Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne bi mi mrsko provjeriti u KIA VIN decoderu, dakle stoji tacan datum proizvodnje (dan, mjesec, godina) i MY.
I br. motora se slaze, nisu ga zamijenili.
Za Suzuki SX4 classic se to ne moze iscitati iz VIN-a. Ovaj moj je kupljen u aprilu 2015. i tako ga vode u papirima, kad trazis dijelove kazu proizvodio se od 2006-2013, a ovaj moj konkretno mislim da je 2014. proizveden sudeci po gumama, po nekim plasticnim dijelovima itd.
Seawolf wrote: ↑11/11/2022 21:08
I da, kod većine proizvođača se niti modelska godina, niti mjesec i godina proizvodnje, ne mogu pročitati direktno iz VIN-a.
NediM17 wrote: ↑11/11/2022 21:52
Ne bi mi mrsko provjeriti u KIA VIN decoderu, dakle stoji tacan datum proizvodnje (dan, mjesec, godina) i MY.
I br. motora se slaze, nisu ga zamijenili.
Za Suzuki SX4 classic se to ne moze iscitati iz VIN-a. Ovaj moj je kupljen u aprilu 2015. i tako ga vode u papirima, kad trazis dijelove kazu proizvodio se od 2006-2013, a ovaj moj konkretno mislim da je 2014. proizveden sudeci po gumama, po nekim plasticnim dijelovima itd.
VINovi nisu standardizovati otuda i razlike medju proizvodjacima
ono sto je zajednicko za sve VINove jeste to da ne mogu posjedovati slova Q, I, O
Do 11 godina starosti, 70% zauzima Renault-Dacia-Nissan tandem po postotku grešaka
Dacia sandero 13 godina stara...jedna krajnica zamijenjena u tom periodu i jedan akumulator.
Što se tiče pouzdanosti, dacia može biti profesor mnogim.
Renault je od 2009 generlno podigao kvalitet vozila na viši nivo.
skrbavi-admin wrote: ↑12/11/2022 22:52
ne baljezgaj rogatice ti
cuj renol podigo kvalitetu...
upravo su u toku razmisljanja kako popravit kvslitetu gasenjem proizvodnje smeca..
Hoces rec da megan 4, clio 4, talisman nisu kvalitetna auta?
ne baljezgaj rogatice ti
upravo su u toku razmisljanja kako popravit kvslitetu gasenjem proizvodnje smeca..
Naravno da je podigao kvalitet. Buraz i stari, scenic 2011 1.5 dci, dacia 2009 1.4 b, ...auta bez greške. Takodjer kolega vozi megane 3 2011 1.6 b sa plinom, auta s kojim se susrećem i vozim u njima svakodnevno,samo rrdovno održavanje. Sa ranijim serijama, tj modelima su šarali, i bilo je svega. Noviji uopšte ne zaostaju za konkurencijom što se tiče kvalitete.
ne baljezgaj rogatice ti
Naravno da je podigao kvalitet. Buraz i stari, scenic 2011 1.5 dci, dacia 2009 1.4 b, ...auta bez greške. Takodjer kolega vozi megane 3 2011 1.6 b sa plinom, auta s kojim se susrećem i vozim u njima svakodnevno,samo rrdovno održavanje. Sa ranijim serijama, tj modelima su šarali, i bilo je svega. Noviji uopšte ne zaostaju za konkurencijom što se tiče kvalitete.
zavrsna obrada, losa jos uvijek
mehanika je ok, samo retardirane korpe na 1.5dci, na skoro svakom tresu...
Do 11 godina starosti, 70% zauzima Renault-Dacia-Nissan tandem po postotku grešaka
Dacia sandero 13 godina stara...jedna krajnica zamijenjena u tom periodu i jedan akumulator.
Što se tiče pouzdanosti, dacia može biti profesor mnogim.
Renault je od 2009 generlno podigao kvalitet vozila na viši nivo.
Ne kažem ja ni da jest, ni da nije pouzdana, samo sam postavio statistiku respektabilnog izvora.
ne baljezgaj rogatice ti
Hoces rec da megan 4, clio 4, talisman nisu kvalitetna auta?
Francuska groblja Ivan Sedlo, Jad i Cemerno i autoput Crnagora svjedoce tome....
To što se zapali neki 307 sa pola miliona km na satu, Scenic 2002 godina i slično, ne znači da su ostali smece. Kao sto @konektovan kaze, 2009+, ima tu kritičnih plastikica. Što se izgleda unutrašnjosti tiče za mene je Meg 4, pokosio konkurenciju
Megane 3 je bio siroviji od Megana 4, ali je i Megane 3 bio pouzdaniji. Imao sam 308 Mk1FL, osim aktuatora turbine, 3 ili 4 stabilizatora i seta kočnica nisam ništa vanredno mijenjao. Megane 3 bez greške gura 200k km. C4 mk2 osim problema sa Valeo dijelovima nije imao problema.
Na netu čitam da se žale na pouzdanost Megana 4, Talisman, Koleosa (renault forumi, sadašnji vlasnici tih vozila a ranije su vozili Megana 3, Lagunu 3 i sl)