Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post Reply
ILVIIR

#1426 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by ILVIIR »

Mister Yes wrote:
ILVIIR wrote: dzedaj a panteista. pa zar je i to moguce. inace se dzedajizam stavlja kao religija, ja mislio. cccc :P
Đedaji (a bogami i Sith) koriste Silu koja nije ništa drugo do panteistički Bog. U prvom filmu Sila je opisana ovako:

It surrounds us and penetrates us. It binds the galaxy together.

Star Wars je jedan od najpoznatijih panteističkih filmskih serijala a od nove generacije tu je Avatar.
ILVIIR wrote:slazem se sa 1% bosanaca, 1% roma i 1% Muslimana. (mislim da potcjenunjes broj Muslimana). da budem iskren, ne znam kome od ova tri naroda bi sada odbio ove ostale ostale tipa ukrajinci, albanci, turci, klingonci, dzedaji, ... ovih zadnjih zafrkanata definitivno nece biti toliko puno kod nacionalnosti, kao sto su kod religije to navodili (55k)
Davno sam predviđao:

0,9% "ne izjašnjava se"
1% Bosanci
1% Romi
0,5% manjine tipa Mađari, Italijani, Ukrajinci i slično.
0,3% zajebanti tipa "đedaj" ili "marsovac" (ima ih svaka zemlja na svakom popisu)
hmm.. htio sam nesto drugo reci. ne mozes ti reci kad te pita da si panteista, jer to nema logike, to bi bilo kao da sam ja odgovorio da sam moneteista. :)

dzedajizam je "religija" koja ima te elemente panteizma.

...

potcjenunjes Muslimane na popisu. poprilicno sam siguran, a i imam neke podatke, da ce ih biti nazalost vise.
Bodkin

#1427 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Bodkin »

Cuj 1% bosanaca. Samo zamislim da u njemackoj ima 1% njemaca ili u spaniji 1% spanaca...
Mister Yes

#1428 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Mister Yes »

sanjin_1 wrote:Kad ti Star Wars postane podloga političke argumentacije vrijeme ti je da se okaniš inteligentnih rasprava..čuj Star Wars... :lol: :lol: :lol:
Čudi me da ti ne voliš te filmove? :?

S obzirom da je učitelj Yoda otprilike tvoje visine mogao si se baš naći u tim filmovima :lol:
Mister Yes

#1429 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Mister Yes »

Bodkin wrote:Cuj 1% bosanaca. Samo zamislim da u njemackoj ima 1% njemaca ili u spaniji 1% spanaca...
Ili u Srbiji 1% Srbijanaca? Ups :oops:
Mister Yes

#1430 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Mister Yes »

ILVIIR wrote: hmm.. htio sam nesto drugo reci. ne mozes ti reci kad te pita da si panteista, jer to nema logike, to bi bilo kao da sam ja odgovorio da sam moneteista. :)

Djelimično si u pravu. Panteista zaista jeste isti nivo kao monoteista ili ateista. I tačno je da ima različitih vrsta panteizma. Ja ih ne bih nazvao religijama jer uglavnom nemaju osnovne elemente religije: organizacija, sveštenici, autoriteti, obredi, rituali, bogomolje, itd. Mada neki i to pokušavaju da naprave čime samo pokazuju da nisu razumjeli poentu panteizma. Ali nejse, činjenica je da postoji Taoizam koji se bazira na knjizi Tao Te Ching (moj bivši pravac), zatim Spinozizam koji se bazira na knjizi Etika od Spinoze (moj sadašnji pravac) kao i mnogi drugi manji pravci.

