IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post Reply

KOJU POLITIČKU OPCIJU ĆETE PODRŽATI NA IZBORIMA U OPĆINI NOVI GRAD SARAJEVO?

Poll ended at 07/10/2012 19:17

Socijaldemokratska partija - SDP BiH
59
16%
Stranka demokratske akcije - SDA
120
33%
Bosanska stranka - BOSS
2
1%
Narodna stranka radom za boljitak
4
1%
Stranka za BiH
7
2%
Savez za bolju budućnost - SBB BiH
75
21%
Socijaldemokratska unija - SDU BiH
18
5%
Naša stranka
53
15%
Bosanskohercegovačka patriotska stranka -BPS
5
1%
Ostali
22
6%

Total votes: 365

pOZz

#1401 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by pOZz »

feraltribune wrote:samo budale i korumpirani glasaju

ja ne glasam, nisam nikad niti ću

dejtonski poredak mora se srušiti silom
Samo budale ne glasaju, jer omogućavaju da zadovoljni biraju vlast nezadovoljnim.

Edit:

Loši političati bivaju izabrani zahvaljujući dobrim građanima koji ne izlaze na izbore. ;-)
theTruePath

#1402 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by theTruePath »

marinko_odmilja wrote:Efendić se sam izbacio iz utrke...i čuj 2000 ljudi neko reče, ajd ba razgulite... :-)
Efendic pobjedjuje ,a broj ljudi na skupovima ne govori nista.Daleko najposjeceniji su SBBB-ovi skupovi,sto ne znaci da ce biti najveca stranka
iPod

#1403 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by iPod »

Semir Efendić još jednom pokazao zašto je najbolji kandidat za načelnika u opštini Novi Grad, i zašto će 7. oktobra pobijediti!

Svaka čast, Kravić i Šuman mu nisu ni do koljena.
Nekako s proljeća

#1404 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Nekako s proljeća »

Po meni će izlaznost na izbore, biti presudna na ukupno ostvaren rezultat bilo kojeg političkog subjekta ili pojedinca. Za Opštinu koja ima najveći demografski potencijal u Bosni i Hercgovini, ako se ocjenjuje kroz zainteresiranost građana i građanki na predizbornim skupovima, je više nego porazna.
Ništa se bitnije neće promijeniti, u to sam čvrsto uvjeren. A mladost, da joj je pameti...pomeli bi ovu parazitsku strukturu , ne samo na ovoj opštini, nego u cijelom gradu. A onda za dvije godine i u državi. Prvo promijeni sebe , a onda će se i ostalo mijenjati.

Ali jok, kuliraju i palamude.... :?
marinko_odmilja

#1405 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by marinko_odmilja »

Semir Efendić viđen na predizbornom skupu SBB BiH na Dobrinji, čovjek valjda došao da pruži podršku Kraviću!!!
nepristrasna

#1406 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by nepristrasna »

Nisi ti nepristrasna, ti si isfrustrirana... Kupi si vibrator. :D[/quote

a sta si ti... zaludjeni debil kojem tihic i dalje uspijeva prosipati supljake... ma seljacinama i trebaju onakvi poput tihica i izetbegovica, uostalom, imam svoje misljenje,... i njihov predizborni skup se svodio na blacenje radoncica ukoliko si pratio od pocetka... zar jedna jaka stranka koja je na poziciji 20 godina sebi moze dozvoliti takvo nesto.... dajte ludi, i njihova nije do zore gorjela... dosao je trenutak na ovim i na sljedecim izborima da ih se rijesimo jednom i zauvijek,, al dok je ovih nana i deda koji jedinoo znaju za stranku SDA koprcat ce se tihic i izetbegovic ali pomalo
GlamBlam

#1407 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by GlamBlam »

nepristrasna wrote:Nisi ti nepristrasna, ti si isfrustrirana... Kupi si vibrator. :D[/quote

a sta si ti... zaludjeni debil kojem tihic i dalje uspijeva prosipati supljake... ma seljacinama i trebaju onakvi poput tihica i izetbegovica, uostalom, imam svoje misljenje,... i njihov predizborni skup se svodio na blacenje radoncica ukoliko si pratio od pocetka... zar jedna jaka stranka koja je na poziciji 20 godina sebi moze dozvoliti takvo nesto.... dajte ludi, i njihova nije do zore gorjela... dosao je trenutak na ovim i na sljedecim izborima da ih se rijesimo jednom i zauvijek,, al dok je ovih nana i deda koji jedinoo znaju za stranku SDA koprcat ce se tihic i izetbegovic ali pomalo
ne piši postove dok sjediš na vibratoru, provaljuješ se bez razloga :mrgreen:
novi.dan.nova.nafaka

