Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- drug_profi
#1426 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Cuj da oznaci pocetak namaskog vremena i da ih pozove?
Imate li vi sat ba u kuci? Ili se i dalje sve radi ko u 7 vijeku.
Vidi se gdje bi vi da nas sve odvucete.
I kakve veze ima pjevaljka sa postenim svijetom koji spava u 5 ujutro? Posten svijet ne moze od pjevaljki, od motora, od pijanaca pa ni od hodz aoka sklopiti, ali neka je to samo orijentir da putnik namjernik zna naci dzamiju, a ne sila i nasilje.
Znam ja da ti vjerujes u to jer ocigledno vjerujes u svakakve budalstine.
I kakve veze ima pjevaljka sa postenim svijetom koji spava u 5 ujutro? Posten svijet ne moze od pjevaljki, od motora, od pijanaca pa ni od hodz aoka sklopiti, ali neka je to samo orijentir da putnik namjernik zna naci dzamiju, a ne sila i nasilje.
-
Eniac
#1427 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Jah, ide neki putnik namjernik, jase dorata i bas se misli gdje i kada da obavi namaz kad mu se na horizontu pojavljuje minaret, a ezan onako milozvucno se razlio dolinom.Towelie wrote:Ne prave se visoka minara iz bahatosti vec sto je pogodno za ljude koji zele da pronadju neke dzamiju da je primete lako.
Kako da ne, bas u 21. vijeku u urbanim sredinama, medju neboderima, minareti i pojacala sluze za to.
Pazi, volim ja slusati ezan kada ga neko bas onako lijepo uci, i mogu ti reci da se u BiH ezani uce mnogo ljepse nego u nekim drugim drzavama. Ali da se ne zezamo, do prije 100 godina, pa i do prije 50, to sto ti kazes je bilo tako, ali odavno je izgubljena stvarna svrha i minareta i ezana, narocito u gradovima. Ezan u gradu je ostao samo obicaj, visene mozes ljuda u urbanoj sredini ezanom pozvati na namaz jer se ne cuje, pojacala samo stvaraju dodatnu buku, tako da osim odrzavanja obicaja ili dokazivanja moci glasnocom, ezan nema vise originalnu svrhu.
A kao sto kolega forumas drugi profil rece, pa nije srednji vijek da ljudi nemaju sat pa ih treba podsjecati, svi imaju satove, namjeste alarm i znaju kada je vrijeme za namaz.
Last edited by Eniac on 14/05/2014 00:18, edited 1 time in total.
- MyTao
#1428 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Eniac wrote:Jah, ide neki putnik namjernik, jase dorata i bas se misli gdje i kada da obavi namaz kad mu se na horizontu pojavljuje minaret, a ezan onako milozvucno se razlio dolinom.Towelie wrote:Ne prave se visoka minara iz bahatosti vec sto je pogodno za ljude koji zele da pronadju neke dzamiju da je primete lako.
Kako da ne, bas u 21. vijeku u urbanim sredinama, medju neboderima, minareti i pojacala sluze za to.
- Towelie
#1429 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Tacno za sve trazite dlaku u jajetu. Ali neka, navikao sam.
Imamo sat, ali moras uzeti u obzir i prakticne situacije. Desi se da zaboravis kad je namasko vreme, u nekoj si zurbi, i cujes ezan koji te podseti na namaz. U takvoj konkretnoj situaciji (meni se to desavalo) da nije ezana, propusta se namaz u dzematu a samim tim i veca nagrada nego da se obavi samostalno.Cuj da oznaci pocetak namaskog vremena i da ih pozove?
Ima pevaljka veze sa principima. Ako je tebi problem ezan ujutru, meni je recimo problem pevaljka kasno uvece. I jedno i drugo ometa san. Decibeli su u pitanju.I kakve veze ima pjevaljka sa postenim svijetom koji spava u 5 ujutro? Posten svijet ne moze od pjevaljki, od motora, od pijanaca pa ni od hodz aoka sklopiti, ali neka je to samo orijentir da putnik namjernik zna naci dzamiju, a ne sila i nasilje.