U tom smislu si u pravu. Ali nisi u pravu da nema logike reći da si panteista. Ima logike ako, kao što je moj slučaj, puno više držiš da samog panteizma nego do pravaca (što bi ti rekao religije). Ima smisla i ako neko kaže da je monoteista ako ne sljedi ni jednu monoteističku religiju ali vjeruje da postoji jedan Bog sa osobinama kakve mu daju monoteističke religije. Doduše, to je teško očekivati jer ako vjeruje u takvog Boga onda vjeruje i da Bog daje upute putem objava a onda je logično i da će izabrati kojoj objavi da vjeruje. U panteizmu to nije slučaj jer naš Bog ne daje upute i samim tim nema ni objava koje bi sljedili. :wink:
ILVIIR wrote:potcjenunjes Muslimane na popisu. poprilicno sam siguran, a i imam neke podatke, da ce ih biti nazalost vise.
Pa gdje će se pokazati? Evo napisao sam:

0,9% "ne izjašnjava se"
1% Bosanci
1% Romi
0,3% zajebanti tipa "đedaj" ili "marsovac

Gdje će oni biti? Jednostavno, nema mjesta za njih u ovih 2,8% koji su dali tekstualni odgovor. Bosanaca i Roma sigurno ima oko 1% i jednih i drugih. Ostaje 0,8% za prave manjine, zajebante i Muslimane. Kako god da računaš teško da Muslimana može biti više od 0,1%
Bodkin

#1431 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Bodkin »

Mister Yes wrote:
Bodkin wrote:Cuj 1% bosanaca. Samo zamislim da u njemackoj ima 1% njemaca ili u spaniji 1% spanaca...
Smijesno. Ajde daj mi za njemce semanticku vratolomiju. Njemci i njemanci?
Hafis

#1432 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

Nije in biti bosanac, a ni musliman na popisu.
Moj susjedi Enver i Mirsad i komplet im familije izjasnili se na popisu kao Hrvati (provjereno iz prve ruke).
BAK-eV

#1433 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by BAK-eV »

Bodkin wrote:
Mister Yes wrote:
Nema.
Ali teoretski može se reći da ima Germana. Za njih je onda Njemačka, Austrija, Švicarska sve jedno te isto.
Inače šta je sa Malezanima, Malezijcima, Malajima
Brazilci i Brazilijanci
Rumuni, Rumunji
Sri Lanka a ono većina kaže mi smo Singali i ne volimo Tamile
Izraelci, Jevreji a hebrejski maternji
itd.
Ima tih primjera u svijetu još a ne samo u Bosni.
Ali samo u Bosni se neki eto prave ludi i argument za naciju im je kombinacija slova u jeziku.
%-)
bvcx

#1434 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by bvcx »

Šta kaže, koliki procenat ima završenu osnovnu školu?
BenDover

#1435 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by BenDover »

Mister Yes wrote:
ILVIIR wrote: hmm.. htio sam nesto drugo reci. ne mozes ti reci kad te pita da si panteista, jer to nema logike, to bi bilo kao da sam ja odgovorio da sam moneteista. :)

Djelimično si u pravu. Panteista zaista jeste isti nivo kao monoteista ili ateista. I tačno je da ima različitih vrsta panteizma. Ja ih ne bih nazvao religijama jer uglavnom nemaju osnovne elemente religije: organizacija, sveštenici, autoriteti, obredi, rituali, bogomolje, itd. Mada neki i to pokušavaju da naprave čime samo pokazuju da nisu razumjeli poentu panteizma. Ali nejse, činjenica je da postoji Taoizam koji se bazira na knjizi Tao Te Ching (moj bivši pravac), zatim Spinozizam koji se bazira na knjizi Etika od Spinoze (moj sadašnji pravac) kao i mnogi drugi manji pravci.

U tom smislu si u pravu. Ali nisi u pravu da nema logike reći da si panteista. Ima logike ako, kao što je moj slučaj, puno više držiš da samog panteizma nego do pravaca (što bi ti rekao religije). Ima smisla i ako neko kaže da je monoteista ako ne sljedi ni jednu monoteističku religiju ali vjeruje da postoji jedan Bog sa osobinama kakve mu daju monoteističke religije. Doduše, to je teško očekivati jer ako vjeruje u takvog Boga onda vjeruje i da Bog daje upute putem objava a onda je logično i da će izabrati kojoj objavi da vjeruje. U panteizmu to nije slučaj jer naš Bog ne daje upute i samim tim nema ni objava koje bi sljedili. :wink:
ILVIIR wrote:potcjenunjes Muslimane na popisu. poprilicno sam siguran, a i imam neke podatke, da ce ih biti nazalost vise.
Pa gdje će se pokazati? Evo napisao sam:

