I kad smo već kod duplih aršina, recimo mene zanima, ali da iskreno odgovoriš ti, ali i ostali, kako bi protumačili ovu situaciju da se desila prije recimo 5-6 godina, te da je umjesto Begovića, na samrtnoj postelji bio Hasan Salihamidžić?shaqqa wrote:Sema, neko je već gore pitao, jel u redu imati dvostruke aršine?
Misketu se vjerovalo bezuslovno, čak štaviše plakali smo ovdje kako ga ne treba izgubiti, kako ga se treba moliti da ponovo igra i sl...
Ne kažem da repka treba da bude nečija prćija ali mislim da je mjesto golmana itekako osjetljivo da bi se na njemu trenirala strogoća. Momak je mlad, treba popričati sa njim i reći mu da je pogriješio ali i dalje mislim da je itekako fer što se javio i izvinio, mnogi se igrači nisu udostojili da nešto slično urade...
Hasanu se godinama spočitavalo da neće da dolazi u reprezentaciju, da namjerno dobija žute kartone i slično, čak i dan danas mu se to nabija na nos, a nikad nije uradio ništa slično. Da je recimo Hasan prije 5-6 godina uoči neke utakmice isključio mobitel, ne javljao se, pa kasnije pričao da je bio na samrti, siguran sam da bi mu 99,9% države j.alo sve po spisku, proglasilo ga nacionalnim izdajnikom i personom "non-grata" kojeg treba nogirati iz reprezentacije još večeras, bolje nego sutra. A nije baš da smo i na njegovom mjestu imali neku alternativu, pa da se može reći "Nije šteta ako ga izgubimo"