:
KatarinaKosaca wrote:

jao kosačo, pa ti kao ekspert za sve i svašta, moraš još da budeš i poklopac svakoj šerpi :thumbup:

koliko god vi trubili o famoznom izvozu para odavde, i žalostite se što taj centar postoji, činjenica je da postoji...gdje ste bili prije, mislite da je to samo bakirovo maslo...pa de onda bojkotujte ga, ne ulazite, ne kupujte...i neka vam je savjest mirna..svi smo mi doprinijeli tome.
Otkud onoliki Konzumi po Sarajevu, sigurno nisu nikli jer je padalo dosta kiše :zjev:
zašto kupujete u njima, zašto izvozite vlastiti novac, mislite li na deficit države i tada kada kupujete uvezene proizvode??

Jedino mjesto gdje ja kupujem jeste Bingo , ako kupim nekad nešto u drugom marketu onda gledam da je domaći proizvod.

Nadam se da će sada ovi novi vlasnici nešto od Klasa da naprave da bude kako treba.

Znači ovo nisu gluposti i nemoj da gledaš šta drugi rade , nego počni od sebe.

Gledaj da ti podržiš domaću privredu pa bar jednom markom dnevno i to je nešto.

A to naklapanje kako su tamo neki posao dobili je šuplja Bakirova priča , Sarajevo nije veliko tržište i refleksije će da budu preko nečijih leđa.

Nemoj da misliš da mnogi neće da dobiju otkaz zbog Zare i njezinih 4-5 radnji.
Oni će da uzmu najveći dio tržišta jer su globalno veliki igrač , a popadat će ove manje domaće firme koje upošljavaju po 4-5 radnika te egzistiraju sa svojom porodicom od tog posla.
Kemal Malovčić

#1467 Re: Sarajevo City Center

Post by Kemal Malovčić »

bakira i njegove poslove mogu podržavati isključivo slijepi glupi i stranački ljudi
staradis

#1468 Re: Sarajevo City Center

Post by staradis »

Sve je to ok ali molim te da navedes 5 brendova koji se dizajniraju,proizvode u BiH i imaju radnju u Sarajevu. Hajde
neki

#1469 Re: Sarajevo City Center

Post by neki »

Jebem ga ja ko sljedeci navede da su tamo otvorena nova radna mjesta...
Realnost je da ce ukupna racunica zaposlenosti zbog ovog shopping centra biti negativna i vecina koja razmislja je toga svjesna...samo glupani (ali bukvalno) ce i dalje misliti da su ovim otvorena nekakva nova radna mjesta
Hajvan

#1470 Re: Sarajevo City Center

Post by Hajvan »

emmir1 wrote: Jedino mjesto gdje ja kupujem jeste Bingo , ako kupim nekad nešto u drugom marketu onda gledam da je domaći proizvod.

Nadam se da će sada ovi novi vlasnici nešto od Klasa da naprave da bude kako treba.

A to naklapanje kako su tamo neki posao dobili je šuplja Bakirova priča , Sarajevo nije veliko tržište i refleksije će da budu preko nečijih leđa.

Oni će da uzmu najveći dio tržišta jer su globalno veliki igrač , a popadat će ove manje domaće firme koje upošljavaju po 4-5 radnika te egzistiraju sa svojom porodicom od tog posla.

prvo da naglasim da i ja kupujem što je više moguce domacih proizvoda u domacim prodavnicama i trg lancima.
dakle, na pijaci gledam da kupujem od 'malih' prodavaca koji ocigledno prodaju vlastito povrce i voce; proizvode široke potrošnje kupujem u Bingu (velika nabavka) i u Amku (svakodnevno) iako mi je isti Amko 300 m više udaljen od blizeg Konzma. Prilikom kupovine prvo gledam da kupujem lokalno, dakle da je proizvod ako nist ono barem upakovan što blize mojem mjestu boravka (zašto? zato!)…

eh, eto,

a sad ovo boldirano!!!!!
stoji da nismo veliko tržište (više zbog male kupovne moci), te da ce širenje jednih ici preko leđa drugih (no to je uvijek tako i svugdje tako).
No, evo uzmimo za primjer ovaj najeveci a i najstariji tržni centar u gradu i državi. Zove se Baščaršija. Ne mogu da se sjetimkad sam tamo nešto kupio (iskljucujuci placanje usluga u baščaršijskom 'food courtu').
evo prebiruci po memoriji, zadnje što sam kupio na Čaršiji bila je jedna majca dugih rukava tamo nekad 2003., a prije toga LP ploču Kings'x-a "Faith, Hope, Love" daleke 1991.
Toliko o konkurentnosti najvećeg i najstarijeg tržnog nam centra cije radnje vode domaci vlasnici da 'domaćiji' ne mogu biti.
Ponuda u TC 'Baščaršija' osim ugostiteljstva je katstrofalna. Mene baš zanima ko kupuje u onim buticima robu koja je prošvercana iz Turske ili dovucena s Arizone..
Stoga, drago mi je da ulaze veliki igraci koji ce da potope ove uhljebnike koji vec odavno jedino sto znaju je samo da kukaju kako nemaju posla i propadaju…
nadam se da ce onda neka nova generacija poceti da gradi neke nove robne markice (poput Revolta ili BKC-a za mladu raju) s primaljivim cijenama i malim serijama…
ako Zara i slicni samo potope gore navedene i ne iznjedre se u toj borbi neki novi klinci koji su gladni za stvaranjem i radom - pišaj nas onda- nismo niti zaslužili bolje…

kuknjave više pun kufer.
sarajevsko_pivo

#1471 Re: Sarajevo City Center

Post by sarajevsko_pivo »

