Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
vjeshalica

#13876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vjeshalica »

PM72 wrote: 19/12/2023 09:46 Najveća greška je samo osnivanje SDA pod vođstvom Alije.On nije bio sposoban voditi ni humanitarnu organizaciju.
Jako je tesko izbiti kult Alije medju vecinom ljudi, koji misle da je on neka dobricina bio. Pa taj je prije rata bjezao u Crnu Goru da ne potpise virmane za platu radnicima.
A_A_AKCIJA

#13877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

Grean wrote: 19/12/2023 07:58 neposluh prema USA kostao SDA vlasti. Ja hocu da vjerujem da ih je kostao lopovluk, kriminal i ignorisanje sopstvenog naroda. Veliko je pitanje ko je u pravu.
A zašto mora biti neka teorija zavjere, nešto iza kulisa?

SDA je sama sebe ubila anti evolucijskom politikom dovođenja lojalnih klimoglavih debilčina na poslove koje ne znaju raditi a kojima je državna služba višegeneracijski vrh i kriminal, ostalih koji nisu debilčine, ali itekako znaju ukrasti. Te dvije skupine su preuzele stranku i nije im bilo spasa.

Onog momenta kada se pojavila zdravija alternativa, dobili su nogu u guzicu. Prije svega na izborima, jer da nije bilo dovoljno glasova, niko ih ne bi mogao smijeniti.

Dakle, nužan, nulti uslov je bila kritična masa glasača koja im je čekala da vidi leđa. Džaba ambasade, ako nema glasova.

Zato je Mile tu gdje jeste, Čović isto. Nema ih ko zamijeniti. Nema matematike osim da se nametne diktatura sa strane.

I nikako mi nije jasno, odakle toliki naprđivanje nad sudbinom Osmice i Debevca, visoka politika, a niko se ne češe za stotine prisluškivanih ljudi. Vjerovatno običnih smrtnika, koji su na svojoj koži osjetili bijes Sebije i Bakira, koji su zbog toga najebali u životu, možda izgubili poslove...

Niko se ne sikira za onoga kome je najbliži, za obične ljude koi su najveće žrtve ovih malih diktatora, sa velikim ambicijama.
Zapita li se iko od vas, je li nekome nanesena teška nepravda tim ilegalnim prisluškivanjem?
Je li vam to uopće bitno?
Jel vas strah da živite u takvoj državi, gdje Sebija može narediti Osmici da nađe ženu što je pričala protiv nje?
Brinete li se da ste i vi među tih stotinjak osoba?
Jeste li svjesni da su ovi slučajevi u top razlozima zašto ljudi bježe odavde, kao što su bježali od STASI-ja, Elene i Nikolau-a, od diktature i ugrožavanja slobode...
SmokingMan

#13878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by SmokingMan »

tramvajtrojka wrote: 19/12/2023 09:59
SmokingMan wrote: 19/12/2023 09:57
tramvajtrojka wrote: 19/12/2023 09:50

Ev dovukli su na bayatu jahju da nam kaze da ovo nije udar na osmicu nego na sve postene patriotske Bošnjake :lol:

jbt nisam znao da imamo ovoliko patriota :shock:
Konstrukcija priče zvuči i suviše poznato, i već smo je mnogo puta čuli od dva preostala državna konstituivna "aktera". :D
Pa ja najvece bosanske gazije a pljuju gore bo BiH pravosudnim institucijama od Dodika kad gledas bayat ne znas jel on il ptpc :lol: :lol:
Svi bi oni željeli da pravda služi u svrhu njihovih nezasitih prohtjeva, taman toliko da ih ne bi niko mogao uznemiravati na putu njihovih ostvarenja.
Koliko su za sobom samo povukli ljudi koji su naštetili državi na različite načine, do toga da smo danas došli u situaciju da bi nam se mogla desiti sudbina Zrenjanina, jer podzemne vode koje dolaze iz pravca aminovane divlje gradnje na Bjelašnici sve više zagađuje vodeni fond grada Sarajeva.
PM72

#13879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

vjeshalica wrote: 19/12/2023 10:07
PM72 wrote: 19/12/2023 09:46 Najveća greška je samo osnivanje SDA pod vođstvom Alije.On nije bio sposoban voditi ni humanitarnu organizaciju.
Jako je tesko izbiti kult Alije medju vecinom ljudi, koji misle da je on neka dobricina bio. Pa taj je prije rata bjezao u Crnu Goru da ne potpise virmane za platu radnicima.
Sve ok uz napomenu da nije trebao bježati u Crnu goru jer je u Titogradu bio na terenu kao šef gradilišta meščini GP Bosne
skrbavi-admin