0,9% "ne izjašnjava se"
1% Bosanci
1% Romi
0,3% zajebanti tipa "đedaj" ili "marsovac

Gdje će oni biti? Jednostavno, nema mjesta za njih u ovih 2,8% koji su dali tekstualni odgovor. Bosanaca i Roma sigurno ima oko 1% i jednih i drugih. Ostaje 0,8% za prave manjine, zajebante i Muslimane. Kako god da računaš teško da Muslimana može biti više od 0,1%

po kojoj logici? bog moze biti potpuno nezainteresovan da bilo sta komunicira ljudima. on je bog i radi sta mu je cejf. cak ni u postojecim monoteistickim dogama to nije slucaj osim u islamu. u kriscanstvu bog nista nije objavio nego je sisao medju ljude da ga roknu.
sanjin_1

#1436 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by sanjin_1 »

Mister Yes wrote:
sanjin_1 wrote:Kad ti Star Wars postane podloga političke argumentacije vrijeme ti je da se okaniš inteligentnih rasprava..čuj Star Wars... :lol: :lol: :lol:
Čudi me da ti ne voliš te filmove? :?

S obzirom da je učitelj Yoda otprilike tvoje visine mogao si se baš naći u tim filmovima :lol:
ih veliš Yoda.., yoda ti je odprilke nešto ko pola mog hafisa...ne vjeruješ? provjeri kod ..znaš već koga :lol:

16 mandata majstore...kmeeee ...kmeeeeee ..šmrccccc..
sanjin_1

#1437 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:Nije in biti bosanac, a ni musliman na popisu.
Moj susjedi Enver i Mirsad i komplet im familije izjasnili se na popisu kao Hrvati (provjereno iz prve ruke).
svoj ti poso kume,16 mandata

a tako je lijepo bilo sanjati..........i onda dođoše ti prokleti izbori... :izet:
Mister Yes

#1438 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Mister Yes »

Bodkin wrote:
Mister Yes wrote:
Šta me se tiče Njemačka? Daleka zemlja, germani niđe veze sa nama. A u komšiluku Srbija i praktično isti narod ko naš. Zar nije bolje uzimati Srbiju kao primjer a ne Njemačku? :D
Mister Yes

#1439 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Mister Yes »

BAK-eV wrote: Nema.
Ali teoretski može se reći da ima Germana. Za njih je onda Njemačka, Austrija, Švicarska sve jedno te isto.
Inače šta je sa Malezanima, Malezijcima, Malajima
Brazilci i Brazilijanci
Rumuni, Rumunji
Sri Lanka a ono većina kaže mi smo Singali i ne volimo Tamile
Izraelci, Jevreji a hebrejski maternji
itd.
Ima tih primjera u svijetu još a ne samo u Bosni.
Ali samo u Bosni se neki eto prave ludi i argument za naciju im je kombinacija slova u jeziku.
%-)
Ama gdje ćeš bolji primjer od Belgije? Flamanci 60% i Valonci 30% stanovnika Belgije.
Mister Yes

#1440 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Mister Yes »

BenDover wrote: po kojoj logici? bog moze biti potpuno nezainteresovan da bilo sta komunicira ljudima. on je bog i radi sta mu je cejf. cak ni u postojecim monoteistickim dogama to nije slucaj osim u islamu. u kriscanstvu bog nista nije objavio nego je sisao medju ljude da ga roknu.
ha ha :D

Pa ok, malo sam se pojednostavljeno izrazio jer ipak je off topic. Helem, u monoteističkim religijama Bog je misleće biće i na neki način se interesuje za ljude. Samim tim ako čovjek vjeruje da postoji takav Bog onda će izabrati u koju verziju njegove komunikacije sa ljudima da vjeruje :wink:
Zeljocity

