Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1301 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

dječak sa šibicama wrote: 27/01/2025 11:44 Tek danas vidim da su trojkasi Vesnu Satričić Andree utrpali u Madrid za ambasadora :lol:

kakav jbni Uhljebistan
Je li to iz Komsiceve kvote s obzirom na ime :mrgreen:
no_sekirli

#1302 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Novak20 wrote: 27/01/2025 11:41
milib988 wrote: 27/01/2025 11:18
no_sekirli wrote: 27/01/2025 11:16

Palamudiš, po običaju.

Tvoje rješenje je znači da se pusti da još 2 godine da Dodik uz potporu Čovića blokira sve šta hoće, a uzimaju sebi kao na švedskom stolu šta im odgovara, uz obećanja da će se popraviti. A Trojka da im ispunjava i trpi njihove blokade? Nemam riječi, tipičan SNSD/HDZ plan.

Trojka mu je povjerovala na početku, a zašto i ne bi vjerovala, jer pretpostavljam da su na sastancima dogovarali šta će raditi, šta će rješavati.

Kad su vidjeli da se sa kriminalcima ne može više, naravno da su krenuli u političku borbu. U borbu u kojoj mogu popušiti sve, ali su kao što svi vidimo, spremni da svi odu sa pozicija, jer su svjesni za krimi trojac (uz vjerne dizače ruku) ima sve otvoreno da ih povalja, ako se ponovo skupe.

Ti si ovdje za rahat patnju, a optužuješ druge, jer se kao neće ništa napraviti sada 2 godine. A šta bi se napravilo za te 2 godine da je ovako ostalo?

Imaš li neke insajderske informacije? Ako je tako, daj podijeli s forumskim pučanstvom, molim te!
Sasvim normalno i racijonalno razmisljanje. Ko zna, u medjuvremenu su mozda i dosle upute iz Rusije, sta mora da se radi....
:-)

Nemam nikakve info niti mi trebaju da vidim da od Plana rasta nema ništa, da od para povezanih sa njim nema ništa, da od para USAIDA nema ništa, da nema približavanja EU, da smo osuđeni na političke svađe i blokade tko god bude u prilici da blokira do izbora u nadi da će MZ riješiti naše probleme uklanjajući nešto u korist nekoga dok narod životari, itd.

Treba Sabinu Ćudić upitati tko je njoj dao upute, kako ona vidi naredne dvije godine u BiH i kakve ima informacije pa se odlučila da otvori put SDFA u vlasti, a ne mene. :D
Bravo, bravo. Vidim detektirao si probleme kvalitetno.

Zbog koga nema približavanja EU? Tko politički blokira? Zbog koga nema para od EU/USAIDa? Tko nije glasao za smjenu kriminalca Nešića?

Odgovor na sva ova pitanja su SNSD i HDZ BiH.

I onda je Trojka, problem, a Dino kao neformalni vođa Trojke glavni kočničar :D

Mislim da bi bilo vrijeme da nekada i pročitate ono što napišete, a ne samo copy-paste sa dostavljenih materijala iz Partije.
Novak20

#1303 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

tramvajtrojka wrote: 27/01/2025 11:44
milib988 wrote: 27/01/2025 11:18

Sasvim normalno i racijonalno razmisljanje. Ko zna, u medjuvremenu su mozda i dosle upute iz Rusije, sta mora da se radi....
:-)

Nemam nikakve info niti mi trebaju da vidim da od Plana rasta nema ništa, da od para povezanih sa njim nema ništa, da od para USAIDA nema ništa, da nema približavanja EU, da smo osuđeni na političke svađe i blokade tko god bude u prilici da blokira do izbora u nadi da će MZ riješiti naše probleme uklanjajući nešto u korist nekoga dok narod životari, itd.

