BH klubovi u Evropi - 2013/14

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko ce "daleko" dogurati

Zeljeznicar
67
30%
Sarajevo
128
57%
Zrinjski
9
4%
Siroki Brijeg
20
9%

Total votes: 224

Logovan

#1376 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by Logovan »

Baltazar_khan wrote:al čuj široki - udinese. di natale u onoj selendri :run:
:roll: :run:
Prije će predati utakmicu da bude 3:0 za lišticu nego igrati dole.
limeni

#1377 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by limeni »

zeljo- tesko ce proci viktoriju jer su ovi zaista jaki, ali eto uz 25.000 ljudi na stadionu su i veci padali ali ponavljam tesko.
ako se ovo prodje senzacija je moguca, nama lezi skandinavijsko-balticki fudbal i onda bi se grupna faza osigurala.
siroki- mislim da ce proci ove iz kazahstana jer je 2-3 u gostima dobar rezultat pogotovo kada gubis 0-2 nakon 45min, udinese je atraktivan protivnik koji te nece ni nakantati nego kulturno s 2-3 razlike uzeti, talijani su to..
zrinjski- mislim da ima jedno 10% sanse da prodje bugare, u slucaju da prodju ce igrati protiv stuttgarta koji su i atraktivni. nazalost ce zrinjski vjerovatno izletit protiv bugara.
sarajevo- mislim da ce proci kukesija pa makar sa 1-0 i onda protiv ovih iz metalurga, ne znam ako sarajevo bude igralo kao do sada glat ce ispasti, ako se uz trivunovica i novog napadaca podignu moze se igrati sa ovima, oni su negdje na nivou levskog.

zanimljivo je da svi nasi klubovi imaju mogucnost da prodju 2. pretkolo , dok je vjerovatnije da ce svi ispasti :D
Rob_Atl

#1378 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by Rob_Atl »

limeni wrote:zeljo- tesko ce proci viktoriju jer su ovi zaista jaki, ali eto uz 25.000 ljudi na stadionu su i veci padali ali ponavljam tesko.
ako se ovo prodje senzacija je moguca, nama lezi skandinavijsko-balticki fudbal i onda bi se grupna faza osigurala.
siroki- mislim da ce proci ove iz kazahstana jer je 2-3 u gostima dobar rezultat pogotovo kada gubis 0-2 nakon 45min, udinese je atraktivan protivnik koji te nece ni nakantati nego kulturno s 2-3 razlike uzeti, talijani su to..
zrinjski- mislim da ima jedno 10% sanse da prodje bugare, u slucaju da prodju ce igrati protiv stuttgarta koji su i atraktivni. nazalost ce zrinjski vjerovatno izletit protiv bugara.
sarajevo- mislim da ce proci kukesija pa makar sa 1-0 i onda protiv ovih iz metalurga, ne znam ako sarajevo bude igralo kao do sada glat ce ispasti, ako se uz trivunovica i novog napadaca podignu moze se igrati sa ovima, oni su negdje na nivou levskog.

zanimljivo je da svi nasi klubovi imaju mogucnost da prodju 2. pretkolo , dok je vjerovatnije da ce svi ispasti :D
Cekaj zar liga prvaka nema sad 4"predkola" i ako se ovo 4 vec broji kao liga sampiona odnosno playoff, dakle zeljo mora proci ove, pa onda ne znam ko ih ceka pa onda im na megdan ide neko iz lige petice sigurno, il sam ja promasio nesto :skoljka:
Dead Man Walking

#1379 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by Dead Man Walking »

Sarajevo1946 wrote:
Protiv sličnih protivnika protiv kakvih vi igrate. Odnosno, po kvalitetu protivnika otprilike da je treće pretkolo Evropa Lige ekvivalent drugom pretkolu Lige prvaka. Mi smo to treće prošli jednom u posljednjih pet godina, vi drugo niste.
Ali vi redovno igrate i prvo protiv Maltezana, San Marinaca i slicnih, i tu ste i ostvarili vecinu pobjeda.
Muhamed Đakmić

#1380 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by Muhamed Đakmić »

Dead Man Walking wrote:
Sarajevo1946 wrote:
Protiv sličnih protivnika protiv kakvih vi igrate. Odnosno, po kvalitetu protivnika otprilike da je treće pretkolo Evropa Lige ekvivalent drugom pretkolu Lige prvaka. Mi smo to treće prošli jednom u posljednjih pet godina, vi drugo niste.
Ali vi redovno igrate i prvo protiv Maltezana, San Marinaca i slicnih, i tu ste i ostvarili vecinu pobjeda.
Nije stvar u pobjedama, za ispadanje u drugom pretkolu Lige prvaka dobija se bod u koeficijentu, jednako kao i za ispadanje u trećem pretkolu Evropa lige.
Herr Flick

