naravno jevreji su dozivjeli holokaust.njih nisu proganjali i ubijali u samo jednoj drzavi, nego sistematski nacijelom kontitnentu pa i u pokusaju na bliskom istoku.dr_Evil wrote: ↑20/12/2023 12:32Samo su tri dokazana na sudu, a genocid nad jevrejima u WWII nije jedan od njih. Vidis, jebeno je to sta pricas.sumirprimus wrote: ↑20/12/2023 12:28jel sudjeno jel dokazano? kakoti meni kazes jedno je sta ja mslim a drugo fakat.![]()
upravo zato sto je i dokazan genocid u srebrenici, kao jedno od najtezih djela jel tako. moramo mi biti pazljiviji sa ti kvalifikacijama. doduse ne mislim na forum ovde je svakako mrsimudolocija i lelemud. mislim na institucije, pa kad izadju u un i iu uz dlaku us, njemackoj, britaniji i sl.
PS, ne kazem da se nije desio, naprotiv desio se, ali nije presudjen.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
sumirprimus
#14076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
sumirprimus
#14077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
daaj ba chmoljo pfffff jel realnoChmoljo wrote: ↑20/12/2023 12:34suđeno, nije dokazano jer jedna sudinica iz afričke zemlje nije bila dovoljno ubijeđena.sumirprimus wrote: ↑20/12/2023 12:28
jel sudjeno jel dokazano? kakoti meni kazes jedno je sta ja mslim a drugo fakat.![]()
upravo zato sto je i dokazan genocid u srebrenici, kao jedno od najtezih djela jel tako. moramo mi biti pazljiviji sa ti kvalifikacijama. doduse ne mislim na forum ovde je svakako mrsimudolocija i lelemud. mislim na institucije, pa kad izadju u un i iu uz dlaku us, njemackoj, britaniji i sl.
no dobro, da znam na kojem si stajalištu.
eto te ko evil , nije sta ja mislim nego sta mozes dokazati na sudu sta je sudski fakat jesi ti meni tako reko?
naravno da ja mislim da je i prijedoru bio teski ratni zlocin sa elelmentima genocida ali isti nije presudjen u hagu. zato su presude za srebrenicu zlata vrijedne. naravno vi ovo uzimate iz konteksta sta vam godi i samim time, a sve zbogstava prema hamasu i palestini okrecete na svoj mlin, ok nije problem.
- dr_Evil
#14078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Svakako, ali nije presudjeni genocid, prema tome sad bih ja mogao da se hvatam za slamku da su se mali plavi djecaci sa hitlerskim brcicima samo malo zaigrali po Poljskoj, igrali se vozova.sumirprimus wrote: ↑20/12/2023 12:34
naravno jevreji su dozivjeli holokaust.njih nisu proganjali i ubijali u samo jednoj drzavi, nego sistematski nacijelom kontitnentu pa i u pokusaju na bliskom istoku.
Ovo je toliko ruzno za napisati da evo par puta vec brisem.. ali nazalost svi tvoji postovi su kada se drugacije napisu zapravo samo ovo gore.
Nije se desila Armernija, nije se desio Jasenovac, nije se desio genocid nad Jevrejima vise puta u Europi gdje je WWII bio samo zadnji.. i tako jebi ga..
Izrael preseljaje Palestince humanim metodoma da im bude jos bolje u zivotu, onima sta prezive. Tako je pricao i gradonacelnik Bijeljine iza rata da mu se *alije zahvaljuju jer sada imaju holandsku penziju.
-
PM72
#14079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A gdje je ta činjenica potvrđena na sudu?
To su tvoja pitanja....
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#14080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne moram govoriti koji je moj stav, jer svako normalan zna sta se desilo. No moje je pitanje, ako se pozivamo na presudu gdje jeste genocid, kako mozemo osporavati onu koja nama "ne odgovara"?
-
sumirprimus
#14081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
stani ti poredis najveceg zlocinca 20 vijeka sa dnevnom politikom u bosnjaka? wtfPM72 wrote: ↑20/12/2023 12:42A gdje je ta činjenica potvrđena na sudu?sumirprimus wrote: ↑20/12/2023 12:33hitler jeste zlocinac najveci u 20 vijeku.
no to ne znaci da je zk legitimni predstavnik hrvata u predsjednistvu bih![]()
To su tvoja pitanja....
