Bauk bošnjačkog nacionalizma

Locked
madner

#1401 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by madner »

hAZNADAR wrote:
madner wrote:
hAZNADAR wrote:
Sto bi ti jedini bio nadmocniji i inteligentniji? Pa to su i War, banksy, piu, bloo, na ovoj temi,... i siroko clanstvo forumskih Bosanaca. Posto si sam zakljucio da su Bosanci obrazovaniji od Bosnjaka bez argumenata jerbo je opcepoznata istina, da su Bosnjaci skart Bosanaca(u obrazovnom smislu),... pa prema tome po tvojoj teoriji ili vasoj posto dobijas aplauze - samo opredjeljenje ispada mjerilo inteligenicije. Zato govori u mnozini, nemoj biti egoistican i prisvajati nadmocnost i inteligenciju samo za sebe. Jesi li pametniji od recimo piu ili bate - nisi, priznaj i sam.

A ko pobjedjuje u diskusijama znanjem i nadmocnim intelektom je jasno. Kad ti Bata i slicni ulete sa aplauzom i popratnim tekstom: "joj jarane sto si mu ga suukno, joj ovo nije humano,..." kud ces boljeg dokaza da si nekog zakuco. :D Tako se i na ovoj temi ocituje argumentovana pobjeda.

Nesto kontam, sto meni ovo treba,... kud nisam nastupio lazno od pocetka i predstavljao se drugacije. Ono Juga majka, Tito zakon, Bakir najgori, Bosanac i nikako Bosnjak sto je i opasno, ne limvo dijasporu, patriJote, klanjace i Sandze, sve crno i nist ne valja a nekad bilo bolje, revolucijaaaa rusi vlast, nas malo pametnih a oko nas gomila Orka i Uruk Hai,.... sad bi i ja mozda bio forumaska elita, plasirati svoju pricu bez osuda i mogao postirati audio snimke mog prdeza - bilo bi aplauza i za to. Al hebiga,....
Ne bih da se hvalim, kao sto sam rekao skromnost mi je vrlina koja je dovedana do te mjere da je vec mana, no svakako mislim da sam genije. Cudo prirode, neponovljiv, unikatan, hladna fuzija. Drugi mogi imati svojih pet minuta, no ovo je neponovljivo.
Recimo tvoj vrhunac karijere je to sto si zakucan, ljudi te pamte po tome sto kada si rastavljen na proste faktore se pokusas vratiti na ovu pricu. Mada primjecujem da si napisao isto na ovoj temi, bez dokaza. Elita, gradjanski dio, ko je uzeo koji identitet i uloga SDA. Mislim odluci se.

Nikad u mnozini, zastupam samo svoje stavove, stavove svoje partije, naseg oruzanog krila i tajne policije.

Nema to veze sa nastupom ili stavovima. Navijao za Kim Jonga, Homeinija, Putina ili Erdogana sasvim je svejedno. Ili imas iskru koja prolazi ili ne. Niko ne voli citati placipickaste postove o tome kako ga svijet ne razumije, kako on ce da objasni ljudima koji ovdje zive kakva je zapravo situacija i sta je nekome Bosnjastvo. Volio Titu ili ne, potpuno nebitno. Da si bar inteligentan ili bar zabavan, ali nula bodova.
Mogu samo pretpostaviti ko je svjedok tih tvojih zakucavanja i rastavljanja mene na faktore. I ko ce to bezbeli potvrditi da je bilo tako. :D
Kladim se da ista ekipa ima amneziju na tvoje natpise o Bosnjacima kao skartu. Nije progovor, u neku ruku mi je i zabavno takvo sto citati. A iskreno receno i fascinira me solidarnost sto Sarajlija sto jugonostalgicara. Stvarnost oko nas tece nekim svojim tokom i umisljene intelektualne velicine nikoga ne ugrozavaju.

Forum je razonoda i edukacija,... ja nemam pojma da li se iza tvog nicka krije profesor hemije ili debela operska pjevacica. Niti me to interesuje.
Vrijeme odvojeno poput gledanja TV-a. Nemoj misliti da ovo virtuelno druzenje izaziva ikome visak emocija. Cak i kada se stavljaju smajliji.
Cim ovo dozivljavas kao takmicenje, pobjede, poraz, plakanje, likovanje, i cim te neke stvari dusevno hrane,... ocigledno nedostaje mnogo toga u zivotu. Samopouzdanje?

No kad si vec tu red je i da podsjetimo na temu. Imas li kakav primjer negativne manifestacije bosnjackog nacionalizma?
Meni je dovoljno viditi cviljenje i znam, opet si zakucan. Places i rondas da si neshvacena zrtva, samo zato sto te je neko zakucao i razbio kvaziargumentaciju zasnovanu na plitkim mislima i toplim zeljama.

