Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
palermo

#14401 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

Naslovnica wrote: 19/04/2020 12:19
dječak sa šibicama wrote: 18/04/2020 23:12
Nivelacija wrote: 18/04/2020 22:16 Zbog cega je sad trenutno policijski sat?

Ocekujemo nuklearni napad?
A sto je problem sto jeste, ne razumijem, gdje bi isao veceras, nista ne radi. U cemu je razlika ima li policijskog ili nema, eto cisto me zanima.

Realno to je jedna potpuno nebitna stavka, osim ako neko ne planira na vecernje derneke iza zatvorenih vrata. Kafane ne rade, kina ne rade, kafici ne rade, kuda.

Veci je problem i pitanje zasto je djeci zabranjeno izlaziti po danu, jos uvijek. Pa i penzionerima.
Evo, da ti ja kažem.
Jučer prelijep dan, ja na vikendici, i moram u 1930h krenuti da bih stigao do početka policijskog sata.
Zašto ne bih mogao ostati do 21h, pa onda krenuti, koja je razlika!? Nekoga ugrožavam?
Što se dernečenja tiče, kome se derneči, ti će se okupiti prije 20h i onda derenčiti do svitanja.
Policijski sat je apsolutna nebuloza i totalno bespotreban.
al vala ni tebi to sto si kremuo sat i po ranije nije nista znacilo. Bas ti tih sat vremena zafalilo :D Od svih stvari koje smetaju nekako policijski najmanje smeta, des u p.m kad nista ne radi.
avenija

#14402 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avenija »

Naravno da policijski sat treba u ponedeljak ukinuti jer su priznali javno da nema veze sa zdravstvenim razlozima.
Ne znam kako su uopste dosli na ideju da ga uvedu, ustvari znam vidjeli od Srbije. Ali pitanje je zasto se ugledamo na Srbiju a ne Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Njemacku itd.

Ako se vec ugledamo na Srbiju zasto nema 100 eura svakom gradjaninu?
Naslovnica

#14403 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

palermo wrote: 19/04/2020 12:27
dječak sa šibicama wrote: 18/04/2020 23:12

A sto je problem sto jeste, ne razumijem, gdje bi isao veceras, nista ne radi. U cemu je razlika ima li policijskog ili nema, eto cisto me zanima.

Realno to je jedna potpuno nebitna stavka, osim ako neko ne planira na vecernje derneke iza zatvorenih vrata. Kafane ne rade, kina ne rade, kafici ne rade, kuda.

Veci je problem i pitanje zasto je djeci zabranjeno izlaziti po danu, jos uvijek. Pa i penzionerima.
Evo, da ti ja kažem.
Jučer prelijep dan, ja na vikendici, i moram u 1930h krenuti da bih stigao do početka policijskog sata.
Zašto ne bih mogao ostati do 21h, pa onda krenuti, koja je razlika!? Nekoga ugrožavam?
Što se dernečenja tiče, kome se derneči, ti će se okupiti prije 20h i onda derenčiti do svitanja.
al vala ni tebi to sto si kremuo sat i po ranije nije nista znacilo. Bas ti tih sat vremena zafalilo :D Od svih stvari koje smetaju nekako policijski najmanje smeta, des u p.m kad nista ne radi.
Eto ti bolje znaš da li je meni zafalio sat-dva ili ne.
Ti sjedi kući i ne moraš izlaziti nikako ako nemaš gdje.
Kako ne shvatate da može biti sve zatvoreno i da opet ljudi ne moraju biti kući.
Ima ih koji se bave sportom, voze bicikla, hiking, šetnja, vikendica, ljudi rade na zemlji...
Ali jok, glavni argument je "šta ćeš vani, ionako ništa ne radi".
:roll:
palermo

#14404 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

Naslovnica wrote: 19/04/2020 12:35
palermo wrote: 19/04/2020 12:27

Evo, da ti ja kažem.
Eto ti bolje znaš da li je meni zafalio sat-dva ili ne.
Ti sjedi kući i ne moraš izlaziti nikako ako nemaš gdje.
Kako ne shvatate da može biti sve zatvoreno i da opet ljudi ne moraju biti kući.
Ima ih koji se bave sportom, voze bicikla, hiking, šetnja, vikendica, ljudi rade na zemlji...
Ali jok, glavni argument je "šta ćeš vani, ionako ništa ne radi".
:roll:
vazi
Naslovnica

#14405 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Vidimo se na plaži.
:thumbup:
seoBIH

#14406 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by seoBIH »

Naslovnica wrote: 19/04/2020 12:19 Zašto ne bih mogao ostati do 21h, pa onda krenuti, koja je razlika!? Nekoga ugrožavam?
Zasto neko ne bi moga ostati do 23h? Zasto neko ne bi mogao ostati do jutra? Pa je li vi shvatate da mi nemamo kontrolu? Jednom bi ostao do 21h, drugi put bi zvao raju, treci put bi napravili veci dernek.

