Pa, ja bih uzeo Vojvodinu (lale su dobri i vrijedni ljudi) i stare Bosnjacke krajeve...Sabac, Loznicu i rest zvornickog sandzaka.Hafis wrote:Obzirom da će se i oni relativno brzo dokopati EU pasoša mogao bi se i tamo kakav inženjering odraditi. Teritorije nikad dosta.Mister Yes wrote:Učenici osnovnih škola u Srbiji:
1999/00: 731.427
2000/01: 711.954
2001/02: 696.374
2002/03: 680.440
2003/04: 667.570
2004/05: 659.543
2005/06: 641.612
2006/07: 622.562
2007/08: 610.078
2008/09: 598.108
2009/10: 587.147
2010/11: 578.978
2011/12: 572.099
2012/13: 565.199
2013/14: 562.556
2014/15: 558.869
15 godina za redom pad!!!
Od 731.417 do 558.869 za 15 godina!!!
Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
- seln
#1376 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
-
BAK-eV
#1377 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Ja govorim o NAČINU, kako to STANJE postići.daddy-kool wrote:Zašto bi jednakost pred zakonom za sve građane bila nepovoljna za Bošnjake ili bilo koga drugog?BAK-eV wrote:To je kao trgovina i povlastice.daddy-kool wrote:
Zašto je autistično zalagati se za jednaka prava svih?
Da li to znači da sada svi nemaju ista prava?
Vi otvorite svoje tržište, koje kontrolišete svima.
Drugi svoje tržište štite.
Šta će biti rezultat, vaš bankrot ili da se drugi odreknu tog extra profita?
Da li bi to na neki način oduzimalo od trenutno povlaštenog položaja neke grupe, koji ekstra profit?
Nigdje ne negiram to stanje ravnopravnosti.
Žalosno kako treba svaku riječ objašnjavati.
-
BAK-eV
#1378 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Aha.madner wrote:Britanci bi ti objasnili kako otvaranejm svog trzista, mada je drugo zasticeno povecavas svoju produktivnost do tacke gdje mozes prebaciti zastitu.
Tako da ti ne valja primjer, ono sto mislis da se desi se ne desi.
I baš su se Britanci otvorili.
Može svako otići u London raditi, svoje proizvode plasirati u UK...
Dobar je vaš primjer kolega
Pravo dobar.!
- madner
#1379 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Neznanje nije zastita od gluposti.BAK-eV wrote:Aha.madner wrote:Britanci bi ti objasnili kako otvaranejm svog trzista, mada je drugo zasticeno povecavas svoju produktivnost do tacke gdje mozes prebaciti zastitu.
Pravo dobar.!
Britanci preko 200 godina zastupaju slobodnu trgovinu, te je zaista bilo dozvoljeno svima plasirati svoje proizvode na njihovo trziste.
Zato su bili imperija koja je pokrivala 25% kugle, dok neznalice koje su zagovarale reciprotitet nisu nikad dobacile do prve kolonije.
-
BAK-eV
#1380 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Tek je april, ali već se može proglasiti najgluplji komentar 2015 godine.madner wrote:Neznanje nije zastita od gluposti.BAK-eV wrote:Aha.madner wrote:Britanci bi ti objasnili kako otvaranejm svog trzista, mada je drugo zasticeno povecavas svoju produktivnost do tacke gdje mozes prebaciti zastitu.
Pravo dobar.!
Britanci preko 200 godina zastupaju slobodnu trgovinu, te je zaista bilo dozvoljeno svima plasirati svoje proizvode na njihovo trziste.
Zato su bili imperija koja je pokrivala 25% kugle, dok neznalice koje su zagovarale reciprotitet nisu nikad dobacile do prve kolonije.
-
Megiddo
#1381 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Za građansku BiH, ukoliko je zaista želimo, vam tj. nam ne trebaju drugi i treći, tj. bosanski Srbi i Hrvati. Dovoljni su samo Bošnjaci.BAK-eV wrote:To je vec trenutno stanje. Ja sam za to, da se stanje za Bošnjake poboljša. Na to imamo pravo.VjecitiStudent wrote:Ili ukratko, treba sve moguće standarde dotjerati prema onim najgorim.BAK-eV wrote: To podrazumijeva postojanje istih snaga u drugim nacionalnim korpusima.
