Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
MAha

#14051 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by MAha »

kakavdanakneiskustvu wrote: 20/12/2023 07:47
MAha wrote: 19/12/2023 23:46 Trenutno nas ne ubija ni zidov ni cetnik. Rrenutno nas ubija ekstremno zagadjenje, pa je to sad politicko pitanje broj 1.
nas,bosance i hercegovce jevreji nisu ni ubijali, bar koliko ja znam
To je tacno, ali ovo sam napisao u kontekstu rasprave u ranijim postovima, gdje se ljudi bave temama koje ukljucuju izrael, srbiju, cetnike, jevreje itd. a trenutno ginemo od nezdravog zraka. Dakle, samo u tom kontekstu i iz tog razloga sam to napisao.
Porodice Foht

#14052 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Porodice Foht »

Nevjerovatno je da ta pekara Manja, cetnickog vlasnika, i dalje suvereno opstaje u Sarajevu i pored tako uzasnih nacionalistickih ispada vlasnika!!!? :? :sad:
tramvajtrojka

#14053 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Chmoljo wrote: 20/12/2023 11:49 apropo Binga, apsolutno nisam za to da se pritišće Bingo da ga skida sa polica.

ovo je slobodna zemlja, bez granica, bez zabrana. njega će Bingo povući kada mu ne bude isplativ, a to može kada ga se prestane kupovati.

ono što je dobro ukazao @tramvajtrojka jeste činjenica da "pstriotski" as jelah ciljano uništava Klas. neka ga i uništi, sad je njihov i mogu ga razjebavati kako hoće očigledno.

ono što je strašno da niko očigledno drugi ne zna otvoriti pekaru i prodavati hljeb.

otprilike kao što Bingo ne zna napraviti prodavnicu sa prijatnom atmosferom i pored silnih milijardi. ko kad bogati papak ne zna složiti otmjenu odjevnu kombinaciju.

ali pametan bogati papak bar plati stilistu.
Image

Ja sam nedavno usao u manju nakon dvije godine na dobrinji bukvalno mi u komsiluku, i iskreno sjebao sam se kako im je ovak cokoladni kroasan kvalitetan, to sam napisao i na forumu kakav god da je četnik ljudi to bez razloga ne ulaze onako

Porazavajuca je cinjenica da jedan mlinar ima 18 lokacija u Sarajevu i na svakoj ubija a dovozi zamrznuto tijesto iz Zagreba i samo ga odledi i proda , dok je istovremeno kod mene tetka radila u klasu to je bio jebeni gigant u tom sektoru zena je dijabetes fasovala zbog stresova od strane nasih gazda selimovica i gospode iz Tešnja. Ona je radila kao tehnolog svi se sjecamo njihovih pekara na najboljim lokacijama u gradu od MD, Skenderije, Titove to su sve pogasili i proglasili neperspektivnim. Prva stvar koju je as grupacija uradila je bukvalno ova u jednu pasteticu sa sirom od prijasnjeg savrsenog recepta su srezali na 1/3 fila, klipice sa cokoladom su bili prestali praviti jedno vrijeme jer im se nije isplatila kupovina repromaterijala, hljeb farmer koji je bio savršen kad ne tek izasao je postao ocajan. Mene tuga ufati kad dns vidim klasov i sprindov polubijeli na sta izgledaju, i kako niko nece da ga kupi jer oni ni lutalicama na cesti covjek ne bi dao. I onda se ljudi pitaju zasto zlatno zrno ubi posao u Sarajevu ljudi stvorili brend od hljeba njihov hljeb prodaju za 2.30, a isti taj koji pakuju za Mercator kosta 1.60 hahahaha

Sami smo krivi za svoju propast
dr_Evil

#14054 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Tyke wrote: 20/12/2023 11:58
On aferime ima vec od ranije pa je nastavio raditi, s mi kupovati kod njega. Ovaj put spominjanje Srebrenice, itekako osjetljiv grad za ikakvo spominjanje u kontekstu politike i prepucavanja sve i da je zaista mislio na politicku prevaru.
Sa druge strane, znajuci da je i javno velicao i podrzavao upravo one najodgovornije za genocid u Srebrenici mi daje legitimno pravo sumnje u njegovu dvosmislenost i kao takav zasluzuje sgresivniji pritisak na njega.