Da se ja pitam, ja bih napravio dvije opcije. Prva je da postujes izolaciju i preporuke, druga da ne postujes i radis kako ti mislis da hoces, ali uz uslov da potpises da se odrices medicinske pomoci.
Naslovnica

#14407 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

sherbett wrote: 19/04/2020 12:37 Ali cemu policijski i zabrane izlaska djeci i starijima?
Kod nas u RH nije bilo ni jednog ni drugog
I eto jucer samo 18 novozarazenih, umrlih 40-ak

Nama su samo ogranicili kretanje i sve pozatvarali. I tako se suzbilo.
Nema napusranja mjesta prebivalisra i ciao! Svojevrsna karantena gradova i opcina, mos se kretat unutar mjesta do mile volje
Ne znam kako karantena gradova i opština funkcioniše, ali pretpostavljam da ja iz Novog Grada ne bih mogao otići do Ilidže, em je druga opština, em ne pripada gradu Sarajevo.
:mrgreen:
avenija

#14408 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avenija »

sherbett wrote: 19/04/2020 12:37 Ali cemu policijski i zabrane izlaska djeci i starijima?

Na pitanje kada se očekuje ukidanje policijskog sata, Solak objašnjava da je ta mjera više sigurnosna nego zdravstvena.

"Da bismo zaštitili imovinu, brojne objekte i slično uveli smo policijski sat. Od kada je uveden drastično je opao broj krivičnih djela. Tako da je to prvo sigurnosna mjera, prije svega za imovinu ljudi", poručio je Solak.

Koriste virus da olaksaju policiji svakodnevne poslove, ovo je doneseno na inicijativu ministra unistrasnjih poslova Campare.
Zamisli cega su se mozgovi sjetili.
Naslovnica

#14409 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

seoBIH wrote: 19/04/2020 12:43
Naslovnica wrote: 19/04/2020 12:19 Zašto ne bih mogao ostati do 21h, pa onda krenuti, koja je razlika!? Nekoga ugrožavam?
Zasto neko ne bi moga ostati do 23h? Zasto neko ne bi mogao ostati do jutra? Pa je li vi shvatate da mi nemamo kontrolu? Jednom bi ostao do 21h, drugi put bi zvao raju, treci put bi napravili veci dernek.

Da se ja pitam, ja bih napravio dvije opcije. Prva je da postujes izolaciju i preporuke, druga da ne postujes i radis kako ti mislis da hoces, ali uz uslov da potpises da se odrices medicinske pomoci.
Odričem se medicinske pomoći čim se medicina odrekne mojih doprinosa za zdravstveno, iz ovih stopa.
I, opet dolazimo do apsurda - šta znači ako ja mogu ili ne mogu ostati van kuće poslije 23? Ili do jutra?
Koja je konkretno poenta i razlog policijskog, hoće li mi neko odgovoriti?!
O kakvoj KONTROLI govorite, KONTROLI ČEGA?!
Derneci?
Pa misliš da će nekoga policijski sat spriječiti da napravi dernek? Dogovorimo se da se nađemo u 20h, pa dernečimo kako se i derneči, do svitanja.
Šta vam je ba, dohavizajte se!
Naslovnica

#14410 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

avenija wrote: 19/04/2020 12:45

Na pitanje kada se očekuje ukidanje policijskog sata, Solak objašnjava da je ta mjera više sigurnosna nego zdravstvena.

"Da bismo zaštitili imovinu, brojne objekte i slično uveli smo policijski sat. Od kada je uveden drastično je opao broj krivičnih djela. Tako da je to prvo sigurnosna mjera, prije svega za imovinu ljudi", poručio je Solak.

Koriste virus da olaksaju policiji svakodnevne poslove, ovo je doneseno na inicijativu ministra unistrasnjih poslova Campare.
Zamisli cega su se mozgovi sjetili.
Eto ti debila i njihove logike.
I kada mi onaj napiše o dernecima, kontrolama, odricanju od zdravstvenog.
Ludilo sastavljeno od bezbroj ludila.
Banksy

#14411 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

Nama su samo ogranicili kretanje i sve pozatvarali. I tako se suzbilo.
Nema napusranja mjesta prebivalisra i ciao! Svojevrsna karantena gradova i opcina, mos se kretat unutar mjesta do mile volje
Štagod da je, očito fercera. Svako društvo ima svoje specifičnosti. Vaš krizni štab je očito napravio pravilnu procjenu i dobro obavio posao.
dječak sa šibicama

#14412 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Ne vrijedi, ono jedva ceka da se zapije sa rajom, da se suta lopte za prvi maj, ta ce virus. Izmisljen virus ba, rekla erna na fejzbuku.

