Život samaca u srednjim godinama

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Hakiz

#1376 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Hakiz »

dr_Evil wrote: 26/11/2025 15:51
Hakiz wrote: 26/11/2025 15:49
KraljicaIzJajca wrote: 26/11/2025 08:12

Takvi su nezanimljivi, glume invalide u domaćinstvu, a slobodno vrijeme ne znaju iskoristiti.
Gledanje utakmice je iskorištavanje slobodnog vremena. Uživanje u alkoholu takođe. Ganjanje drugih žena je ne samo uživanje u slobodnom vremenu nego i aktivno uživanje.

Čuj, ne znaju :-)
Ja kakav sam kupio bih sebi traktor ili folcigu pa poceo sarafati, i to je uzivanje u vremenu kojeg sad nemam. Najvise vremena imam na poslu :D
Vidi, ja se zabavljam stolarijom, ponovo sam se vratio elektronici, pokušavam naraviti kompjuter baziran na 6809 procesoru (8 bita, davna istorija kompjutera :lol: ), itd. Pored obaveza, pa i druženja.

Ali, nisam toliko arogantan da mislim da ako neko drugačije provodi slobodno vrijeme to znači da ga ne zna provesti.

Žene misle da je kvalitetno provođenje slobodnog vremena to da muškarci rade ono šta one išarete da trebaju raditi, a kada to naprave da razmišljaju šta još napraviti da one budu sa tim zadovoljne, ili zadovoljene.

Arogancija ne na kvadrat ili kub, nego na n-tu.

Svaka krpa nađe zakrpu. Govoriti da će neko ostati sam zbog toga što je ovakav ili nije onakav je arogantno. Ako smo "mimo svijet" možda je takvih kakvi smo mi manje nego "normalnih", ali ima nas dovoljno da se pronađemo i spojimo.

Oni koji govore da se treba mijenjati to govore da odbrane svoj svjetonazor, ne zato što oni koji su drugačiji rade nešta loše. Nije njih briga za druge, bitno im je da se svi prilagode njima. Strah da su se zbog "normalnosti" možda odrekli nečega zabavnog (ili teškog). Pa treba prvenstveno sebi, a onda i drugima, naći opravdanje, izgovor.
snijeg_led

#1377 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by snijeg_led »

Bobi wrote: 26/11/2025 00:05
belfy wrote: 25/11/2025 23:45
Digla_da_kreci wrote: 24/11/2025 23:48
...s kim mozes i sutjeti i egzistirati u istom prostoru bez izgovorene rijeci i biti ispunjen ljubavlju i unutrasnjim zadovoljstvom.
evo, samo ova recenica mi probudi sjecanje i potaknu na odgovor... ove godine odlucim da se oduzim svom najboljem prijatelju (no gay) koji je tada bio bas losestojeci, ali mi je obezbijedio prijeko neophodnu terapiju (nakon bolesti koju jedva prezivjeh) za koju nisam ni znao da mi treba... da bi mu se oduzio, nakon ovih godina poslije, organizujem jedan svojevrsni road trip gdje smo proveli mnogo dana zajedno putujuci, posjecujuci mjesta i prijatelje, koja i koji su nam interesantni i koja nisu, a uzivajuci i u slanim i slatkim vodama...

ja, nakon toga, samo dan poslije poslije povratka, moram nazad za De, a on kaze da moramo na kafu prije nego odem (zbog cega mora uzeti slobodan dan). pa ja, onako, na prvu, rekoh - "sto bi uzimao slobodan dan samo da bi mi sjeli sat vremena, kad smo se vec ispricali kao nikad", a on rece bas nesto slicno sto ti napisa iznad - "sve i kada bi samo sjedili i sutili meni je ok". i jesmo. vecinu vremena smo samo sjedili i sutili razmjenjujuci samo pokoju rijec... samo jedan rastanak prije toga mi je bio tezi na autobuskoj stanici...
Rasplaka me.
Covjek iznio svoju dusu ovdje, napisao nesto jako licno o svom iskustvu i sad ti pravis segu od njega. I onda se cudis sto ti raja ne pisu na forumu. Pa ti i takvi ih jednostavno obezhrabrite :-)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1378 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Bobi »

snijeg_led wrote: 26/11/2025 16:27 Covjek iznio svoju dusu ovdje, napisao nesto jako licno o svom iskustvu i sad ti pravis segu od njega. I onda se cudis sto ti raja ne pisu na forumu. Pa ti i takvi ih jednostavno obezhrabrite
Šta ti je ? Kakve osjecaje je u tebi pobudio taj post? Meni ono suze radosnice, zar ne smijem napisat šta osjećam?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1379 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by _BataZiv_0809 »

Ne znam, meni je onaj njegov post upucen @Digla_da_kreci imao jal prizvuk virtue signalinga, sav je bio u fazonu, ja sam divan, krasan, imam dobar ukus, dobre manire, citam klasicnu knjizevnost, idem u teatar, imam dzentlmenske manire, a opet ne mogu da nadjem nikoga....