Imaju minareti i svoju istorijsku ulogu zbog specificnog nacina pravljenja dzamije, ali i prakticnu. Ne mora covek jahati dorati, moze ici peske, cuti ezan, setiti se da je nastupilo namasko vreme i obaviti namaz. Rekoh vec, zivi sam primer toga.Jah, ide neki putnik namjernik, jase dorata i bas se misli gdje i kada da obavi namaz kad mu se na horizontu pojavljuje minaret, a ezan onako milozvucno se razlio dolinom.
-
Eniac
#1430 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Naravno da imaju, ne govorim ja nista protiv minareta ili ezana. Ali, situacija u kojoj cujes ezan, pa se tek onda sjetisTowelie wrote:Imaju minareti i svoju istorijsku ulogu zbog specificnog nacina pravljenja dzamije, ali i prakticnu. Ne mora covek jahati dorati, moze ici peske, cuti ezan, setiti se da je nastupilo namasko vreme i obaviti namaz. Rekoh vec, zivi sam primer toga.
da je vrijeme za namaz, a ti si na mjestu na kojem ne znas da se snadjes, pa se osvrnes oko sebe, ugledas minaret i pozuris u njegovom pravcu jer znas da je tu dzamija u kojoj ces klanjati, ipak je ta situacija danas rijetki izuzetak, ne pravilo.
Neka minareta i ezana, dragi su mi bas iz tih kulturoloskih i istorijskih razloga, ali da se ne foliramo.
- drug_profi
#1431 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Meni je problem i jedno i drugo u vrijeme nocnog odmora od 22-06. Izmedju hodze i pevaljke meni nema razlike. Ako si ti ustao na namaz i zaboravio da je vakat onda je to tvoj problem i zbog tvoje vece nagrade necu ja i jos x stotina ljudi da ispasta. Izvoli se potrudi za svoju nagradu i tvoje pravo nije vece od moga.Towelie wrote:Tacno za sve trazite dlaku u jajetu. Ali neka, navikao sam.
Imamo sat, ali moras uzeti u obzir i prakticne situacije. Desi se da zaboravis kad je namasko vreme, u nekoj si zurbi, i cujes ezan koji te podseti na namaz. U takvoj konkretnoj situaciji (meni se to desavalo) da nije ezana, propusta se namaz u dzematu a samim tim i veca nagrada nego da se obavi samostalno.Cuj da oznaci pocetak namaskog vremena i da ih pozove?
Vidi se gdje bi vi da nas sve odvucete.Ima pevaljka veze sa principima. Ako je tebi problem ezan ujutru, meni je recimo problem pevaljka kasno uvece. I jedno i drugo ometa san. Decibeli su u pitanju.¸I kakve veze ima pjevaljka sa postenim svijetom koji spava u 5 ujutro? Posten svijet ne moze od pjevaljki, od motora, od pijanaca pa ni od hodz aoka sklopiti, ali neka je to samo orijentir da putnik namjernik zna naci dzamiju, a ne sila i nasilje.
Pa crkve u mnogim gradovima ne zvone po noci jer im zakon nalaze da postuju nocni mir, ali to kod muslimana nema veze. Generalno muslimani uzimaju da je njihovo pravo ispred svega.
Towelie wrote:Imaju minareti i svoju istorijsku ulogu zbog specificnog nacina pravljenja dzamije, ali i prakticnu. Ne mora covek jahati dorati, moze ici peske, cuti ezan, setiti se da je nastupilo namasko vreme i obaviti namaz. Rekoh vec, zivi sam primer toga.Jah, ide neki putnik namjernik, jase dorata i bas se misli gdje i kada da obavi namaz kad mu se na horizontu pojavljuje minaret, a ezan onako milozvucno se razlio dolinom.
Nije ezan problem preko dana (mada je izuzetno glasan, i prelazi granice poziva na molitvu i postaje ispoljavanje sile i inata), jahao dorata ili isao autobusom. Problem je sto postavljate vase pravo iznad moga.
- lua
#1432 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ti uopće ne čitaš šta ja pišem, ali rado ću ti obrazložiti kakav je položaj žene u šerijatu. Jedini način da žena po šerijatu dokaže da je žrtva seksualnog zločina (s tim da se ovo može primijeniti i na bilo kakav drugi zločin) jeste da ili sam zločinac da priznanje ili da žena dovede četiri MUŠKA svjedoka koji će potvrditi da je ono što ona govori relevantno i istinito.apsidejzi wrote: Evo hajde da predjemo na konkretne stvari: Kada za sebe tvrdis da si vrsni poznavalac serijata, onda nam navedi referencu koja kaze da se silovana zena treba kazniti. Eto haj da vidimo jel to plod tvoje maste i ko laze.