-
PM72
#14082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne,to su tvoji stavovi...šta napisa za genocid u Prijedoru? Nemoj biti licemjeran
-
sumirprimus
-
PM72
#14084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne trebam...znam te...
-
sajber87
#14085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Odgovor je jednostavan, politicko zlo( sda df sbih itd) mrze zapad iz dubine duse i rade na tome(portali drustvene mreze botovi mediji) da bosnjake okrenu prema iranu rusiji erdoganu tj svim drzavama koje mrze demokratiju i praktikuju diktature gdje su izbori proforme i gdje mogu stimati rezultate kako zele i gdje pljacka prolazi nekaznjeno. Bojkot coca cole za njih je simbolicki bojkot zapada sto u sustini oni zele, njima nije izrael meta njima je meta eu i amerika prije svega preko izraela. Vjeruj mi da kad ih zagrebes vidjeces da vise mrze coca colu nego manju, cak sto vise ideolozi "manje" su im politicka i ideoloska braca.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑20/12/2023 08:55ja ne kontam što bi se bojkotovala coca cola,ako ne bojkotujemo ono što je nama pred nosom i čiji vlasnik spominje genocid koji je počinjen u našoj državi
Last edited by sajber87 on 20/12/2023 12:56, edited 1 time in total.
- 512MB
#14086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Prpa.DonieBrasco wrote: ↑20/12/2023 12:22 https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-o ... /231220084
Koja je ovo komedija kakve ovaj izjave daje.![]()
Elektronsko glasanje + stari IZ = Čovke i HDZ u peMziji
-
kakabanja213
#14087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zar vam Vucko nije dao odmor sada kada je pobijedio.sumirprimus wrote: ↑20/12/2023 12:48stani ti poredis najveceg zlocinca 20 vijeka sa dnevnom politikom u bosnjaka? wtfPM72 wrote: ↑20/12/2023 12:42A gdje je ta činjenica potvrđena na sudu?sumirprimus wrote: ↑20/12/2023 12:33
hitler jeste zlocinac najveci u 20 vijeku.
no to ne znaci da je zk legitimni predstavnik hrvata u predsjednistvu bih![]()
To su tvoja pitanja....![]()
-
sumirprimus
#14088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
meni? jarane vise ti imas veze sa vuckom u austriji gore gdje ste svi zemljaci nego ja u tuzli!kakabanja213 wrote: ↑20/12/2023 12:56Zar vam Vucko nije dao odmor sada kada je pobijedio.sumirprimus wrote: ↑20/12/2023 12:48stani ti poredis najveceg zlocinca 20 vijeka sa dnevnom politikom u bosnjaka? wtf![]()
i vise cu ja biti bosanac nego ti u austriji ikad i to mi ne mozte oduzeti, ni ti iz austrije ni ovi domaci radikali...
porez, licna, mjesto prebivalist,a i uostalom za mene su ovo lokalne teme bh politicko desavnaje...
- 512MB
#14089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Čović zakuko, kifla duradi nešto, da lobira kod Šmita da ne nameće 
- dr_Evil
#14090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
To je istina. Ali znamo i ja ti da genocid nad Palestincima nikad nece biti presudjen, a vjerovatno nece ni doci nikad do suda, dok je spremnost zapada da se prihvati tuzba Ukrajine protiv Putina za genocid bila instantna - iako su oni sami rekli da njega niko ne smije uhapsit ali mogu to koristiti za buduce mirovne pregovore.
Nemamo presudu za mnoge genocide, ali niko od nas nece reci da se nisu desili, pocevsi od genocida nad Jevrejima u WWII.
Mi smo obicni ljudi, i reagujemo na osnovu rezona i morala po kojem smo odgojeni. Mozda je to zato jer smo kao narod odavno vec pod genocidnim namjerama. Ako cemo biti legalisti onda je Hrvatska bila agresor u BIH dok Srbija nije ucestovala u ratu.