Tu se iscitava jak miris ocajanja, a ako me ista uci moje skromno i ni po cemu obimno iskustvo sa suprotnim spolom, to je da zene bjeze kad namirisu ocaj :mrgreen:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#1380 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by izvrsni direktor »

_BataZiv_0809 wrote: 26/11/2025 20:01
Tu se iscitava jak miris ocajanja, a ako me ista uci moje skromno i ni po cemu obimno iskustvo sa suprotnim spolom, to je da zene bjeze kad namirisu ocaj :mrgreen:
Podsjeti me...
Imali u drustvu jednog drugara, kad god pridjes nekoj curi ili pocnes obradjivati neku, on da pomogne uleti sa pricom kako si ti divan krasan najbolji trazi samo mirnu dugu vezu...sve do jedne je pobjegla..sreca pa budala rano nasao ozbiljnu vezu pa se povukao iz nasih provoda :run:
Duality_78
Horoskop: lav

#1381 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Duality_78 »

banjaluka078 wrote: 24/11/2025 20:12 Još ako ne voli mahune, ovaj je savršen!

:lol:

Jbg, volim :? :P :lol:

Ne znam je li iko upratio Adnana i Ingrid, Bosanca i Filipinku koji zive u nekom manjem mjestu pored Gracanice....(ako se ne varam)...e to je drugovi i drugarice jedna jako lijepa prica! Nista komplikovano, komplementarnost svedena na "operativnu razinu" svakodnevnice i prilagodjena zajednickoj viziji bracnog zivota sa sve izazovima koji isti nosi, prevashodno kulturolosko-vjerske i jezicke prirode...I tu su, u Bosni, svak je podnio (neku) zrtvu da bi to ferceralo. Iako nisam siguran da bih slicnu pricu licno mogao ponoviti - isti jezik i kultura su mi, ipak, jako bitni - kapu im skidam! :kakoste:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1382 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by _BataZiv_0809 »

izvrsni direktor wrote: 26/11/2025 20:08
_BataZiv_0809 wrote: 26/11/2025 20:01
Podsjeti me...
Imali u drustvu jednog drugara, kad god pridjes nekoj curi ili pocnes obradjivati neku, on da pomogne uleti sa pricom kako si ti divan krasan najbolji trazi samo mirnu dugu vezu...sve do jedne je pobjegla..sreca pa budala rano nasao ozbiljnu vezu pa se povukao iz nasih provoda :run:
:lol:
Duality_78

#1383 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Duality_78 »

_BataZiv_0809 wrote: 26/11/2025 20:01 Ne znam, meni je onaj njegov post upucen @Digla_da_kreci imao jal prizvuk virtue signalinga, sav je bio u fazonu, ja sam divan, krasan, imam dobar ukus, dobre manire, citam klasicnu knjizevnost, idem u teatar, imam dzentlmenske manire, a opet ne mogu da nadjem nikoga....

Tako je druze Bato.
Isijavam ocajanje. U pravu si! 8) :kiss:
Duality_78

#1384 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Duality_78 »

banjaluka078 wrote: 24/11/2025 22:03 Od mene ovdje koja iskrena riječ o vezama i očekivanjima, ali i malo šale da razbije monotoniju. :)

Ima finog svijeta, muškog i ženskog, samo valjda treba malo više sreće da se na njih naiđe. Lijepo je imati svog druga - što sam starija i što moja veza ima duže staža, shvatam i razumijem zašto su naši stari koristili taj izraz "drug" za partnera. Ne znam koliko bi moj život bio siromašniji da mi nije njega, ne bi bilo ovliko smijeha, sigurno. Najiskrenije i od srca, želim svakom da pronađe takvu sreću u životu. :)
:thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1385 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by _BataZiv_0809 »

Duality_78 wrote: 26/11/2025 20:28
_BataZiv_0809 wrote: 26/11/2025 20:01 Ne znam, meni je onaj njegov post upucen @Digla_da_kreci imao jal prizvuk virtue signalinga, sav je bio u fazonu, ja sam divan, krasan, imam dobar ukus, dobre manire, citam klasicnu knjizevnost, idem u teatar, imam dzentlmenske manire, a opet ne mogu da nadjem nikoga....