Zasad ih nema i takav pristup nije moguć.
Eh sad vi kolega predlažete, da se Bošnjaci ponašaju autisticno.
Moguće je za Bošnjake, da se ponašaju totalno nerealno, autisticno od stvarnosti, ali je to glup i štetan pristup.
Drugi će onda stalno tražiti ustupke a zauzvrat ništa neće dati.
Nećemo tako.
Ako Bošnjačko društvo pokaže snagu prihvatanja i integrisanja sebe i drugih u građansku BiH onda ovi entiteti i dejtonske nakarade nemaju perspektivu ali ono što trenutno Bošnjačko društvo pokazuje je isključivost. Drugačije rečeno briga se samo o interesima Bošnjaka, a još gore je da se u nekim svojim crtama javlja čak i kao interes Bošnjaka-muslimana.
Koliko god vi krivili bosanske Srbe i Hrvate najveća krivica je na Bošnjacima. BH Srbi i Hrvati uglavnom igraju igru koju su kreirali Bošnjaci.
- madner
#1382 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Ne bas, siguran sam da kao covjek koji ne zna ovo o britanskoj imperiji a lupa ima jos dovoljno samopouzdanja i manjak znanja da nas jos iznenadi. Mozemo ocekivati da ce navesti neku paralelu gdje bi kao trebali uvesti sredstvo placanja, a ne trampu.BAK-eV wrote:Tek je april, ali već se može proglasiti najgluplji komentar 2015 godine.madner wrote:Neznanje nije zastita od gluposti.BAK-eV wrote:Aha.
Pravo dobar.!
Vjerujem u tebe, samo nemoj nista citat.
-
155_mm
#1383 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
imal kake samse da se ova tvoja teorija malo konkretizira? neki primjercic?Megiddo wrote:
Za građansku BiH, ukoliko je zaista želimo, vam tj. nam ne trebaju drugi i treći, tj. bosanski Srbi i Hrvati. Dovoljni su samo Bošnjaci.
Ako Bošnjačko društvo pokaže snagu prihvatanja i integrisanja sebe i drugih u građansku BiH onda ovi entiteti i dejtonske nakarade nemaju perspektivu ali ono što trenutno Bošnjačko društvo pokazuje je isključivost. Drugačije rečeno briga se samo o interesima Bošnjaka, a još gore je da se u nekim svojim crtama javlja čak i kao interes Bošnjaka-muslimana.
Koliko god vi krivili bosanske Srbe i Hrvate najveća krivica je na Bošnjacima. BH Srbi i Hrvati uglavnom igraju igru koju su kreirali Bošnjaci.
-
Megiddo
#1384 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Naravno, htio sam je u nastavku konkretizirati ali sam onde prekin'o post jer već graniči na pametovanje.155_mm wrote: imal kake samse da se ova tvoja teorija malo konkretizira? neki primjercic?
Tzv. miješani brakovi i djeca iz miješanih brakova, Jugosloveni, Romi i ostale manjine. Nijedan bošnjački političar ne predstavlja njihove interese, niti se trudi da predstavlja njihove interese, niti im daje ikakvu naznaku da su važni.
Takođe i društvo. Uglavnom su ti ljudi drugorazredni članovi društva i prema njima se ophodimo kao prema ekscesu ili manje vrijednom članu društva (stavljam prvo lice množine jer će drugo lice zvučati kao da o tebi govorim ali da se ogradim ja pokušavam ostati nenormalan u našem normalnom društvu
Prvi test koji bošnjačko društvo mora savladati je ovaj, tj. da počne o sebi govoriti kao o društvu različitih religija, etničkih pripadnosti i pozadina. A zatim preko svog bića ali i opšte atmosfere početi tražiti bh Srbe i Hrvate sa kojima se može razgovarati o gradnji gradjanske i moderne Bosne i Hercegovine.
Ova dosadašnja trka prema dnu mi se nimalo ne sviđa.