Upravo sam se obratio nekim poznanicima bliskim Senadu i koji rade na odgovornijim pozicijama u njegovoj dorekciji i zamolio da makar razmotre ovog smrada i izbacivanje njegovih proizvoda ako bi uslijedio pritisak javnosti i naroda. Sve je do nas.
Svakako slazem se ja da ovaj lazni komunist smrdi, i da ga se treba bojkotovat.

Ali u ovom slucaju ipak mislim da referira na autobuse laznih glasaca koju dolazili iz Srbije u Srebrenicu da promijene izbornu volju vecinskog bosnjackog stanovnistva.

Ali opet ne bih ruku u vatru za to stavio.

RS i Federacija nisu jedno trziste, ali zelimo da to budemo, i zelimo da bude ovo jedna zemlja, moramo uvazavati jedni druge, ali nikada uvazavati i bratiti se sa nekim ko je smrad. Smradove treba svesti na margine drustva, na svim stranama ima dovoljno ljudi koji su spremi za suzivot i zivjeti jedni sa drugima. Na kraju dana da nije bilo Srba spremnih za suzivot ne bi bilo ni danasnje BiH ref to ZAVNOBiH.

Smradovima ne treba davati novac.
sumirprimus

#14055 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

to je bilo vrijeme oura i soura glasali samo za demokratiju i slobodno trziste, sta hoceteda se u sarajevu prodaje samo pravi sarajevski hljeb? pa moze ak neko kupi mlinove i firme :lol:
para ne zna za naciju bilo i bice. znate to i vi al bezveze ovde prica..
Tyke

#14056 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Tyke »

Evo zato laznog tuzlanskog komuniste i borca za prava Izraela naustrb drugih potlacenih da nam objasni kroz krezavi humor kako treba dati i drugima na nasem trzistu.
Kao i uvijek bez truna rezuma cita postove i odgovara na iste, ne shvatajuci da niko ovdje nije za slobodno trziste i razlicitosti, nego da smo protiv nacionalistickih ispada i poziva na mrznju, kao sto vlasnik pomenute pekare je radio i radice.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#14057 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 20/12/2023 11:58
naravno, imam pravo na misljenje i slobodu izrazavanja , dobro ima i inata vec, jer me se vrijedja i krse se pravila foruma svakako nekaznjeno, uz zna se i koga sve uz precutno odobravcanje vecine, a sto je dovoljno za shvatiti, da se uz sve to zastupaju i neki stavovi i teze koji nisu u skladu sa mojim, niti vidim tako bosnu u budunosti kao nesekularnu, teokratsku, pasaluk etnicke svite vise proiranske i istocnjacke negoli evropske.
moje pravo i sloboda izbora je reci i jbo ba palestinu vise da odredjuje pravac kojim ce nasa drzava ici i ponasati se u medjunarodnim organizacijma pisajuc uz vjetar svima onima od kojih ocekujemo sadaku, prijem i pomoc. u mojim ocima veci je to pasjaluk od svog pasjaluka izraelskog establismenta za koji me se na kraju krajeva isto tako iskerno jbe.
izraelski pasjaluk za rezultat ima genocid. pa sad... no to svakako nije tema
sumirprimus

#14058 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Tyke wrote: 20/12/2023 12:13 Evo zato laznog tuzlanskog komuniste i borca za prava Izraela naustrb drugih potlacenih da nam objasni kroz krezavi humor kako treba dati i drugima na nasem trzistu.
Kao i uvijek bez truna rezuma cita postove i odgovara na iste, ne shvatajuci da niko ovdje nije za slobodno trziste i razlicitosti, nego da smo protiv nacionalistickih ispada i poziva na mrznju, kao sto vlasnik pomenute pekare je radio i radice.
krezavi? :lol: nego sta ti kazu ti poznanici bliski senadu kod kojeg pucaju proizovdi manje? jesu li bili na proslavi 30godisnjice firme? stani 2023 minus 30? auuu brate. para vrti gdje ni burgija ni patriotizam ne mogu :zzzz: boli senada izasta osim za profit. inace bi na empatiju i empcije dobio u tuzlu bar jednu titulu minimum.
Last edited by sumirprimus on 20/12/2023 12:16, edited 1 time in total.
dr_Evil

