Kuća nije mjesto za ganjanje zvuka...Ateista wrote: ↑03/04/2025 10:47Realno, toliko wati nije za kuce i tesko je dobiti dobar ton u kucnoj varijanti.DaysleepeR wrote: ↑03/04/2025 10:13Ja kući imam dva halfstacka jedan 120w drugi 50w, imam portable amp od 100w i opet sviram preko plugina i računara...Ateista wrote: ↑03/04/2025 09:02 Meni se bas i ne svidjaju digitalne emulacije pojacala, cak ni za sviranje u kuci, i ne mislim da u kuci ne treba pojacalo. Zavisi u stvari koliko glasno se u kuci svira, ko koristi slusalice onda vjerovatno i ne treba nista vise od toga, licno mi nije to to na slusalicama.
Ne znam kakvo je ovo pojacalo ali mi cijena djeluje pretjerana za koliko vidim tranzistorsko pojacalo, za manje para ima i lampasa.
Ako nije bitno da je lampas vec vise da ima dosta efekata, neki na primjer Vox iz valvetronix serije je po meni dobra opcija za kuce, ima dosta efekata i sasvim solidan zvuk, a cijena im je puno niza.
Sa nekim manjim pojacalom je vec drugacije, mozda to pojacalo nece imati zvuk kao halfstack u punom kapacitetu, ali opet mi je tesko vjerovati da na racunaru zvuk moze biti bolji u odnosu na neko solidno pojacalo manje snage.
U 90% slučajeva, zvuk koji napraviš kući će biti apsolutno neupotrebljiv u live varijanti.