Treba Sabinu Ćudić upitati tko je njoj dao upute, kako ona vidi naredne dvije godine u BiH i kakve ima informacije pa se odlučila da otvori put SDFA u vlasti, a ne mene. :D
Treba upitati HDZ zasto je bio protiv tih EU zakona i plana rasta kad sebe nazivaju predvodnicima EU puta jedino sto tebe zulja Sabina je njezina veza sa USA administracijom sto vas je ta ista americka administracija nazigu za juznu interkonekciju 8-)
Kakav ba HDZ ? Zna se da je njegova politička snaga na trećem mjestu u BiH i da brojniji vedre i oblače.

Sve i da HDZ ukine sam sebe i sve Hrvate ti ne bi krivca tražio u bošnjačkoj politici.

Mene žulja politička neodgovornost i tavorenje države na dnu regije, a veza sa bivšom američkom administracijom i nije nešto čime se treba hvaliti narednih godina. :D

Što se Južne interkonekcije tiče, može je preko RH i Hercegovine praviti i američka firma ako hoće.

Samo treba Trumpu prodati ideju. :D
Novak20

#1304 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

Chmoljo wrote: 27/01/2025 11:47

nisu znali da mogu pa im Sabina rekla?

:lol:
Od Sabine je krenulo ako se dobro sjećam. I njene prijetnje da će tražiti smjenu Konakovića.

Sada tu smjenu umjesto Sabine traže SDFA pa je Dini isti ra.ku. :D
dječak sa šibicama

#1305 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Styling wrote: 27/01/2025 11:48
dječak sa šibicama wrote: 27/01/2025 11:44 Tek danas vidim da su trojkasi Vesnu Satričić Andree utrpali u Madrid za ambasadora :lol:

kakav jbni Uhljebistan
Nisu Trojkasi vec Zeljko Komsic. Ona je njegov kadar.
E ispricavam se, zaboravih da je on sdfa frakcija.

Ali bas ima covjek sumanute izbore.
Malisa11

#1306 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Malisa11 »

Kada ulazite u diskusije sa Novak20, pogledajte njegove postove na forum hr.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1307 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

512MB wrote: 27/01/2025 11:52

Mujica vam pokušava reći da je Trojka = SDA.

I jedni i drugi su ublehe i nemaju rezultate osim osobnog bogaćenja.
hvala ti što nam otvaraš oči.
Chmoljo

#1308 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Novak20 wrote: 27/01/2025 12:03

Od Sabine je krenulo ako se dobro sjećam. I njene prijetnje da će tražiti smjenu Konakovića.

kako glumiš nevještog lika. skoro bih ti povjerovao.

valjda mnogo prakse u glumljenju europejstva.
tramvajtrojka

#1309 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Posto izgleda svi bolujemo od kolektivne amnezije na ovom podforumu de nam podstri dokaze gdje je Sabina prijetila da ce smijeniti konakovica :mrgreen: :mrgreen:
dječak sa šibicama

#1310 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Osnovna razlika je sto trojkini uhljebi drze onaj cvijet na reveru i kofol slijede tradiciju Dzeme Bijedica (covjek se u grobu okrece), furaju se na gradjanstinu ugladjenost nekakav urbani sleng i izricaj, eventualno ova exSDA ekipa iz nipa koji gonjaju neke druge trendove.. dok ovi iz SDFA su ruralna ekipa mentalno jos uvijek u kaljacama i gunju, Fadil Opancic modus operandi, seljacka namazanost i prefriganost za razliku od ugladjenih gradjana koji te hapaju uz osmjeh i latte crem de la milano olala.
no_sekirli

#1311 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Apsolutno je pogrešna teza Trojku gledati kroz prizmu NiPa, i njihovog bivšeg (u najvećem broju) članstva u SDA.

Nije Trojka samo NiP, niti samo Dino.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1312 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

ne znam sta dramite
neka ova postava koja je prvi put u parlamentu i na razini bih malo ohane
nek skontaju kako se tu igre igraju nije to kanton gdje nema hdz niti federacija gdje nema srpskih stranaka mnogo

kad se analiziraju pogreške i dobri potezi demo jako idemo hrabro 2026 2030
DaysleepeR

#1313 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Petak 13. se žestoko odbio o glavu SDFA.