-
155_mm
#1385 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
mislim da za te koje ti nazivas manjinama mada oni to nisu iz jednostavog razloga sto imaju dosta mogucnosti za politicki uticaj preko stranki tipa NS, DF i SDP. u okviru bosanske politicke scene djeluje dovoljan broj stranaka da ti na srecu sigurno nisu ovisni o tim "bosnjackim" politicarima.Megiddo wrote:Naravno, htio sam je u nastavku konkretizirati ali sam onde prekin'o post jer već graniči na pametovanje.155_mm wrote: imal kake samse da se ova tvoja teorija malo konkretizira? neki primjercic?![]()
Tzv. miješani brakovi i djeca iz miješanih brakova, Jugosloveni, Romi i ostale manjine. Nijedan bošnjački političar ne predstavlja njihove interese, niti se trudi da predstavlja njihove interese, niti im daje ikakvu naznaku da su važni.
Takođe i društvo. Uglavnom su ti ljudi drugorazredni članovi društva i prema njima se ophodimo kao prema ekscesu ili manje vrijednom članu društva (stavljam prvo lice množine jer će drugo lice zvučati kao da o tebi govorim ali da se ogradim ja pokušavam ostati nenormalan u našem normalnom društvu).
Prvi test koji bošnjačko društvo mora savladati je ovaj, tj. da počne o sebi govoriti kao o društvu različitih religija, etničkih pripadnosti i pozadina. A zatim preko svog bića ali i opšte atmosfere početi tražiti bh Srbe i Hrvate sa kojima se može razgovarati o gradnji gradjanske i moderne Bosne i Hercegovine.
Ova dosadašnja trka prema dnu mi se nimalo ne sviđa.
iako bosnjacko drustvo ima veliki broj mahana ono politicko-glasacki najvise od svih naroda u BiH lici na zapadnoeuropska drustva. znaci ima dvije dominantne politicke struje konzervzativnu i socijaldemokratsku. to se za kriticne mase bosanskih srba i hrvata ne moze reci.
pa cak se navodno prije sedmicu dvije u Knessetu raspravljalo o bosnjacima i doslo do zakljucka da i nisu tako losi.
traziti kako ti rece adekvatne srbe i hrvate je protiv politicke volje tih naroda. barem tako tvrde najaci politicki predstavnici srba i hrvata. i to nazalost vodi u jos vece sukobe. ono sto se 100% slazem jeste da je nenormalno glupo vezivati bosnjastvo za neku religiju. jer to od same pojave bosnjana to nikad nije bilo tako. to je bar naucno dokazano i to ne mogu osporit ni srbi ni hrvati. cak i neki franjevci se danas usudjuju to otvoreno tvrditi.
- mirsek
#1386 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
DobarVjecitiStudent wrote:Ili ukratko, treba sve moguće standarde dotjerati prema onim najgorim.BAK-eV wrote:To podrazumijeva postojanje istih snaga u drugim nacionalnim korpusima.daddy-kool wrote:Ne, nego se svi trebamo boriti za jednaka prava svih državljana BiH neovisno o etničkom/rasnom izjašnjavanju ili porijeklu. Jednaka prava hipotetskom Bošnjaku u Sarajevu trebaju imati i ostali građani BiH, bili oni etnički Česi, Rusi, Sudanci ili Vijetnamci. I tako to u cijeloj državi, ne mogu biti neki 'jednakiji' ili povlašteniji.
Zasad ih nema i takav pristup nije moguć.
Eh sad vi kolega predlažete, da se Bošnjaci ponašaju autisticno.
Moguće je za Bošnjake, da se ponašaju totalno nerealno, autisticno od stvarnosti, ali je to glup i štetan pristup.
Drugi će onda stalno tražiti ustupke a zauzvrat ništa neće dati.
Nećemo tako.
-
BAK-eV
#1387 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Pa ako se pod slobodnim tržištem podrazumjeva, da možeš prije njegovog uvođenja izbombati topovima tuđe luke i gradove, onda si u pravu.madner wrote:
Ne bas, siguran sam da kao covjek koji ne zna ovo o britanskoj imperiji a lupa ima jos dovoljno samopouzdanja i manjak znanja da nas jos iznenadi. Mozemo ocekivati da ce navesti neku paralelu gdje bi kao trebali uvesti sredstvo placanja, a ne trampu.