-
sajber87
#14091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Samo nameci smite ruke ti se pozlatile, kako sda snsd hdz bratija slozi i kmeci kako ih bole iste stvariDonieBrasco wrote: ↑20/12/2023 12:22 https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-o ... /231220084
Podrska za ohr USA eu
- dr_Evil
#14092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ajd ne rise sajber tite ti. Kad djeca ginu treba zatvoriti oci na dnevnopoliticka sranja kod nas. Amerika moze ovo da zaustavi u roku 2 minute.sajber87 wrote: ↑20/12/2023 12:55
Odgovor je jednostavan, politicko zlo( sda df sbih itd) mrze zapad iz dubine duse i rade na tome(portali drustvene mreze botovi mediji) da bosnjake okrenu prema iranu rusiji erdoganu tj svim drzavama koje mrze demokratiju i praktikuju diktature gdje su izbori proforme i gdje mogu stimati rezultate kako zele i gdje pljacka prolazi nekaznjeno. Bojkot coca cole za njih je simbolicki bojkot zapada sto u sustini oni zele, njima nije izrael meta njima je meta eu i amerika prije svega preko izraela. Vjeruj mi da kad ih zagrebes vidjeces da vise mrze coca colu nego manju, cak sto vise ideolozi "manje" su im politicka i ideoloska braca.
Nece niko ko ima 2gr mozga u tintari preci na rusku stranu zbog toga, jer znamo ko je na toj strani, ali moramo biti spremni da pokazemo licemjerje kada ga vidimo, i to pogotovo licemjerje sa genocidnim namjerma.
-
Novak20
#14093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
sajber87 wrote: ↑20/12/2023 13:00Samo nameci smite ruke ti se pozlatile, kako sda snsd hdz bratija slozi i kmeci kako ih bole iste stvariDonieBrasco wrote: ↑20/12/2023 12:22 https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-o ... /231220084
. Osjeti dragan gdje sve ovo vodi
Podrska za ohr USA eu![]()
Prva runda nametanja - tehnički dio za naivne.
Druga runda nametanja - e to će biti shok.
A sve pod uvjetom da prođe i u RS.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#14094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
vala da hoce nametnuti da cistokrvni hrvat moze izabrati cistokrvnog hrvata iz ercegovine pa da vidimo sta dalje? Jebo me svako ako bi imali bilo kakav napredak, opet bi se izmisljalo da zle bosnje nesto ne daju ili hoce zajebati.
-
elk
#14095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Patriotizam je i kod hamze hamzaija dobiti i traziti racun
Ko ga kod sipca dobije za onaj isprdak od najgoreg bijelog brasna ima bonu. Deranje sa cijenama obaska.
Nemoguce je izgleda kupiti halal hljeb danas. Ili cetnik, ili kriminalac i ratni profiter, ili nema racuna za lijeka za kurcev i bezobrazno precijenjen proizvod.
Jedino sami da pravimo panju. Meljemo psenicu na mlinu, pa umijesimo. Ali cija je onda psenica, od koj smrada smo je kupili, jel kolko prskana...
Joj
Ko ga kod sipca dobije za onaj isprdak od najgoreg bijelog brasna ima bonu. Deranje sa cijenama obaska.
Nemoguce je izgleda kupiti halal hljeb danas. Ili cetnik, ili kriminalac i ratni profiter, ili nema racuna za lijeka za kurcev i bezobrazno precijenjen proizvod.
Jedino sami da pravimo panju. Meljemo psenicu na mlinu, pa umijesimo. Ali cija je onda psenica, od koj smrada smo je kupili, jel kolko prskana...
Joj
- 512MB
#14096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Trojka da je pametna treba sad iskulirat Čovića, jbga probali smo nismo se mogli dogovorit, nek sad Šmit nametne
Gori pod guzicom...
Gori pod guzicom...
- SmokingMan
#14097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Može biti širokogrudno zahvalan shodno da je isti taj "apsurdni" mehanizam onomad od njega napravio "čovjeka bez greške".