#1381 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by Herr Flick »

Rob_Atl wrote:
Cekaj zar liga prvaka nema sad 4"predkola" i ako se ovo 4 vec broji kao liga sampiona odnosno playoff, dakle zeljo mora proci ove, pa onda ne znam ko ih ceka pa onda im na megdan ide neko iz lige petice sigurno, il sam ja promasio nesto :skoljka:
Nisi promasio :D
limeni

#1382 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by limeni »

Rob_Atl wrote:
limeni wrote:zeljo- tesko ce proci viktoriju jer su ovi zaista jaki, ali eto uz 25.000 ljudi na stadionu su i veci padali ali ponavljam tesko.

ovo sad s plzenom je 2. pretkolo, ako izgubis ispadas direktno ako prodjes igras 3. pretkolo sa helsinkijem/nome..tu ako ispadnes igras play off za ligu evrope ako prodjes igras 4. pretkolo lige prvaka, poznato i kao play off..tu ako izgubis ides u grupnu fazu lige evrope, ako pobjedis ides u ligu prvaka..
liga petica sa nama nema veze, oni igraju medjusobno znaci na arsenal ili schalke ne mozes naletit samo na prvake svojih drzava, znaci malo slabijih liga..znaci mozes igrati protiv d. zagreb, partizan, maccabi, salzburg..
vozač

#1383 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by vozač »

Altsa wrote:
JoseMujica wrote:sinoć užas užasa i to na kvadrat, al treba biti realan da se nakon Sanmarinskih amatera nije trebalo ništa drugo ni očekivati.

suma sumarum...Sarajevo igra konstantno s igračem manje i bez napadača...Melunović je sve samo ne fudbaler i napadač :roll: bolje bi Husrefu bilo da je panj stavio negdje na teren mjesto njega....o panj bi barem neko zapeo......dalje golman je vrhunska klocina i bolje bi bilo da su na gol stavili onog juniora...on bi bolje i glumio golmana.

druga stvar...taktička postavka je potpuno promašena....to se već vidjelo protiv onih konobara a sad je preočito. Potpuno besmislen način igre s obzirom da nemaš napadača koji zabija i s obzirom da nemaš ni bekova ni krila koji znaju nabaciti.. U ove tri dosadašnje službene utakmice ne znam da su tri put pogodili nekog igrača pokušajima nabacivanja. Suljića, ko fol najbolji igrač :-) (možda za bajramskog turnira u Skenderiji), treba pod hitno našamarat i objasnit mu neke stvari i naučit igrat fudbal. Fudbal već najmanje tri decenije nije mahalsko ševanje :-) lik ima pregled igre ko Stevie Wonder :-) neka ga nauče da se brže oslobađa lopte jer ubija svaki pokušaj brze kontre
bas tako :thumbup:
onaj melunović kad udari po lopti isto k'o da prolazi pored djece što se igraju, pa pala lopta pred njega i djeca mu viču "čiko vratite nam loptu", kakva su ono dodavanja i udarci majko draga, k'o da je nabija samo da se što prije riješi patnje

a suljića bi doslovce svaku utakmicu našamar'o i onda nabio nogom u guzicu, magare balavo

žao mi je samo što su sa onakvom predstavom sigurno umanjili posjetu za barem 3-4000, garantovano, jebi ga ja ću ići, ali već unaprijed iznerviran, ne da navijam nego da jedva čekam da im jebem mater, a kako će tek ići neko k'o bi ih svakako zajebav'o zbog igre, mislim da su uspjeli svima izvaditi živce

mada što reče cyprus, možda se zalomi i petica jer su oni albanci tarabe neviđene, što opet neće mnogo popraviti stvari
udrch

#1384 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by udrch »

ma mi idemo u LP..a izgleda da će i Dinamo i Partizan..veliku šansu imaju i Slovenci..
Charuga
Globalni moderator

#1385 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by Charuga »

Ko nam je protivnik kad prodjemo trece pretkolo? Dajte spisak potencijalnih kandidata da vidimo mozemo li im ista ...