Onako si perfidno i tiho krenuo da osuđuješ sekularne sisteme koristeći se uobičajenom floskulom da zakon ne poznaje emocije. Naravno da ne poznaje. I ne treba da poznaje. Zakon se treba primjenjivati jednako prema svima.
A ovo za izjednačavanje fašizma i ateizma je takav apsurd da bi se mnogi koji takvo što rade stvarno svojevoljno trebali upisati u ustanove za mentalno oboljele. Isto se dešava i sa antifašizmom i fašizmom. Da je ljudima da upotrebljavajući svoje dobro poznate dvostruke aršine, citate sa SAFF-a i druge gluparije, izjednače dobro i zlo. Ne ide to tako i ako hoćeš da budeš realan, kao što nisi, onda bi naprosto prihvatio da je šerijat u mnogo čemu veliko sranje. Isto kao što je sve što na bilo koji način vrijeđa čovjekovu privatnost, lični integritet i život veliko sranje. Da! Toliko je jednostavno. I hiljadu je drugih stvari koje ne valjaju, jer idu protiv individue i protiv svih tih stvari se normalan čovjek treba boriti, ako ništa mozgom. A ne kao zadnja klamfa braniti nešto što je loše, samo zato što MISLIŠ da je tvoje. A nije. Više je svaki ateista iz ove države "tvoj", nego neki šeik Abu Islam Sunni Dabi Lubi Bubi koji bičuje trebe. I zato ohladi malo.
-
hladan.preminger
#1433 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ja kao deklarisani ateista svoj svjetonazor baziram na teletini i jagnjetini ispod saća i američkoj torti.
Nemam vremena u životu da ga baziram na "Pustinjim pričama 4.0" ili ranijim verzijama.
Nemam vremena u životu da ga baziram na "Pustinjim pričama 4.0" ili ranijim verzijama.
- lua
#1434 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nagrada? Dobro već sam često čula od vjernika da se nadaju nagradi. U redu. Ali evo jedno prosto pitanje: kad vidiš neku nanu s cekerima s pijace i recimo pomogneš joj da unese stvari u stan. Jesi li to uradio da nanu ne izdaju koljena, jer imaš određeno saosjećanje prema ljudima ili ćeš to uraditi radi nekakve nagrade koju ti je neko obećao na drugom svijetu?Towelie wrote: U takvoj konkretnoj situaciji (meni se to desavalo) da nije ezana, propusta se namaz u dzematu a samim tim i veca nagrada nego da se obavi samostalno.
Kad klanjaš, je li klanjaš za sebe, da budeš bliže Bogu u kog vjeruješ, da se duhovno pročistiš (ili iz kojih već razloga) ili brojiš namaze ne bi li ti se sve "upisalo" u nekakav bukvar dobrih dijela?
To je meni krucijalni problem s vjernicima. Ako nešto radiš zbog nagrade, onda nisi dobar čovjek. To je čisto koristoljublje i nema veze sa tom dobrotom koja treba da bude u tebi zbog tvoje vjere. I na koncu možda zvuči glupo, ali ću uvijek više poštovanja imati prema ljudima koji stvari rade po ličnom nahođenju i defaultu, bez nekih premišljanja da li će im se pisati dobro ili loše. Naprosto, svaki čovjek koji mi je blizak mi je bitniji od neke nagrade, a dabome i neke kazne.
- apsidejzi
#1435 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
A gdje ovo konkretno pise i sta to isto kaze kada muskarac treba da dokaze da je zrtva seksualnog zlocina?lua wrote:Ti uopće ne čitaš šta ja pišem, ali rado ću ti obrazložiti kakav je položaj žene u šerijatu. Jedini način da žena po šerijatu dokaže da je žrtva seksualnog zločina (s tim da se ovo može primijeniti i na bilo kakav drugi zločin) jeste da ili sam zločinac da priznanje ili da žena dovede četiri MUŠKA svjedoka koji će potvrditi da je ono što ona govori relevantno i istinito.apsidejzi wrote: Evo hajde da predjemo na konkretne stvari: Kada za sebe tvrdis da si vrsni poznavalac serijata, onda nam navedi referencu koja kaze da se silovana zena treba kazniti. Eto haj da vidimo jel to plod tvoje maste i ko laze.
