Pitam što se dispečeri ne javljaju, ma kaže rasulo opšte!
EDIT: Uspio sam dobiti dispečera, redukcije do daljnjeg ova memli strana SG. Kao slab dotok u rezervoar, radi toga nema garancija ni da ce je ujutru pustiti.
Vec par dana izlaze vijesti o tome, "jahorinska vrela" nemaju dovoljno vode a memli strana je i prije rata od tamo dobijala dobar dio svoje vode. Cak mislim i skoro sve, ali nisam siguran. Plus, havarisane pumpe na hambinoj carini i onoj drugoj stanici.Pitar sa Kariba wrote: ↑18/08/2026 21:24 Kod nas je opet nema od 21:00. Ja danas zvao druga iz ViK-a da se raspita, kaže redukcije, samo se ne znaju termini, lokacije i trajanje!![]()
EDIT: Uspio sam dobiti dispečera, redukcije do daljnjeg ova memli strana SG. Kao slab dotok u rezervoar, radi toga nema garancija ni da ce je ujutru pustiti.
Kod nas je nestalo malo ranije, mislim oko pola 8Pitar sa Kariba wrote: ↑18/08/2026 21:24 Kod nas je opet nema od 21:00. Ja danas zvao druga iz ViK-a da se raspita, kaže redukcije, samo se ne znaju termini, lokacije i trajanje!![]()
OBAVJEŠTENJE POTROŠAČIMA
Obavještavamo potrošače na području Vogošće i Semizovca da će, zbog smanjenog dotoka vode sa izvorišta Peračko vrelo, uz istovremeno povećanu potrošnju vode, doći do poremećaja u vodosnabdijevanju na navedenom području.
Normalizacija vodosnabdijevanja očekuje se nakon dopune rezervoarskih kapaciteta, kada će biti ponovo uspostavljeno uredno i kontinuirano vodosnabdijevanje.
Molimo potrošače za razumijevanje i racionalno korištenje vode do potpune stabilizacije sistema.
KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo
Evo sinoć 11.5h sati bez vode na Mahmutovcu.
curi vec 10 godina. Cuo sam da par glavesina iz rada su u svrakinom, zato im se cisti zimi pofino.
Pustili u 18h, zatvorili opet oko pola 22h.juan wrote: ↑23/08/2026 16:20Evo sinoć 11.5h sati bez vode na Mahmutovcu.
I sad od 15:00h opet nestalo vode.
To sve bez najave, naravno telefon il dispeceri možeš zaboraviiti, fola svi zauzeti, 15min bio na liniji dok me sami nisu isključili. Ne možeš dobiti za živu glavu nikog. Da bar znam Jel kvar, redukcija il koja pm.!
A i nas narod stoka, u mahali, nakon što je voda došla u 9h ujutro, ide pranje betona i auta.
Ne znam ko je gori...
I fino zatvore vikondom, ne mozes im docći sa 50-100 ljudi iz mahale dole, niti ih telefonom dobiti, da im zaprijetis zbog neradna....
Bog zna, kad će opet pustiti
Svaki dan u sistem udje vode dovoljno za 800.000 stanovnika.
yes