Nevjerovatno kako se ljudi zanose nakon samo jedne utakmice u kojoj smo izgubili i gdje smo imali srece da razlika ne bude vise od jednog gola. Vec smo u plej ofu za LP-a i gledamo ko ce nam doci u grupnoj fazi EL ... :roll:
Galamdzija

#1386 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by Galamdzija »

Champions route :D

Basel Switzerland 1 Győr or Maccabi Tel Aviv
Sligo Rovers or Molde 2 The New Saints or Legia Warsaw
Slovan Bratislava or Ludogorets Razgrad 3 Shirak or Partizan
Dinamo Tbilisi or EB/Streymur 4 Steaua București or Vardar
APOEL Cyprus 5 Birkirkara or Maribor
Cliftonville or Celtic 6 Elfsborg or Daugava Daugavpils
BATE Borisov or Shakhter Karagandy 7 Neftchi Baku or Skënderbeu Korçë
Austria Wien Austria 8 Ekranas or FH
HJK or Nõmme Kalju 9 Viktoria Plzeň or Željezničar
Fola Esch or Dinamo Zagreb 10 Sheriff Tiraspol or Sutjeska Nikšić
samo_ti

#1387 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by samo_ti »

Po prikazanom, Sarajevo opet ima najvece sanse za prolaz :)
Cisto sumnjam da Dejo moze ponoviti svoje fenomenalno izdanje :D

Zeljo, moze da bude natrpan do vrha, ako one pročepi, jer su u prvoj tekmi imali mali milion sansi i vidi se da su 2 puta jaca ekipa.
Ali isto tako, ako ga Zeljo uvali na pocetku, onda je kurslus.

Siroki prolazi, Zrinjski ispada.
hoćeli_ko_rasol

#1388 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by hoćeli_ko_rasol »

samo_ti wrote:Po prikazanom, Sarajevo opet ima najvece sanse za prolaz :)

Zeljo, moze da bude natrpan do vrha, ako one pročepi, jer su u prvoj tekmi imali mali milion sansi i vidi se da su 2 puta jaca ekipa.

:thumbup:
vryzas

#1389 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by vryzas »

samo_ti wrote:Po prikazanom, Sarajevo opet ima najvece sanse za prolaz :)

Tesko da je po "prikazanom" :oops: ... mozda po aktivnom rezultatu+ snaga protivnika. Siroki je isto tu negdje, a plava lokomotiva ima malu sansu. Zrinjski ispada skoro pa sigurno. 8)
rajv0sa

#1390 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by rajv0sa »

Botev Plovdiv 2-1 (0-1) Levski
splend

#1391 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by splend »

kad se igraju revansi? jel ove il iduce hefte?
kinzekonze

#1392 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by kinzekonze »

splend wrote:kad se igraju revansi? jel ove il iduce hefte?
Ove, u četvrtak :D
PriNc_ba

#1393 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by PriNc_ba »

evo moje po 2 prognoze za sve tekme bh klubova :D

zeljo - viktoria 1-0 ili 1-2

siroki - pavolodar 1-1 ili 0-2

botev - zrinjski 3-1 ili 3-0

sarajevo - kukesi 2-0 ili 1-1
Charuga
Globalni moderator

#1394 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by Charuga »

PriNc_ba wrote:evo moje po 2 prognoze za sve tekme bh klubova :D

Neka bude ova prva kolona, prezalili bi nekako ispadanje dva BH kluba ... ;-)
Havatar

#1395 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by Havatar »

zeljo - viktoria 2-1 ili 3-1

siroki - pavolodar 1-1 ili 1-2

botev - zrinjski 1-0 ili 3-1

sarajevo - kukesi 2-0 ili 5-0
JThomas

#1396 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by JThomas »

Plavih_11 wrote:
PriNc_ba wrote:evo moje po 2 prognoze za sve tekme bh klubova :D

Neka bude ova prva kolona, prezalili bi nekako ispadanje dva BH kluba ... ;-)
:roll: :lol:
udrch

#1397 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by udrch »

kinzekonze wrote:
splend wrote:kad se igraju revansi? jel ove il iduce hefte?
Ove, u četvrtak :D
u četvrtak igraju oni što nisu prvaci..
KPNCTNJAH

#1398 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by KPNCTNJAH »

Mi prolazimo, ostali ispadaju.
hodža

#1399 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by hodža »

zeljo - viktoria 5-2 ili 3-7

siroki - pavolodar 4-4 ili 1-5

botev - zrinjski 7-1 ili 3-2

sarajevo - kukesi 8-1 ili 9-1

uozbiljite se ba ljudi :wink:

KPNCTNJAH wrote:Mi prolazimo, ostali ispadaju.
sad će te citirat navijači sva 4 kluba :D
kinzekonze

#1400 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by kinzekonze »

hodža wrote:zeljo - viktoria 5-2 ili 3-7

siroki - pavolodar 4-4 ili 1-5

botev - zrinjski 7-1 ili 3-2

sarajevo - kukesi 8-1 ili 9-1

uozbiljite se ba ljudi :wink:

KPNCTNJAH wrote:Mi prolazimo, ostali ispadaju.
sad će te citirat navijači sva 4 kluba :D
Al zna se na koga misli

Locked