Lutrija BiH - PREVARA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
munevera44

#1376 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by munevera44 »

Ovo nije samo prevara ovo je ZLOUPOTREBA I UZNEMIRAVANJE, A MOŽDA I NEOVALŠTENO KORIŠTENJE BAZE PODATAKA SMS IGRAČA ZA IGRU BINGO

Primljeno SIM XXXXXXX
TVBINGO
JaCKPOT PREKO
2 MILIONA!
Uplata do 18 sati.
Izvlačenje
večeras u
20,10 sati
Lutrija BIH
igraj za
sretne dane

Od Lutrija Bih.

datum i vrijeme

Ovakvu poruku dobivam unazad nekoliko dana na svoj mobilni.
Nazvala sam svog operatera sa pitanjem odakle lutriji moj broj mobilnog, po čijem nalogu i s kojim pravom mi šalju poruke koje ja niti hoću niti želim primati...... Provjera je u toku

Nazvala sam i Lutriju BiH ostala sam šokirana jer je kao jedna od mogućnosti da mi stižu ovakvi sms ovi i ta da sam učestvovala u igri TV bingo kao sms igrač.. Ne sjećam se možda sam i učestvovala u sms igri lutrije BIH, što se podrazumijeva da igrač koji je kao sms igrač izvučen kao dobitnik bude kontaktiran od strane lutrije BH.
Moj zaključak je, ako je baza podataka sms igrača iskorištena za slanje gore citiranog sms, je zloupotrebljena.

Molim forumaše koji se razumiju u telekomunikacije,mobilnu telefoniju :?: :?: da pokušaju objasniti ovu i ovakve slične situacije :?: :?:
munevera44

#1377 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by munevera44 »

Re: Lutrija BiH - PREVARA

PostPostao/la leet dana 13/07/2012 11:32
Maloprije staroj stiže SMS da uplati bingo za večeras. :lol: Bingo preko 2 miliona hahu :mrgreen:

leet

Vrh

PostPostao/la Melami dana 13/07/2012 11:37

leet je napisao/la:Maloprije staroj stiže SMS da uplati bingo za večeras. :lol: Bingo preko 2 miliona hahu :mrgreen:

Reci joj da sam rekaod a nece imati ni peterca. :evil:

Melami

Vrh

PostPostao/la Soknica dana 13/07/2012 12:40

leet je napisao/la:Maloprije staroj stiže SMS da uplati bingo za večeras. :lol: Bingo preko 2 miliona hahu :mrgreen:

I mojoj isto, jesu postali očajni :-D

Btw, listić u našu kuću nije " uš'o " od 02.06.2012. :skoljka:

Soknica

Vrh

PostPostao/la poznanik dana 13/07/2012 12:45

Soknica je napisao/la:

Odakle im telefonski brojevi? :?

poznanik

Vrh

PostPostao/la roki dana 13/07/2012 12:46
Gledam na onom standu pored trznice neka zena kupuje bingo i sva je ona sretna,valjda joj ona prodavacica pozeljela srecu sta li.Razocarao sam se u nas same kada sam prije 7 dana na BHT-u gledao kako od 10 anketiranih svih 10 misli kako je gradski prevoz u Sarajevu dobar :x

roki

Vrh

PostPostao/la roki dana 13/07/2012 12:48

poznanik je napisao/la:

Soknica je napisao/la:

Ja sam kupio ultra broj kao dodatni,nikad ga registrovao,znam ga samo ja i moja djevojka,kad za 5 dana stize poruka Oviesse akcija :x

roki

Vrh

PostPostao/la black dana 13/07/2012 12:53

poznanik je napisao/la:

i meni je stigao, ako si bilo kad igrao i poslao sms ostane u bazi, tako i znaju

black

Vrh

PostPostao/la Melami dana 13/07/2012 13:02

poznanik je napisao/la:

Soknica je napisao/la:

pa salje raja sms ima ona nekakv njihova igra.
al ako je doslo do toga da oni salju sms igracima onda mora da je kriza/

Evo kopirala sa prethodne stranice........... znači nisam sama TO JE PRAKSA LUTRIJE BIH,
munevera44

#1378 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by munevera44 »

Lud i ponosan wrote:Ja sam negdje pisao da je vrlo jednostavno napraviti bazu brojeva na osnovu dodjeljene numeracije... Naravno, dosta brojeva su vremenom postali neaktivni, neki su se reaktivirali, ali to za promotivnu kampanju velikih firmi i nije neka steta.