#14059 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 20/12/2023 12:14
naravno, imam pravo na misljenje i slobodu izrazavanja , dobro ima i inata vec, jer me se vrijedja i krse se pravila foruma svakako nekaznjeno, uz zna se i koga sve uz precutno odobravcanje vecine, a sto je dovoljno za shvatiti, da se uz sve to zastupaju i neki stavovi i teze koji nisu u skladu sa mojim, niti vidim tako bosnu u budunosti kao nesekularnu, teokratsku, pasaluk etnicke svite vise proiranske i istocnjacke negoli evropske.
moje pravo i sloboda izbora je reci i jbo ba palestinu vise da odredjuje pravac kojim ce nasa drzava ici i ponasati se u medjunarodnim organizacijma pisajuc uz vjetar svima onima od kojih ocekujemo sadaku, prijem i pomoc. u mojim ocima veci je to pasjaluk od svog pasjaluka izraelskog establismenta za koji me se na kraju krajeva isto tako iskerno jbe.
Eh sad ces biti optuzen da si SDAovac :D
il dottore

#14060 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by il dottore »

tramvajtrojka wrote: 20/12/2023 12:05
Chmoljo wrote: 20/12/2023 11:49 apropo Binga, apsolutno nisam za to da se pritišće Bingo da ga skida sa polica.

ovo je slobodna zemlja, bez granica, bez zabrana. njega će Bingo povući kada mu ne bude isplativ, a to može kada ga se prestane kupovati.

ono što je dobro ukazao @tramvajtrojka jeste činjenica da "pstriotski" as jelah ciljano uništava Klas. neka ga i uništi, sad je njihov i mogu ga razjebavati kako hoće očigledno.

ono što je strašno da niko očigledno drugi ne zna otvoriti pekaru i prodavati hljeb.

otprilike kao što Bingo ne zna napraviti prodavnicu sa prijatnom atmosferom i pored silnih milijardi. ko kad bogati papak ne zna složiti otmjenu odjevnu kombinaciju.

ali pametan bogati papak bar plati stilistu.
Image

Ja sam nedavno usao u manju nakon dvije godine na dobrinji bukvalno mi u komsiluku, i iskreno sjebao sam se kako im je ovak cokoladni kroasan kvalitetan, to sam napisao i na forumu kakav god da je četnik ljudi to bez razloga ne ulaze onako

Porazavajuca je cinjenica da jedan mlinar ima 18 lokacija u Sarajevu i na svakoj ubija a dovozi zamrznuto tijesto iz Zagreba i samo ga odledi i proda , dok je istovremeno kod mene tetka radila u klasu to je bio jebeni gigant u tom sektoru zena je dijabetes fasovala zbog stresova od strane nasih gazda selimovica i gospode iz Tešnja. Ona je radila kao tehnolog svi se sjecamo njihovih pekara na najboljim lokacijama u gradu od MD, Skenderije, Titove to su sve pogasili i proglasili neperspektivnim. Prva stvar koju je as grupacija uradila je bukvalno ova u jednu pasteticu sa sirom od prijasnjeg savrsenog recepta su srezali na 1/3 fila, klipice sa cokoladom su bili prestali praviti jedno vrijeme jer im se nije isplatila kupovina repromaterijala, hljeb farmer koji je bio savršen kad ne tek izasao je postao ocajan. Mene tuga ufati kad dns vidim klasov i sprindov polubijeli na sta izgledaju, i kako niko nece da ga kupi jer oni ni lutalicama na cesti covjek ne bi dao. I onda se ljudi pitaju zasto zlatno zrno ubi posao u Sarajevu ljudi stvorili brend od hljeba njihov hljeb prodaju za 2.30, a isti taj koji pakuju za Mercator kosta 1.60 hahahaha

Sami smo krivi za svoju propast
Za ovo im jebem najmilije
Najukusniji bio hljeb
tramvajtrojka

#14061 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

sumirprimus wrote: 20/12/2023 12:07 to je bilo vrijeme oura i soura glasali samo za demokratiju i slobodno trziste, sta hoceteda se u sarajevu prodaje samo pravi sarajevski hljeb? pa moze ak neko kupi mlinove i firme :lol:
Niko nije rekao da ne treba biti otvoreno tržište neg balijski mentalitet kod nasih poduzetnika je dozvolio da jedan Klas koji ima jedne od najvecih proizvodnih kapaciteta na Balkanu i koji je imao monopol u Sarajevu zbog svoga kvaliteta i dostupnosti bude dns u kanalu