Image
emmir1

#1472 Re: Sarajevo City Center

Post by emmir1 »

Hajvan wrote:
emmir1 wrote: Jedino mjesto gdje ja kupujem jeste Bingo , ako kupim nekad nešto u drugom marketu onda gledam da je domaći proizvod.

prvo da naglasim da i ja kupujem što je više moguce domacih proizvoda u domacim prodavnicama i trg lancima.
dakle, na pijaci gledam da kupujem od 'malih' prodavaca koji ocigledno prodaju vlastito povrce i voce; proizvode široke potrošnje kupujem u Bingu (velika nabavka) i u Amku (svakodnevno) iako mi je isti Amko 300 m više udaljen od blizeg Konzma. Prilikom kupovine prvo gledam da kupujem lokalno, dakle da je proizvod ako nist ono barem upakovan što blize mojem mjestu boravka (zašto? zato!)…

eh, eto,

a sad ovo boldirano!!!!!
stoji da nismo veliko tržište (više zbog male kupovne moci), te da ce širenje jednih ici preko leđa drugih (no to je uvijek tako i svugdje tako).
No, evo uzmimo za primjer ovaj najeveci a i najstariji tržni centar u gradu i državi. Zove se Baščaršija. Ne mogu da se sjetimkad sam tamo nešto kupio (iskljucujuci placanje usluga u baščaršijskom 'food courtu').
evo prebiruci po memoriji, zadnje što sam kupio na Čaršiji bila je jedna majca dugih rukava tamo nekad 2003., a prije toga LP ploču Kings'x-a "Faith, Hope, Love" daleke 1991.
Toliko o konkurentnosti najvećeg i najstarijeg tržnog nam centra cije radnje vode domaci vlasnici da 'domaćiji' ne mogu biti.
Ponuda u TC 'Baščaršija' osim ugostiteljstva je katstrofalna. Mene baš zanima ko kupuje u onim buticima robu koja je prošvercana iz Turske ili dovucena s Arizone..
Stoga, drago mi je da ulaze veliki igraci koji ce da potope ove uhljebnike koji vec odavno jedino sto znaju je samo da kukaju kako nemaju posla i propadaju…
nadam se da ce onda neka nova generacija poceti da gradi neke nove robne markice (poput Revolta ili BKC-a za mladu raju) s primaljivim cijenama i malim serijama…
ako Zara i slicni samo potope gore navedene i ne iznjedre se u toj borbi neki novi klinci koji su gladni za stvaranjem i radom - pišaj nas onda- nismo niti zaslužili bolje…

kuknjave više pun kufer.

Druže mogu se ja sa tobom složiti u većini stvari , ali ako ćemo da gledamo samo činjenice odnosno šta će od Zare i scc da proizađe ovdje u Sarajevu, bojim se da nema šta pozitivno.

Ta priča da sada trebaju neki novi klinci da se iznjedre je u najmanju ruku smiješna i jednostavno ne pije vode.

Kako ?

Na koji način da se bore sa jednim takvim gigantom.

Recimo kada se već davala ta lokacija , neko je morao da misli na bh firme.

Pa ne bi bilo loše da se Granofu koji proizvodi dosta toga u Bosni dala lokacija na prizemlju ,da se Almi Ras koja upošljava 500 ljudi u Bosni dala lokacija na prizemlju , pa Belisima , da se reklo market mora da bude Amko ili Bingo.

Da se razumijemo , nije ovo centar tipa Merkur , Alta , importane ....

Ovaj SCC će mnogo više da uzme , stoga i pišem da se moralo na takvu jednu lokaciju da se pozicioniraju bar neke domaće firme.

A da ne govorim dalje kako je oko tog centra sve sumnjivo , kao neki Arap došao sam sa vrećom para , pa na otvorenju uz njega nikakva delegacija nego jedan čovjek, onda 32 miliona eura stiglo sa djevičanskih ostrva , onda otvoren poluzavršen , onda Arap ima kao milione a tek od nedavno ima web stranicu koja uzgred nije u funkciji , pa Bakir dok pola države gori u udarnom terminu na tv priča o Zari ????

Meni je sve ovo previše da ne bih bio sumnjičav prema tom centru
sarajevsko_pivo

#1473 Re: Sarajevo City Center

Post by sarajevsko_pivo »

Ima domace radnje u SCC. Granoff, Sportlife, par restorana.

Koje bi ti tu jos osim Bellissime i Alme Ras? Kao mi imamo 1000 brandova...
KatarinaKosaca

#1474 Re: Sarajevo City Center

Post by KatarinaKosaca »

azurna_obala wrote:jao kosačo, pa ti kao ekspert za sve i svašta, moraš još da budeš i poklopac svakoj šerpi :thumbup:

Uopće nisam expert za sve, na cca90% tema i ne forumam jer ne znam o tome, nećeš naći moj post na pdf računari i tehnologija, i još ponekim pdf-ovima, niti mi je uopće krivo što centar postoji, dapače, napisala sam da lijepo izgleda. Opet, ne znači da treba klimati glavom kako je to investicija koja je produktivna, jer po svim ekonomskim parametrima nije.
emmir1

#1475 Re: Sarajevo City Center

Post by emmir1 »

sarajevsko_pivo wrote:Ima domace radnje u SCC. Granoff, Sportlife, par restorana.

Koje bi ti tu jos osim Bellissime i Alme Ras? Kao mi imamo 1000 brandova...

Sportlife nije domaća radnja.

Ta firma je bila domaća a ima par godina da je prodata čovjeku koji je zastupnik Nike i za Srbiju.

A restorana ima , Baketov prijatelj iz Metropolisa je dobio lokaciju broj jedan , ali to je vjerovatno slučajnost.
Post Reply