Tako da BH Telecom i ne mora da bude izvor informacija, kao sto se pretpostavlja.
Osim kada stigne sms poruka pred izbore, a igrom slucaja posiljaoc bude stranka koja upravlja telekomom, e tada ne vjerujem u ovo sto sam napisao. :D
Kome prijaviti ovakvo ponašanje, vjerovatno postoji neka agencija ili....
quarterback

#1379 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by quarterback »

munevera, niste nikada dobili reklamni sms od recimo petrola, bh telecoma, merkura, bihamka ili mozda telefonski poziv od gravea ?

lucky devil :D
munevera44

#1380 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by munevera44 »

quarterback wrote:munevera, niste nikada dobili reklamni sms od recimo petrola, bh telecoma, merkura, bihamka ili mozda telefonski poziv od gravea ?

nisam
quarterback

#1381 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by quarterback »

sretni ste onda, jako :)
nosara

#1382 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by nosara »

quarterback wrote:sretni ste onda, jako :)
Jeste li potonuli, konacno...? :wink: Polako... Bice... :D
quarterback

#1383 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by quarterback »

vidim da mi nesto pises ali ne vidim tacno sta, odavno si u ovoj listi :lol:
Image
quarterback

#1384 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by quarterback »

munevera44 wrote:
quarterback wrote:munevera, niste nikada dobili reklamni sms od recimo petrola, bh telecoma, merkura, bihamka ili mozda telefonski poziv od gravea ?

nisam
Meni su dolazili svi ti smsovi i mogu vam reci da su svi po nekom osnovu dosli do broja osim gravea i merkura (osiguravajuce kuce). Kod njih mislim da sam upao jer me je neko od "prijatelja" preporucio kao dobrog potencijalnog klijenta. Njima nema sta nisam radio, lagao da sam odselio, prijetio, nisam se javljao itd Na kraju su me izbrisali kada sam upoznao djevojku koja je radila bas na tim pozivima i lijepo je zamolio da me makne iz tih lista.

Reklamni SMS od petrola mi je stigao po osnovu toga sto sam ucestvovao u nagradnoj igri i u letku koji sam ispunio je bilo polje za telefon kako bi me nazvali ako dobijem nagradu. Taj broj su uzeli i na njega poceli da salju reklame. Otisao sam na petrol.ba uzeo telefon marketinga i trazio da me uklone iz liste. SMS vise nikada nisam dobio.

Merkur (trczni centar) je broj dobio kada sam uzeo njihovu potrosacku karticu (kao mercator pika), naravno uskoro su pocele reklame. Opet ista prica, nasao na webu broj, nazvao i trazio da me uklone. Nikad vise nije dosao.

BiHamk salje SMSove jer ima broj po osnovu clanstva - ovo mi je korisno pa ih nisam zvao, BH Telecom salje SMSove po osnovu toga sto im se moze jer mi je telefon kod njih - njih nisam zvao jer je vjerujem uzaludno.

Sto se tice Lutrije vjerovatno vam je SMS dosao po nekoj od tih osnova koje sam gore naveo, i ja sam dobio SMS i vjerujem da je dosao jer sam sa tog broja slao kodove bingo listica za nagradnu igru.

Petrol mi je kada sam ih zvao rekao da sam, kada sam igrao nagradnu igru, prihvatio da koriste moj broj. Vjerovatno i Lutrija ima isto to negdje u pravilniku, nazovite pa pitajte.

Eto, sa srecom
munevera44

#1385 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by munevera44 »

Neću odustrati u ponedjeljak idem u RAK .....
motorola01

#1386 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by motorola01 »

Cujem da jedan te isti lik pjeva u emisiji vec 3-4 kola :D ? Izgleda da su i privatizirali emisiju. Uplata je i dalje truba zesca..

edit: evo ga opet pjeva :lol: izgleda da je sa lutrijom dogovorio da siroj publici :lol: predstavi svoj stari, a Boga mi i novi album :D
quarterback

#1387 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by quarterback »

@Motorola
pravo me zanima, evo uzmimo da lutrija propadne, sta bi se desilo nakon toga ?