Vjerujem da se najviše za nefunkcionalost cijelokupnog sistema licimjerno zalažu oni koji su imali brojeve tužilaca, pa bi i nešto od predmeta znalo da nestane iz svezaka pred samo pretresni proces. Eh kako je lijepo uživati u imetku, dobrim dijelom prepisanim na vjrerne članove porodice. Nije u kartonu, ali je moje. Nisi jedini, ali si najprefriganiji Čoviću Dragane.
Vjerujem da se najviše za nefunkcionalost cijelokupnog sistema licimjerno zalažu oni koji su imali brojeve tužilaca, pa bi i nešto od predmeta znalo da nestane iz svezaka pred samo pretresni proces. Eh kako je lijepo uživati u imetku, dobrim dijelom prepisanim na vjrerne članove porodice. Nije u kartonu, ali je moje. Nisi jedini, ali si najprefriganiji Čoviću Dragane.
- BHCluster
-
sajber87
#14099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ja ti govorim kako razmislja sda politicka "elita". Oni mastaju o orbanu vucicu putinu i nacinu kako oni "zavrsavaju" izbore.dr_Evil wrote: ↑20/12/2023 13:01Ajd ne rise sajber tite ti. Kad djeca ginu treba zatvoriti oci na dnevnopoliticka sranja kod nas. Amerika moze ovo da zaustavi u roku 2 minute.sajber87 wrote: ↑20/12/2023 12:55
Odgovor je jednostavan, politicko zlo( sda df sbih itd) mrze zapad iz dubine duse i rade na tome(portali drustvene mreze botovi mediji) da bosnjake okrenu prema iranu rusiji erdoganu tj svim drzavama koje mrze demokratiju i praktikuju diktature gdje su izbori proforme i gdje mogu stimati rezultate kako zele i gdje pljacka prolazi nekaznjeno. Bojkot coca cole za njih je simbolicki bojkot zapada sto u sustini oni zele, njima nije izrael meta njima je meta eu i amerika prije svega preko izraela. Vjeruj mi da kad ih zagrebes vidjeces da vise mrze coca colu nego manju, cak sto vise ideolozi "manje" su im politicka i ideoloska braca.
Nece niko ko ima 2gr mozga u tintari preci na rusku stranu zbog toga, jer znamo ko je na toj strani, ali moramo biti spremni da pokazemo licemjerje kada ga vidimo, i to pogotovo licemjerje sa genocidnim namjerma.
Kada je prije dva mjeseca pocelo sranje u gazi rakao sam da je konacno rjesenje dvije drzave, rekao sam da su natanjahuov rezim i hamas uzrok problema i da ce na kraju otici i jedni i drugi. Prvi sam protiv ubijanja palestinaca i naravno da mi je zao rekao sam u startu ali ja im ne mogu pomoci na zalost, ali meni je na prvom mjestu bosna i moj narod. Emocije su uzavrele i prepoznajem da najgori medju nama koriste patnju palestinaca u gazi za svoje sebicne zlobne stranacosektaske ciljeve okretanja bosne od jedinih saveznika i u tome necu da ucestvujem. Podrska dvije drzave uvijek stoji kao i slobodi za palestinski narod. Kad sve ovo prodje kad palestinci dobiju drzavu jednog dana uvidjeces da je amerika jedna od rijetkih koja je iskreno zeljela dobro palestincima, svi drugi su to radili sa figama u dzepovima i iz licnih interesa
-
kakabanja213
#14100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Imas li kakvu sudsku presudu za to. Cuj ti placas porez??? Koliko se oporezuje Vuckov semdvic sa parizerom zivota ti.sumirprimus wrote: ↑20/12/2023 12:57meni? jarane vise ti imas veze sa vuckom u austriji gore gdje ste svi zemljaci nego ja u tuzli!kakabanja213 wrote: ↑20/12/2023 12:56Zar vam Vucko nije dao odmor sada kada je pobijedio.sumirprimus wrote: ↑20/12/2023 12:48
stani ti poredis najveceg zlocinca 20 vijeka sa dnevnom politikom u bosnjaka? wtf![]()
![]()
i vise cu ja biti bosanac nego ti u austriji ikad i to mi ne mozte oduzeti, ni ti iz austrije ni ovi domaci radikali...
porez, licna, mjesto prebivalist,a i uostalom za mene su ovo lokalne teme bh politicko desavnaje...