Izgleda nije dovoljno žestoko.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1314 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

Chmoljo wrote: 27/01/2025 11:49
JoseMujica wrote: 27/01/2025 11:31
no_sekirli wrote: 27/01/2025 11:21

Prodat će svojim glasačima da to nije govno, nego da je svježe janjeće pečenje. Kao da bi im bilo prvi put.
:thumbup:

štaviše, prekucali tu igricu

ljudi vi kao da ne kontate da SDA-ovci više mrze Trojku nego Dražu Mihajlovića, a kamo li Dodika...isto važi za Trojkaše da mrze više SDA nego bilo šta drugo..pa samo čitajte ovaj forum nepristrasno i nemate šta drugo zaključiti nego to

a u takvoj konstelaciji odnosa đe se kasablije kolju međusobno Guardian i Čirilica su na konju...mogu jahat Prošnjake do sudnjeg dana, kako god da glasaju i sve da ih je 90% u državi
vidi mujice, ko je kriv, svi su krivi.

ko je počeo rat? svi su počeli rat.

reci bolan šta stvarno misliš, ne uvijaj.
svi su glupi ..ovo je lančana reakcija :lol:

za svaku pogrešnu stvar sam kritikovao i jedne i druge...druga je stvar što ti imaš lične preferencije pa navijaš i trudiš se da jedni budu još gluplji, a drugi pametniji nego što jesu

mržnja je slijepa ulica i u njoj smo zahvaljujući i jednima i drugima
Novak20

#1315 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

tramvajtrojka wrote: 27/01/2025 12:12

Posto izgleda svi bolujemo od kolektivne amnezije na ovom podforumu de nam podstri dokaze gdje je Sabina prijetila da ce smijeniti konakovica :mrgreen: :mrgreen:

Pametnom je išaret dovoljan, što bi rekli.

https://vidiportal.ba/sabina-cudic-smje ... c-i-fortu/
https://--- NO LINKS ---/clanak/BiH/245714 ... e_vignette
https://politicki.ba/vijesti/cudic-uzvr ... o-ga/66838
Već ove sedmice građani će saznati koja je uloga ministra Konakovića i zastupnika Naroda i pravde u ovom procesu. Pozivam da bude odgovorna i državnička", poručila je Ćudić.
tramvajtrojka

#1316 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Novak20 wrote: 27/01/2025 12:25

https://--- NO LINKS ---/clanak/BiH/245714/Zahiragic-pohvalio-Sabinu-%C4%8Cudic--Ovako-se-cuva-integritet-Parlamenta-sebe-i-svojih-kolega-Ucimo-od-nje#google_vignette
Već ove sedmice građani će saznati koja je uloga ministra Konakovića i zastupnika Naroda i pravde u ovom procesu. Pozivam da bude odgovorna i državnička", poručila je Ćudić.
I gdje ga tu smjenjuje i da je najavila njegovu smjenu :lol: :lol: kad je tu ispao savrsen dupli pas za smjenu SNSD kadrova, novace ne pratis fabulu nego padas na glupistima kao sdaovci :mrgreen:
Chmoljo

#1317 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

JoseMujica wrote: 27/01/2025 12:24

za svaku pogrešnu stvar sam kritikovao i jedne i druge...druga je stvar što ti imaš lične preferencije pa navijaš i trudiš se da jedni budu još gluplji, a drugi pametniji nego što jesu

o ja sam itekako objektivan. ali sam i iskren, pa kažem šta stvarno mislim. ne umotavam u tristo celofana. moje preferencije su zasnovane na učinjenom i na onome št mogu očekivati od nekoga.

od trojke nikad ne bih očekivao ovakve niske udarce. prilika ti da naguziš najvećeg baju, čisto da se pokaže da nije moćan koliko se predstavlja. šta uradiš? dodaješ mu municiju jer ti je Dino sjebo lažnu ženinu karijeru. no, svakoj budali je jasno da bakirov intelektualni domet svakako ne prelazi granice kantona, a karakter ni kućnog praga.

