Gras all about
-
bumerangss
#1426 Re: Gras all about
Pa sta sad razvlace s kuponima za nezaposlene? 
- trambusek88
#1427 Re: Gras all about
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... ezaposlene
- U toku je štampanje karata, odnosno kupona i iskaznica za ove kategorije korisnika, tako da očekujemo da ćemo za nekoliko dana biti spremni započeti sa njihovim izdavanjem i prodajom, navode iz GRAS-a.
Napomenuli su da će javnost biti blagovremeno upoznata o tome šta je potrebno od dokumentacije, kao i o vremenu, mjestu i načinu na koji mogu ostvariti svoja prava. Apelirali su na sve one koji su zainteresovani za ovu vrstu usluge da imaju strpljenja i razumijevanja.
-
bumerangss
#1429 Re: Gras all about
Od petka pocinje izrada iskaznica i prodaja kupona za nezaposlene. Treba slika i 5km odnosno 4,5 ako imate onu foliju jer je izrada 4,5 +0,5 folija
i treba slika i kopiran kartonjavljanja na biro sa obje strane ali netreba ga ovjeravati ali zato treba u opstini ovjeriti izjavu da sam saglasan da dajem svoje licne podatke na korietenje i obradu firmi GRAS doo a u svrhu izdavanja iskaznice za nezaposlene. Tako nekako ako sam dobro zapamtio. I treba orginal karton sa biroa njima na uvid i licna karta.
Hoce biti guzve od sutra u opstinama i kod fotografa
Od 70000 nezaposlenih njih pola cd sigurno uzimati te kupone. Kod mene u komsiluku svako druga zena ne radi, fol domacice a sveraju se svako drugi dan a ima dosta i onih koji rade na crno a do sad su zimali radnicki od 53KM tako da je i njima ovo dobro doslo
Hoce biti guzve od sutra u opstinama i kod fotografa
Od 70000 nezaposlenih njih pola cd sigurno uzimati te kupone. Kod mene u komsiluku svako druga zena ne radi, fol domacice a sveraju se svako drugi dan a ima dosta i onih koji rade na crno a do sad su zimali radnicki od 53KM tako da je i njima ovo dobro doslo
- dostavljac
#1430 Re: Gras all about
hvala na info..meni juce rekose da ce ti biro dati izjavu vec pripremljenu u "tvoje ime" samo se potpises i odneses taj papir i od biroa karton plus slika -novacbumerangss wrote:Od petka pocinje izrada iskaznica i prodaja kupona za nezaposlene. Treba slika i 5km odnosno 4,5 ako imate onu foliju jer je izrada 4,5 +0,5 folijai treba slika i kopiran kartonjavljanja na biro sa obje strane ali netreba ga ovjeravati ali zato treba u opstini ovjeriti izjavu da sam saglasan da dajem svoje licne podatke na korietenje i obradu firmi GRAS doo a u svrhu izdavanja iskaznice za nezaposlene. Tako nekako ako sam dobro zapamtio. I treba orginal karton sa biroa njima na uvid i licna karta.
Hoce biti guzve od sutra u opstinama i kod fotografa![]()
- trambusek88
#1431 Re: Gras all about
Nešto ne vjerujem u to. Kako god postavljen je na prodajnim mjestima primjer kako izjava treba izgledati.

- dostavljac
#1432 Re: Gras all about
trambusek88 wrote:Nešto ne vjerujem u to. Kako god postavljen je na prodajnim mjestima primjer kako izjava treba izgledati.
pa ko ce onda dati takav papir da se popuni ?? ? opcina ili biro ?
ili da otkucam
- trambusek88
#1433 Re: Gras all about
U opštini uzmeš papir, popuniš i ovjeriš.
http://mmustorg.ipage.com/bs/attachment ... 20lica.pdf
- dostavljac
#1434 Re: Gras all about
trambusek88 wrote:U opštini uzmeš papir, popuniš i ovjeriš.
eh tako...hvala puno
- vješalica
#1435 Re: Gras all about
formular je 0.5KM ima u svakoj općini uzeti tu izjavu...pfff
ko da prvi put dajete izjave
baš nepismeno građanstvo
baš nepismeno građanstvo
- dostavljac
#1436 Re: Gras all about
vješalica wrote:formular je 0.5KM ima u svakoj općini uzeti tu izjavu...pfff
baš nepismeno građanstvo
Ne mora bas to znaciti, meni nikad nije trebalo da pisem bilo kakvu izjavu, zar je neki problem pitati za informaciju ?
- trambusek88
#1437 Re: Gras all about
Ko pita ne skita, a za sve postoji prvi put.