#13880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by skrbavi-admin »

ma sta reci kad ti likovi strpaju u usta da si proSDAovac i kad fino naglasis da je to bagra nezajazljivih profitera i ti obzerviras stanje naroda i tp potvrdis i onda te ljepe da si SDAovac :mrgreen: :lol: .... gospodo draga SDA nije uzrok nego POSLJEDICA koja je uzrokovala PROPAST... al nekima je lakse metar u dupe nego cenat u glavu.

nasa cerga optuzi radi propinjanja iz supka a ne radi cinjenica koje im se podastiru....

ajmo Vasviju lincovat :lol: :run: pa kakav ogranicen mentol moras bit da vjerujes takvim fabrikacijama pa sve i da jest da sahranis takvog coeka..... :lol: :run:
sumirprimus

#13881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

skrbavi-admin wrote: 19/12/2023 10:20 ma sta reci kad ti likovi strpaju u usta da si proSDAovac i kad fino naglasis da je to bagra nezajazljivih profitera i ti obzerviras stanje naroda i tp potvrdis i onda te ljepe da si SDAovac :mrgreen: :lol: .... gospodo draga SDA nije uzrok nego POSLJEDICA koja je uzrokovala PROPAST... al nekima je lakse metar u dupe nego cenat u glavu.

nasa cerga optuzi radi propinjanja iz supka a ne radi cinjenica koje im se podastiru....

ajmo Vasviju lincovat :lol: :run: pa kakav ogranicen mentol moras bit da vjerujes takvim fabrikacijama pa sve i da jest da sahranis takvog coeka..... :lol: :run:
ti si simaptizer i forumski zastitinik autohtonih bosnjackih predstavnika. prostija verzija.
DonieBrasco

#13882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Svi znamo da od svega ovoga nema nista, tuzilastvo i sudovi znamo kakvi su - u sluzbi mocnika.
Last edited by DonieBrasco on 19/12/2023 10:22, edited 1 time in total.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#13883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by laserShow »

jao botina botinasti uhljupski. Pita on sto nisu srbe...pa majku mu daj uradite nesto u nasem trokutistanu, pa onda upirite prstom sto ovo sto ono. I otkad je ranko bosnjak hebo vas on?
skrbavi-admin

#13884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by skrbavi-admin »

sumirprimus wrote: 19/12/2023 10:20
skrbavi-admin wrote: 19/12/2023 10:20 ma sta reci kad ti likovi strpaju u usta da si proSDAovac i kad fino naglasis da je to bagra nezajazljivih profitera i ti obzerviras stanje naroda i tp potvrdis i onda te ljepe da si SDAovac :mrgreen: :lol: .... gospodo draga SDA nije uzrok nego POSLJEDICA koja je uzrokovala PROPAST... al nekima je lakse metar u dupe nego cenat u glavu.

ti si simaptizer i forumski zastitinik autohtonih bosnjackih predstavnika. prostija verzija.
TI SI TI SI TI SI :lol:

pa i ti si neka verzija nekog ogranicenog bica koje orgija nad ubijenim nevinima pa eto sta bi coek ubij se et.
sumirprimus

#13885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

DonieBrasco wrote: 19/12/2023 10:21 Svi znamo da od svega ovoga nema nista.
svi sto su se ovbih dana smijali srbijanskim izborima, deset puta goru situaciju imaju kod kuce u vlastitom dvoristu i pritom jos to pravdaju odbranom nacionalnih interesa!
isto sr drugo pakovanje u mirnodobskim uvjetima i prema vlastitom stanovnistvu.
Login77777

#13886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Login77777 »

sehohari wrote: 19/12/2023 00:16
tramvajtrojka wrote: 19/12/2023 00:13
sehohari wrote: 19/12/2023 00:10

Kakve to ima veze.
Nije SNSD-ovac ili HDZ separatista, ostalo je nevažno.

Nacionalisto.
Los vam je spin do bola lik je njegov zamjenik koji jedini moze doc na to mjesto jer je na celu vstva Bošnjak, tužilaštva srbin, a suda hrvat al jah bolje je pisati o ugrozbi i avdinim vlaznim insuinacijama :oops:
Kakve to ima veze, dosad je isto bilo da je na čelu suda ne-Hrvat.
Hvala što potvrđuješ informaciju da je ovo izgleda sve dogovoreno.