- apsidejzi
#1436 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
27,48% se ne slaze sa tvojom tvrdnjom.hladan.preminger wrote:Ja kao deklarisani ateista svoj svjetonazor baziram na teletini i jagnjetini ispod saća i američkoj torti.![]()
- lua
#1437 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Stani! Ti bolan hvališ šerijat, a kudiš sekularni režim. Stoga ti toplo preporučujem da uzmeš Kur'an, Sunnet, Idžmu i Kijas, te niz priručnika o šerijatu i da čitaš i da se edukuješ, jer očigledno žive veze nemaš o šerijatu, a da ti je da diskutuješ.apsidejzi wrote:
A gdje ovo konkretno pise i sta to isto kaze kada muskarac treba da dokaze da je zrtva seksualnog zlocina?
Ako nešto želiš procijeniti, ocijeniti, osuditi ili šta već, onda se bar udostoji da saznaš osnovne stvari o tome.
-
5 0 5
#1438 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
ma pusti to ba. nego, reci ti meni, peres li ti svoj ves? znas li sta skuhati? ozbiljno pitam.apsidejzi wrote: 27,48% se ne slaze sa tvojom tvrdnjom.
- apsidejzi
#1439 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Pusti se suplje. Gdje u Kur'anu, sunnetu, idzmi ili kijasu pise da silovana zena mora dovesti cetiri svjedoka i sve one gluposti koje si napisala. Znas gdje to pise? To pise u indipendentu sa kojeg crpite ateisticko znanje a u islamu tog pravila nema. Da ima vec bi ga izguglala i postavila. A onda mene optuzuje da ne znamlua wrote:Stani! Ti bolan hvališ šerijat, a kudiš sekularni režim. Stoga ti toplo preporučujem da uzmeš Kur'an, Sunnet, Idžmu i Kijas, te niz priručnika o šerijatu i da čitaš i da se edukuješ, jer očigledno žive veze nemaš o šerijatu, a da ti je da diskutuješ.apsidejzi wrote:
A gdje ovo konkretno pise i sta to isto kaze kada muskarac treba da dokaze da je zrtva seksualnog zlocina?
Ako nešto želiš procijeniti, ocijeniti, osuditi ili šta već, onda se bar udostoji da saznaš osnovne stvari o tome.
Ja samo trazim referencu. Nista vise. Sta je to problem za vrsnog poznavatelja serijata.
Lol
- apsidejzi
#1440 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Znam.505sCrtom wrote:ma pusti to ba. nego, reci ti meni, peres li ti svoj ves? znas li sta skuhati? ozbiljno pitam.apsidejzi wrote: 27,48% se ne slaze sa tvojom tvrdnjom.
-
hladan.preminger
#1441 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
apsidejzi wrote:27,48% se ne slaze sa tvojom tvrdnjom.hladan.preminger wrote:Ja kao deklarisani ateista svoj svjetonazor baziram na teletini i jagnjetini ispod saća i američkoj torti.![]()
Od 2:45 samo za tebe kad se već igramo procentima i brojevima kao argumentima:
http://www.southparkstudios.com/full-ep ... inal-deuce
ili
https://www.youtube.com/watch?v=f9-X-9-Twhc
- lua
#1442 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ti si stvarno loš sagovornik. Evo da ti još jedanput objasnim polako dokazni postupak u šerijatu. Naime, glavni čimbenik u dokazivanju zločina u šerijatskom pravu su svjedoci. Da bi muško ili žensko dokazalo svoju optužbu mora privesti četiri muška svjedoka, koja su mentalno zdrava.apsidejzi wrote: Pusti se suplje. Gdje u Kur'anu, sunnetu, idzmi ili kijasu pise da silovana zena mora dovesti cetiri svjedoka i sve one gluposti koje si napisala. Znas gdje to pise? To pise u indipendentu sa kojeg crpite ateisticko znanje a u islamu tog pravila nema. Da ima vec bi ga izguglala i postavila. A onda mene optuzuje da ne znam
Ja samo trazim referencu. Nista vise. Sta je to problem za vrsnog poznavatelja serijata.