#1408 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by novi.dan.nova.nafaka »

-LIBERO- wrote:Gledao sam malo taj istup Efendica na skupu sto je Hayat prenosi, koliko ga poojedini nahvalise ja sam dobrano razocaran. Bolje da su platili Hayatu da ne prenosi ovo nego sto su ovu uradili. Po meni antipropaganda totalna.
Nemojmo sad pretjerivati... ;-)
convict

#1409 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by convict »

Sramotno je da su favoriti za poziciju načelnika najveće općina u BiH 2 čovjeka koji nikad nigdje nisu radili, nisu se dokazali u bilo čemu i doslovno nemaju iskustva ni u čemu osim u šupljoj priči.
Doktor29

#1410 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

convict wrote:Sramotno je da su favoriti za poziciju načelnika najveće općina u BiH 2 čovjeka koji nikad nigdje nisu radili, nisu se dokazali u bilo čemu i doslovno nemaju iskustva ni u čemu osim u šupljoj priči.

To nije tacno, procitaj biografije za pocetak
Čovjek

#1411 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Čovjek »

convict wrote:Sramotno je da su favoriti za poziciju načelnika najveće općina u BiH 2 čovjeka koji nikad nigdje nisu radili, nisu se dokazali u bilo čemu i doslovno nemaju iskustva ni u čemu osim u šupljoj priči.
Prvo , pročitaj biografiju...
Drugo, koliko je staža imao Damir Hadžić i koliko škole je imao kad je imenovan za načelnika?
Treće, još dva dana i SDP će da padne napokon!
dino84

#1412 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by dino84 »

Fahro se izgleda ne sali

http://www.avaz.ba/15000-ljudi-trazilo- ... ori%202012

Mislim,mozemo se mi zajebavati ali ako laze koza ne laze rog.Nadam se da medju ovih 15 hiljada nema iz moje opstine toliko puno ljudi :)
sase.ba

#1413 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by sase.ba »

dino84 wrote:Fahro se izgleda ne sali

Mislim,mozemo se mi zajebavati ali ako laze koza ne laze rog.Nadam se da medju ovih 15 hiljada nema iz moje opstine toliko puno ljudi :)
Ovo je članstvo iz cijele BIH
Čovjek

#1414 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Čovjek »

Šta će ljudi iz Travnika, Bugojna, Konjica, Goražda, Zenice i sl... na skupu SBB-a za Sarajevski Kanton?
Igrom slučaja imam neke od njih u prijateljima na FB, i svi su se željeli pohvaliti slikama iz pune Zetre, te ih vrlo rado objavili i tagovali se... :D
zateznistub

#1416 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by zateznistub »

Čovjek wrote:

Šta će ljudi iz Travnika, Bugojna, Konjica, Goražda, Zenice i sl... na skupu SBB-a za Sarajevski Kanton?
Igrom slučaja imam neke od njih u prijateljima na FB, i svi su se željeli pohvaliti slikama iz pune Zetre, te ih vrlo rado objavili i tagovali se... :D
Koje pitanje, svaka cast.
Pa nije ovo skup simpatizera opcina koje cine grad Sarajevo nego citave BiH. Pa ne glasa se samo u 4 opcine.
united bosnae

#1417 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by united bosnae »

