Ja idem u predsezoni ili poslije, nikada jul-avg.
Nemam para za Tučepe, Opatiju ili Tursku, jbga.
Moderator: O'zone
Biskup Perić naložio otvaranje crkvi i održavanje misa: Niko nema pravo udaljavati vjernike
"S otvorenom crkvom i dobrim razglasom vjernik će, ne samo imati osjećaj da je lično sudjelovao u sv. misi, nego će se, prikladno raspoložen, i euharistijski pričestiti, što mu nijedan društveni medij ne može dati. I niko nema pravo udaljavati vjernike ispred crkve ako se drže propisana odstojanja, kao što se ne udaljavaju ni drugi građani ispred raznih drugih uslužnih objekata - trgovina, prodavaonica, apoteka i sličnih institucija. Po kojem bi se to zakonu ili naredbi moglo činiti s vjernicima ispred katoličke crkve?", upitao je mostarsko-duvanjski biskup.
Mozda zato sto se zubar i pacijent nadju 30 cm udaljeni sa rascljapljenim zvaljama
Ma kakva Opatija crna ili Turska..jedino sam par puta isao gore u Crikvenicu i prelijepo je i puno mirnije nego u Dalmaciji..ali fali onaj miris kamena i boja moraNaslovnica wrote: ↑19/04/2020 13:34Ja idem u predsezoni ili poslije, nikada jul-avg.
Nemam para za Tučepe, Opatiju ili Tursku, jbga.
Da, i?dječak sa šibicama wrote: ↑19/04/2020 13:37Mozda zato sto se zubar i pacijent nadju 30 cm udaljeni sa rascljapljenim zvaljama
Sisaljka kojom ti pljuvačku kupi prska na sve strane, i poslije svakog mora raditi totalnu dezinfekciju, o opasnosti zaraze za stomatologa i tehnicara da ne govorimo... kud ćeš jače razlogeNaslovnica wrote: ↑19/04/2020 13:38Da, i?dječak sa šibicama wrote: ↑19/04/2020 13:37Mozda zato sto se zubar i pacijent nadju 30 cm udaljeni sa rascljapljenim zvaljama
Ne znam, to bi valjda trebalo pitati stomatologe.dječak sa šibicama wrote: ↑19/04/2020 13:39 Veznik.
Sta mislis koliko zubara je spremno primiti nepoznatu osobu u doba pandemije i nadviriti mu se nad otvorena usta. I koliko je to sigurno/opasno.
Kakva pitanja...
Pa valjda bi i bez COVIDA trebalo raditi dezinfikciju nakon svakog pacijenta?!Yenna wrote: ↑19/04/2020 13:42Sisaljka kojom ti pljuvačku kupi prska na sve strane, i poslije svakog mora raditi totalnu dezinfekciju, o opasnosti zaraze za stomatologa i tehnicara da ne govorimo... kud ćeš jače razlogeNaslovnica wrote: ↑19/04/2020 13:38Da, i?dječak sa šibicama wrote: ↑19/04/2020 13:37
Mozda zato sto se zubar i pacijent nadju 30 cm udaljeni sa rascljapljenim zvaljama
![]()
Pa ne mozes porediti HIV sa Covidom, HIV se ne prenosi kapljicnim putem.Naslovnica wrote: ↑19/04/2020 13:47 Ne znam, to bi valjda trebalo pitati stomatologe.
Popravljaju se zubi i osobama sa HIV-om, zar ne?
Pa kako onda vadi zub sidašu? Zaveže ga za kuku od auta?dječak sa šibicama wrote: ↑19/04/2020 13:52 Pa ne mozes porediti HIV sa Covidom, HIV se ne prenosi kapljicnim putem.
HIV se prenosi putem krvi. I postoje načini kako se doktori zaštite kada rade sa pacijentima, bilo da imaju HIV ili COVID. Takvi pacijenti se operišu u normalnim državama, samo kod nas ne možedječak sa šibicama wrote: ↑19/04/2020 13:52Pa ne mozes porediti HIV sa Covidom, HIV se ne prenosi kapljicnim putem.Naslovnica wrote: ↑19/04/2020 13:47 Ne znam, to bi valjda trebalo pitati stomatologe.
Popravljaju se zubi i osobama sa HIV-om, zar ne?
Ako znamo da se virus prenosi preko usta i nosa, dovoljno je.
Ne da su zubari u opasnosti, i frizer je u opasnosti jer ne moze drzati propisanu distancu. Ja sam mislio da je poenta distance svima jasna.
Dezinfekcija aparata da, ovdje se radi o cijeloj sobi, brisanju podova kao i opreme odnosno zaštite doktora, tako je po proceduri.Naslovnica wrote: ↑19/04/2020 13:49Pa valjda bi i bez COVIDA trebalo raditi dezinfikciju nakon svakog pacijenta?!![]()
Dobro, po toj logici znači nema kod stomatologa dok se bolest ne iskorijeni, right?!Yenna wrote: ↑19/04/2020 14:00Dezinfekcija aparata da, ovdje se radi o cijeloj sobi, brisanju podova kao i opreme odnosno zaštite doktora, tako je po proceduri.Naslovnica wrote: ↑19/04/2020 13:49Pa valjda bi i bez COVIDA trebalo raditi dezinfikciju nakon svakog pacijenta?!![]()
Ne razumijem sta tu tačno nije jasno kad se kaze da se prenosi kapljicnim putem, osmogodišnjak bi shvatio.
Ajde ne spinuj, ko je rekao da virus ne postoji?!dječak sa šibicama wrote: ↑19/04/2020 14:03 Predlazem da u potpis stavite "ne vjerujem u virus, sve je izmisljotina, virus ne postoji" cisti da se svi spasimo bespotrebnih rasprava.
Odete zubaru i objasnite mu da je virus izmisljen, mozda vas primi.
Thx.Lajavikrelac wrote: ↑19/04/2020 14:05MMF, World Bank, FED i ostala ekipa za usrećivanje ekonomija zemlja u razvoju![]()
pa nece mu zubar lizati izvadjenji zub niti sebe posjeći pa utrljavati zub na ranu...Lajavikrelac wrote: ↑19/04/2020 13:58Pa kako onda vadi zub sidašu? Zaveže ga za kuku od auta?dječak sa šibicama wrote: ↑19/04/2020 13:52 Pa ne mozes porediti HIV sa Covidom, HIV se ne prenosi kapljicnim putem.