Lol
…And those who calumniate chaste woman but bring not four witnesses — flog them eighty stripes and do not admit their evidence ever after.
-(An-Nur 24:5)
Evo ti i dokaz na engleskom. Znači oni koji se ogriješe o čast žene, a ne dovedu četiri svjedoka, oderi ih 80 puta bičem i nikad više ne priznaji njihovo svjedočenje. Isto ti je i za ženu koja se ogriješi o čast muškarca. Znači svjedoci su ključni. Ne znam šta ti nije jasno. Živimo u 21. vijeku, a ti braniš pravni sistem koji nema veze s pravom. I samo naprđuješ nasumično, ne odgovaraš na pitanja koja ti ljudi postavljaju, baljezgaš u eter. K tome nisam znala da i znanje može biti ateističko. Mislim da si zglajzao totalno i sumnjam da ćeš reći išta više što će dokazati da si u pravu.
- Towelie
#1443 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Pre svega iz saosecajnosti prema drugima, mada i takvo delo nosi nagradu zbog plemenite namere. Ali, i kad ne bi bila nikakva nagrada za to, opet bih to uradio jer je humano.Nagrada? Dobro već sam često čula od vjernika da se nadaju nagradi. U redu. Ali evo jedno prosto pitanje: kad vidiš neku nanu s cekerima s pijace i recimo pomogneš joj da unese stvari u stan. Jesi li to uradio da nanu ne izdaju koljena, jer imaš određeno saosjećanje prema ljudima ili ćeš to uraditi radi nekakve nagrade koju ti je neko obećao na drugom svijetu?
Oboje. Glavni cilj namaza je pribliziti se Bogu i obaviti islamsku duznost koja je propisana. A Allah dz.s. bogato nagradjuje za takva stremljenja pa me i to raduje.Kad klanjaš, je li klanjaš za sebe, da budeš bliže Bogu u kog vjeruješ, da se duhovno pročistiš (ili iz kojih već razloga) ili brojiš namaze ne bi li ti se sve "upisalo" u nekakav bukvar dobrih dijela?
Ovo sto si ti napisala bi imalo smisla kad bi ljudi radili dobra dela samo i iskljucivo zbog nagrade koja sledi. Na primer, hoces da prevedes bakicu preko ulice, ako nema nagrade onda pustis da je udari auto.To je meni krucijalni problem s vjernicima. Ako nešto radiš zbog nagrade, onda nisi dobar čovjek. To je čisto koristoljublje i nema veze sa tom dobrotom koja treba da bude u tebi zbog tvoje vjere. I na koncu možda zvuči glupo, ali ću uvijek više poštovanja imati prema ljudima koji stvari rade po ličnom nahođenju i defaultu, bez nekih premišljanja da li će im se pisati dobro ili loše. Naprosto, svaki čovjek koji mi je blizak mi je bitniji od neke nagrade, a dabome i neke kazne.
Ali kada radis dobro delo jer osecas da tako treba i svestan si da ces uz ispravan nijet biti i nagradjen, zasto da ne?
Nagrada u takvoj situaciji dodje kao bonus za dobrotu koju covek pokazuje.
- zlokruhovic
#1444 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Towelie wrote: Ovo sto si ti napisala bi imalo smisla kad bi ljudi radili dobra dela samo i iskljucivo zbog nagrade koja sledi. Na primer, hoces da prevedes bakicu preko ulice, ako nema nagrade onda pustis da je udari auto.
Ali kada radis dobro delo jer osecas da tako treba i svestan si da ces uz ispravan nijet biti i nagradjen, zasto da ne?
Nagrada u takvoj situaciji dodje kao bonus za dobrotu koju covek pokazuje.
Kao ne radiš to zbog nagrade od boga , al' ako nagrada usledi neka je hleba ne traži, jel tako??
Kad si vernik ti verejuš samo u nagradu a ne u dobrotu čoveka samog po sebi ,jer da nije tako ne bi ona(nagrada) ni postojala u religiji kao jedina osnovica za dobra dela čoveka.