Tako je druze Bato.
Isijavam ocajanje. U pravu si! 8) :kiss:
Meni tako djelujes, batki.
MMM1977

#1386 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by MMM1977 »

Jedan, baš Šveđanin, koji je već blizu šezdesetoj, je našao Bosanku koja je 20 godina mlađa od njega. Još je frajer smor dabog sačuva, ima neku bolest crijeva a ona nikada nije imala ozbiljnu vezu, zapravo ne znam da li je imala ijednu vezu. Otac alkoholičar, majka bolesna, mlađi brat i sestra su joj bili glavna preokupacija.

Dakle, nije nemoguće. Sretno
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1387 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by _BataZiv_0809 »

Ta se udala za papire
Duality_78

#1388 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Duality_78 »

Digla_da_kreci wrote: 24/11/2025 23:48
Duality_78 wrote: 24/11/2025 20:06
Digla_da_kreci wrote: 23/11/2025 20:10

Da, vidim spominjes Hemona.

A ako dozvolis da malo prosirim repertoar pitanja, ne toliko iz puke radoznalosti, koliko iz zelje da kroz tvoje decenijske, iako rijetko artikulisane prisutnosti u ovom forumskom sokaku, doznamo nesto vise o tebi, sto bi moglo biti korisno za sve potencijalne citateljke koje tragaju za dodatnim kontekstom ne bi li detektovale i poneki signal kompatibilnosti prije nego se odvaze na hrabri cin javljanja.

Dakle, na koji nacin tvoj knjizevni input korespondira sa sirim spektrom sadrzaja koje konzumiras u informativno-kulturno-sportsko-muzicko-zabavnom i politickom domenu, te da li kao lav u astroloskom smislu imas sklonosti zalutati na poneki sportski dogadjaj, predstavu ili koncert, kad vec ne ides u kafanu.

:D :run:

Love and obstacles je za mene bilo malo knjizevno otkrovenje, prva knjiga -u formi zbirke prica - od doticnog koja me je oduvjerila od dotadasnjeg opsteg dojma da knjizevnost - cast izuzecima kao Nabokov, Calvino, Bulgakov itd. koji su ipak vise relikti "bolje" proslosti -, kao ozbiljna pisanija, po nekom default-u mora te ubiti u pojam u prvih 50tak stranica e da bi ti onda, poslije prezivljenog soka i salijevanje strave, bilo lakse prebroditi preostalih 580 stranica ili pak, s druge strane, biti toliko prociscena , tj lisena bilo kakvog lirickog zanosa (playfulness), strogo hermeticki zatvorena , hirurski operisana od metafora sa samo jednim usmjerenjem: dovesti citaoca, zivog, zdravog, malo zadihanog, do zadnje stranice sto prije(pada mi napament Paul Auster.... :D Hemon, Shteyngart (jesi citala Absurdistan ili Super Sad True Love Story..??) i Marina lewicky (Short History of Truck in Ukrainian) su bar ze mene bila otkrovenja u smislu pomjeranja tezista kako od dosadne knizevnosti tako i prociscenog (neoliberalnog) jezika unutar uniformiranog narativa ka jednoj opustenoj uzivanciji koja nam pokazuje da i kompleksne teme i viseslojeviti zapleti mogu biti docarani jezickom inventivnoscu, daleko od opstih mjesta, sablona knjizevnih kriticara itd....

Nadam se da sam polozio "ispitni"... :evil: :shock: :lol:

Ne da znam "zalutati na poneki sportski dogadjaj", vec furam taj neki longevity concept koji podrazumijeva svakodnevni fizicki trening (ne za snagatora vec amatera koji je zaljubljen u taj koncept zdravog zivota :P :-D ), plivanje, biciklizam, planinarenje, teretana tu i tamo, svakodnevno setanje kilometrima (uvijek se vrijeme nadje! haha)....predstave me nisu vidjele vec neko vrijeme a zadnji koncert na kojem sam bio je haman prije 3,5 godine, Pearl Jam, Stockholm, Lollapalooza Festival.....)...inace tezi sam ovisnik o Pear Jam-u (ali starije stvari!!), generalno taj grunge Seattle scena ranih 90tih mi je vrhunac americkog doprinosa rock sceni i dostojan takmac Madchester sceni, brit indie bandovima i kasnije, donekle, brit-popu....dalje,rahmetli R.E.M, MAssive Attack, Wu-tang Clan i jos masa drugih.... 8)

Aaaaa ti, sta volis? :P :lol:
Drago mi je da sam te podstakla da kazes ponesto o sebi i svojim interesima, prosto mi je nevjerovatno da si tolike godine pratio forum a nisi se druzio s nama, ccc. (osim ako nisi pisao sa drugog profila). :D Nadam se da ces biti aktivniji i da ce slobodne djevojke i zene pokazati interes jer se cinis kao pristojan i ozbiljan covjek.
Da ne bude zabune, ja sam u sretnoj vezi i nerijetko spomenem dragog na temama kada o necemu pricam, a i da nisam, ako sam dobro ubrala da ti je to godiste u nicku, znacajna je razlika u godinama koja je za mene nepremostiva.

