Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
nekitamopd

#13901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by nekitamopd »

Ponašate se kao Srbi kad kmeče što ne hapse Bošnjake.

Ako je kriv da mi je otac rođeni nek ga hapse.
DonieBrasco

#13902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

nekitamopd wrote: 19/12/2023 10:56 Ponašate se kao Srbi kad kmeče što ne hapse Bošnjake.

Ako je kriv da mi je otac rođeni nek ga hapse.
Tako i treba da bude ali je realnost politicka kontrola institucija i zloupotreba, sto rade sve i jedna strana radi svoje zastite i da napakose drugoj.

Opet da napisem imamo okean afera, enormnog kriminala i pljacke, milijardama se ne zna traga, nepotizma i svega drugog, jednu jedinu presudu nemamo.

Pravni sistem, tuzilatvo i sudstvo je rak ove drzave i drustva.
sajber87

#13903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

A_A_AKCIJA wrote: 19/12/2023 10:16
Grean wrote: 19/12/2023 07:58 neposluh prema USA kostao SDA vlasti. Ja hocu da vjerujem da ih je kostao lopovluk, kriminal i ignorisanje sopstvenog naroda. Veliko je pitanje ko je u pravu.
A zašto mora biti neka teorija zavjere, nešto iza kulisa?

SDA je sama sebe ubila anti evolucijskom politikom dovođenja lojalnih klimoglavih debilčina na poslove koje ne znaju raditi a kojima je državna služba višegeneracijski vrh i kriminal, ostalih koji nisu debilčine, ali itekako znaju ukrasti. Te dvije skupine su preuzele stranku i nije im bilo spasa.

Onog momenta kada se pojavila zdravija alternativa, dobili su nogu u guzicu. Prije svega na izborima, jer da nije bilo dovoljno glasova, niko ih ne bi mogao smijeniti.

Dakle, nužan, nulti uslov je bila kritična masa glasača koja im je čekala da vidi leđa. Džaba ambasade, ako nema glasova.

Zato je Mile tu gdje jeste, Čović isto. Nema ih ko zamijeniti. Nema matematike osim da se nametne diktatura sa strane.

I nikako mi nije jasno, odakle toliki naprđivanje nad sudbinom Osmice i Debevca, visoka politika, a niko se ne češe za stotine prisluškivanih ljudi. Vjerovatno običnih smrtnika, koji su na svojoj koži osjetili bijes Sebije i Bakira, koji su zbog toga najebali u životu, možda izgubili poslove...

Niko se ne sikira za onoga kome je najbliži, za obične ljude koi su najveće žrtve ovih malih diktatora, sa velikim ambicijama.
Zapita li se iko od vas, je li nekome nanesena teška nepravda tim ilegalnim prisluškivanjem?
Je li vam to uopće bitno?
Jel vas strah da živite u takvoj državi, gdje Sebija može narediti Osmici da nađe ženu što je pričala protiv nje?
Brinete li se da ste i vi među tih stotinjak osoba?
Jeste li svjesni da su ovi slučajevi u top razlozima zašto ljudi bježe odavde, kao što su bježali od STASI-ja, Elene i Nikolau-a, od diktature i ugrožavanja slobode...
:thumbup:
ljubijankic

#13904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ljubijankic »

laserShow wrote: 19/12/2023 10:22 jao botina botinasti uhljupski. Pita on sto nisu srbe...pa majku mu daj uradite nesto u nasem trokutistanu, pa onda upirite prstom sto ovo sto ono. I otkad je ranko bosnjak hebo vas on?
Prpa i ostali zeleni odlučuju ko je Bosnjak ! On je danas Bošnjak jer im pade, sutra kada ih oslobode bit ce Srbin i ici ce prica da su ga oslobodili jer je Srbin
zigson

#13905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zigson »

tramvajtrojka wrote: 19/12/2023 09:52
sumirprimus wrote: 19/12/2023 09:50
skrbavi-admin wrote: 19/12/2023 07:28 sve je manje bosne a sve više ustaškočetničkog elementa zaokruzeno bosnjackim kolaboracionistima i ostalim korisnim iditoskim smetljarskim bosnjackim sjecikesama, kojima je vlast data od strane medjunarodnog elementa - Smitovim ispadom usred izbora sto u picki materni nema ma kakva drzava da je u pitanju, americkim tolerisanjem zvjerskim uvreda bosnjackog naroda i pisanja po genocidu od strane cetoustaskog elementa i sada konkretno otimanjem svih kljucnih pozicija nazalost od svih tih taldzijskih olosa kojih je kako rekoh bolio kurac i za drzavu i za narod.....