Nije meni cilj nikoga ugroziti, to sto se osjecas tako je do tebe. Moje je da kazem glupanima da valjaju gluposti, hoce li poslusati je do njih.
Uglavnom jer mi je zabavno, dodje neko, napise stranicu tekst i jedna recenica mu anulira sve.
Naravno, no jos nisi ni shvatio sta je sta. Bosnjacki nacionalizam bi radio na fildzanu kao krajnjem cilju.
General War

#1402 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by General War »

Connaisseur Karlin wrote:
General War wrote:
Znaci,eto nije mi problem da i taj simbol ukupno predstavlja bosnjake, stavis xy neki simbol pa dodas i ovo pa hajde..ali cijeli historijski simbol postaviti jos da predstavlja sve bosnjake pa i one koji nemaju vezu sa istorijom niti teritorijom danasnje BiH...ako ne razumijes, onda ti ja stvarno ne mogu dalje pomoci.

ovo je ljiljan

Image

Ovo je grb

Image
zasto ne,sto je problem ako su to uradili bosnjaci, pa hrvati i srbi su se odreki istog simbola, zar ne :?

Bosanci nisu spominjali grb , vec ljiljane :thumbup:
Pogledaj pazljivije one slike sto sam postavio, ne radi se o ljiljanima.
Kako moze neko se odricati istorijskih simbola BiH?...to bio neki referendum?
Srbi, hrvati i bosnjaci su narodi koji zive (I)u BiH...Bosanci su samo iz Bosne...naravno i Hercegovci.
Lug

#1403 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Lug »

madner wrote:Bosnjacki nacionalizam bi radio na fildzanu kao krajnjem cilju.
jes' to sam zakljucio ili ti je neko pomogao? :D
madner

#1404 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by madner »

Lug wrote:
Imao sam blagu pomoc strucne literature.
Sta si procitao na temu? :D

Ili samo procitao.
Connaisseur Karlin

#1405 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Connaisseur Karlin »

ušće wrote:
ušće wrote:Toplo preporučujem Bosancima da umjesto što Bošnjacima brane Ljiljane i jezik Bosanski da ubijede Srbe u Bosni i Hercegovini i Hrvate u Bosni i Hercegovini da isti prihvate to kao nešto zajedničko ...a onda ćemo svima zajednički braniti da ih prisvajaju ...i problem riješen ... :lol: ali jok ne bi oni barnuli u šaharu i ocila nema tijeh para :lol:
uf, dobra idjea, Bosnjaci nisu uspjeli za 25 godina , pa sad korsite piliku reci Bosancima da nerede hrvatima i srbima za prihvate pojedine zajednicke simbole, ma genijalno :lol:
Gluho i daleko bilo čuj narede ...jok bona nego da to lijepo izdogovaraju kad nama nije uspjelo ...Ustalom zar si zaboravila intelektualnu nadmoćnost ... :lol: :lol:
u BiH ima samo dobrog lopovluka na nivou etnoreligjiskih etnonacionalizama , a za to ne treba narocita obrazovnost, a to smeta Bosancima :)

To su poznati danasnji bosanjcki inteletkualci u BiH ,a koji se bore za bosanstvo u BiH ?

politicki bosnjacki etno religijski nacionalizam radi u kolaiciji bez proelbma sa hrvatima i srbaima u BiH, ispravi me ako grijesim :)
Connaisseur Karlin

#1406 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

General War wrote:
zasto ne,sto je problem ako su to uradili bosnjaci, pa hrvati i srbi su se odreki istog simbola, zar ne :?

Srbi, hrvati i bosnjaci su narodi koji zive (I)u BiH...Bosanci su samo iz Bosne...naravno i Hercegovci.
a o cemu se radi, sad tek nista ne kuzim :?
Connaisseur Karlin

#1407 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Lug wrote:
pa dobro ti je covjek rekao , Bosnjacka politika nema nikakve veze sa RS , pitaj Bosanjake kako su tretirani u RS :roll:

tri tora zele svoj dio BiH :-)
General War

#1408 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by General War »

General War wrote:

Ne znam sta ne kuzis?
Connaisseur Karlin

#1409 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

General War wrote:
General War wrote:
Ne znam sta ne kuzis?
ne razumijem, gdje primjetis problem?
BHCluster

#1410 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by BHCluster »

:pisnuo:
General War

#1411 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by General War »

General War wrote:
Ne znam sta ne kuzis?
Hmmm, mislim da znas, ako uporedis tvoje zapazanje na Madnerov komentar i ono sto ja kazem...to je to :thumbup:
Fudo387

#1412 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Fudo387 »

madner wrote:
Kakve literature?
Opet islamska deklaracija? :D
ušće

#1413 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by ušće »

:mastakazes:
Nije u pitanju ljiljan vec grb Kotromanica...a sta je jos sa experimentom da bosnjaci pricaju...bosanski? Kad ce on prestati?
Zakljucak je da se neko bas dobro zajebava onda sa smjernicama bosnjackog nacionalnog bica, Uzmes"bosanski" jezik, uzmes"Bosanski" simbol...i onda tvrdis da si bosnjak a bosanci nekakva izmisljotina
malo prije :

Barem bosanci imaju svoj jezik i nemora im se pisat kako da se izjasne na panoima.