Samo se Bogu moliti da ne bude naglog povecanja broja zarazenih, od discipline nema nista.
Logovan

#14413 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Logovan »

Hoćemo li moći na more ovo ljeto? :oops: :mrgreen:
Naslovnica

#14414 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Logovan wrote: 19/04/2020 12:53 Hoćemo li moći na more ovo ljeto? :oops: :mrgreen:
Nadam se da hoćemo. :thumbup:
biglebovski

#14415 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

channel10 wrote: 19/04/2020 12:04
biglebovski wrote: 19/04/2020 11:54
channel10 wrote: 19/04/2020 11:26

Ima veze jer kad ne testiras dovoljno, ne znas ni kakvo je stanje i sta dalje da cinis(da li da popustis za izolacijom ili ne).
Ima veze jer kad ovako malo testiras, cinis da je stanje zadovoljavajuce i samim tim izbjegavas lijecenje jer kao nemas puno zarazenih.
To mi je jasno. Ipak, što se tiće mjera, meni je najbitnija činjenica da od 3300 testiranih nema nijedan smrtni slučaj od koronavirusa. Znači, smrtnost 0.00%. I o kakvoj mi opasnosti pričamo, o kakvom policijskom satu i zatvaranju djece u kuće i razbucavanju samostalnih privrednika i generalno ekonomije?
Pa ako budes ima vise slucajeva zarazenih, raste i mogucnost da se pocnu desavati i smrtni slucajevi. Vjerovatno ce poceti polako otvarati i radnje, ali treba biti realan pa reci da to nece za jos barem 15-20 dana, dok se ne vidi sta ce se dalje desavati. A ekonomija nije bas toliko otisla niti ce toliko otici koliko vlast kuka. Mada ce dosta toga zavisiti i od globalne ekonomije. Kako bude svima, bice i nama...
Raste mogućnost i da nas spići kakav asteroid, kažu nema nam spasa, dinosaurusi će prvi najebati... Svi u podrum...
Postoje strukom utvrđeni parametri koja je bolest koje opasnosti i šta treba da se radi. Mi (ZDK) o ovom virusu kao ne znamo ništa, hence, policijski sat i karantin. Nakon 44 dana, 3300 testiranih, 90 zaraženih, dvoje na respiratoru, 20tak na paracetamolu, 0 umrlih. Ovo nije variola vera, ovo je jača gripa...
bunk

#14416 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bunk »

Naslovnica wrote: 19/04/2020 12:57
Logovan wrote: 19/04/2020 12:53 Hoćemo li moći na more ovo ljeto? :oops: :mrgreen:
Hocemo,dodjes na granicu,stave te 7 dana u karanten i kad prodje kuci,mozes reci da si bio na odmoru u Hrvatskoj :lol: :lol:
golman

#14417 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by golman »

seoBIH wrote: 19/04/2020 12:43

A koje to medicinske pomoci?
Ajd nadji i jos jednom procitaj kako je preminuo doktor Pasalic.
channel10

#14418 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by channel10 »

biglebovski wrote: 19/04/2020 13:12
channel10 wrote: 19/04/2020 12:04
biglebovski wrote: 19/04/2020 11:54

To mi je jasno. Ipak, što se tiće mjera, meni je najbitnija činjenica da od 3300 testiranih nema nijedan smrtni slučaj od koronavirusa. Znači, smrtnost 0.00%. I o kakvoj mi opasnosti pričamo, o kakvom policijskom satu i zatvaranju djece u kuće i razbucavanju samostalnih privrednika i generalno ekonomije?
Pa ako budes ima vise slucajeva zarazenih, raste i mogucnost da se pocnu desavati i smrtni slucajevi. Vjerovatno ce poceti polako otvarati i radnje, ali treba biti realan pa reci da to nece za jos barem 15-20 dana, dok se ne vidi sta ce se dalje desavati. A ekonomija nije bas toliko otisla niti ce toliko otici koliko vlast kuka. Mada ce dosta toga zavisiti i od globalne ekonomije. Kako bude svima, bice i nama...
Raste mogućnost i da nas spići kakav asteroid, kažu nema nam spasa, dinosaurusi će prvi najebati... Svi u podrum...
Postoje strukom utvrđeni parametri koja je bolest koje opasnosti i šta treba da se radi. Mi (ZDK) o ovom virusu kao ne znamo ništa, hence, policijski sat i karantin. Nakon 44 dana, 3300 testiranih, 90 zaraženih, dvoje na respiratoru, 20tak na paracetamolu, 0 umrlih. Ovo nije variola vera, ovo je jača gripa...
Naslovnica