- ovo_malo_duse
#1388 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
'Afizeeee ideli ta adresa, daj dase fukara udomi... Ili je teta Mara potegla malo vise iz polovke kad je (dez)informacije proturala, il je tebe opet puk'o taj satna sanitarnom odjelu.ovo_malo_duse wrote:Haj ne lazi, kad ti se fino kaze.Hafis wrote:I ti stvarno vjeruješ da će nekakav navodno ''sporiji'' demografski pad u Konjicu i Jablanici u odnosu na preostalih sedam općina u HNŽ (gdje je HDZ ''na vlasti'') spasiti taj tzv ''probosanski'' kurs? Čovječe, provjereno znam da za kvadrat stana tamo ne možeš dobiti ni 300 KM, a ne još i demografsku ekspanziju praviti na ''škutore''. Dugoročno Jablanica je pred demografskim krahom, a Konjic ionako Sarajevo usisava.
Evo javno ako hos i privatno. Nadzi meni po toj cijeni ja odmah kupim 3 stana po 100 kvadrata..
U novj zgradi iznad konzuma kvadrat 1800 KM i sve puklo odmah.
De se malo informisi ni si po toj cijeni mogao kupiti ni 2000 kad je bila masa stanova na trzistu.
Sad od kako je krenulo sa igmanom, pa valjcici pa tadiv- grewe. Mustafic se prodao jos novih 300 radnih mjesta
http://indikator.ba/Vijest.aspx?id=6756
U konjicu pusu drugi vjetrovi moj 'afize opet si profulio...
-
daddy-kool
#1389 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Pa način bi bio da se ukine svaka diskriminacija pojedinca.BAK-eV wrote:Ja govorim o NAČINU, kako to STANJE postići.daddy-kool wrote:
Zašto bi jednakost pred zakonom za sve građane bila nepovoljna za Bošnjake ili bilo koga drugog?
Da li bi to na neki način oduzimalo od trenutno povlaštenog položaja neke grupe, koji ekstra profit?
Stvarno ne vidim razlog da se čeka neko tamo, pravda i pravednost su sami sebi dovoljni.
To radimo sami radi sebe.
Zbog čega misliš da bi nešto izgubili ako bi krenuli ovim putem, ili da neko na neki način oduzima nešto od nas?
- madner
#1390 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Ovo neka nova kovanica na foru zbosti.BAK-eV wrote:Pa ako se pod slobodnim tržištem podrazumjeva, da možeš prije njegovog uvođenja izbombati topovima tuđe luke i gradove, onda si u pravu.madner wrote:
Ne bas, siguran sam da kao covjek koji ne zna ovo o britanskoj imperiji a lupa ima jos dovoljno samopouzdanja i manjak znanja da nas jos iznenadi. Mozemo ocekivati da ce navesti neku paralelu gdje bi kao trebali uvesti sredstvo placanja, a ne trampu.
Dobar pokusaj, kratka recenica a velika glupost. To se cijeni.
-
BAK-eV
#1391 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Kojim putem?daddy-kool wrote:Pa način bi bio da se ukine svaka diskriminacija pojedinca.BAK-eV wrote:Ja govorim o NAČINU, kako to STANJE postići.daddy-kool wrote:
Zašto bi jednakost pred zakonom za sve građane bila nepovoljna za Bošnjake ili bilo koga drugog?
Stvarno ne vidim razlog da se čeka neko tamo, pravda i pravednost su sami sebi dovoljni.
To radimo sami radi sebe.
Zbog čega misliš da bi nešto izgubili ako bi krenuli ovim putem, ili da neko na neki način oduzima nešto od nas?
Ja govorim o mirnim sredstvima.
Konkretno raditi na dva načina.
Ostvarivati prava za sebe, 1-jačanjem samoga sebe i 2-izboriti se putem međusobnog kompromisa pomirenja za to.
1)
Konkretno to znači tamo gdje možemo biti većina biološka ili politička ići na tu kartu i vremenom demokratski izmjenom lokalne vlasti ostvariti svoja prava.
Primjer je Srebrenica. Ima nas dovoljno i kako tako mogu Bošnjaci neka prava imati u odnosu na Bošnjake Prijedora, gdje nas zasad nema dovoljno a lokalna srpska vlast nas diskriminira.
2)
Kompromis i pomirenje znaci sklapati ugovore sa drugom stranom na principu ja tebi - ti meni.
Hrvati hoće više prava u Bugojnu. OK ali onda daj isto to Bošnjacima u Duvnu itd
Ako nema spremnosti druge strane na pomirenje, onda opcija 1).
Pa kom opanci, kom obujci.