Vraga bi manja, mlinar, fine food imali prolaz na ovom tržištu da je klas drzao do kvalitete i da ga njegovi vlasnici nisu rusili , pa ljudi imaju pogon kolaca gdje mozes citav Balkan sa kapacitetom pokriti, ja prosle sedmice uzeo njihovu gurabiju da me ah mine umalo zub nisam polomio, jbt morao puci je od sto cetiri puta da je omeksam :lol: a prije bila prhka otapala se u ustima :-)
sumirprimus

#14062 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

ja ne mislim tako. no svkako nije tema. ali je opet vezano za nasa tenutna politicka desavanja, gdje se svrstvana uz bok istocnim zemljama, od kjih su noge na ratnoj nozi sa zapadom i nije bas pametna poltika jedne zmelje koja kao tezi deklarativno bar nato i eu integracijama ne? ako nista imamo mi dovoljno sovjih problema dabi se bavil itudjim. i dokazivanjem jel u palestini genocid ili nije i to u un.u i slicno.
sumirprimus

#14063 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

tramvajtrojka wrote: 20/12/2023 12:17
sumirprimus wrote: 20/12/2023 12:07 to je bilo vrijeme oura i soura glasali samo za demokratiju i slobodno trziste, sta hoceteda se u sarajevu prodaje samo pravi sarajevski hljeb? pa moze ak neko kupi mlinove i firme :lol:
Niko nije rekao da ne treba biti otvoreno tržište neg balijski mentalitet kod nasih poduzetnika je dozvolio da jedan Klas koji ima jedne od najvecih proizvodnih kapaciteta na Balkanu i koji je imao monopol u Sarajevu zbog svoga kvaliteta i dostupnosti bude dns u kanalu

Vraga bi manja, mlinar, fine food imali prolaz na ovom tržištu da je klas drzao do kvalitete i da ga njegovi vlasnici nisu rusili , pa ljudi imaju pogon kolaca gdje mozes citav Balkan sa kapacitetom pokriti, ja prosle sedmice uzeo njihovu gurabiju da me ah mine umalo zub nisam polomio, jbt morao puci je od sto cetiri puta da je omeksam :lol: a prije bila prhka otapala se u ustima :-)
vama je bio klas, nama je bio mlin, doso as i kupio sve, a ciji je as? sutra ce doci nekoi kupiti i asa. poenta je svi oni ce se najvise prodavati u velikim lancima kod nas najvecem, bingu svakako. a bingo ce sve prodavati sto se moze prodavati.
hljeb ionak ne valja puno jesti :D

p.s ja svakako od tog cetalja nista ne kupujem, volim otic do kabila lokalne pekare. :kiss:
Last edited by sumirprimus on 20/12/2023 12:20, edited 1 time in total.
Tyke

#14064 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Tyke »

sumirprimus wrote: 20/12/2023 12:15
Tyke wrote: 20/12/2023 12:13 Evo zato laznog tuzlanskog komuniste i borca za prava Izraela naustrb drugih potlacenih da nam objasni kroz krezavi humor kako treba dati i drugima na nasem trzistu.
krezavi? :lol: nego sta ti kazu ti poznanici bliski senadu kod kojeg pucaju proizovdi manje? jesu li bili na proslavi 30godisnjice firme? stani 2023 minus 30? auuu brate. para vrti gdje ni burgija ni patriotizam ne mogu :zzzz: boli senada izasta osim za profit. inace bi na empatiju i empcije dobio u tuzlu bar jednu titulu minimum.
Znam da nece Senad tek tako skinuti proizvode sa police, a i sto bi. Ali sa ljudske i moralne strane makar pokusam im provuci tu pricu pa hoce li oni osluhnuti, razmotriti, vjerovatno nece ali sam pokusao. Nece sigurno dok narod ne pocne vrsiti pritisak, dok ne pocne javni linc tih pacenika, dok ne oslabi proizvodnja i bojkot, pa neka njegovo mjesto na polici u Bingu zauzme neko drugi iz RS, sta fali. I tak drugi vjerovatno kod kuce voli Mladica i desavanja u Srebrenici, ali neka ne dodaje sol na ranu i dodatno zavadja narode.
DonieBrasco