Vidim da se radujes tome kao dijete cokoladi pa kontam da mi objasnis sta je to sto u tvojoj glavi slijedi, a tebe tako veseli ?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1388 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by plain vanilla »

quarterback wrote:@Motorola

Vidim da se radujes tome kao dijete cokoladi pa kontam da mi objasnis sta je to sto u tvojoj glavi slijedi, a tebe tako veseli ?
da je meni znati sto ti tako zdusno branis lutrij :?

kocka je haram, sve treba propasti :mrgreen:
motorola01

#1389 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by motorola01 »

Lutrija nikad i nigdje nije propala, tako da nece ni ova nasa. Samo ce nekad biti vise budala koji igraju, a nekad manje. A sta to tebe raduje osim sto dobijas platu od njih??? Razumijem da se boris za svoju egzistenciju, ali hebemu misha, kad vec otimaju od naroda pare neka barem sve bude posteno, a ne da tamo stimaju i to sto su od naroda uzeli. Razumijes ili ti i dalje nije jasno?
quarterback

#1390 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by quarterback »

ja sam profesionalac bio i ostao, gdje god da radim, da ta firma propadne mogu se zaposliti vrlo brzo a i ako se ne zaposlim dovoljno sam dobar da mogu freelancirati od kuce bez ikakve potrebe da negdje i idem na posao, hvala ti sto se brines za mene ali pametnije bi ti bilo da se brines za sebe, ja sam se odavno pobrinuo za sebe

ok, hvala na pojasnjenju odakle tvoja radost, ocekivao sam sta pametnije

vozdra
quarterback

#1391 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by quarterback »

plain vanilla wrote:

da je meni znati sto ti tako zdusno branis lutrij :?

kocka je haram, sve treba propasti :mrgreen:
pitam ga sto se veseli, zasto ti u tome vidis branjenje ?
...
motorola01

#1392 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by motorola01 »

quarterback wrote:ja sam profesionalac bio i ostao, gdje god da radim, da ta firma propadne mogu se zaposliti vrlo brzo a i ako se ne zaposlim dovoljno sam dobar da mogu freelancirati od kuce bez ikakve potrebe da negdje i idem na posao, hvala ti sto se brines za mene ali pametnije bi ti bilo da se brines za sebe, ja sam se odavno pobrinuo za sebe

ok, hvala na pojasnjenju odakle tvoja radost, ocekivao sam sta pametnije

vozdra
Ne sekiraj se ti za mene, ja sam davno zbrinut, ali mi ne ide u glavu cemu silne mutljavine od strane uposlenika Lutrije BiH-a??? Imaju gotovu paru, sama dolazi od naroda i tom istom narodu vracaju pola i opet nisu u stanju odigrati posteno vec i to pola stimaju kojekakvim likovima. I ja sam ocekivao od tebe ne samo pametnije nego i malo postenja ne bi bilo na odmet, ali dzabe ocekivati od takvih kao sto si ti :wink: .
Ti podrzavas samo neka se puni budzet, odnosno neka narod baca pare i nada se, ali ti ces biti taj koji ce odluciti kome ces dodijeliti "srecu". Zalosno druze, da ne moze biti zalosnije :( :roll:
quarterback

#1393 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by quarterback »

nije tebi dobro :lol:
motorola01

#1394 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by motorola01 »

quarterback wrote:nije tebi dobro :lol:
Nisi mogao nista pametnije napisati,nakon toliko vremena provedenog na ovom pdf-u :wink:
quarterback

#1395 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by quarterback »

nisam fakat, kada vidim da mi stavljas u ruke postenje lutrije, davanje dobitaka, navodnu brigu o tebi to je fakat jedino sto sam zakljucio :lol:
FrozenCastle

#1396 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by FrozenCastle »

I mene nerviraju ove poruke zadnih dana jer nisam dala saglasnost da primam promotivne poruke. Kontaktirala sam ih, tako da cekam odgovor.
plain vanilla

#1397 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by plain vanilla »

quarterback wrote: pitam ga sto se veseli, zasto ti u tome vidis branjenje ?
...
ma ne mislim tim postom konkretno, nego inace na ovoj temi
quarterback

#1398 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by quarterback »

eno na biciklom kroz sarajevo branim momka koji se zove Haso, hajd zivota ti skokni tamo pa me pitaj jesam li ja Haso i radim li kod Hase kad ga branim a ostali ga napadaju...

:zzzz:

edit
i pitaj me sto ga branim...
Last edited by quarterback on 21/07/2012 00:01, edited 1 time in total.
plain vanilla

#1399 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by plain vanilla »

quarterback wrote:eno na biciklom kroz sarajevo branim momka koji se zove Haso, hajd zivota ti skokni tamo pa me pitaj jesam li ja Haso i radim li kod Hase kad ga branim a ostali ga napadaju...

:zzzz:
to meni nesto?
quarterback

#1400 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by quarterback »

:lol:

laku noc
Post Reply