SDA se previše zadala u kriminal talova i mnogi su se enormno itekako obogatili licno da ih bilo kakva drzava vise i ne interesuje....pogotovo ne ona gdje na guzove dobijaju izbore i gdje bi ih narod najradije lincovo....

to vam je slika i prilika danasnje BIH - nece biti nista bolje....

a samo gradjanski rat sa postavljenim sistemom i obogacenom bagrom kojoj bi se oduzela imovina je rjesenje..... obzirom da na to niko nije spreman - urusavanje se nastavlja..... a svima je u interesu da "se rijesi" bosanski lonac..... jednom smo bili svjedoci kako je sve redom bolio kurac - dok se to desavalo, sad rade na tome svi aktivno jer rata kao katalizatora nema.....

sve sam nekako mogao i logicki predeverat al hapsenje Vasvije Vidovic :-) jasno je ko dan..... Vasvija se hapsi, optuzeni za genocid se pustaju na slobodu - ne znam jos koliko mozemo biti idioti :lol:
ovo ko ona parola nisam sda ali.. ali za priproste.
Sva odbrana od kriminala i korupcije im dodje cetnici silaze niz vraca, i sto hapsite nase a drzava u ovakvom stanju :mrgreen:
Hoces ti ista konstruktivno napisati osim tog nazovimo sarkazma?
vjeshalica

#13906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vjeshalica »

PM72 wrote: 19/12/2023 10:19
vjeshalica wrote: 19/12/2023 10:07
PM72 wrote: 19/12/2023 09:46 Najveća greška je samo osnivanje SDA pod vođstvom Alije.On nije bio sposoban voditi ni humanitarnu organizaciju.
Jako je tesko izbiti kult Alije medju vecinom ljudi, koji misle da je on neka dobricina bio. Pa taj je prije rata bjezao u Crnu Goru da ne potpise virmane za platu radnicima.
Sve ok uz napomenu da nije trebao bježati u Crnu goru jer je u Titogradu bio na terenu kao šef gradilišta meščini GP Bosne
Jedno je teren jedno je centrala. To znam 100% da se krio kad se plata trebala pustiti. Takvi su i danasnji SDA bizMIŠmeni. Ista sve politika,demagogija itd.
skrbavi-admin

#13907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by skrbavi-admin »

vjeshalica wrote: 19/12/2023 11:35

Jedno je teren jedno je centrala. To znam 100% da se krio kad se plata trebala pustiti. Takvi su i danasnji SDA bizMIŠmeni. Ista sve politika,demagogija itd.
hajd sve alija je govnar smetlje beskicmenjak ovo i ono - al ne kontam sto se krio :lol: pa nije davao svoje pare nego preduzetjetove :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

ljubijankic wrote: 19/12/2023 11:21
laserShow wrote: 19/12/2023 10:22 jao botina botinasti uhljupski. Pita on sto nisu srbe...pa majku mu daj uradite nesto u nasem trokutistanu, pa onda upirite prstom sto ovo sto ono. I otkad je ranko bosnjak hebo vas on?
Prpa i ostali zeleni odlučuju ko je Bosnjak ! On je danas Bošnjak jer im pade, sutra kada ih oslobode bit ce Srbin i ici ce prica da su ga oslobodili jer je Srbin
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: dobra fora
skrbavi-admin

#13909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by skrbavi-admin »

ista je prizma stigme s ove i s one strane.... nimalo stedljiva ni iz socijalistickog sistema, ni iz sistema SDA, ni iz sistema americke demokratije.... svi tu prizmu gledaju dvodimenzionalno iako ima vise od 2 dimenzije - retardoidno - il si s nama il si protiv nas.

neki imaju tu srecu da sami sebi zaradjuju svojim CVjem dobio poso dobio pare ne treba im partijska knjizica niti laktanje
docim neki dane provode na forumu agitujuci toliko jako da se ozbiljno moze covjek zapitat koji su motivi....

evo danas mi rece lik da sam ja SDA botina :lol: jer sam se usudio da kazem nesto protiv i ovih pijacarskih prodavackih istofoteljaskih hohstaplera .... jerbo nea sanse da si neko drugi :lol:
sumirprimus

#13910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

skrbavi-admin wrote: 19/12/2023 11:50
ista je prizma stigme s ove i s one strane.... nimalo stedljiva ni iz socijalistickog sistema, ni iz sistema SDA, ni iz sistema americke demokratije.... svi tu prizmu gledaju dvodimenzionalno - il si s nama il si protiv nas.

neki imaju tu srecu da sami sebi zaradjuju svojim CVjem dobio poso dobio pare ne treba im partijska knjizica niti laktanje
docim neki dane provode na forumu agitujuci toliko jako da se ozbiljno moze covjek zapitat koji su motivi....

evo danas mi rece lik da sam ja SDA botina :lol: jer sam se usudio da kazem nesto protiv i ovih pijacarskih prodavackih istofoteljaskih hohstaplera .... jerbo nea sanse da si neko drugi :lol:
ma ti si neutralan i u svoje preduzetje...pravi branik autohtonih bosnjackih predstavnika.. za priproste.
vjeshalica

#13911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vjeshalica »

skrbavi-admin wrote: 19/12/2023 11:41

hajd sve alija je govnar smetlje beskicmenjak ovo i ono - al ne kontam sto se krio :lol: pa nije davao svoje pare nego preduzetjetove :mrgreen:
Zato sto nemas pojma sa cim se sve lik bavio u zivotu. Forum ti je dovoljan frizeraj za skupljanje informacija.
geoxx

#13912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by geoxx »

Pita se nas Avdo, kako je prisluskivanje nezakonito ako ga je odobrio predsjednik Suda.