- Towelie
#1445 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Rekao sam vec da motiv nagrade nije apsolutno iskljucen, ali to nije glavni motiv dobrih dela.Kao ne radiš to zbog nagrade od boga , al' ako nagrada usledi neka je hleba ne traži, jel tako??![]()
- drug_profi
#1446 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
mozda bi vecu nagradu dobio da se suprotstavis otmici djevojcica nego sto trcis na namaz....
- apsidejzi
#1447 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Vidim da te je google doveo do corsokaka. Ti bi kao vrsni poznavalac serijata trebala biti u stanju prevesti nam ovaj ajet ali i tri koji slijede iza njega pa da vidimo o cemu se prica ovdjelua wrote:Ti si stvarno loš sagovornik. Evo da ti još jedanput objasnim polako dokazni postupak u šerijatu. Naime, glavni čimbenik u dokazivanju zločina u šerijatskom pravu su svjedoci. Da bi muško ili žensko dokazalo svoju optužbu mora privesti četiri muška svjedoka, koja su mentalno zdrava.apsidejzi wrote: Pusti se suplje. Gdje u Kur'anu, sunnetu, idzmi ili kijasu pise da silovana zena mora dovesti cetiri svjedoka i sve one gluposti koje si napisala. Znas gdje to pise? To pise u indipendentu sa kojeg crpite ateisticko znanje a u islamu tog pravila nema. Da ima vec bi ga izguglala i postavila. A onda mene optuzuje da ne znam
Lol
…And those who calumniate chaste woman but bring not four witnesses — flog them eighty stripes and do not admit their evidence ever after.
-(An-Nur 24:5)
Evo ti i dokaz na engleskom. Znači oni koji se ogriješe o čast žene, a ne dovedu četiri svjedoka, oderi ih 80 puta bičem i nikad više ne priznaji njihovo svjedočenje. Isto ti je i za ženu koja se ogriješi o čast muškarca. Znači svjedoci su ključni. Ne znam šta ti nije jasno. Živimo u 21. vijeku, a ti braniš pravni sistem koji nema veze s pravom. I samo naprđuješ nasumično, ne odgovaraš na pitanja koja ti ljudi postavljaju, baljezgaš u eter. K tome nisam znala da i znanje može biti ateističko. Mislim da si zglajzao totalno i sumnjam da ćeš reći išta više što će dokazati da si u pravu.
Ps ako ti prevođenje ne ide od ruke mozes copy paste sa tanzil.info
- Towelie
#1448 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Mozda, ako bi nekim slucajem ti odredjivao kolika se nagrada daje za sta. Posto nije tako, za sad cemo odbaciti tvoj predlog.drugi profil wrote:mozda bi vecu nagradu dobio da se suprotstavis otmici djevojcica nego sto trcis na namaz....
- apsidejzi
#1449 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ma ja sam to komentarisao tvoju nezainteresovanost religijom kada si rekao ono za teletinuhladan.preminger wrote:apsidejzi wrote:27,48% se ne slaze sa tvojom tvrdnjom.hladan.preminger wrote:Ja kao deklarisani ateista svoj svjetonazor baziram na teletini i jagnjetini ispod saća i američkoj torti.![]()
Od 2:45 samo za tebe kad se već igramo procentima i brojevima kao argumentima:
http://www.southparkstudios.com/full-ep ... inal-deuce
ili
https://www.youtube.com/watch?v=f9-X-9-Twhc
27,48% tvog forumskog zivota je na podforumu religija. Tako da nesto sumnjam u tvoju tvdnju iz prethodnog posta. Posto si mi nekonzistentan u ovim sitnicama tesko da ti mogu vjerovati nekim vecim tvrdnjama tipa ima li ili nema Boga
- drug_profi
#1450 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Bice da onda ta vasa vjera ima neku dobru falinku...Towelie wrote:Mozda, ako bi nekim slucajem ti odredjivao kolika se nagrada daje za sta. Posto nije tako, za sad cemo odbaciti tvoj predlog.drugi profil wrote:mozda bi vecu nagradu dobio da se suprotstavis otmici djevojcica nego sto trcis na namaz....