:odustajem:
BHCluster

#1414 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by BHCluster »

:pisnuo:
madner

#1415 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by madner »

Fudo387 wrote:
madner wrote:
Kakve literature?
Ne bih to bas nazvao strucnom literaturom, ne bavi se pitanjem sta je cilj etnije naspram dominantne nacije.

Koja stranica te je navela na tu pomisao? Smatras da je Alijin preduslov za pravednu drzavu poziv na raspad BiH? To je malo siroka interpretacija.
Connaisseur Karlin

#1416 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

General War wrote:
General War wrote: Ne znam sta ne kuzis?
Hmmm, mislim da znas, ako uporedis tvoje zapazanje na Madnerov komentar i ono sto ja kazem...to je to :thumbup:
sad cu reci, saljivo, o sto nas Muha_sa to najbolje kaze za onu iz Zikine Dinastije " Ja vas nista ne razumjela" :)

napisi tri recenice gdje je konnkretno problem :) da znam, ne bih te pitala :) ili neka mi netko obajsni sto zelis reci :)
Connaisseur Karlin

#1417 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

ušće wrote::mastakazes:
Nije u pitanju ljiljan vec grb Kotromanica...a sta je jos sa experimentom da bosnjaci pricaju...bosanski? Kad ce on prestati?
Zakljucak je da se neko bas dobro zajebava onda sa smjernicama bosnjackog nacionalnog bica, Uzmes"bosanski" jezik, uzmes"Bosanski" simbol...i onda tvrdis da si bosnjak a bosanci nekakva izmisljotina
malo prije :

Barem bosanci imaju svoj jezik i nemora im se pisat kako da se izjasne na panoima.

:odustajem:
ušće sto je ovo :lol: :kiss:
Fudo387

#1418 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Fudo387 »

madner wrote:
Fudo387 wrote:
madner wrote:
Kakve literature?
Ne bih to bas nazvao strucnom literaturom, ne bavi se pitanjem sta je cilj etnije naspram dominantne nacije.

Koja stranica te je navela na tu pomisao? Smatras da je Alijin preduslov za pravednu drzavu poziv na raspad BiH? To je malo siroka interpretacija.
57. Stranica.
Na njoj spominjes strucnu literaturu. :D
Alija je uspostavio temelje moderne bosanske drzave, nista nas ne moze zaustaviti u naumu da vratimo nazad granice kraljevine Bosne. Zadar je nas stari bosanski grad, dubrovcani ce opet traziti ausvajs za nesmetan prolaz.
General War

#1419 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by General War »

sad cu reci, saljivo, o sto nas Muha_sa to najbolje kaze za onu iz Zikine Dinastije " Ja vas nista ne razumjela" :)

napisi tri recenice gdje je konnkretno problem :) da znam, ne bih te pitala :) ili neka mi netko obajsni sto zelis reci :)[/quote]
Ne zamaraj se previse...imam osjecaj da namjerno malo ovako malo onako naginjes.
madner

#1420 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by madner »

Fudo387 wrote:
madner wrote:
Fudo387 wrote: Kakve literature?

57. Stranica.
Na njoj spominjes strucnu literaturu. :D
Alija je uspostavio temelje moderne bosanske drzave, nista nas ne moze zaustaviti u naumu da vratimo nazad granice kraljevine Bosne. Zadar je nas stari bosanski grad, dubrovcani ce opet traziti ausvajs za nesmetan prolaz.
Jos jedan bosanski nacionalista koji misli da je Bosnjak. :D
Connaisseur Karlin

#1421 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

General War wrote: Ne zamaraj se previse...imam osjecaj da namjerno malo ovako malo onako naginjes.
nema problema, mozda mi netko drug na temi objasni sto si htio reci :)
Fudo387

#1422 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Fudo387 »

Nisam ja ni bosanski ni bosnjacki nacionalista.
Djeluj globalno, te lokalne mahalske sitnice su nebitne, zanimacija za dosadne salteruse.
:D
Fudo387

#1423 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Fudo387 »

General War wrote: Ne zamaraj se previse...imam osjecaj da namjerno malo ovako malo onako naginjes.
Porucuje ti da se ne naginjes iz kamiona, on je jednom tako isp’o i docek’o se na glavu. :D
madner

#1424 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by madner »

NVZ djeluje globalno, no prihvata slabosti i emotivne veze pojedinca. Kakav si covjek ako ne zelis na celu tenkovske kolone da posjetis Beograd? :D
General War

#1425 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by General War »

Fudo387 wrote:
Porucuje ti da se ne naginjes iz kamiona, on je jednom tako isp’o i docek’o se na glavu. :D
Bolje ispast iz kamiona nego stalno ispadat hajvan :D
Locked