Iako se terete za krivicno djelo koje se bukvalno zove zloupotreba polozaja ili ovlastenja. A jedna od radnji izvrsenja tog krivicnog djela je iskoristavanje svog polozaja, sto znaci da pocinilac djela poduzima radnju koja je u okviru njegovih ovlastenja, ali to ne cini u interesu sluzbe, nego da sebi pribavi neku korist ili da drugog osteti.

Pametni Avdo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

i moj broj je bio jednom na listi za prisluskivanje
ima 10 godina

mora da su se zabavili

dnevno 0 poziva :lol:
tramvajtrojka

#13914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Truba wrote: 19/12/2023 12:23 i moj broj je bio jednom na listi za prisluskivanje
ima 10 godina

mora da su se zabavili

dnevno 0 poziva :lol:
E ja cu se iznenaditi ako moj broj nije prisluškivan koliko sam osmicu po forumima i Twitteru ofirao :lol: :lol: :mrgreen:
Point.

#13915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

Uh, ti si baš zajebana faca i bitan lik da će neko potraćiti i sekundu svog vremena na tebe :oops:
vjeshalica

#13916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vjeshalica »

geoxx wrote: 19/12/2023 12:21 Pita se nas Avdo, kako je prisluskivanje nezakonito ako ga je odobrio predsjednik Suda.

Iako se terete za krivicno djelo koje se bukvalno zove zloupotreba polozaja ili ovlastenja. A jedna od radnji izvrsenja tog krivicnog djela je iskoristavanje svog polozaja, sto znaci da pocinilac djela poduzima radnju koja je u okviru njegovih ovlastenja, ali to ne cini u interesu sluzbe, nego da sebi pribavi neku korist ili da drugog osteti.

Pametni Avdo.
Vazda bilo. Ako je Sudija ne znaci da moze raditi izvan propisa. Zna se sta su posebne istrazne radnje. Frajer radio privatno.
skrbavi-admin

#13917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by skrbavi-admin »

vjeshalica wrote: 19/12/2023 12:02
skrbavi-admin wrote: 19/12/2023 11:41

Zato sto nemas pojma sa cim se sve lik bavio u zivotu. Forum ti je dovoljan frizeraj za skupljanje informacija.
pa sta je radio / ja se brijem sam
oldtajmer

#13918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by oldtajmer »

cudi me da je i vidovicka sebi dozvolila da ode u bajbuk na mjesec dana,sigurno ima neki debeo razlog zbog cega je to sve rizikovala
tramvajtrojka

#13919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

oldtajmer wrote: 19/12/2023 13:11 cudi me da je i vidovicka sebi dozvolila da ode u bajbuk na mjesec dana,sigurno ima neki debeo razlog zbog cega je to sve rizikovala
ona i senka nozica nema dva odvratnija advokata u državi, mjesecar je za njih gospodin covjek, njih dvije sta znaju reci ovo je politički proces i tjt tridesetak godina zakuhavaju sitiaciju takvim izjavama zbog licne koristi
A_A_AKCIJA

#13920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

oldtajmer wrote: 19/12/2023 13:11 cudi me da je i vidovicka sebi dozvolila da ode u bajbuk na mjesec dana,sigurno ima neki debeo razlog zbog cega je to sve rizikovala
Htjela iznijeti Debevcov telefon na kojem su očigledno ozbiljni dokazi.

Toliko ozbiljni da joj je neko spreman platiti i mjesec zatvora da odleži, samo da se ne otkriju.
tramvajtrojka

#13921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

A_A_AKCIJA wrote: 19/12/2023 13:26
Htjela iznijeti Debevcov telefon na kojem su očigledno ozbiljni dokazi.

Toliko ozbiljni da joj je neko spreman platiti i mjesec zatvora da odleži, samo da se ne otkriju.
al kolika je to kolicina bahatosti da hladno gospodja krene sa jednim od glavnih dokaza da se isece sa njim iz državne agencije za istrage i zaštitu :lol: :lol:
Login77777

#13922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Login77777 »

Point. wrote: 19/12/2023 12:57 Uh, ti si baš zajebana faca i bitan lik da će neko potraćiti i sekundu svog vremena na tebe :oops:
Tema je Osmica i ostali SDF kriminalci a ne forumasi. :thumbup:
Login77777

#13923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Login77777 »

Nego kad ga spominjes. Gdje nam je Fazlija, nema ga na forumu. Da nije i njega Sipa uhapsila?
DonieBrasco

#13924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Sve se to nagradi kasnije milionima i pozicijama.

Đon obraz, nista to nije kakve su oni stvari radili i doveli u poziciju bosnjake i drzvu u kakvoj se nalazimo.
DonieBrasco

#13925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Sazvao sam konferenciju da bih javnost upoznao u vezi sa aktivnostima iz jučerašnjeg dana i kako bismo pokazali da se beskompromisno borimo protiv kriminala, bez obzira o kojim osobama je riječ i koju funkciju obavljaju. kazao je Kajganić.
:roll:
Locked