zaista bi morala biti neka žestoko jebena paralelna stvarnost, izokrenuta naopako da se Dino za Daliju ovako sveti.

također, pri formiranju vlasti 2014. godine, SDP je hladno digao ruku za, iako su mogli blokirati imenovanje vlade. 2022. godine imali smo kenjanje po Šmitu, ali u stvarnosti obilato korištenje njegovih izmjena na koje se posralo. naravno da je SDA blokirao vlast iako nije imao većinu u PD. to se od njih moglo očekivati. kao i uvijek.

ti u stvari mantraš onu: svi su isti. znamo ko voli tu priču - oni koji su najviše zajebali. i kad pričamo o ratu i kad pričamo o probosanskoj politici.
Chmoljo

#1318 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

tramvajtrojka wrote: 27/01/2025 12:30

https://--- NO LINKS ---/clanak/BiH/245714/Zahiragic-pohvalio-Sabinu-%C4%8Cudic--Ovako-se-cuva-integritet-Parlamenta-sebe-i-svojih-kolega-Ucimo-od-nje#google_vignette
I gdje ga tu smjenjuje i da je najavila njegovu smjenu :lol: :lol: kad je tu ispao savrsen dupli pas za smjenu SNSD kadrova, novace ne pratis fabulu nego padas na glupistima kao sdaovci :mrgreen:
ispostava HDZ u Švrakinu ima problema sa deficitom kadra pa proofreading trenutno trpi.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#1319 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

Chmoljo wrote: 27/01/2025 12:32
JoseMujica wrote: 27/01/2025 12:24

o ja sam itekako objektivan. ali sam i iskren, pa kažem šta stvarno mislim. ne umotavam u tristo celofana. moje preferencije su zasnovane na učinjenom i na onome št mogu očekivati od nekoga.

od trojke nikad ne bih očekivao ovakve niske udarce. prilika ti da naguziš najvećeg baju, čisto da se pokaže da nije moćan koliko se predstavlja. šta uradiš? dodaješ mu municiju jer ti je Dino sjebo lažnu ženinu karijeru. no, svakoj budali je jasno da bakirov intelektualni domet svakako ne prelazi granice kantona, a karakter ni kućnog praga.

zaista bi morala biti neka žestoko jebena paralelna stvarnost, izokrenuta naopako da se Dino za Daliju ovako sveti.

također, pri formiranju vlasti 2014. godine, SDP je hladno digao ruku za, iako su mogli blokirati imenovanje vlade. 2022. godine imali smo kenjanje po Šmitu, ali u stvarnosti obilato korištenje njegovih izmjena na koje se posralo.

ti u stvari mantraš onu: svi su isti. znamo ko voli tu priču - oni koji su najviše zajebali. i kad pričamo o ratu i kad pričamo o probosanskoj politici.
jose mujica i njegovo: Svi su isti, kritikujmo trojku!! :-D
no_sekirli

#1320 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Ona situacija kad se čitaju samo naslovi :lol:

Ili što neki dan netko reče za Vučića: slaže nešto na TVu, onda pogleda tu svoju izjavu kad dođe kući u dnevniku, i na kraju sam sebi povjeruje.
Bosanski_kralj

#1321 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bosanski_kralj »

Kakav potez Trojke. :thumbup:

Sudeći po reakcijama ljudi, ozbiljno im raste popularnost.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#1322 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

kakav jbni Uhljebistan
komsin nije dio trojke, komsic je dio one druge sda trojke. sdfasbih ekipa
DonieBrasco

#1323 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/opozici ... /250127102

Budimo realni i ovo sto opozcija RS bude stavila kao svoje uslove/zahrjeve kod Trojke nece proc i obrnuto, za HDZ nije ni bitno jer su oni = Dodik, njima sad Bakir treba kao bolesnom lijek.
Styling

#1324 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

muha_sa

#1325 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

Styling wrote: 27/01/2025 13:36 Selo gori a baba se ceslja :run:

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/39 ... chica.html
To je to--krkan je mala maca za ove :-)
Post Reply