#1441 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Zeljocity »

bosnjaci 50%+ yes or no???
Hafis

#1442 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

Ovisi kako će završiti ''pročišćavanje'' rezultata.
Ali kako god bilo, tu je to negdje oko 50%....jedan-dva posto gore, dole.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1443 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by pici »

tamam da HDZ nadoknadi one legitimne u dijaspori...oČel enver i mirsad bitnut legitimni il neko cvijeĆe :mrgreen:
Hafis

#1444 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

pici wrote:
tamam da HDZ nadoknadi one legitimne u dijaspori...oČel enver i mirsad bitnut legitimni il neko cvijeĆe :mrgreen:
Eh. To su žešće hrvatine od mene tri puta. Da vidiš kako im gospoje i djeca mole na misi...lijepo me stid moje pokojne babe Elizabete koja je ljute muke mučila sa mnom i mojim vjeronaukom...mora da se okreće u grobu sada :sad:
GeeTnT

#1445 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by GeeTnT »

Jeli Elizabeta bila hrvatica..... legitimna?
Danguba

#1446 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Danguba »

Hafis wrote: Eh. To su žešće hrvatine od mene tri puta. Da vidiš kako im gospoje i djeca mole na misi...lijepo me stid moje pokojne babe Elizabete koja je ljute muke mučila sa mnom i mojim vjeronaukom...mora da se okreće u grobu sada :sad:
Ovo ti i ja mogu potvrditi u desetine primjera. U svakoj kombinaciji mijesanog braka sa Hrvatom/com, drugi/a nema sanse doci do svoga.
Time se samo pokazuje ne slabost drugog nego tolerancija drugacijeg...

a tebi, cega se pametan stidi budala se time ponosi
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1447 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by pici »

GeeTnT wrote:Jeli Elizabeta bila hrvatica..... legitimna?

beČki dvor... :mrgreen:
Hafis

#1448 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

Danguba wrote:
Hafis wrote: Eh. To su žešće hrvatine od mene tri puta. Da vidiš kako im gospoje i djeca mole na misi...lijepo me stid moje pokojne babe Elizabete koja je ljute muke mučila sa mnom i mojim vjeronaukom...mora da se okreće u grobu sada :sad:
Ovo ti i ja mogu potvrditi u desetine primjera. U svakoj kombinaciji mijesanog braka sa Hrvatom/com, drugi/a nema sanse doci do svoga.
Time se samo pokazuje ne slabost drugog nego tolerancija drugacijeg...

a tebi, cega se pametan stidi budala se time ponosi
Uh..kolega još jednom prekinete izlaganje isključit ću vas s predavanja. Nisam uopće govorio da su ta dvojica mješanom braku, nego si se ti sam zaobado u neku teoriju.
To su žene koje su se u zreloj dobi ''prešaltale'' i malo transparentnije pokazuju privrženost novoj vjeri, nego što je inače uobičajeno.

a tebi...pij dosta mlijeka, jako je zdravo za sivu masu, a kažu da ima povoljan učinak i na bijelu, mada nije dokazano u kliničkim randomiziranim studijama.
Hafis

#1449 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

GeeTnT wrote:Jeli Elizabeta bila hrvatica..... legitimna?
Ma jok....kakva legitimna. Ona ti je istjerivala džini djeci po mahali, izljevala strave protiv sihira i pravila najbolju krompiraču poprskušu u mjesnoj zajednici.
bdzs

#1450 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by bdzs »

Hafis wrote:
pici wrote:
Eh. To su žešće hrvatine od mene tri puta. Da vidiš kako im gospoje i djeca mole na misi...lijepo me stid moje pokojne babe Elizabete koja je ljute muke mučila sa mnom i mojim vjeronaukom...mora da se okreće u grobu sada :sad:
Po čemu bi ti to bio nešto posebno Hrvat u odnosu na te tvoje komšije Envera i Mirsada :lol: ,koji se tako izjašnjavaju jer je to njihovo pravo valjda po svim mogućim konvencijama. Sa čim se to mjeri stepen hrvatstva jednog Hrvata ili srpstva jednog Srbina ili bošnjaštva jednog Bošnjaka, svejedno?
Post Reply