-
BAK-eV
#1392 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Tješi se.madner wrote:Ovo neka nova kovanica na foru zbosti.BAK-eV wrote:Pa ako se pod slobodnim tržištem podrazumjeva, da možeš prije njegovog uvođenja izbombati topovima tuđe luke i gradove, onda si u pravu.madner wrote:
Dobar pokusaj, kratka recenica a velika glupost. To se cijeni.
Kraj off topica.
- madner
#1393 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Manjak obrazovanja svakako jeste tema. Ljudi koji nisu u stanju da se izraze bi da kroje politiku.
- SaraFina
#1394 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Zašto se sve teme sličnog sadrzaja na forumu moraju svesti na brojanje neduzne djece po školama, veselju kad je mortalitet veci od nataliteta kod susjeda i komsija i sl?
-
BAK-eV
#1395 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Treba neko dati alternativu.SaraFina wrote:Zašto se sve teme sličnog sadrzaja na forumu moraju svesti na brojanje neduzne djece po školama, veselju kad je mortalitet veci od nataliteta kod susjeda i komsija i sl?
Bujrum!
- SaraFina
#1396 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
BAK-eV wrote:Treba neko dati alternativu.SaraFina wrote:Zašto se sve teme sličnog sadrzaja na forumu moraju svesti na brojanje neduzne djece po školama, veselju kad je mortalitet veci od nataliteta kod susjeda i komsija i sl?
Bujrum!
Meni je morbidno preborojavati ljudima i krvna zrnca.
Ako već morate to raditi, mozete se makar hladnokrvno drzati statističkih podataka?
Orgijanje u bilo kom pogledu, mi je dno.
Za Nebulu ekstra poruka
Ja sam u svojstvu mirotvorca skoro uvijek po forumima federalnih partnera.
To što mislim da je politika Dragana Čovića pogubna za Hrvate u BiH ne znači da zelim da se Hrvati isele.
Naprotiv! Zeljela bi da uvide pogubnost iste!
I da za onog Administratora na forumu kod federalnih partnera ja bih razmislila da Sarajevo bude Distrikt
- ILVIIR
#1397 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
pa popis stanovnistva nazalost medju ostalim upravo i broji ta krvna zrnca. upravo je ova tema istrolana sa drugim temama. mislim da vecina ljudi se ne raduje tome sto komsiji umire krava, nego je svima jasno sto vise ima pro-bosanskih krvnih zrncadi, vise ima i bosne i stabilnosti u istoj. znaci direktna proporcionalnost i sasvim jednostavna matematicka formula.SaraFina wrote:BAK-eV wrote:Treba neko dati alternativu.SaraFina wrote:Zašto se sve teme sličnog sadrzaja na forumu moraju svesti na brojanje neduzne djece po školama, veselju kad je mortalitet veci od nataliteta kod susjeda i komsija i sl?
Bujrum!
Meni je morbidno preborojavati ljudima i krvna zrnca.
Ako već morate to raditi, mozete se makar hladnokrvno drzati statističkih podataka?
Orgijanje u bilo kom pogledu, mi je dno.
Za Nebulu ekstra poruka
Ja sam u svojstvu mirotvorca skoro uvijek po forumima federalnih partnera.
To što mislim da je politika Dragana Čovića pogubna za Hrvate u BiH ne znači da zelim da se Hrvati isele.
Naprotiv! Zeljela bi da uvide pogubnost iste!
I da za onog Administratora na forumu kod federalnih partnera ja bih razmislila da Sarajevo bude Distrikt
a sto se inace tice vas doslja (mister yes i sarafina) sa "najsofinistickijeg" foruma, bas smo se usrecili
jedan sad dijeli bosnu na tri drzave radi relaksacije odnosa, a druga bi prodala glavni grad samo za neku afericu.
imam neki ludi osjecaj da je i onaj ali kemal sa doticnog foruma, jer nas je uporno ubjedjivao, da bi nam treci donjeo toliki ekonomski prosperitet da bi prestigli i svicu.