Nego, ovo za odnose sto ste pricali, imam osjecaj da mnogi danas zele ljubav i nekoga u teoriji, ali kada krene realnost, kompromisi, strpljenje, svakodnevica, i prodje ono pocetnicko uzbudjenje, postane im previse i brzo izlapi ili ostane na povrsnim odnosima i pricama bez obaveza. Svi su pomalo umorni, povrijedjeni, oprezni, ili vuku nerijesene repove iz proslosti i takvi ulaze u nove odnose koji naravno nece potrajati, a opet da im je da ih neko vidi i razumije i da imaju nekog svog. Ali ako se mene pita, puno je tu do nezrelosti i instant zivota kakav se danas vodi, nisam jednom cula kako neko kaze da zeli harmoniju i ceznu za mirnim dubokim odnosom koji ce trajati, a onda uvidis da je to samo prazna prica i da rade sve suprotno od toga.
I u tim zrelijim godinama vidjam oko sebe razne situacije, neki koji znaju sta zele i ne pristaju na manje, ili oni koji su se toliko navikli na svoj samacki zivot i rutinu da i nece nekoga drugog da prime u svoj zivot i da se prilagodjavaju tudjim navikama, izgradjenim karakterom, prosloscu, i radije se drze povremenih druzenja i da svako svoj zivot zivi kako hoce, ali to su uglavnom zene ili muskarci u cetrdesetim i pedesetim koji vec imaju brak iza sebe, odraslu djecu, stabilan posao i finansije, mozda su se i skucili, i onda tek toliko sto pozele su povremena druzenja i upraznjavanje seksualnih nagona, jer sta ce im problemi i cimanje s nekim. Dok ima i onih koji su oduvijek zeljeli ali nisu imali srece pronaci srodnu dusu dok su svi drugi oko njih pronalazili, vjencavali se i stvarali porodice, a oni i dalje stajali u mjestu bez ikakvog pomaka i sami na svijetu. Na kraju dana svako ode svojoj kuci nekome svom, a ti ostade i nemas s kim podijeliti ni lijepo ni ruzno, ni random stvar koju vidis ili misao koja ti prodje kroz glavu. Samoca moze biti ugodna, ali dugorocno ju je ljepse dijeliti u dvoje, s kim mozes i sutjeti i egzistirati u istom prostoru bez izgovorene rijeci i biti ispunjen ljubavlju i unutrasnjim zadovoljstvom. Samo ako ima ljubavi, sve je onda moguce.

Bilo kako bilo, izazov je naci osobu gdje ce oboje jednako zeljeti da prozive zivot i ostare zajedno, vjerovati u ljubav do smrti, osobu s kojom mozes biti miran, a ne samo uzbudjen, uz kojeg mozes spavati i buditi se spokojno.

Maloprije navedoh bracni put Adnana i Ingrid, Bosanca i Filipinke koji zajedno krce svoj put kroz zivot u malom mjestu pored Gracanice, kao kontraprimjer danasnjim instant-brakovima baziranim na kalkulantskom i "interesdzijskom" pristupu..... a na drugoj temi sam vise pisao o ranijoj vezi.... :-?
MMM1977

#1389 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by MMM1977 »

_BataZiv_0809 wrote: 26/11/2025 20:37 Ta se udala za papire
Ma jok. Nego je bila preizbirljiva dok joj nije prošao voz pa sad daj šta daš. Mislim da će živjeti ovdje, kupili su stan
MMM1977

#1390 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by MMM1977 »

Ja trebam dovesti jednu Filipinku ako bi se neko fiktivno oženio spreman sam platiti :D
Duality_78

#1391 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Duality_78 »

KraljicaIzJajca wrote: 25/11/2025 09:55
ShnjaZZZ wrote: 25/11/2025 09:26 Hoće, samo neće njega.
Neće, 10 i 10+ godina je star :)

@Duality_78 ti ne želiš razvedenu ženu sa djetetom? Malo ćeš upoznati istih bez povijesti prethodnog braka. Nisi ovo uopće podvukao!