786 wrote:Semir Efendić je rođen 04. 09. 1983. Godine. Čitav svoj život, obrazovanje i profesiju vezao je uz politiku. Njegova krajnja posvećenost svom životnom opredjeljenju je rezultirala da kao jedan od naboljih studenata u svojoj generaciji 2007. godine završi Fakultet političkih nauka i diplomira na predmetu Politička filozofija. U međuvremenu je tokom svog aktivnog studija bio demonstrator na različitim predmetima kao što su: „Opća politologija“, te „Historija socijalne i političke misli u Bosni i Hercegovini“. Zbog visokog prosjeka ocjena tokom studiranja dobiva stipendiju čuvene njemačke fondacije „Konrad Adenauer“ (kao jedan od 15 studenata iz cijele BiH). Nakon završetka studija u periodu 2007. - 2009. godine radi u Ministarstvu obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo gdje stiče znanja i radna iskustva kao saradnik na nekoliko važnih projekata. 2009. godine odlazi na Postdiplomski studij za ekonomiju i administraciju Univerziteta Malaya u Kuala Lumpuru, Malezija. Univerzitet Malaya se ubraja među 100 najpoznatijih univerziteta u cijelom svijetu. Zbog izuzetnih rezultata u toku studiranja dobja stipendiju Ministarstva za visoko obrazovanje Vlade Malezije i uspješno završava studij na engleskom jeziku, gdje stiče zvanje Magistra Javne uprave. Uporedo sa postdiplomskim studijem zasniva radni odnos u privatnoj kompaniji MAC's medical gdje je i danas zaposlen. Aktivan je član Stranke demokratske akcije i Asocijacije mladih SDA od 2001. godine. Na poziciji potpredsjednika Općinskog odbora SDA Novi Grad Sarajevo nalazi se od 2005. Godine. Od februara 2012 godine postaje član Izvršnog odbora Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

evo referenci...dajte ostale kandidate...pa da malo komentarišemo... :bih:
Jedina stvar koju sam mogao provjeriti iz navedenog se pokazala kao LAZ, Univerzitet u Malaya se ne ubraja medju 100 najpoznatijih univerziteta u cijelom svijetu... ma ni blizu... a to se moze i provijeriti na ovom linku gdje se navedeni univerzitet ne spominje niti medju 400 svjetskih univerziteta (cijelih svjetskih :-) ).
http://www.timeshighereducation.co.uk/w ... ge/001-200

Mogu misliti koliko je jos lazi navedeno a da ih je nemoguce provjeriti. Saradnik na nekoliko vaznih projekata - kojih projekata i za koga su vazni. Zasto se ne navede tacan broj ako su projekti bili toliko vazni.
Ako je tako upijesan zasto se nije uspio izboriti da si nadje posao u svojoj struci "politicka filozofija" nego u MAC medical gdje eto i danas radi... sve dok se ne uhljebi u opcinskoj fotelji.
Ama citava biografija je suplja i jos gluplje napisana... ali mozda je bas za takve i pisana.
drndalo

#1418 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by drndalo »

Prvo, Novi Grad Sarajevo nije najveca opstina u BiH... Banja Luka jeste, jer je BL cijeli grad = jedna Opstina...

O ostalom se ne vrijedi raspravljati, ako je ono od sinoc "program" nezaustavljivog srljanja u prosperitet, najebali smo ko japanci u Hirosimi i Nagasakiju i Tokiju zajedno...

Ovdje ce se moci samo pokusati izabrati najmanje ponudjeno zlo...

@dino84

Ne brini, u Zetri sa ovakvim rasporedom sjedenja ne moze biti 15k ljudi... Cak ni Kineza... Kad je koncert na kojem se stoji, pa se ljudi mogu nagurati rame uz rame, onda moze, mozda i 18k ljudi, ali ovdje nema 15k ljudi... Ne zaboravi da je to Avaz, pa podatak o 15k ljudi odmah prepolovi...
Last edited by drndalo on 05/10/2012 11:17, edited 1 time in total.
GlamBlam

#1419 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by GlamBlam »

zateznistub wrote:
Čovjek wrote:

Koje pitanje, svaka cast.
Pa nije ovo skup simpatizera opcina koje cine grad Sarajevo nego citave BiH. Pa ne glasa se samo u 4 opcine.
meni se čini da Fahri niko nije rekao da su sad lokalni a ne opšti izbori :mrgreen:
Čovjek

#1420 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Čovjek »

zateznistub wrote:Koje pitanje, svaka cast.
NO COMENT!
http://www.avaz.ba/vijesti/izbori-2012/ ... ak-u-zetri

U šta ti gledaš? :lol:
Pilo

#1421 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Pilo »

NDI TV Debata kandidati za nacelnika Novi grad / Sarajevo 02.10.2012.

http://www.youtube.com/watch?v=hNuGENjL1So&feature=plcp
Northstar

#1422 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Northstar »

Prema autobusima i nekim mojim podacima od aktivista stranke od ukupnog broja prisutnih oko 20-tak posto je bilo iz Sarajeva, a ostatak su po direktivi prikupili odbori stranke iz drugih kantona.
Northstar

