meštara nema dovoljno da saniraju sve pukotine po gradu, u kontrole potrošnje šalju administrativne radnike, a oni, zamisli, nisu sposobni da vare i krpe cijevi
Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
-
neki
#13801 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
-
neki
#13802 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- muha_sa
#13803 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ko ih prikljuci na komunalije ako su bez dozvole i ikakvog plana gradili
- Haris.ba
#13804 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Vik ih prikljucio. Sve po zakonu.
Naci ces slucajeve gdje je to neko i samostalno odradio. Pa njih iskljuce kad to otkriju.
Voda postoji. Imas busotinu na obali Zeljeznice blizu glavne dzamije. Razne vode postoje po dubinama. Vik koristi tu vodu za cisterne.
Kao i u svemu u politici. Tesko je donijeti odluku da ce vodovod biti prioritet slijdecih 10 godina, i da gradjani nece moci vidjeti nista osim vode na cesmi.
- Facility
#13805 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Šovinizam i ksenofobija detektovani na temi o vodosnabdijevanju 
- muha_sa
#13806 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokaln ... ova/650111
U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema izvodit će se radovi na popravkama kvarova, zbog čega može doći do prekida vodosnabdijevanja u sljedećim ulicama:
"Malta, Ferhat Paše Sokolovića, Avde Palića, Derebent, Alipašina, Mehmed Bega Kapetanovića, Sulje Jahića, Vladimira Preloga, Brezanska, Trebinjska, Safeta Isovića, Nusreta Aganovića, Kranjčevićeva, Nahorevska i Osik."
U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema izvodit će se radovi na popravkama kvarova, zbog čega može doći do prekida vodosnabdijevanja u sljedećim ulicama:
"Malta, Ferhat Paše Sokolovića, Avde Palića, Derebent, Alipašina, Mehmed Bega Kapetanovića, Sulje Jahića, Vladimira Preloga, Brezanska, Trebinjska, Safeta Isovića, Nusreta Aganovića, Kranjčevićeva, Nahorevska i Osik."
- pezzar
#13807 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Nego, ima li gdje propisano šta je "nerazumna potrošnja"?
Mislim da je ovo više blef da malo utiču na ljude, nego što će stvarno vršiti isključenja. I recimo, isključe te. Na koliko dugo? Kako se ponovo uključuje? Dugovanja nemaš, ide jesen pada i potrošnja.
I zamisli, kod mene teče mjesecima cestom voda, oni nemaju kad da poprave. Ja trošim 30-40 kubika mjesečno koje uredno plaćam, dođu da me isključe. Ubilo se za skeč iz nadrealista.
Mislim da je ovo više blef da malo utiču na ljude, nego što će stvarno vršiti isključenja. I recimo, isključe te. Na koliko dugo? Kako se ponovo uključuje? Dugovanja nemaš, ide jesen pada i potrošnja.
I zamisli, kod mene teče mjesecima cestom voda, oni nemaju kad da poprave. Ja trošim 30-40 kubika mjesečno koje uredno plaćam, dođu da me isključe. Ubilo se za skeč iz nadrealista.
- Haris.ba
#13808 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Naravno da je blef.