Valjda se sada ide hvatati onih 10 Bošnjaka što ih je ostalo u RS-u...
Ali cak i da je tacno da su namjestili ovo Debevcu i Osmici. Zasto se dovodis u situaciju da imaju povod da te hapse. To je glavno pitanje u svemu ovome. Ti da si cist ne bi ti nista mogli i isti dan te moraju pustiti na slobodu.
Zasto se niko za to ne upita?
Znas da imas u drzavi posla sa dvije separatisticke strane i opet sebi ovo dozvolis. A da te mogu hapsiti si iskljucljivo sam kriv.
Jer bez kriminala nema hapsenja.
Last edited by Login77777 on 19/12/2023 10:26, edited 1 time in total.
sumirprimus

#13887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

skrbavi-admin wrote: 19/12/2023 10:23

pa i ti si neka verzija nekog ogranicenog bica koje orgija nad ubijenim nevinima pa eto sta bi coek ubij se et.

kao sto rekoh prostija verzija. neartikulisan pokusaj komunikacije. ali iak hard core sda simaptizer u odbrani bosnjackih etnickih interesa.nebitan dres, mandzarasti, zeleni, metalik zeleni. tamno zeleni..
skrbavi-admin

#13888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by skrbavi-admin »

DonieBrasco wrote: 19/12/2023 10:21 Svi znamo da od svega ovoga nema nista, tuzilastvo i sudovi znamo kakvi su - u sluzbi mocnika.
:thumbup:
sve je to tacno, samo sad u rukama onih ustaskih i cetnickih doduse tu spiralu mozemo zahvalit Ziki i Golubovcima
DonieBrasco

#13889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

sumirprimus wrote: 19/12/2023 10:23
DonieBrasco wrote: 19/12/2023 10:21 Svi znamo da od svega ovoga nema nista.
svi sto su se ovbih dana smijali srbijanskim izborima, deset puta goru situaciju imaju kod kuce u vlastitom dvoristu i pritom jos to pravdaju odbranom nacionalnih interesa!
isto sr drugo pakovanje u mirnodobskim uvjetima i prema vlastitom stanovnistvu.
Sve je goli interes i borba za kontrolu institucija radi zastita svojih guzica prije svega od strane SDA-DF i satelita, HDZ, SNSD, a onda tek prosirene-trojke i ostalih poslusnika.

Goli kriminal i enromna pljacka prikrivanje zlodjela, svi oni zajedno milioneri i milijarderi ali hajde da se pravimo da nije tako.
Last edited by DonieBrasco on 19/12/2023 10:30, edited 1 time in total.
sumirprimus

#13890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

skrbavi-admin wrote: 19/12/2023 10:26
sumirprimus wrote: 19/12/2023 10:24
skrbavi-admin wrote: 19/12/2023 10:23

kao sto rekoh prostija verzija. neartikulisan pokusaj komunikacije. ali iak hard core sda simaptizer u odbrani bosnjackih etnickih interesa.nebitan dres, mandzarasti, zeleni, metalik zeleni. tamno zeleni..
nemoj mi se stiklat za komentare ne kvotaj me ne interesujes me. imam policy da sa smecem necu da imam posla.
za ovakvo vrijedjanje ide prijava. sda botino.
saimidin

#13891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by saimidin »

Najveća greška sda, ako gledamo iz ugla sda je što nisu prihvatili 95-te onih 33% :bih: koje su im ameri nudili, jer tad bi imali svoj begovat 1/1, narod bi i to prihvatio i dao im istu podršku kao i na izborima 96-te, ne mogu da dokučim šta je aliji bilo da ne uzme tu ponudu, valjda nije bio siguran da bi to prošlo
PM72

#13892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

SDA na 33% :lol: ...dosad bi prošli ko Gaza ili bi nas sve iselili...
DonieBrasco

#13893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

PM72 wrote: 19/12/2023 10:33 SDA na 33% :lol: ...dosad bi prošli ko Gaza ili bi nas sve iselili...
SDA hoce da mi budemo Gaza od Poljina do Marijn Dvora.
PM72

#13894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

DonieBrasco wrote: 19/12/2023 10:35
PM72 wrote: 19/12/2023 10:33 SDA na 33% :lol: ...dosad bi prošli ko Gaza ili bi nas sve iselili...
Srećom pa trojka ima malo šire poglede...od Lapišnice do Kobiljače
sumirprimus