Razumijem, želiš djecu, zato tražiš 10+godina mlađu od sebe, zajebana situacija.
Pa, vidi, ovo nije buvlja pijaca, prodajem kupujem, vec forum gdje se razmjenjuju misljenja i iskustva. Iznio sam svoje bez detalja, drzim se uglavnom teme, ne nagadjam i postujem sagovornika/cu. :)
Duality_78

#1392 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Duality_78 »

KraljicaIzJajca wrote: 25/11/2025 20:42
John Cleese wrote: 25/11/2025 20:39 Eto, otjeraše čovjeka, hahari...

Dugo vam je i bio :| :D
Lik se oporavljao od duge veze 5 godina.

Sad će mu trebati još 5 da se oporavi od foruma. :lol:
Ne oporavlja se "lik" ni od cega vec nema vremena za besposlicarenje, baljezganja i istresanja licnih frustracija. Shvatam forum kao mjesto susreta i razmjene misljenja, iskustava i savjeta uz minimum neke pristojnosti. :) Drago mi bude da se i takvi postovi, tu i tamo, mogu procitati. Pozz.
snijeg_led

#1393 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by snijeg_led »

Bobi wrote: 26/11/2025 19:58
snijeg_led wrote: 26/11/2025 16:27 Covjek iznio svoju dusu ovdje, napisao nesto jako licno o svom iskustvu i sad ti pravis segu od njega. I onda se cudis sto ti raja ne pisu na forumu. Pa ti i takvi ih jednostavno obezhrabrite
Šta ti je ? Kakve osjecaje je u tebi pobudio taj post? Meni ono suze radosnice, zar ne smijem napisat šta osjećam?
Znam da je ovdje zabranjeno pricati protiv administracije Najbolje mi je da šutim :(
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1394 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Bobi »

snijeg_led wrote: 26/11/2025 21:26
Znam da je ovdje zabranjeno pricati protiv administracije Najbolje mi je da šutim :(
Priznaj sad pred svima, mene najvoliš :D ?
KraljicaIzJajca

#1395 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by KraljicaIzJajca »

Duality_78 wrote: 26/11/2025 20:49
KraljicaIzJajca wrote: 25/11/2025 09:55
ShnjaZZZ wrote: 25/11/2025 09:26 Hoće, samo neće njega.
Neće, 10 i 10+ godina je star :)

@Duality_78 ti ne želiš razvedenu ženu sa djetetom? Malo ćeš upoznati istih bez povijesti prethodnog braka. Nisi ovo uopće podvukao!

Razumijem, želiš djecu, zato tražiš 10+godina mlađu od sebe, zajebana situacija.
Pa, vidi, ovo nije buvlja pijaca, prodajem kupujem, vec forum gdje se razmjenjuju misljenja i iskustva. Iznio sam svoje bez detalja, drzim se uglavnom teme, ne nagadjam i postujem sagovornika/cu. :)
Pa to si doslovno napisao, 30godišnjakinja, solo.

Pet godina si se oporavljao od duge veze sa Švedskom arapkinjom. To si napisao.

To jesu važni detalji.
KraljicaIzJajca

#1396 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by KraljicaIzJajca »

Duality_78 wrote: 26/11/2025 20:53
KraljicaIzJajca wrote: 25/11/2025 20:42
John Cleese wrote: 25/11/2025 20:39 Eto, otjeraše čovjeka, hahari...

Dugo vam je i bio :| :D
Lik se oporavljao od duge veze 5 godina.

Sad će mu trebati još 5 da se oporavi od foruma. :lol:
Ne oporavlja se "lik" ni od cega vec nema vremena za besposlicarenje, baljezganja i istresanja licnih frustracija. Shvatam forum kao mjesto susreta i razmjene misljenja, iskustava i savjeta uz minimum neke pristojnosti. :) Drago mi bude da se i takvi postovi, tu i tamo, mogu procitati. Pozz.
Aha, blablabla
Chloe
Photo mod

#1397 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Chloe »

Bobi wrote: 26/11/2025 22:37
snijeg_led wrote: 26/11/2025 21:26

Priznaj sad pred svima, mene najvoliš :D ?
:shock: Ccccc, moj termin koristiš sa drugom ... pa stvarno, zaista .... :shmizla1: :lol:
nekome

#1398 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by nekome »

u cemu je fazon da bi cura zeljela da joj decko nije bio prethodno u braku?
ili musko za curu?

je li subtext da se kao nisu seksali prije, ili je nesto drugo u pitanju?
sadmire

#1399 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by sadmire »

Da te nema s kim poredit
nekome

#1400 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by nekome »

sadmire wrote: 27/11/2025 14:12 Da te nema s kim poredit
za sex ili?
pa imaju prethodne veze...
ili to nije isto?
Post Reply