#1423 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Northstar »

united bosnae wrote:
786 wrote:Semir Efendić je rođen 04. 09. 1983. Godine. Čitav svoj život, obrazovanje i profesiju vezao je uz politiku. Njegova krajnja posvećenost svom životnom opredjeljenju je rezultirala da kao jedan od naboljih studenata u svojoj generaciji 2007. godine završi Fakultet političkih nauka i diplomira na predmetu Politička filozofija. U međuvremenu je tokom svog aktivnog studija bio demonstrator na različitim predmetima kao što su: „Opća politologija“, te „Historija socijalne i političke misli u Bosni i Hercegovini“. Zbog visokog prosjeka ocjena tokom studiranja dobiva stipendiju čuvene njemačke fondacije „Konrad Adenauer“ (kao jedan od 15 studenata iz cijele BiH). Nakon završetka studija u periodu 2007. - 2009. godine radi u Ministarstvu obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo gdje stiče znanja i radna iskustva kao saradnik na nekoliko važnih projekata. 2009. godine odlazi na Postdiplomski studij za ekonomiju i administraciju Univerziteta Malaya u Kuala Lumpuru, Malezija. Univerzitet Malaya se ubraja među 100 najpoznatijih univerziteta u cijelom svijetu. Zbog izuzetnih rezultata u toku studiranja dobja stipendiju Ministarstva za visoko obrazovanje Vlade Malezije i uspješno završava studij na engleskom jeziku, gdje stiče zvanje Magistra Javne uprave. Uporedo sa postdiplomskim studijem zasniva radni odnos u privatnoj kompaniji MAC's medical gdje je i danas zaposlen. Aktivan je član Stranke demokratske akcije i Asocijacije mladih SDA od 2001. godine. Na poziciji potpredsjednika Općinskog odbora SDA Novi Grad Sarajevo nalazi se od 2005. Godine. Od februara 2012 godine postaje član Izvršnog odbora Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

evo referenci...dajte ostale kandidate...pa da malo komentarišemo... :bih:

Jedina stvar koju sam mogao provjeriti iz navedenog se pokazala kao LAZ, Univerzitet u Malaya se ne ubraja medju 100 najpoznatijih univerziteta u cijelom svijetu... ma ni blizu... a to se moze i provijeriti na ovom linku gdje se navedeni univerzitet ne spominje niti medju 400 svjetskih univerziteta (cijelih svjetskih :-) ).
http://www.timeshighereducation.co.uk/w ... ge/001-200

Mogu misliti koliko je jos lazi navedeno a da ih je nemoguce provjeriti. Saradnik na nekoliko vaznih projekata - kojih projekata i za koga su vazni. Zasto se ne navede tacan broj ako su projekti bili toliko vazni.
Ako je tako upijesan zasto se nije uspio izboriti da si nadje posao u svojoj struci "politicka filozofija" nego u MAC medical gdje eto i danas radi... sve dok se ne uhljebi u opcinskoj fotelji.
Ama citava biografija je suplja i jos gluplje napisana... ali mozda je bas za takve i pisana.
Imas i webometrics.Metodologija je razlicita ali se obje skale, bez obzirasto su rezultati razliciti, uzimaju kao relevantne.Problem Timesove je sto je postavljena na takav nacin da bogatiji i stariji univerziteti imaju prednost zbog kriterija koje uzima.

Sto se tice ostalih podataka vezano za visokoskolsko obrazovanje Efendica, oni su tacni. Ovo oko projekata je kod svih kandidata suplja jer se moraju navesti da bi se mogla procijeniti njihova vaznost. Zasto nije nasao posao u struci je pitanje koje se moze postaviti desetinama hiljada gradjana. valjda zato sto je, ponajvise ali ne i sama, njegova stranka omogucila da kvalifikacija ne igra nikakvu ulogu prilikom zaposljavanja.
GlamBlam

#1424 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by GlamBlam »

Čovjek wrote:
zateznistub wrote:Koje pitanje, svaka cast.
NO COMENT!
http://www.avaz.ba/vijesti/izbori-2012/ ... ak-u-zetri

U šta ti gledaš? :lol:
zasliljepn je ideooolooogijom i ekooonooomijom :mrgreen:
Northstar

#1425 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Northstar »

Ja mislim da prednost treba dati neiskusnim. Damir Hadzic koji je bio star 22 godina i nije imao blage veze sa lokalnom politikom u prvom mandatu je bio odlican nacelnik. Vec kada je stekao iskustvo poceo je ici u pogresnom smjeru.
Post Reply