- vješalica
#1438 Re: Gras all about
dostavljac wrote:vješalica wrote:formular je 0.5KM ima u svakoj općini uzeti tu izjavu...pfff
baš nepismeno građanstvo
Ne mora bas to znaciti, meni nikad nije trebalo da pisem bilo kakvu izjavu, zar je neki problem pitati za informaciju ?
sad treba
- dostavljac
#1439 Re: Gras all about
naravno da treba, ne trebalo u buducnosti nikad ovo nikome....bolje da pitam ko vec ima informaciju da pruzi iz prve rukevješalica wrote:dostavljac wrote:vješalica wrote:formular je 0.5KM ima u svakoj općini uzeti tu izjavu...pfff
baš nepismeno građanstvo
sad treba
- trambusek88
#1440 Re: Gras all about
Sad to treba, i u buduće svaki put kad se podiže kupon trebaće fotokopija kartona uz pokaz originala.
- vješalica
#1441 Re: Gras all about
trebaće za neke druge stvari npr. za posao,za neku sitnici pa red se malo opismeniti ako ništadostavljac wrote: naravno da treba, ne trebalo u buducnosti nikad ovo nikome....bolje da pitam ko vec ima informaciju da pruzi iz prve ruke
ali hajde dobro
nije se zivot sveo na jednu izjavu za grasov kupon
- dostavljac
#1442 Re: Gras all about
Naravno, hvalavješalica wrote:trebaće za neke druge stvari npr. za posao,za neku sitnici pa red se malo opismeniti ako ništadostavljac wrote: naravno da treba, ne trebalo u buducnosti nikad ovo nikome....bolje da pitam ko vec ima informaciju da pruzi iz prve ruke
ali hajde dobro
nije se zivot sveo na jednu izjavu za grasov kupon
-
bumerangss
#1443 Re: Gras all about
Koja to opstina otima pare od svojih punjaca budjeta? Nama nas Efendic daje gratis te izjave!vješalica wrote:formular je 0.5KM ima u svakoj općini uzeti tu izjavu...pfff
baš nepismeno građanstvo
Ozbiljno, u opstini Novi grad stoje na pultu i izjave i kucne liste i punomoci i posluzi se sta i koliko hoces. Jedna nana uzela bunt, sigurno stotinjak izjava, kaze nek se nadje za potpale
- vješalica
#1444 Re: Gras all about
novo sarajevo npr svaki formular za ovjeru se plaćabumerangss wrote:Koja to opstina otima pare od svojih punjaca budjeta? Nama nas Efendic daje gratis te izjave!vješalica wrote:formular je 0.5KM ima u svakoj općini uzeti tu izjavu...pfff
baš nepismeno građanstvo![]()
Ozbiljno, u opstini Novi grad stoje na pultu i izjave i kucne liste i punomoci i posluzi se sta i koliko hoces. Jedna nana uzela bunt, sigurno stotinjak izjava, kaze nek se nadje za potpale
na ilidži nekad bilo sad nema
što se tiče efendića sve iznad 2 papira količinski guli taxe ili gli za jedan ovisno od raspolođženja šalterske službenice
-
bumerangss
#1445 Re: Gras all about
U opštini danas ludnica... svi ovjeravaju izjavu za gras
kaze ona šalteruša "vidis sve ovo se šveralo"
- Fudo Bosna
#1446 Re: Gras all about
Znači samo 1 slika?bumerangss wrote:Od petka pocinje izrada iskaznica i prodaja kupona za nezaposlene. Treba slika i 5km odnosno 4,5 ako imate onu foliju jer je izrada 4,5 +0,5 folijai treba slika i kopiran kartonjavljanja na biro sa obje strane ali netreba ga ovjeravati ali zato treba u opstini ovjeriti izjavu da sam saglasan da dajem svoje licne podatke na korietenje i obradu firmi GRAS doo a u svrhu izdavanja iskaznice za nezaposlene. Tako nekako ako sam dobro zapamtio. I treba orginal karton sa biroa njima na uvid i licna karta.
Hoce biti guzve od sutra u opstinama i kod fotografa![]()
- Fudo Bosna
#1447 Re: Gras all about
Zna li neko je li dovoljna samo 1 slika, i šta je sa zahtjevom, govorili su da treba neki zahtjev je li ima neki obrazac na biletarnici ili zahtjev ne treba?
- trambusek88
#1448 Re: Gras all about
Samo izjava u opštini, imaš gore primjer kako treba izgledati.
Ostalo je sve objašnjeno.
Lijepo piše 1 slika, karton s biroa + fotokopija, 1 slika i lična.
- Fudo Bosna
#1449 Re: Gras all about
trambusek88 wrote:Samo izjava u opštini, imaš gore primjer kako treba izgledati.
Hvala drugar !!!
- holowey
#1450 Re: Gras all about
znaci dvije sliketrambusek88 wrote:Samo izjava u opštini, imaš gore primjer kako treba izgledati.