Tananarive wrote: ↑27/01/2025 19:24
upitan wrote: ↑27/01/2025 19:06
Mislim da je Kifla zavrsio svoju politicku ulogu,ukoliko se formira VM,nova VFBiH i VKS.
U tome slucaju ova druga struja -Ademovic i ekipa ce izaci iz Nip-a i to bi bilo to sto se tice Nip-a...
Ostaje njegovim botovima da napadaju kako su SDA,DF spasili Dodika a kada pogledamo glasanje vidjet cemo da bez glasova SDA,DF,NES Nebojsa Radmanovic i ekipa ne bili smijenjeni.
Naravno da je Kifla znao da ce uskoro biti bivsi MVP,pa je pokusao lazovski prebaciti lopticu na SNSD ali i na SDA i DF kako ga spasavaju.
Ne mozes stranku kao HDZ ili SNSD izbaciti iz vlasti ako imaju 3 u DN, tu se nema sta spasavati jer oni odlucuju ko ce biti dio vlasti i u ostalome izabrali su Trojku da im budu izvodjaci radova a uradili su sve ono sto SDA i DF nisu htjeli.
Licno mislim da je za SDA i ostale stranke okupljene oko alternativne vlasti,bolje bilo sacekati nove izbore 2026 - ako i budu odrzani jer za prosle izbore VP je osigurao sredstva a stanje je takvo a posebno u FBiH da niko nece cekati.
Dakle,nadam se da nece radi mrznje prema Nip-u napraviti greske pa da nam Njiva ostane premijer jer lik ne zna izracunati porast svoje plate u procentima.
Fadil je za njeg Arhimed,a isto tako vise necemo dobiti covjeka iz struke al ne mora biti amater.
da da dilfaš krivooki robijaš je vrh a ridjan vođa bez premca, kako možete biti ovako odvratno parazitsko nametnički dosadni, fuj
20 i kusr godina ste u koaliciji sa bjeloglavom hijenom i krmkom i još imate obraza da se javljate, fuj i pljuc
Prvo narod bira vlast,to treba postovati.
SDA je kada je mogla napravila je vlast bez SNSD-a.
Trojka je to mogla uraditi na pocetku vlasti ali nije imala hrabrosti radi Covica.
Ako ces iskreno nije sve SDA bila vlast sa njima jer bila je i tkz. alijansa za protjere,pa bila je vlast i bez HDZ-a i bez SNSD-a sta smo mi dobili.
Narod je njih glasovima ojacao,a oni postali gladni pozicija i ucjenjivanjem a nasim popustanjem dosli smo na ivicu da u miru gubimo BiH....
Ako tome dodamo ovih tkz.20 godina u vlasti SDA,pa tada su i ovi iz Nipa bili u Sda i nisu se bunili...
Kada se Tihic razbolio,tada su i ovi poceli da se bune jer su znali da ce biti nebitni i onda je nastao NiP a uskoro ce biti Pin...