#13895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

PM72 wrote: 19/12/2023 10:37
sreca pa komso pucne po prstima i bude to grdjanska drzava sa milion potpisa , odma poslje šankanja :lol:
i kae sto meni
DonieBrasco

#13896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Nije lako ovim sdOfa botinama ovih dana, mora da im je tesko pisati postove iz toplih kancelarija i radnih mjesta gdje su prehljebljeni.
saimidin

#13897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by saimidin »

Mi smo već prošli masovna ubijanja civila i istrebljenja, i to mi je nešto po čemu se teoretski možemo porediti, ali sve ostalo je različito i nisu mi jasne ove uporedbe :bih: sa ukrajinom, palestinizacija i sl kad je toliko razlika zbog kojih je to neuporedivo

Mi smo i sad na cca 33% i nije isključeno da nećemo pasti na manje ili nestati do nivoa statističke greške, a postoje mogućnosti i silom a i "prirodnim" smanjenjem

Moj argument je da bi tako sda dobila mogućnost gotovo apsolutne vlasti, iako može se reći da to i sada nije daleko, je sda i exsda je u suštini isto
palermo

#13898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

A_A_AKCIJA wrote: 19/12/2023 10:16
Grean wrote: 19/12/2023 07:58 neposluh prema USA kostao SDA vlasti. Ja hocu da vjerujem da ih je kostao lopovluk, kriminal i ignorisanje sopstvenog naroda. Veliko je pitanje ko je u pravu.
A zašto mora biti neka teorija zavjere, nešto iza kulisa?

SDA je sama sebe ubila anti evolucijskom politikom dovođenja lojalnih klimoglavih debilčina na poslove koje ne znaju raditi a kojima je državna služba višegeneracijski vrh i kriminal, ostalih koji nisu debilčine, ali itekako znaju ukrasti. Te dvije skupine su preuzele stranku i nije im bilo spasa.

Onog momenta kada se pojavila zdravija alternativa, dobili su nogu u guzicu. Prije svega na izborima, jer da nije bilo dovoljno glasova, niko ih ne bi mogao smijeniti.

Dakle, nužan, nulti uslov je bila kritična masa glasača koja im je čekala da vidi leđa. Džaba ambasade, ako nema glasova.

Zato je Mile tu gdje jeste, Čović isto. Nema ih ko zamijeniti. Nema matematike osim da se nametne diktatura sa strane.

I nikako mi nije jasno, odakle toliki naprđivanje nad sudbinom Osmice i Debevca, visoka politika, a niko se ne češe za stotine prisluškivanih ljudi. Vjerovatno običnih smrtnika, koji su na svojoj koži osjetili bijes Sebije i Bakira, koji su zbog toga najebali u životu, možda izgubili poslove...

Niko se ne sikira za onoga kome je najbliži, za obične ljude koi su najveće žrtve ovih malih diktatora, sa velikim ambicijama.
Zapita li se iko od vas, je li nekome nanesena teška nepravda tim ilegalnim prisluškivanjem?
Je li vam to uopće bitno?
Jel vas strah da živite u takvoj državi, gdje Sebija može narediti Osmici da nađe ženu što je pričala protiv nje?
Brinete li se da ste i vi među tih stotinjak osoba?
Jeste li svjesni da su ovi slučajevi u top razlozima zašto ljudi bježe odavde, kao što su bježali od STASI-ja, Elene i Nikolau-a, od diktature i ugrožavanja slobode...
Nek si se vala i ti oglasio :D .....falija si....
PM72

#13899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

sumirprimus wrote: 19/12/2023 10:38

sreca pa komso pucne po prstima i bude to grdjanska drzava sa milion potpisa , odma poslje šankanja :lol:
i kae sto meni
Jutros si ustao na lijevu nogu ili si mahmuran?
Sa jednim si se jutros zakačio pa se žališ administraciji a meni spočitavaš ŽK ...ohani živ bio i ne obadaj se
sumirprimus

#13900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

PM72 wrote: 19/12/2023 10:45
sumirprimus wrote: 19/12/2023 10:38

i kae sto meni
Jutros si ustao na lijevu nogu ili si mahmuran?
Sa jednim si se jutros zakačio pa se žališ administraciji a meni spočitavaš ŽK ...ohani živ bio i ne obadaj se
gdje vidis da sam se zakacio, razlikujes valjda klasicno forumsko prepucavanje, razliku u misljenju i zajebnaciju u odnosu na vrijedjanje?
Locked