#14065 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-o ... /231220084

Koja je ovo komedija kakve ovaj izjave daje. :lol:
Chmoljo

#14066 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 20/12/2023 12:18
ja ne mislim tako. no svkako nije tema. ali je opet vezano za nasa tenutna politicka desavanja, gdje se svrstvana uz bok istocnim zemljama, od kjih su noge na ratnoj nozi sa zapadom i nije bas pametna poltika jedne zmelje koja kao tezi deklarativno bar nato i eu integracijama ne? ako nista imamo mi dovoljno sovjih problema dabi se bavil itudjim. i dokazivanjem jel u palestini genocid ili nije i to u un.u i slicno.
pazi, jedno je šta misliš, drugo je šta je činjenica. ima mišljenja i da je zemlja ravna ploča.
BHCluster

#14067 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

Kako je svanulo ljudi, diše li se?
sumirprimus

#14068 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Tyke wrote: 20/12/2023 12:20
sumirprimus wrote: 20/12/2023 12:15
Znam da nece Senad tek tako skinuti proizvode sa police, a i sto bi. Ali sa ljudske i moralne strane makar pokusam im provuci tu pricu pa hoce li oni osluhnuti, razmotriti, vjerovatno nece ali sam pokusao. Nece sigurno dok narod ne pocne vrsiti pritisak, dok ne pocne javni linc tih pacenika, dok ne oslabi proizvodnja i bojkot, pa neka njegovo mjesto na polici u Bingu zauzme neko drugi iz RS, sta fali. I tak drugi vjerovatno kod kuce voli Mladica i desavanja u Srebrenici, ali neka ne dodaje sol na ranu i dodatno zavadja narode.
Profit ne zna za naciju, cak naprtiv tu se najbolje i zaradjuje, pa otuda u rs upaljaci sa motivima prijedora visegrada banjaluke, a kod nas tuzle zenice, srbrenika sarajeva.
Bingo je najjaci lanac u drzavi. takav nije postao jer je bio sentimentalam, empatican i emotivan. Naprotiv!

nevezano za svu pricu, Da je do ljduske strane empatije i emocije opet kazem donio bi tuzli jednu titulu jbo sve ostalo.
sumirprimus

#14069 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote: 20/12/2023 12:24

pazi, jedno je šta misliš, drugo je šta je činjenica. ima mišljenja i da je zemlja ravna ploča.
naravno, a gdje je ta cinjenica potvrdjena na sudu?
Chmoljo

#14070 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 20/12/2023 12:25

hoćeš reći da nije bilo genocida u prijedoru?
sumirprimus

#14071 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote: 20/12/2023 12:26

jel sudjeno jel dokazano? kakoti meni kazes jedno je sta ja mslim a drugo fakat. :P
upravo zato sto je i dokazan genocid u srebrenici, kao jedno od najtezih djela jel tako. moramo mi biti pazljiviji sa ti kvalifikacijama. doduse ne mislim na forum ovde je svakako mrsimudolocija i lelemud. mislim na institucije, pa kad izadju u un i iu uz dlaku us, njemackoj, britaniji i sl.
PM72

#14072 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

Po njemu ni Hitler nije zločinac...
dr_Evil

#14073 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 20/12/2023 12:28
jel sudjeno jel dokazano? kakoti meni kazes jedno je sta ja mslim a drugo fakat. :P
upravo zato sto je i dokazan genocid u srebrenici, kao jedno od najtezih djela jel tako. moramo mi biti pazljiviji sa ti kvalifikacijama. doduse ne mislim na forum ovde je svakako mrsimudolocija i lelemud. mislim na institucije, pa kad izadju u un i iu uz dlaku us, njemackoj, britaniji i sl.
Samo su tri dokazana na sudu, a genocid nad jevrejima u WWII nije jedan od njih. Vidis, jebeno je to sta pricas.

PS, ne kazem da se nije desio, naprotiv desio se, ali nije presudjen.
sumirprimus

#14074 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

PM72 wrote: 20/12/2023 12:30
Po njemu ni Hitler nije zločinac...
:lol: hitler jeste zlocinac najveci u 20 vijeku.
no to ne znaci da je zk legitimni predstavnik hrvata u predsjednistvu bih :P
Chmoljo

#14075 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 20/12/2023 12:28
suđeno, nije dokazano jer jedna sudinica iz afričke zemlje nije bila dovoljno ubijeđena.

no dobro, da znam na kojem si stajalištu.
Locked