#14419 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

bunk wrote: 19/04/2020 13:14
Hocemo,dodjes na granicu,stave te 7 dana u karanten i kad prodje kuci,mozes reci da si bio na odmoru u Hrvatskoj :lol: :lol:
Ja ću u Neum, preko Svitave, naravno ako ukinu odredbu o potvrdama. ;-) :lol: :lol:
A ti sjedi kući. :thumbup:
dječak sa šibicama

#14420 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Hrvatska ima zahtjeve iz Ceske da obezbjedi sigurne prolaze za turiste ili zracni most, medjutim Ceska moli svoje gradjane da ovo ljeto provedu u Ceskoj, kupuju ceske proizvode i pomognu ceskoj privredi da se oporavi.

Austrija kao jos jedna drzava koja veliki dio budzeta puni turizmom, razmislja o tome koliko smiju popustiti mjere... svi se plase novog rasta oboljelih, a plase se i ekonomskih posljedica.

Mi smo u svakom slucaju najebali, narod ce vec za prvi maj nagrnuti na livade, da je to u nekoj normalnoj mjeri pa hajde nego ce biti covjek na covjeku. Previse smo se opustili, a za ekonomiju pobrinuce se onaj kojeg je taj isti narod izabrao, Fadil <3

Raspasoj od drustva.
bunk

#14421 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bunk »

Naslovnica wrote: 19/04/2020 13:17
Ja ću u Neum, preko Svitave, naravno ako ukinu odredbu o potvrdama. ;-) :lol: :lol:
Preko Svitave necu kad mora ne bi nikad vise vidio u zivotu.A evo za 2 godine bice autoput Stolac-Neum.
zrakomlat

#14422 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zrakomlat »

japin_mutapi wrote: 19/04/2020 11:55 Nek ne daju, njihov novac, njihova stvar.
Treba da se brinemo i pokusamo uticati na to kako se trosi nas novac od strane Fadila i kompanije na svim nivoima vlasti.
Naslovnica

#14423 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

bunk wrote: 19/04/2020 13:23
Naslovnica wrote: 19/04/2020 13:17

Preko Svitave necu kad mora ne bi nikad vise vidio u zivotu.A evo za 2 godine bice autoput Stolac-Neum.
Ne moraš jarane, ima nas koji nemamo problema jednom godišnje preko Svitave. Cesta ko cesta, u svojoj kategoriji čak i vrlo dobra. Još ovo sada što su napravili i što se koristi, ljepota. Ja radije preko Svitave nego da čekam na Doljanima i sl
Naslovnica

#14424 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

dječak sa šibicama wrote: 19/04/2020 13:20 Hrvatska ima zahtjeve iz Ceske da obezbjedi sigurne prolaze za turiste ili zracni most, medjutim Ceska moli svoje gradjane da ovo ljeto provedu u Ceskoj, kupuju ceske proizvode i pomognu ceskoj privredi da se oporavi.

Austrija kao jos jedna drzava koja veliki dio budzeta puni turizmom, razmislja o tome koliko smiju popustiti mjere... svi se plase novog rasta oboljelih, a plase se i ekonomskih posljedica.

Mi smo u svakom slucaju najebali, narod ce vec za prvi maj nagrnuti na livade, da je to u nekoj normalnoj mjeri pa hajde nego ce biti covjek na covjeku. Previse smo se opustili, a za ekonomiju pobrinuce se onaj kojeg je taj isti narod izabrao, Fadil <3

Raspasoj od drustva.
Pa ima policija i neka kažnjava one koji se ne pridržavaju mjera, ne vidim u čemu je problem sjedenja na livadi?!
Kako mogu po Vilsonovom kažnjavati, mogu i po Igmanu. Barem nam policije ne manjka, samo valja guzice dići i prošetati.
bunk

#14425 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bunk »

Ma lovim ja Neum,par godina smo tu bili ali jarane za moj seljacki svetonazor more je od table Makarska rivijera pa tamo gore do Baskih voda.. :D
Locked