- vivaldi
#1398 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
totalno si profulila pitanje. niko od forumasa ne broji nista i nikoga vec se samo sluze javnim podacima institucija (zavodima) kojima je posao da broje i razvrstavaju. zapravo kroz porez i ti sama finansiras to brojenje. a sto se tice djece, njima se bave i profesionalni i amaterski demografi jer su djeca buducnost, a ne gerijatrija.SaraFina wrote:Zašto se sve teme sličnog sadrzaja na forumu moraju svesti na brojanje neduzne djece po školama, veselju kad je mortalitet veci od nataliteta kod susjeda i komsija i sl?
- SaraFina
#1399 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
vivaldi wrote:totalno si profulila pitanje. niko od forumasa ne broji nista i nikoga vec se samo sluze javnim podacima institucija (zavodima) kojima je posao da broje i razvrstavaju. zapravo kroz porez i ti sama finansiras to brojenje. a sto se tice djece, njima se bave i profesionalni i amaterski demografi jer su djeca buducnost, a ne gerijatrija.SaraFina wrote:Zašto se sve teme sličnog sadrzaja na forumu moraju svesti na brojanje neduzne djece po školama, veselju kad je mortalitet veci od nataliteta kod susjeda i komsija i sl?
Ja ne znam jesi ti prelistao predhodne stranice, ako nisi savjetujem ti da učiniš to.
Uglavnom javno se predvidja propast kolektivna. A predhodi joj propast hrvatskog korpusa koji je ionako najmalobrojniji.
@Ilvir, ja ne razumijem zašto se ti baviš pitanjima ko je s kojeg mjesta došao?
Licemjerno je na kub i ovo zagovaranje i orgijanje kako propasti drzave BiH tako i propasti jednih odnosno drugih.
Djeluje morbidno. Ruzno..
Last edited by SaraFina on 10/04/2015 00:28, edited 1 time in total.
-
sanjin_1
#1400 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
eh garibiću šta ti znaš o wi-fiju..? Da ti ga ja nisam donio u tih 25 % nećeg i dan danas bi mislio da je wi-fi naramak hraštike..Hafis wrote:Evo ga, opet se nakalemio na komšijin wi-fisanjin_1 wrote:Oho nam se..."ekonomsko dominatni" i dalje žive u svijetu iluzija...ništa iz bliže prošlosti nisu naućili...
'vako su isto balili o Fisu i srednjoj Bosni i "Lašavnopolisu" pa ispade "zvizni ga Habibe"...Bošnjaka skoro 70 %..a toliko su se nadali.![]()
Ne postoji čak ni tračak sumnje da se isti film odmotava i u HNK-u. Samo da podsjetim da je do samo unazad nekolike godine bilo nezamislivo da Bošnjaci imaju preko 50% mandata u kantonu..a vidi sad (16 komada)
Dok mu hiljade ljudi godišnje napuštaju Livno i Duvno jer nemaju od čega živjeti ono prdi o ekonomskoj dominaciji. Dok mu niz Ljubuški teku potoci fekalija čim malo kiše padne, ono bali o napredku. Dok mu ona bijeda iz Ortiješa jednom dnevno jede dikelajući po Opuzenu ono žvali o prosperitetu. Dok mu one babe iz Bobanova od 60 godina starosti hamale kod one seljačine na Kočinama ono drvi o "otvarnju bizMisa", dok mu kompletne srednjoškolske generacije odlaze u "domovinu" ono dipla o etničkim poklapanju.....mogao bi ovako nabrajat 2-3 dana jer je lista podugačka, ali čemu...istorija je učiteljica..naravno ako ne živiš u 25 % nečega..onda samo sanjaš da da ćeš i ti jednom vidjeti Mostar i Stari Most...
Dobro i veliš pajdo. Bolje je pošteno ćućati među onim kesama i ćekati nafaku s neba dok oni bizmismeni iz Hortiješa dikele po Opuzenu.
A da, i sve pohvale za veoma visoku ekološku svijest na tih 75% nećega.
U stvari evo ide i prigodan klip s prikazom sveopćeg prosperiteta na tih 75% nećega i s posebnom zahvalom na kraju onima koji su sve to omogućili![]()
https://www.youtube.com/watch?v=4TzWLHD ... e=youtu.be
Vego kumašine, bolje i ćućat vego pakovanje i pravac "domovina"...
Ko ćeka nafaku? Jedini što nešto ćekaju su ovi "legitimni" garibi što stopiraju po Buni ..a ćekaju nebili ko stao da ih poveze do "u Opuzen samo"...furda pa to ti je..